Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- رئیس دوره‌ای اوپک در آستان برگزاری نشست فوق‌العاده احتمالی اوپک پلاس خواستار کاهش فوری عرضه نفت شد.

به گزارش خبرگزاری پلتس از الجزایر، محمد عرقاب، وزیر انرژی و معادن الجزایر و همزمان رئیس دوره‌ای اوپک روز یکشنبه (۱۷ فروردین‌ماه) از تولیدکنندگان نفت خواست تا با حس مسئولیت پذیری بر سر کاهش تولید نفت توافق کنند و تعادل را به بازار آسیب‌دیده در جریان شیوع ویروس کرونا و جنگ قیمتی عربستان سعودی و روسیه، بازگردانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در بیانیه‌ای اعلام کرد که الجزایر که هم‌اکنون ریاست دوره‌ای اوپک را به‌عهده دارد مانند گذشته برای جمع‌آوری دیدگاه‌ها، یافتن راه‌حل‌های مشترک و مشارکت در هرگونه تلاش برای ثبات بازار نفت، به نفع هر دو قشر تولیدکننده و مصرف‌کننده تلاش می‌کند.

رئیس دوره‌ای اوپک که از چند هفته‌ اخیر به دنبال برگزاری نشست فوق‌العاده اوپک و متحدانش بوده است، گفت: هرگونه تعدیل تولید باید شامل همه تولیدکنندگان نفت جهان، گسترده و فوری باشد.

عرقاب تصریح کرد: شوک مضاعف ناشی از ویروس کرونا بر تقاضای نفت و جنگ قیمتی ریاض و مسکو سبب افت شدید قیمت نفت شد، افتی که طی چند هفته آینده، زمانی که ظرفیت ذخیره‌سازی نفت در خشکی و دریا تکمیل شود، حتی بیشتر هم می‌شود و این اوضاع به تضعیف شدید طولانی‌مدت بازارهای جهانی نفت منجر خواهد شد.

اوپک، روسیه و ۹ متحد دیگر آن‌ها قرار است روز پنجشنبه (۲۱ فروردین‌ماه) نشستی فوق‌العاده‌ را از طریق وبینار برگزار کنند تا درباره توافق کاهش تولید و برقراری آتش‌بس جنگ قیمتی ریاض و مسکو مذاکره کنند.

تنش‌ها بین ریاض و مسکو در روزهای اخیر زیاد بوده است، س از آنکه روز جمعه (۱۵ اردیبهشت‌ماه) ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، عربستان سعودی را به افزایش تولید خود برای کاهش سهم بازار شرکت‌های آمریکایی تولیدکننده نفت شیل متهم کرد - اتهامی که عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان با واکنشی شدید آن را رد کرد.

 یک روز پس از پایان هشتمین نشست اوایل ماه مارس وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو و غیرعضو اوپک موسوم اوپک پلاس در وین، بازارهای جهانی نفت‌ خام شاهد آغاز جنگ قیمتی از سوی عربستان در بازارهای جهانی نفت بود، به‌طوری که مقام‌های نفتی ریاض از عرضه بیش از ۱۲ میلیون بشکه نفت‌ خام در بازارهای جهانی خبر دادند.

بازارهای جهانی نفت‌ خام هم‌اکنون افزون بر آثار منفی ناشی از همه‌گیری ویروس کرونا یعنی تضعیف شدید تقاضا به دلیل قرنطینه و اعمال مقررات منع رفت‌وآمد در بیشتر کشورهای جهان، کاهش تولید انواع فرآورده نفتی، تعطیلی بسیاری از پالایشگاه‌ها دنیا، اعلام کاهش هزینه بسیاری از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان نفت و گاز در دنیا، با سیلی از مازاد عرضه نفت‌ خام به دلیل جنگ قیمتی بین عربستان و روسیه روبه‌روست.

ائتلاف اوپک پلاس امیدوار است که همکاری آمریکا، کانادا، نروژ و سایر تولید کنندگان را نیز برای کاهش تولید نفت جلب کند، اگرچه دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرده است که شرکت‌های نفتی آمریکایی درگیر این مسئله نخواهند شد.

 شانا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: بازارهای جهانی نفت رئیس دوره ای اوپک کاهش تولید جنگ قیمتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۰۱۹۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۴ میلیارد مترمکعبی تولید گاز پارس جنوبی با کاهش دوره تعمیرات اساسی 

مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوب گفت: با برنامه‌ریزی و اقدام‌های شاخص در سال ۱۴۰۲، دوره تعمیرات اساسی در پالایشگاه‌های سیزده‌گانه کاهش یافت و بیش از ۴ میلیارد مترمکعب گاز به تولید این مجموعه افزوده شد.

به گزارش شانا، احمد باهوش در این باره توضیح داد: با کاهش دوره تعمیرات اساسی از معادل ۱۵ روز توقف کامل مجتمع به حدود ۹ روز در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱، که همسو با برداشت حداکثری از مخزن مشترک پارس جنوبی انجام شد، بیش از ۴ میلیارد مترمکعب به خوراک مجتمع و تولید گاز افزوده شد.

وی افزود: تولید و تزریق گاز شیرین سراسر پالایشگاه‌های مجتمع گاز پارس جنوبی به خطوط سراسری در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال پیش از آن، بیش از ۳ درصد افزایش تولید داشت که این موضوع با انجام اقدام‌های نوآورانه، استفاده ۹۰ درصدی از کالاهای ایرانی و تلاش و مجاهدت کارکنان و متخصصان ثبت شد.

مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی بیان کرد: تولید گوگرد مرغوب دانه‌بندی‌شده پارسال در پالایشگاه‌های سیزده‌گانه بیش از ۶۴۰ هزار تن بود که این مقدار، افزایش ۱۰ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱ داشت. 

به گزارش شانا، پارسال بیش از ۲۲۵ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی از سکوهای سرچاهی میدان مشترک پارس جنوبی دریافت شد که با استفاده از توان، دانش و نوآوری کارگران و متخصصان خط مقدم جبهه اقتصادی، بیش از ۱۹۶ میلیارد و ۱۰۹ میلیون مترمکعب در مجتمع پارس جنوبی شیرین‌سازی و به خطوط سراسری تزریق شد.

دیگر خبرها

  • سازمان همکاری اسلامی خواهان آتش بس فوری در نوار غزه شد
  • طالبان خواستار دریافت کرسی در سازمان جهانی بهداشت
  • بن گویر خواستار حمله فوری به رفح شد
  • احتمال تداوم کاهش تولید نفت خام اوپک‌پلاس
  • سهم اقتصاد روسیه از اقتصاد جهانی به پایین‌ترین سطح می رسد
  • بازارهای نوظهور جهان با سریع‌ترین رشد در دوره ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۹
  • افزایش ۴ میلیارد مترمکعبی تولید گاز پارس جنوبی با کاهش دوره تعمیرات اساسی
  • مقام سابق نفت آمریکا به اقدام به تبانی با اوپک متهم شد
  • افزایش ۴ میلیارد مترمکعبی تولید گاز پارس جنوبی با کاهش دوره تعمیرات اساسی 
  • همکاری اوپک با عراق و قزاقستان برای جبران مازاد نفت