Web Analytics Made Easy - Statcounter

تصمیم‌های کرونایی دولت روحانی مردم را دچار سرگیجه کرده است و بسیاری از کارشناسان از دولت می‌خواهند مصوبات سلامت را کارشناسی انجام دهد تا به عاقبت چرخ تولید دچار نشود.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، رئیس جمهور در جلسه آخر هیئت دولت گفته بود که سلامت مردم، اولویت نخست کشور به شمار می‌رود اما اشتغال، تولید و کسب‌و‌کار در سالی که به نام «جهش تولید» نام‌گذاری شده نیز باید مد نظر قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این صحبت‌های رئیس جمهور مردم را به یاد وعده‌های او در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 می‌اندازد که گفته بود چرخ سانتریفیوژ باید بچرخد ولی چرخ تولید هم باید بچرخد، اما این حرف‌های او در زمان کرونا دوباره برداشت جدیدی را رقم زده است.

ویروس کوئید ۱۹ یا همان کرونا جهان را درگیر خودش کرده است. این ویروس در ایران از ۳۰ بهمن ۱۳۹۸ توسط وزارت بهداشت اعلام رسمی شد، به همین دلیل از همان ابتدای انتشار ویروس کرونا برخی از کارشناسان حوزه بهداشت و برخی دیگر از سیاستمداران عقیده داشتند باید کشور و برخی از استان‌های کشور شیوع ویروس کرونا قرنطینه شوند.

اما برخی ناهماهنگی‌ها و خوشبینی‌های مدیران دولتی در سطح بالا به خصوص رئیس‌جمهور سبب شد که تعطیلی کشور به تاخیر بیفتد. روحانی در ۶ اسفند 98 در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا اعلام کرد از روز شنبه کار و فعالیت در کشور باید به جریان داشته باشد. این حرف‌های رئیس جمهور سبب شد انتقادهای بسیار زیادی به او شود به طوری که برخی از کارشناسان تصمیم‌گیری رئیس‌جمهور در قبال ویروس کرونا را مورد نقد جدی قرار دادند.

حسن روحانی در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا که روز سه‌شنبه 6 اسفند 98 برگزار شد، اظهار داشت: از شنبه همه چیز به «روال عادی» بازمی‌گردد. این اظهارات خونسردانه و خوشبینانه دولت در حالی مطرح شد که چند روز بعد، وزیر بهداشت، همان شنبه‌ای را که قرار بود «آغاز روال عادی کشور» باشد «آغاز اوج شیوع گسترده بیماری» و «هفته‌ای سخت» توصیف کرد.

بسیاری از کارشناسان عقیده داشتند که باید کشور قرنطینه شود یا حداقل مقررات سختگیرانه‌ای برای مقابله با انتشار و شیوع ویروس کرونا در کشور انجام گیرد، از جمله مقررات تعطیلی برخی مراکز اقتصادی، تجاری، مدارس و دانشگاه‌ها. 

اما تمام این حرف‌ها توسط کارشناسان با حرف‌های روحانی به سنگ خورد. رئیس‌جمهور در ۲۵ اسفند در جلسه مشترک ستاد اقتصادی دولت و نمایندگان اقتصادی با رد این خواسته‌ها گفت ما چیزی به نام قرنطینه نداریم، امروز، ایام نوروز به بعد و قبل همه باید در سر کسب و کار خود قرار بگیرند.

طرحی که قرار بود در اولین روز از آخرین هفته سال به اجرا درآید. اما در همان روز شنبه (24 اسفند) حسن روحانی صراحتا مخالفت خود را با ایجاد محدودیت‌های شدید نشان داد و گفت که دولت قصد ندارد محدودیت‌های گسترده برای مردم ایجاد کند.«دیرهنگام بودن» این تصمیم و تاثیرات نامطلوب آن، موجب اعتراض بسیاری از مقامات و همچنین کارشناسان شد.

به نظر می‌رسد بعد از این تعلل‌ها توسط دولتمردان در هماهنگی برای مقابله با جنگ کرونایی بود که رهبر معظم انقلاب در حکمی تشکیل «قرارگاه بهداشتی و درمانی» را صادر کردند و از این قرارگاه خواستند در ذیل ستاد ملی مبارزه با کرونا تمام ظرفیت‌های خود را برای خدمت رسانی بیشتر به مردم انجام دهند.

در همین مورد 22 اسفند سال 98 بود که سرلشکر باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و رئیس قرارگاه بهداشتی درمانی امام رضا اعلام کرد روند خلوت کردن خیابان‌ها و برخی مسائل سختگیرانه برای ایجاد ظرفیت بهتر برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا انجام خواهد گرفت.

بالاخره در اواخر اسفند ماه سال قبل بود که ستاد ملی کرونا تصمیم گرفت تمام مدارس، دانشگاه‌ها و مراکز تجاری اداری و اماکن متبرکه مذهبی را تعطیل کرد. رهبر معظم انقلاب هم که همواره در روز اول عید در مشهد حاضر می‌شدند، در پیامی اعلام کردند، امسال به مشهد نمی‌روند.

بعد از این تصمیم‌ها و ایجاد ظرفیت‌های عظیم توسط قرارگاه بهداشتی و درمانی و ستاد ملی کرونا میزان تلفات و مبتلایان به کرونا در کشور کمی کنترل شد. اما دوباره بعد از پایان تعطیلات، ترافیک در شهر و خیابان‌ها مسئولان را دچار نگرانی کرد.

در همین رابطه بود علیرضا زالی فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران تاکید کرد کاهش فوتی‌ها نباید دوباره کشور را دچار تصمیم اشتباه بکند و روند بازگشایی مراکز تجاری و صنعتی سریع اتفاق بیفتد. سعید نمکی وزیر بهداشت و رئیس ستاد ملی مبارزه هم در نامه‌ای خطاب به حسن روحانی،  تصمیم وزارت صنعت برای بازگشایی کسب و کارها را خطرناک توصیف کرد.

از طرف دیگر نامه سعید نمکی به رئیس جمهور درباره نبود یک تصمیم واحد برای در دولت برای مقابله با کرونا این شائبه را پیش از پیش مطرح کرد که همبستگی و انسجام کافی برای مقابله با کرونا در کشور توسط دولت وجود ندارد.

رئیس جمهور در ستاد ملی مبارزه با کرونا در هفدهم فروردین اعلام کرد ما هیچ اختلاف نظری در وزارتخانه‌های دولت نداریم. او نقشه راه فعالیت‌های کسب و کار در روزهای آینده را نیز اعلام کرد که از بیست و سوم فروردین در تمام استان‌ها کسب و کارهای کم‌خطر با پروتکل بهداشتی کار خود را آغاز می‌کنند و از ۳۰ فروردین فعالیت‌ها در استان تهران نیز آغاز خواهد شد و ترددها تا ۳۰ فروردین ممنوع بوده و مدارس و دانشگاه‌ها تا اوایل اردیبهشت  تعطیل است. به نظر می‌رسد روند تصمیم گیری در دولت بین رئیس‌جمهور و وزرای دولت اختلافات زیادی دارد و این موضوع‌ها مردم را پیش از پیش سردرگم و از تصمیمات دولت عصبانی کرده است.

از سوی دیگر برخی کارشناسان معتقدند روند بازگشایی بدون کارشناسی مراکز صنعتی، تجاری،  مدارس و دانشگاه‌ها می تواند دوباره به روند رشد شیوع ویروس کرونا در کشور کمک می‌کند. همانطور که در ایتالیا این کار صورت گرفت. در روزهای ابتدایی شیوع ویروس کرونا در ایتالیا مردم بیشتر با این بیماری شوخی می‌کردند و مرگ بر اثر ابتلا به کرونا را سخره گرفتند، اما بعد از اینکه چندین هزار نفر در ایتالیا جان خود را از دست دادن شهرها به حالت قرنطینه کامل درآمد و دیگر مردم از خانه‌های خود بیرون نیامدند. اتفاقی که نباید در ایران رخ دهد.

همین هشدارها بود که سخنگوی وزارت بهداشت را به واکنش واداشت. او گفت که با بازگشت مردم به شهر و آغاز به کار مشاغل باید منتظر افزایش آمار مبتلایان و قربانیان کرونا باشیم. به نظر می‌رسد با این تصمیم‌های عجیب رئیس‌جمهور همگی به یاد جمله او درباره چرخیدن تولید کشور در سال 92 میفتند. وعده‌ای که از نظر مردم هیچ وقت در این هفت سال محقق نشد و چرخ تولید کشور نچرخید. حالا مردم با هر سلیقه‌ای در مجموع خواستار سلامت برای خود در زمان فعلی هستند.

انتهای پیام/4082/

منبع: آنا

کلیدواژه: دولت کرونا ستاد ملی مبارزه برای مقابله کرونا در کشور رئیس جمهور ویروس کرونا دانشگاه ها کسب و کار حرف ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۰۶۰۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد یک نماینده مجلس از ناکارآمدی وزرای رئیسی /جا داشت وزرای بیشتری استیضاح می شدند / در مجلس با دولت رودربایستی‌هایی داشتیم

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمدعلی محسنی‌ بندپی، نماینده نوشهر و چالوس در مجلس، در خصوص اینکه چرا اقتصاد و معیشت مردم روزهای خوبی را سپری نمی‌کند به «منیبان» گفت: مولفه‌های زیادی باعث شده تا حال و روز اقتصاد ایران و به تبع آن معیشت مردم نامساعد شود. اگر از نقش تحریم که خیلی هم مهم است بگذریم مولفه روی کار آوردن افراد متعهد که تخصص‌شان نیاز کشور است آن‌طور که باید و شاید عملی نشده است.

او در گفتگو با منیبان، افزود: باید سیاسی‌ کاری را در کشور کنار گذاشت. معنی ندارد فردی که متخصص است و دلش برای ایران می‌سوزد را به خاطر اینکه افکارش با افکار دولت در زاویه است کاملاً از خدمتگزاری محروم کنیم.

عضو مجمع نمایندگان استان مازندران تصریح کرد: ما باید در گزینش مدیران یک اصل را رعایت کنیم و آن هم اعتقاد فرد به نظام جمهوری اسلامی ایران است. اگر در برخی مباحث فکری، فرد با مدیران ارشد و تصمیم‌ گیر دولت اختلافاتی داشت نباید کنار گذاشته شود چون همه ایرانی هستیم و رشد و شکوفایی کشور و بهبود سطح زندگی مردم را می‌خواهیم. در دست داشتن قدرت نباید ابزاری برای خودی و غیرخودی کردن افراد در پست‌های مدیریتی شود.

محسنی‌بندپی اظهار کرد: ایران کشور پر منابعی است اما مدیریت بر منابع یکی از مولفه‌های هنرنمایی مدیر است. مدیریت منابع کار ساده ای نیست اتفاقاً حالا که اقتصاد ما مشکل دارد باید مدیران هنرمند، توانا و با افکار مختلف بر سر کار بیایند.

نماینده نوشهر در مجلس گفت: من در شکل‌گیری وضع موجود مجلس یازدهم را مقصر می‌دانم و یکی از انتقادات من به این مجموعه که خودم یکی از آن افراد هستم تمرکز زیادی بر تصویب قوانین و غفلت از نظارت است. ما در مجلس با دولت رودربایسی‌هایی داشتیم که حقیقتاً قابل قبول نبود.

او افزود: در مجلس یازدهم جا داشت وزرای بیشتری استیضاح می‌شدند و هنوز هم این ضرورت حس می‌شود. در دولت وزرایی روی کار هستند که واقعاً کارآمدی آن‌چنانی برای کشور و مردم ندارند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تصریح کرد: مجلس یازدهم از ابتدای کارش موضوعات اقتصادی را در دستور کار خود قرار داد و واقعاً رفتیم به سمتی که بی‌عدالتی‌ها را شناسایی و برای رفع آن تلاش کنیم ولی اولویت‌بندی‌های دولت توام با اشکال بود.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902952

دیگر خبرها

  • آقای رئیسی! به‌قول حسین‌ شریعتمداری الان زنگ انشا نیست /۳۴ ماه از عمر دولت تان گذشته و شما هنوز دارید می گویید: باید فلان شود و نباید بهمان شود!
  • وزیر اقتصاد: رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • آحاد مردم در نظارت و مدیریت اقتصادی مشارکت خواهند داشت
  • ۸۰۰ روستای خوزستان آسفالت شد
  • رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • رئیسی: عملیات «وعده صادق» ما را در باشگاه قدرت های منطقه ای در بالاترین رده ها قرار داد
  • انتقاد یک نماینده مجلس از ناکارآمدی وزرای رئیسی /جا داشت وزرای بیشتری استیضاح می شدند / در مجلس با دولت رودربایستی‌هایی داشتیم
  • صداقت با مردم می‌تواند اعتماد به دولت را افزایش دهد
  • رئیسی: مردم با حضورشان انتخابات باشکوه را رقم بزنند
  • خبر خوب رئیس سازمان برنامه و بودجه به کادر درمان کشور