Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده بندرعباس در مجلس با بیان اینکه مردم از مجلس یازدهم انتظار دارند در زمینه اقتصاد و وضعیت اقتصاد جامعه فکری اساسی کند، گفت: می‌توان در تحقق جهش تولید از ظرفیت دریا استفاده بیشتری صورت داد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، مقام معظم رهبری در آغاز تحویل سال 99، سال جدید را‌‌‌ با نام سال جهش تولید نام‌گذاری کردند و فرمودند: انکار نمی‌کنم که تحریم‌ها در رونق تولید تأثیر منفی دارد اما این را‌‌‌ انکار می‌کنم که این تحریم‌ها بتواند برنامه ریزی‌ها را‌‌‌ برای رونق تولید با مشکل مواجه کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایشان فرمودند؛ همه مسؤولیت دارند اما برخی مسؤولیت بیشتری دارند. کلید حل مشکلات اقتصادی در لوزان و آمریکا نیست. در داخل کشور است. در طول این سال‌ها مدیران ایرانی کارهای بزرگتری انجام دادند و مسأله تولید را‌‌‌ نیز می‌توانند حل کنند.

منصور آرامی نماینده مردم بندرعباس در مجلس فعلی و منتخب مردم بندر عباس در مجلس یازدهم در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، در همین خصوص اظهار داشت: چند سالی است که مقام معظم رهبری در تعیین شعار سال بر حوزه اقتصاد تأکید دارند و در یکی دو سال اخیر نیز بر مقوله تولید تأکید داشتند.

وی افزود: قطعا مردم ایران معتقدند که وضعیت کشور در حوزه اقتصاد نیازمند یک تحول اساسی و جدی است و طبیعتاً دولت و مجلس و سایر ارگان‌ها و نهادها را‌‌‌ متولی این حرکت می‌دانند تا در این زمینه اقداماتی را‌‌‌ صورت دهند و تغییر و تحولی به وجود بیاید تا وضعیت اقتصاد و معیشت مردم رو به بهبودی برود.

آرامی با بیان اینکه مردم از مجلس یازدهم انتظار دارند در زمینه اقتصاد و وضعیت اقتصاد جامعه فکری اساسی کند، گفت: می‌توان در تحقق جهش تولید از ظرفیت دریا استفاده بیشتری صورت داد.

نماینده مردم بندرعباس در مجلس به بخش‌های مختلفی همچون صنعت دریایی، گردشگری دریایی، صید و صیادی، تجارت، ترانزیت، بازرگانی، آب و کشاورزی اشاره و تصریح کرد: این بخش‌ها می‌تواند در حوزه دریا منشا تحول در اقتصاد باشد و حتی اگر به درستی عمل کنیم می‌توانیم سهم خود را‌‌‌ از دریا بیشتر کنیم.

وی ادامه داد: خیلی از این مقوله‌هایی که به آن اشاره شد هیچ ارتباطی هم به خارج از کشور ندارد و در اصل نگاه به درون است و اگر به درستی به آن توجه کنیم می‌توانیم جهشی صورت دهیم و رونق اساسی در حوزه تولید داشته باشیم.

آرامی معتقد است که در حوزه ساحلی جنوب به درستی از ظرفیت‌ها استفاده نشده و همین امر سبب شده که آن گونه که باید و شاید اقدامات اساسی برای اقتصاد صورت نگیرد و به تبع آن مردم خطه جنوب از حیث اقتصاد، تولید، معیشت و رفاه اجتماعی در پایین جدول قرار بگیرند.

منتخب مردم بندر عباس در مجلس یازدهم تصریح کرد: ما می‌توانیم در مناطق ساحلی علاوه بر استفاده از نیروی کار محلی از فناوری‌های جدید مثل شرکت‌های دانش بنیان نیز استفاده کنیم و اگر این اتفاق بیفتد جهش خوبی صورت خواهد گرفت.

وی می‌گوید: این که گفته می شود 2 تا 4درصد تولید ناخالص کشور در دریاست به صورت کلی و کلان گفته می شود زیرا استان هرمزگان از لحاظ بیکاری وضعیت خوبی ندارد. و این نشان می‌دهد از ظرفیت دریا به خوبی استفاده نشده است.

به اعتقاد آرامی، شعار سال (جهش تولید) می‌تواند منشأ تحول در مناطق جنوبی کشور به ویژه استان‌هایی که همسایه خلیج فارس هستند باشد و برآیند آن نیز بهبود وضعیت زندگی مردم به ویژه در مناطق ساحلی جنوب خواهد بود.

نماینده مردم بندرعباس در مجلس اظهار داشت: تجربه نشان داده ما در جنوب و در حوزه ساحلی هر کار کوچکی که انجام داده‌ایم، در همان مقیاس کوچک کسب و کار، توسعه و اشتغال رونق یافته است. ان‌شاءالله که پس از شکست ویروس کرونا با شعار سال (جهش تولید) بتوانیم تحول خوبی را‌‌‌ رقم بزنیم.

آرامی در مورد گردشگری دریایی نیز گفت: ما در استان هرمزگان حدود هزار کیلومتر نوار ساحلی داریم و جزایری داریم که دارای 2 هزار و 400 الی 2 هزار و 500 کیلومتر ساحل هستند و فقط از بخش کوچکی از سواحل ما همچون سواحل جزیره کیش و قشم در بخش گردشگری استفاده می‌شود. در حالی که شهرهای ساحلی دیگر ما نیز می‌توانند کانون گردشگری باشند.

وی در پایان گفت: مقام معظم رهبری در طول این سال‌ها اشارات بسیار خوبی در زمینه سیاست‌های کلی، شعارهای سال، اقتصاد مقاومتی، ظرفیت‌های دریایی و حتی توسعه مکران داشتند، اما متأسفانه به خوبی از این فرصت‌ها و ظرفیت‌ها استفاده نشد. امیدواریم مجلس آینده بتواند از این ظرفیت‌ها به درستی استفاده کند.

به گزارش فارس، استان هرمزگان از استان‌های جنوبی کشور است که در شمال تنگه هرمز قرار دارد و حدود 68 هزار کیلومتر مربع مساحت دارد و  بندر عباس، بندرلنگه، جاسک، حاجی آباد، رودان، قشم، پارسیان،‌ میناب، خمیر، بشاگرد، سیویک، بستک و ابوموسی از شهرستان‌های این استان به شمار می‌روند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: مقام معظم رهبری اقتصاد تحریم ها جهش تولید بندرعباس در مجلس ظرفیت دریا مجلس یازدهم جهش تولید ظرفیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۰۶۸۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولویت اصلی مجلس دوازدهم باید «مردمی‌سازی اقتصاد» باشد

«روح الله ایزدخواه» نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، درباره اولویت‌های مجلس دوازدهم، گفت: «مردمی‌سازی اقتصاد» یک اصل اساسی و مهم است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد. قطعاً مشکلات مهمی مانند «کسری بودجه» از طریق مردمی‌سازی اقتصاد حل می‌شود.

وی با اشاره به اینکه اگر دولت تصور می‌کند که می‌تواند مشکلات خودش را جداگانه حل کند، قطعاً نتیجه نمی‌گیرد، اظهار کرد: احیای منابع مردمی، گسترش شبکه‌های تولید مردمی، صادرات مردمی و مواردی از این دست راهکارهایی است که در چارچوب اقتصاد مردمی می‌توانیم دنبال کنیم. دستورکار اصلی مجلس دوازدهم در یک کلمه باید ایجاد تغییرات اساسی در نظام‌های اقتصاد کلان کشور به سمت «مردمی‌سازی اقتصاد» باشد.

منتخب مجلس دوازدهم درباره میزان تحقق شعار سال ۱۴۰۲ مبنی بر مهار تورم و رشد تولید، اظهار کرد: شعار سال ۱۴۰۲ یک منطق مهم داشت مبنی بر اینکه مهار تورم از مسیر رشد تولید باشد، اما با وجود تلاش‌هایی که برای تحقق شعار سال انجام شد، اقدامات انجام شده به صورت یکپارچه و منسجم نبود.

وی متذکر شد: ما به اسم مهار تورم به نوعی در کشور تورم ایجاد کردیم که همین مساله باعث شد تولیدکنندگان ضربه ببینند. از سوی دیگر منابع بانکی را قفل کردیم و تسهیلات بانکی یا داده نشد، یا بسیار قطره چکانی داده شد یا به بخش تولید داده نشد و به مسیرهای غیرمولد تزریق شد که مشکلاتی را به همراه داشت.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: از سوی دیگر تحرک بخشی به صادرات خوب نبود، این در حالی است که ما باید بازارچه‌های مرزی، شبکه مویرگی صادراتی و انجمن‌های صادراتی را فعال می‌کردیم که این کارها در سال ۱۴۰۲ آن طور که باید و شاید انجام نشد.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در حوزه احیای منابع برای رشد تولید یک راهکار مهم آن است که منابع موجود در کشورمان از جمله ذخایر معدنی، منابع طبیعی، زمین و اراضی، منابع دریایی و سایر منابع کشور باید در قالب مایملک عمومی آزادسازی شود، نه آنکه خصوصی سازی صورت گیرد.

وی تاکید کرد: ما باید به سمت احیای منابع و گسترش مالکیت عمومی برویم تا شاهد رشد تولید باشیم. در این شرایط زمانی که رشد تولید رخ دهد و از آن طرف سیاست‌های انضباطی در فضای اقتصاد کلان اعمال شود، مهار تورم و رشد تولید محقق خواهد شد، اما متأسفانه چون بعضاً به صورت افراطی و با اسم مهار تورم، منابع را به روی تولید قفل کردیم و سیاست‌های انقباضی را پیاده کردیم، نتیجه لازم را از شعار سال گذشته یعنی مهار تورم و رشد تولید نگرفتیم.

کد خبر 6093088 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • نقش شوراها در تحقق شعار سال انکار ناپذیر است
  • صدور مجوز راه‌اندازی کارخانه در سیستان و بلوچستان به صورت استانی انجام می‌شود
  • اقتصاد دریا در مازندران مورتوجه قرار نگرفته است
  • باید در حوزه تولید و اقتصاد تسهیل‌گر باشیم
  • مغان طلاست نباید در قواره مس بماند/گمرک بیله سوار نبض اقتصاد مغان
  • اولویت مجلس خدمتگزاری به بخش مالی اقتصاد باشد
  • چهار دستورکار ضروری دولت برای تحقق مشارکت مردم در جهش تولید
  • اعطای مشوق‌های مالیاتی به تولید در راستای تحقق شعار سال
  • اولویت اصلی مجلس دوازدهم باید «مردمی‌سازی اقتصاد» باشد
  • حل نشدن مشکل نرخ تامین مالی برای فعال‌سازی بنگاه‌ها مانع از تحقق جهش تولید است