Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@12:26:12 GMT

احتمال ورود دسته‌های ملخ طی چند روز آینده

تاریخ انتشار: ۱۹ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۰۷۹۹۳

احتمال ورود دسته‌های ملخ طی چند روز آینده

سخنگوی سازمان حفظ نباتات با اعلام اینکه امسال حجم ورودی ملخ‌ صحرایی به کشور نسبت به سال گذشته ۲ تا ۳ برابر بیشتر شده، از احتمال ورود دسته‌های ملخ از کشورهای عمان، کویت و امارات به ایران طی چند روز آینده خبر داد.

سید محمدرضا میر در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه امسال همانند سال گذشته با حجم انبوه و بسیار زیاد ملخ صحرایی مواجه هستیم، اظهار کرد:  بر اساس پیش‌بینی‌های سازمان فائو و سازمان حفظ نباتات به این نتیجه رسیدیم که  شرایط  مناسب آب و هوایی و دما در  خاستگاه ملخ صحرایی یعنی کشورهای حاشیه دریای سرخ و شاخ آفریقا منجر به رشد و تکثیر زیاد این آفت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی ادامه داد: ریزش این آفت از اوایل اسفند ماه سال گذشته به صورت جدی در کشور   اتفاق افتاد و در حال حاضر در سطحی حدود ۵۸ هزار هکتار  و در استانهای هرمزگان، سیستان و بلوچستان، فارس، خوزستان، بوشهر و جنوب کرمان با این آفت مبارزه شده است. بیشترین سطح مبارزه مربوط به استان هرمزگان با ۲۴هزار و ۵۶۸ هکتار و کمترین سطح نیز متعلق به جیرفت در جنوب کرمان با ۵۰۰ هکتار است.

سخنگوی سازمان حفظ نباتات با اشاره به اینکه سال گذشته در سطحی معادل ۷۶۰ هزار هکتار مبارزه انجام شد، گفت: با توجه به اینکه امسال این آفات در دسته‌های پرجمعیت تر و متراکم تر وارد کشور شده‌اند پیش بینی می‌شود که حجم ورودی آنها نسبت به سال گذشته حدود ۲ تا ۳ برابر بیشتر شده باشد. البته تمهیدات لازم برای مبارزه با آنها نیز اندیشیده شده است.

وی در ادامه به استان های درگیر این آفت اشاره کرد و گفت:در حال حاضر شش استان  درگیر این آفت هستند و مبارزاتی نیز در این استانها انجام شده است و خوشبختانه هیچ  خسارت به مزارع و باغات وارد نشده است.

میر تصریح کرد: پیش‌بینی‌ها حاکی از این است که با توجه به جهش وزش باد ورود این آفات از کشورهای عمان، کویت و امارات طی  چند روز آینده به کشور محتمل است و احتمالا در روزهای آتی استان‌های هرمزگان و سیستان و بلوچستان و  جنوب کرمان با حجم انبوهی از  این آفت‌ها مواجه می‌شوند. البته هشدارهای لازم به استان داده شده است و جای هیچ نگرانی‌ای نیست.

 او همچنین بیان کرد: آفت ملخ صحرایی یکی از خطرناکترین آفات نباتی است، زیرا جمعیت بالایی دارند و در حال حاضر نیز نسبت به سال گذشته تغییر رفتار داده‌اند؛ به طوری که دسته جات آنها در یک جا فرود نمی‌آید و پراکنده می شود.  سال گذشته بیشتر در حاشیه دریا و نوار ساحلی فرود می آمدند  ولی امسال مستقیما وارد باغات و مزارع شده و کار ما نیز دشوارتر می شود.

سخنگوی سازمان حفظ نباتات با بیان اینکه اوج مبارزه با این آفت اردیبهشت و خردادماه خواهد بود و در مرداد نیز لکه گیری انجام می شود، گفت: اگر نتوانیم مبارزه خوبی با این آفت انجام دهیم احتمالا اینکه به استان های دیگر نیز سرایت می کنند، زیرا این آفت پروازی است  و اگر وزش باد مناسب باشد تا حدود ۲۵۰ کیلومتر جابجا می شود. در حقیقت پیش‌بینی می‌کنیم سه استان ایلام، کهگیلویه و بویراحمد و خراسان جنوبی نیز احتمالا درگیر این آفت شده و مجموعا  ۹ استان درگیر شوند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ملخ صحرایی آفات کشاورزی سازمان حفظ نباتات سال گذشته پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۰۷۹۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال ثبت‌نام عمره در ماه‌های آینده

رئیس سازمان حج و زیارت از احتمال ثبت‌نام عمره در جریان برگزاری حج تمتع خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سیدعباس حسینی در نشست هماهنگی مدیران استان‌ها با این احتمال که ثبت‌نام عمره در جریان حج تمتع (خرداد تیر) آغاز شود، از مدیران استان‌ها خواست آمادگی لازم را داشته باشند.

حجت‌الاسلام عبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت نیز اظهار کرد: با توجه به اینکه برنامه‌های کاروان‌ها شکل گرفته است باید مقدمات بدرقه زائران خانه خدا را برنامه‌ریزی کنیم تا به خوبی اجرا شود.

وی با اشاره به دیدار کارگزاران حج با رهبر معظم انقلاب افزود: همه باید روی موضوع برائت کار کنند و همفکری داشته باشند تا این امر به خوبی محقق بشود، تاکنون برائت در حج داشتیم و حالا حج برائت داریم.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت ادامه داد: برائت همان چیزی است که اکنون دانشجویان در دانشگاه‌های آمریکا در حمایت از ملت مظلوم فلسطین انجام می‌دهند همین امر نوعی برائت است؛ پلیس آمریکا همان کاری را که برای دستگیری مجرمان انجام می‌دهد با استادان دانشگاه هم انجام می‌دهند، برائت اجتماعی از عملکرد پلیس آمریکا روز به روز بیشتر می‌شود و این در حالی است که برخی از کشورهای به اصطلاح اسلامی نسبت به این اقدام دانشجویان آمریکایی عقب مانده‌اند.

حجت‌الاسلام نواب گفت: کاروان‌های حج تمتع عموماً شکل گرفته‌اند، بر همین اساس در ترکیب جمعیتی کاروان‌ها باید کاری کنیم که روحانی‌هایی که عملکرد خوبی داشته‌اند دوباره در خدمتشان باشیم. علاوه‌بر این باید به سمت و سویی پیش برویم تا هم مدیر کاروان و هم روحانی کاروان نمونه باشند.

منبع: ایسنا

کد خبر 751282

دیگر خبرها

  • احتمال ثبت‌نام عمره در ماه‌های آینده
  • تداوم بارش‌ها و کاهش دما در اصفهان/ ورود سامانه بارشی به استان جدید از امروز
  • خط و نشان فدراسیون فوتبال برای باشگاه‌ها/ احتمال تعویق لیگ آینده
  • احتمال تعوق مسابقات فصل آینده لیگ برتر فوتبال
  • ورود سامانه جدید بارشی از عصر امروز به مرکزی/ وزش باد شدت می گیرد
  • ورود سامانه بارشی جدید به کشور
  • ورود سامانه جدید بارشی به کهگیلویه و بویراحمد/ هواشناسی هشدار زرد صادر کرد
  • ورود سامانه بارشی جدید به خوزستان از روز دوشنبه
  • جوی آرام در اکثر نقاط کشور/ ورود سامانه بارشی جدید از فردا
  • صدور هشدار نارنجی هواشناسی برای لرستان