Web Analytics Made Easy - Statcounter

بحران کرونا که منجر به ابتلا و مرگ بسیاری از انسان ها در سراسر جهان شده یک پدیده ویژه داشت. پزشکان کوبایی.

به گزارش عصرایران، کوبا این جزیره در نزدیکی آمریکا برای دهه ها تحت تحریم های شدید و محاصره تمام عیار اقتصادی آمریکا قرار دارد اما بخش پزشکی یکی از نقاط قوت این کشور کمونیستی – سوسیالیستی است

اعزام پزشکان کوبایی به مناطق کرونازده جهان از جمله ایتالیا، سوژه گزارش خبرگزاری فرانسه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نوشته خبرگزاری فرانسه، در اوج بحران کرونا، اعزام گروه های پزشکی و بهداشتی کوبا به خارج از این کشور دوباره آغاز شده است. این در حالی است که آمریکا و برزیل با این اقدام مخالفت می کنند اما دو کشور ایتالیا و آندورا از آنها استقبال می کنند.

"آندورا" نام یک کشور بسیار کوچک واقع در مرز مشترک فرانسه و اسپانیاست.

 

شرح عکس: تیم پزشکی - درمانی کوبا قبل از اعزام به کشور اندرو در اروپا - خبرگزاری فرانسه

آقای "ارتورو لوبیز – لیوی" استاد کوبایی رشته روابط بین المللی در دانشگاه هولی نایمز آمریکا توضیح داد: از ابتدای قرن فعلی، خبرهایی درباره بروز یک بیماری واگیردار وجود داشته و کوبا نیز ارتشی از روپوش پوش های سفید آماده کرده است.

او یادآور شد: در اواخر جنگ سرد، کوبا این توانمندی (کادر درمانی و بخش پزشکی) را گسترش داد و به صورت منطقی به یکی از ابزارهای اصلی سیاست خارجی این کشور تبدیل شد.

امروز این سیاست، ثمره خود را داده است.

از زمان آغاز شیوع کرونا، کوبا 593 کارشناس بهداشتی را به 14 کشور از جمله ایتالیا اعزام کرده است. ایتالیا یکی از کشورهای دارای بالاترین تلفات و مبتلایان به دلیل کروناست. ایتالیا تاکنون بیش از 15 هزار مرگ را اعلام کرده است.

به نظر می رسد دیگر کشورها هم درخواست میزبانی از این گروه را داشته اند.

این گروه فعال در زمینه های انسان دوستانه، "هنری ریف" نام دارد. این نام یک آمریکایی است که در جنگ استقلال کوبا مشارکت داشت.  این گروه ها در زمان بحران هایی مثل بیماری ها و طوفان ها یا زلزله ها و حوادث غیرمترقبه مشارکت می کنند.

در فرانسه، حکمی صادر شده که براساس آن اجازه دخالت پزشکان کوبایی در برخی مناطق "فرادریا" یا "پشت دریا" صادر شده. پشت دریا یا ماورالبحار به مناطقی از فرانسه گفته می شود که با سرزمین اصلی فاصله بسیار زیادی دارند و معمولا در قاره ها و اقیانوس های دیگر قرار دارند. برخی مناطق مثل گویان در آمریکای لاتین یا برخی جزیره ها و مناطق در بخش های مختلف کره خاکی، بخشی از خاک فرانسه به شمار می آیند.

این حکم برای ورود پزشکان کوبایی به مناطق گویان (منطقه ای در شمال آمریکای لاتین)، مارتینیک (جزیره ای در آمریکای مرکزی)، گوادلوپ (مجمع الجزایری در آمریکای مرکزری)، سن مارتین (منطقه ای در یک جزیره در امریکای مرکزی)، سن بارتلمی ( جزیره ای در امریکای مرکزی) و سن-پیر-ا-میکلون (جزیره ای در آمریکای شمالی) است.

همه این مناطق، بخشی از منطقه فرادریا یا پشت دریا یا ماورالبحار فرانسه است. همه این مناطق، مستعمره و بخشی از خاک فرانسه به شمار می آیند. واحد پول آنها یورو است، در پارلمان فراسه، نماینده دارند و بخشی از اتحادیه اروپا به شمار می روند.

از سوی دیگر، نماینده سازمان ملل متحد در سوریه، از چین و کوبا خواست کمک های مستقیمی را به سوریه در زمینه مبارزه با کرونا داشته باشند.

در سال 2005 و برای کمک به آمریکا به هنگام طوفان کاترینا، یک گروه از پزشکان شکل گرفت و درخواست کمک به آمریکا ارائه شد اما آمریکا با این درخواست مخالفت کرد. با این حال، این گروه کوبایی در کشورهایی مختلف فعالیت داشته که می توان به مقابله با بیماری ابولا در آفریقا در سال 2014 اشاره کرد. این دخالت با درخواست سازمان جهانی بهداشت صورت گرفت.

تا دهه 60 میلادی خدمات پزشکی از سوی کوبا به دیگر کشورها ،به صورت مجانی ارائه می شد تا اینکه در سال 2000 فشارهای اقتصادی ناشی از فروپاشی شوروی افزایش یافت و این خدمات، پولی شد.

در حال حاضر این خدمات یکی از منابع اصلی درآمدی کوبا به شمار می رود. 6.3 میلیارد دلار در سال 2018 میلادی.

این مجموعه کوبایی همچنین مورد هدف آمریکا نیز قرار گرفته و از سال 1962، ممنوعیت هایی علیه آن اعمال شده که با ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید، این ممنوعیت ها تقویت شد.

آمریکا، دولت کوبا را متهم کرده که با توقیف 75 درصد از درآمد کارگران و استفاده از پزشکان به عنوان فعالان سیاسی در این کشور، از نیروی کار، سوء استفاده می کند.

رئیس جمهور تندرو، راستگرا و هم پیمان آمریکا در برزیل هم گفته است که در میان پزشکان اعزامی کوبا، نیروهای اطلاعاتی / جاسوسی نفوذ می کنند.

کوبا از تغییرات سیاسی در دولت های آمریکای جنوب ضرر کرده است. قبل از این اکثر کشورهای آمریکای جنوبی چپگرا بودند اما هم اکنون به سمت راست چرخش داشته اند.

در نتیجه این وضعیت، کوبا مجبور شده قراردادهای اعزام پزشکان به برزیل، بولیوی، اکوادور و السالوادور را لغو کند.

این ضربه سیاسی مالی سختی به کوبا بود.

"خورخی دوانی" مدر مرکز تحقیقات کوبا در دانشگاه فلوریدا آمریکا معتقد است که آمریکا در راستای سیاست اعمال فشارهای اقتصادی حداکثر به کوبا، برنامه پزشکی این کشور را رد می کند تا دولت هاوانا را از درآمدهای مالی محروم سازد.

خورخی دوانی افزود: ویروس کرونا به کوبا فرصت جدیدی داد تا گروه پزشکی اش را به کشورهای دیگر اعزام کند.

حتی کرونا هم باعث آتش بس میان آمریکا و کوبا نشده است.

وزارت خارجه آمریکا به تازگی در توییتی نوشت: کوبا هیات های پزشکی اش را به کشورهای متاثر از کووید19 اعزام می کند تنها برای اینکه پول هایی را بازگرداند که با تصمیم کشورهای دیگر برای توقف مشارکت در این طرح، آنها را از دست داد.

وزارت خارجه آمریکا ادامه داد: کشورهایی که در شرایط کووید 19 از کوبا درخواست کمک می کنند باید در توافقنامه ها دقت کنند.

با این حال، وضعیت فوق العاده ایجاد شده در نتیجه بحران کرونا، این اعتراضات را به کناری زده است.

تیم 52 نفره کوبایی پیش از اعزام به ایتالیا در شهر هاوانا کوبا/ رویترز

 

 

-------------

بیشتر بخوانید

پزشکان کوبایی فرشته نجات مبارزه با کرونا (+عکس)

 

اینفوگرافیک/ آمار کرونا در جهان تا ۱۸ فروردین

 

 

نروژ مدعی کنترل شیوع کرونا شد

 

 

لینک کوتاه: asriran.com/0031tI

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: کرونا پزشک کوبا پزشکان کوبایی پزشکان کوبا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۰۸۲۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت رهبر انقلاب از توصیه‌‌ها به ایشان برای پذیرش خواسته‌های آمریکا

تعداد بازدید : 0 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی کیفیت 480 بازدید 6 رهبر انقلاب در دیدار امروز با کارگردان با اشاره به توصیه‌ها به ایشان گفتند: «...حالا بعضی خیرخواهانه ــ نظرشان خیرخواهی است ان‌شاءالله ــ مدام توصیه میکنند که «خب آقا با آمریکا مثلاً فلان[توافق را] کنید، یک چیزی میگویند گوش کنید»! خب توقّعات آنها که ‌تمامی ندارد؛ توقّعات آمریکا که تمامی ندارد. چند سال قبل از این، همین جا داخل حسینیّه راجع به مسائل هسته‌ای صحبت بود، بنده در صحبت عمومی گفتم آمریکایی‌ها مشخّص کنند چه اندازه عقب‌نشینی هسته‌ای اگر انجام بگیرد، آنها قانع میشوند؛ حاضر نیستند مشخّص کنند؛ معلوم است. قدم‌به‌قدم می‌آیند تا میرسند به آنجایی که در یک کشور آفریقایی شمال آفریقا اتّفاق افتاد؛...» در واقع رهبری به سرنوشت قذافی و حکومتش اشاره کردند با اشاره به دولت لیبی به رهبری معمّر قذّافی به خاطر آنچه عادی‌سازی روابط خود با غرب و آمریکا عنوان میکرد، اعلام کرد که برنامه هسته‌ای خود را کنار میگذارد و این کار را انجام داد و همان زمان فرانسه و چند کشور غربی تضمین کردند در صورت حمله به لیبی، به عنوان مدافع از لیبی دفاع می‌کنند اما مداخله نظامی در لیبی در ۱۹ مارس ۲۰۱۱ پس از قطعنامه ۱۹۷۳ شورای امنیت، فرانسه رهبر عملیات بود و کشورهایی چون آمریکا با رهبری فرانسه به لیبی حمله کردند که به سقوط حکومت قذافی انجامید. این بخش از بیانات رهبر معظم انقلاب را می‌بینید و می‌شنوید.

دیگر خبرها

  • اعزام ۳۰۰۰ نفر از استان همدان به مناطق عملیاتی غرب کشور
  • توزیع ۲۰۰۰ پزشک عمومی در کشور
  • انعقاد پیوند خواهرخواندگی میان دو بندر مهم ایران و کوبا
  • اعزام ۳ هزار زائر از استان همدان در قالب کاروان راهیان نور
  • اعزام ۳۰ هزار نفر از استان همدان به اردوی راهیان نور
  • اعزام ۲۵ هزار همدانی به مناطق عملیاتی غرب و جنوب کشور
  • غیبت ستاره‌های کوبایی در هفته نخست VNL
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • ۲۵ هزار نفر به مناطق عملیاتی جنوب کشور اعزام می‌شوند
  • روایت رهبر انقلاب از توصیه‌‌ها به ایشان برای پذیرش خواسته‌های آمریکا