Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد: استاد دانشگاه آلابامای جنوبی تحریم‌ها را عاملی برای محدود کردن توان ایران در مقابله با کرونا دانست و گفت: کشورهای غربی باید بدانند که کمک به ایران در این شرایط فرصت مناسبی برای حل اختلاف‌ها است.

به گزارش خرداد، مایکل هولینگزورث، (Michael Hollingsworth) استاد علوم سیاسی دانشگاه آلابامای جنوبی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حوزه تخصصی او جنگ و تروریسم، روابط بین‌الملل و علوم سیاسی است. وی در گفت‌وگو با ایلنا نظرات خود را در خصوص تحریم‌ها در شرایط مقابله با کرونا مطرح کرده است.

ایران به دلیل تحریم‌ها بیش از سایر کشورها با مشکل کرونا روبرو بوده است

مایکل هولینگزورث در ابتدا در مورد شیوع کرونا ویروس در جهان گفت: کرونا باعث همه‌گیری در جهان شده است و بر همه مناطق جهان از جمله ایران تاثیر چشم‌گیری داشته است ایران به دلیل تحریم‌ها بیش از سایر کشورها با این مشکل روبرو بوده است، یک تهدید واقعی در این بیماری وجود دارد اما در طول تاریخ بسیار بدتر شده است. در اصل ، جهان در آخرین بیماری همه‌گیر آنفولانزای خوکی بسیار خوش‌شانس بوده است. آنفولانزای خوکی می‌توانست بسیار بدتر باشد، اما قابلیت و سرعت انتقال کرونا یک مشکل است که می‌تواند باعث مشکلات زیادی شود.

تحریم‌ها توان ایران برای مقابله با کرونا را محدود کرده است

عزم جمعی برای لغو تحریم‌ها وجود ندارد

وی در ادامه در مورد تحریم‌ها گفت: تحریم ها در این شرایط غیراخلاقی است. تحریم‌ها قدرت اقتصادی ایران را به شدت تضعیف کرده است. به همین دلیل است که کشورها به ایران کمک‌هایی ارائه داده‌اند. کمک‌های بشردوستانه از تحریم‌های فعلی معاف است، اما این تحریم‌ها قدرت اقتصادی ایران را تضعیف کرده است ، بنابراین توانایی کشور را در پاسخ به ویروس محدود می‌کند.

استاد علوم سیاسی دانشگاه آلابامای جنوبی تاکید کرد: با توجه به اوضاع موجود، کاهش موقت تحریم‌ها علیه ایران و همچنین ارائه مساعدت مستقیم به بهترین وجه بهترین مسیر پیش روی ایران است اما دولت ایران باید مایل به پذیرش آن باشد. متأسفانه کشورها مشغول برخورد با سیاست‌‌های داخلی در مورد ویروس هستند و توجه زیادی به رفع مشکلات ایران نشده است. اکنون بیشتر کشورهای جهان درگیر کرونا ویروس هستند بنابراین عزم چندانی برای لغو تحریم‌ها در سطح جهانی وجود ندارد.

 

سازمان ملل برای لغو تحریم ها ناکارآمد است

وی در مورد نقش سازمان‌های بین‌المللی در لغو تحریم‌ها در شرایط کنونی گفت:  سازمان‌های بین‌المللی مانند سازمان بهداشت جهانی سیاست‌هایی را تعیین می‌کنند اما کمک‌های مستقیمی انجام نمی‌دهند. سازمان ملل به ویژه در این زمینه ناکارآمد است. آنها واقعاً نمی‌توانند کاری انجام دهند. این سیاست‌های کشورهای مختلف است که بعضاً بر سلامت مردم جهان تأثیر می‌گذارد. متأسفانه کشورهای کمتر توسعه یافته یا کشورهایی که در  تحریم‌های سنگین قرار دارند در این شرایط به طور نامتناسب رنج می‌برند.

مردم ایران قربانی سیاست‌ها شدهاند

این استاد دانشگاه در ادامه اضافه کرد: به نظر من مردم ایران نباید تحریم و شرایط سخت را در این شرایط تحمل کنند. مردم ایران در این شرایط قربانی سیاست‌ها شده‌اند.

ایالات متحده علاقه‌ای به رفع تحریم‌ها ندارد

وی هم چنین گفت: ایالات متحده قصد ندارد تحریم‌های عمومی را در زمان شیوع کرونا لغو کند. آنها تلاش کرده‌اند کمک‌های بشردوستانه ارائه دهند که در تحریم ممنوع نیست. ایالات متحده علاقه‌ای به رفع تحریم‌ها ندارد، بنابراین به احتمال زیاد کمک اقتصادی اتفاق نخواهد افتاد. هنوز ترس زیادی در مورد برنامه هسته‌ای ایران وجود دارد و این ترس وجود دارد پولی که از لغو تحریم‌ها در دسترس ایران قرار می گیرد به اهدافی غیر از تهیه مایحتاج پزشکی اختصاص یابد. البته به نظر می‌رسد چین بتواند کمک‌های چشم گیری به مردم ایران کند.  

کمک به ایران فرصتی برای بهبود روابط ایران و غرب است

این استاد دانشگاه در ادامه افزود: این شرایط احتمالاً بیشترین تأثیر را در توانایی ایران در پاسخ به ویروس داشته است. شرایط اقتصادی بر توان ایران برای مقابله با  کرونا تاثیر داشته است. به نظر می‌رسد تمایلی برای لغو تحریم‌ها در این شرایط وجود ندارد. اما کشورهای غربی باید بدانند که کمک به ایران در این شرایط فرصت مناسبی برای حل اختلاف‌ها است. به نظر می‌رسد که اکنون مردم ایران در مبارزات قدرت میان ایران و آمریکا و اروپا گرفتار شده‌اند و در این شرایط رنج زیادی متحمل خواهند شد.

برچسب ها: تحریم ، کرونا ، ایران

منبع: خرداد

کلیدواژه: تحریم کرونا ایران ایران در این شرایط برای لغو تحریم ها لغو تحریم ها کمک به ایران مردم ایران سیاست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۰۸۲۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محکومیت تهدید تحریم دولت اسلام آباد از سوی آمریکا

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ از اسلام آباد،‌ درحالیکه همزمان با سفر موفقیت آمیز «دکتر سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهوری اسلامی ایران به پاکستان، آمریکا در ادامه سنگ اندازی‌های خود را تقویت مناسبات دو کشور همسایه، دولت اسلام آباد را از خطر تحریم احتمالی آگاه ساخت، بسیاری از کارشناسان، اندیشمندان و کاربران شبکه‌های اجتماعی این کشور این رویکرد را محکوم کردند.
«علامه عارف واحدی» دبیرکل شورای علمای شیعه پاکستان در پیامی اعلام کرد: تهدیدات دولت اسلام آباد از سوی آمریکا همزمان با امضای تفاهم‌نامه‌های تجاری میان ایران و پاکستان را به شدت محکوم می‌کنیم.
وی افزود: مردم پاکستان از دولت خود توقع دارند قاطعانه در مقابل این رویکرد آمریکا ایستاده و منافع ملی پاکستان را در اولویت قرار دهند.
«ملیحه لودهی» نماینده سابق پاکستان در سازمان ملل نیز در واکنش به اظهارات سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درباره روابط ایران و پاکستان گفت: این موضوع که روابط خوب ایران و پاکستان مطابق با منافع آمریکا نیست، هیچ اهمیتی ندارد.
وی با تاکید بر اهمیت سفر موفق رئیس جمهوری اسلامی ایران به پاکستان افزود: روابط دولت اسلام آباد با کشور‌های همسایه باید مطابق با منافع ملی باشد.
همچنین بسیاری دیگر از کاربران شبکه‌های اجتماعی در پاکستان در پست‌هایی این رویکرد تکراری آمریکا مبنی بر سنگ اندازی در روابط ایران و پاکستان را محکوم کرده و خواستار موضع قاطع دولتمردان اسلام آباد شدند.
گفتنی است پس از امضای ۸ سند همکاری میان ایران و پاکستان در بخش‌های مختلف از جمله حوزه تجاری در جریان سفر آقای رئیسی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به سوالی پیرامون این تفاهم‌نامه‌ها گفت: کشور‌های علاقه‌مند به توسعه روابط تجاری با ایران باید خطر تحریم‌های اقتصادی را نیز در نظر بگیرند.

 

دیگر خبرها

  • رئیس‌جمهور: بازدید از اکسپوی تهران فرصتی بسیار ارزشمند برای آشنایی آفریقا با ظرفیت‌های ایران است
  • غرب تحمل افزایش روابط ایران با همسایگان را ندارد
  • گزارش|سفر رئیسی به پاکستان؛ تثبیت سیاست همسایگی
  • محکومیت تهدید تحریم دولت اسلام آباد از سوی آمریکا
  • مناسبات دوجانبه و مهمی میان ایران و پاکستان وجود دارد
  • دیپلماسی فعال انرژی بسترساز بهبود شرایط اقتصادی است/ صدور خدمات فنی و مهندسی به دیگر کشور‌ها اهمیت دارد
  • تحریم فرصتی برای رسیدن به خودکفایی
  • بورل: درباره ایران باید جایی را برای دیپلماسی در نظر گرفت
  • بورل: تحریم‌ها ایران را نمی‌ترساند
  • مبتکر روش‌های گوناگون فروش نفت در تحریم شده‌ایم