Web Analytics Made Easy - Statcounter

پرویز کهندل مدیرکل دفتر شهری و امور شوراهای استانداری فارس، سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در مورد انتقادهای رییس شورای اسلامی شهر فیروزآباد مبنی بر عدم صدور حکم شهردار توسط استاندار گفت: به استناد تبصره سه ذیل ماده ۸۰ قانون شوراها، شهردار به پیشنهاد شورای اسلامی شهر و با حکم استاندار منصوب می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه فردی که قرار است شهردار شود باید صلاحیت های اختصاصی و عمومی لازم را داشته باشد، گفت: صلاحیت استاندار در صدور حکم شهردار یک صلاحیت محدود و مقید قوانین عام و خاص است یعنی وقتی فردی به عنوان گزینه پیشنهادی معرفی می شود باید شرایط اختصاصی مندرج در آیین نامه اجرایی شرایط احراز تصدی سمت شهردار موضوع مصوبه هیات وزیران را داشته باشد.
اظهارکرد: برای هر شهری با توجه به جمعیت آن شهر، شهردار باید مدرک تحصیلی و سابقه اجرایی را دارا باشد.
کهندل افزود: طبق ردیف ۳ از بند چ ذیل ماده ۳۳ آیین نامه مذکور، برای شهر فیروزآباد قانون می گوید گزینه پیشنهادی باید دارای سابقه مدیریت میانی باشد که سابقه مدیریت میانی طبق مصوبه شورای عالی اداری، داشتن پنج سال سابقه اجرایی در حد معاون مدیرکل است.
وی ادامه داد: جهانبخش حیدری گزینه پیشنهادی شورای اسلامی شهر فیروزآباد تنها ۱۵ سال سابقه وکالت و یک دوره سابقه عضویت در شورای اسلامی شهر داشته است که این سوابق به عنوان سابقه اجرایی محسوب نمی شود.
وی اضافه کرد: طبق دستورالعمل وزارت کشور هر چهار سال عضویت  شورای اسلامی یک سال سابقه اجرایی محسوب می شود که گزینه پیشنهادی شورای شهر فیروزآباد، چهار سال سابقه عضویت در شورا را دارد و یک سال سابقه کار اجرایی برای او محسوب می شود، در صورتی که وی باید پنج سال سابقه اجرایی(مدیریت میانی) داشته باشد.
مدیرکل دفتر شهری و امور شوراهای استانداری فارس گفت: پس از معرفی گزینه پیشنهادی از سوی شورای اسلامی شهر فیروزآباد به آنان اعلام کردیم در اجرای ماده ۳ آیین نامه اجرایی شرایط احراز تصدی سمت شهردار موضوع مصوبه چهارم دی ماه ۱۳۹۷ هیات وزیران و به استناد ردیف ۳ بند چ ذیل ماده سه آیین نامه یاد شده مشارالیه  فاقد شرایط لازم به لحاظ سوابق اجرایی جهت تصدی سمت شهردار است.
کهندل افزود: همچنین به آنان اعلام شد به منظور جلوگیری از رکود فعالیت های عمرانی و خدماتی شهرداری فیروزآباد، شورای اسلامی شهر بر اساس تبصره ذیل ماده ۸۳ قانون شوراهای اسلامی کشور و برابر مفاد آیین نامه با لحاظ گرایشهای تحصیلی مندرج در دستورالعمل مورخ ۱۳ بهمن ۱۳۹۷ وزیر کشور نسبت به انتخاب فرد واجد شرایط دیگری اقدام کند.
وی ادامه داد: وقتی به روشنی به شورای اسلامی شهر اعلام شده گزینه پیشنهادی سابقه اجرایی لازم درج شده در آیین نامه را ندارد و استاندار اختیارش برای صدور حکم شهردار محدود و مقید به قوانین خاص و عام است، اینها به این موارد اعتنا نمی کنند و بر انتصاب گزینه پیشنهادی اصرار می کنند.
وی اضافه کرد: بنابراین هر پیشنهادی که واجد شرایط مندرج در آیین نامه نباشد، آن پیشنهاد مغایر با الزام مندرج در ماده ۸۰ قانون شوراها و فاقد وجاهت قانونی است.
مدیرکل دفتر شهری و امور شوراهای استانداری فارس گفت: پس از اصرار آنان پرونده به هیات حل اختلاف استان ارجاع داده شد که این هیات طبق آیین نامه احراز تصدی سمت شهردار اعلام کرد فرد معرفی شده شرایط اختصاصی شهردار شدن را ندارد.
کهندل افزود: این پرونده باید ۲۰ روزه در جلسه هیات تخلفات رسیدگی می‌شد، اما این پرونده با ۲ روز تاخیر در این هیات رسیدگی شد و شورای اسلامی شهر فیروزآباد به استناد همین تاخیر به دیوان عدالت اداری شکایت کرد و گفت خارج از موعد پاسخ داده شده است.
وی ادامه داد: حتی اگر در موعد مقرر هم پاسخ داده می‌شد فرقی نمی کرد چرا که فرد معرفی شده سابقه اجرایی لازم را ندارد.
مدیرکل دفتر شهری و امور شوراهای استانداری فارس گفت: طبق رای شعبه ۴۵ دیوان عدالت اداری، استانداری ملزم شد حکم گزینه پیشنهادی شورای اسلامی شهر فیروزآباد را صادر کند.
کهندل افزود: بلافاصله و به محض ابلاغ رای شعبه ۴۵ دیوان عدالت اداری به استانداری، درصدد اجرای آن برآمدیم و به همین منظور از مراجع تعیین صلاحیت عمومی استعلام کردیم چون شهردار علاوه بر صلاحیت اختصاصی باید دارای صلاحیت عمومی نیز باشد.
وی ادامه داد: شهرداری جزو مشاغل مدیریتی است و مشاغل مدیریتی جزو مشاغل حساس محسوب شده و اخذ استعلام برای مشاغل حساس الزامی است.
مدیرکل دفتر شهری و امور شوراهای استانداری فارس گفت: در پاسخ به استعلام در خصوص صلاحیت های عمومی از سوی مراجع ذیربط اعلام شد این انتصاب به صلاح نمی باشد.
کهندل افزود: دیوان عدالت اداری به لحاظ صلاحیت های اختصاصی رای به صدور حکم گزینه پیشنهادی شهرداری فیروزآباد داده اما مراجع ذیربط به عنوان مرجع تعیین صلاحیت عمومی اجازه صدور حکم را نمی دهد.
وی ادامه داد: شورای اسلامی شهر فیروزآباد با مراجعه به شعبه ۶ اجرای احکام دیوان عدالت اداری، اعلام کرد که استانداری رای شعبه ۴۵ را اجرا نمی‌کند.
وی بیان کرد: به شورای اسلامی شهر فیروزآباد اعلام کرده‌ایم که مراحل اجرای حکم در استانداری در حال انجام است اما گزینه معرفی شده تایید صلاحیت نشده، بنابراین قوانین عام و خاص دست استانداری را برای صدور حکم بسته است.
مدیرکل دفتر شهری و امور شوراهای استانداری فارس گفت: شورای اسلامی شهر فیروزآباد، عطا جوکار را به عنوان گزینه جدید برای تصدی شهرداری این شهر معرفی کرد اما پس از معرفی وی جهانبخش حیدری که گزینه قبلی این شهرداری بود از دیوان عدالت اداری دستور موقت را گرفته و این به معنای آن است که تا پرونده قبل تعیین تکلیف نشود اجازه مطرح شدن گزینه دیگری وجود ندارد.
کهندل افزود: باید پرونده اولیه در دیوان عدالت اداری بسته شود تا شورای اسلامی شهر فیروزآباد بتواند فرد دیگری را معرفی کند.
کهندل افزود: در حال حاضر که گزینه معرفی شده قبلی شرایط لازم را برای تصدی شهرداری فیروزآباد ندارد، بنابراین طبق قانون شوراها انتخاب و معرفی گزینه پیشنهادی واجد شرایط برای تصدی سمت شهردار از جمله وظایف قانونی شورای اسلامی شهر است.

فاصله مرکز این شهرستان با شیراز حدود ۹۰ کیلومتر است.  

برچسب‌ها شیراز استانداری فارس فیروزآباد فارس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شیراز استانداری فارس فیروزآباد فارس شیراز استانداری فارس فیروزآباد فارس دیوان عدالت اداری تصدی سمت شهردار گزینه پیشنهادی سابقه اجرایی حکم شهردار معرفی شده سال سابقه آیین نامه ذیل ماده صدور حکم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۰۹۴۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیران درگیر بحران‌های تصنعی نشوند/ از مطالبه‌گران منصف استقبال می‌کنیم

شهردار اصفهان با تاکید بر اهمیت مدیریت بحران در بحران‌های مصنوعی گفت: مدیران نباید درگیر بحران‌های تصنعی شوند، عده‌ای نیت دارند دعوایی به پا کنند و مدیر را درون رینگ بکشند،

به گزارش خبرگزاری ایمنا، علی قاسم‌زاده امروز _پنجشنبه ششم اردیبهشت_ در آئین تکریم و معارفه چند تن از مدیران شهرداری اصفهان اظهار کرد: سال جاری، سال عجیب و غریبی بود و با تحولات عجیب آغاز شد، سالی که با شهادت یکی از بهترین‌های شهر آغاز شد، امیدوارم نوید بخش سال پرتلاشی باشد.

وی با بیان اینکه برای انجام یک کار محکم و اصولی باید چهار سطح مدیریت پیش‌بینی شود، افزود: سطح اول استراتژیک است که باید بدانیم می‌خواهیم چه کاری انجام دهیم، به معنی طراحی نقشه راه است که اگر وجود نداشته باشد، خطا می‌رویم و اسیر روزمرگی می‌شویم؛ برنامه ۱۴۱۰ آماده و به تصویب شورای اسلامی شهر رسید، پس در این سطح نقشه راه قیمتی در اختیار داریم که سرمایه‌گذاری زیادی برای آن انجام شده است.

شهردار اصفهان با بیان اینکه سطح دوم مدیریتی «برنامه‌ریزی» است، گفت: نقشه راه وجود دارد و می‌دانیم که در هشت سال آینده چه کاری باید انجام شود، سال گذشته برنامه ۱۴۰۳ که برنامه بسیار خوبی است، تصویب شد و در حال حاضر برنامه‌های مبتنی بر برنامه راهبردی را در اختیار داریم، حدود ۷۰۰ پروژه تعریف شده و سطوح آن مشخص است، پروژه‌های شاخص زیر ذره‌بین شهرداری و شورای شهر قرار گرفته و لحظه به لحظه در حال پیگیری، انجام و اجرا است.

قاسم‌زاده با بیان اینکه سطح سوم مدیریت اجرایی است، تصریح کرد: بر اساس نقشه راه برش یک ساله تعیین شده است و پس از این مدیران اجرایی باید برنامه‌ها را اجرا کنند؛ انتظاری که سال جاری شورای اسلامی شهر از من و متقابلاً من از شما دارم، این است که حساب آن را با سال‌های قبل متفاوت ببینید، اگر سال پیش عالی بودید سال جاری باید عالی‌تر باشد، اگر جهادی بودید، جهادی‌تر عمل کنید، قرار است کنار هم با سرعت حرکت کنیم.

شهردار اصفهان با بیان اینکه بخشی از تغییرات در شهرداری مبتنی بر استراتژی جدید و سیاست ۱۴۰۳ بود، ادامه داد: امیدوارم بتوانیم در کنار هم برنامه ۱۴۰۳ را در حداکثر ظرفیت ممکن تحقق بخشیم، ۳۰ همت بودجه پیش‌بینی شده که با احتساب سازمان‌ها بیش از ۳۴ همت است که باید تلاش کنیم منابع تحقق پیدا کند و متناسب با برنامه‌های بودجه، پروژه‌ها اجرا شود و تحقق پیدا کند.

شهردار اصفهان با بیان اینکه بخشی از پاداش و تشویق به کارآمدی گره خورده است، گفت: حدود ۲۵ درصد پرداختی‌های ماهانه متأثر از عملکرد مدیران است، نظام ارزیابی تدوین شده و آماده اجرا است، امیدوارم هرماه در حداکثر ممکن بتوانیم ممنون‌دار افراد باشیم.

وی با بیان اینکه چهارمین سطح مدیریت، مدیریت بحران است، تصریح کرد: هنگام اجرا گاهی با بحران مواجه می‌شویم که انواع مختلفی دارد، بخشی از آن طبیعی است، گاهی به علت اینکه نقشه تأسیسات شهر را در اختیار نداریم اشکالاتی پیش می‌آید، در بعضی پروژه‌های عمرانی همچون شهدای ورزشکار که به‌رغم مطالعات اولیه با تاسیساتی مواجه شدیم که از اختیار شهرداری خارج است و باید سایر ارگان‌ها وارد شوند، هنگام بحران بدترین کار استیصال و درماندگی است، گاهی نیز بحران‌ها علت سیاسی اجتماعی دارد.

قاسم‌زاده با تاکید بر اهمیت مدیریت بحران در بحران‌های مصنوعی گفت: مدیران نباید درگیر بحران‌های تصنعی شوند، عده‌ای نیت دارند دعوایی به پا کنند و مدیر را درون رینگ بکشند، همچون حواشی که در فضای مجازی ایجاد می‌کنند و مدیران را درگیر آن می‌کنند.

مدیریت شهری و شورای اسلامی شهر به کسی باج نمی‌دهد

شهردار اصفهان با بیان اینکه چند دسته از افراد مشکلات شهر را بیان می‌کنند و ما از آن‌ها استقبال می‌کنیم و قابل احترام هستند، افزود: یک دسته فرهیختگان، دغدغه‌مندان یا کارکنان قدیمی شهرداری هستند که مشکلات را با ما در میان می‌گذارند.

وی ادامه داد: دسته دیگر مطالبه‌گرانی هستند که امور شهر را پیگیری می‌کنند، هرچند گاهی برای اینکه حرفشان شنیده شود صدایشان را بلندتر از فرهیختگان می‌کنند، اما باز هم ارزشمند هستند، حتی گاهی شخصاً برای آن‌ها پیام می‌گذارم و پیگیر مطالبشان هستم؛ چه چیز بهتر از اینکه عده‌ای جوان در شهر دنبال اشکالات بگردند و انعکاس دهند، اگر در شهری کنش و واکنش نداشته باشیم این شهر مرده است.

قاسم‌زاده با بیان اینکه گروه آخر که در حد انگشتان یک دست هم نیستند، مبتنی بر تعاملی که با آن‌ها داشته‌ام، افراد باج‌گیری هستند که فشار می‌آورند تا امتیاز بگیرند، اظهار کرد: این افراد تقریباً شناخته شده هستند، تمام دستگاه می‌دانند این افراد دنبال چه چیزی هستند، به آن‌ها اعلام می‌کنم خودتان را خسته نکنید این مدیریت شهری و شورای اسلامی شهر به کسی باج نمی‌دهد.

شهردار اصفهان با تاکید بر اینکه اگر بشنوم مدیری به‌خاطر ترس از این افراد امتیاز داده است، با آن مدیر برخورد می‌شود، تصریح کرد: ترکیب این دوره شورای اسلامی شهر مطلوب است، هرچند تمام شوراهای اسلامی شهر اصفهان در زمان حضور منشأ خدمت بودند، اما بافت این شورا متفاوت است، بحث بر سر مسائل به‌صورت جدی در میان آن‌ها در جلسات وجود دارد و پیگیر امور هستند، ولی پس از اتمام

کد خبر 747930

دیگر خبرها

  • از ضرورت نگاه ویژه مدیریت شهری تا رفع مشکلات شهروندان در میز خدمت شهرداری منطقه ۲ شیراز
  • مدیران درگیر بحران‌های تصنعی نشوند/ از مطالبه‌گران منصف استقبال می‌کنیم
  • تصویب بودجه ۲۱ میلیارد تومانی برای شهرداری پیربازار
  • شوراهای برتر استان بوشهر تجلیل شدند
  • جلسه شورای اسلامی اهواز برای سیزدهمین بار متوالی تشکیل نشد!
  • جلسه شورای شهر اهواز برای سیزدهمین بارپیاپی تشکیل نشد
  • دور خیز احزاب برای مرحله دوم انتخابات مجلس
  • شهرک‌های صنعتی فیروزآباد روی ریل توسعه
  • رعایت قوانین و حفظ کیان شورا سرلوحه اقدامات شهردار باشد
  • تذکر رییس شورا به کیانی ؛ رعایت قوانین و حفظ کیان شورا باید سرلوحه کار شهردار کرج باشد