Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-07@09:29:59 GMT

نمکی در مجلس: هنوز وارد مرحله مهار کرونا نشدیم

تاریخ انتشار: ۱۹ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۱۰۱۹۲

نمکی در مجلس: هنوز وارد مرحله مهار کرونا نشدیم

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در روزهای آینده در برخی استان‌ها به مرحله مهار خواهیم رسید و امیدوارم تا پایان اردیبهشت ماه به نقطه بهتری برسیم. ۱۹ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۵ سیاسی مجلس و دولت ایران نظرات - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در جلسه علنی صبح امروز مجلس اظهار داشت: بنده از نماز صبح تا ساعت یک و دو بامداد مجبور به برگزاری جلسات است و از این بابت در جلسه امروز تاخیر داشتم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه گفت: در رابطه با بیماری کرونا اولین گزارشات را از شهر ووهان چین دریافت کردیم. پس از اخذ گزارش‌ها، همکارانم را صدا کردم و برنامه‌هایی را برای مقابله با ورود احتمالی ویروس کرونا به ایران ترتیب دادیم. برای ما مشخص بود که یک ویروس جدید ما را گرفتار خواهد کرد.

نمکی افزود: اولین مورد این ویروس در سال 2003 با عنوان سارس کشور چین را گرفتار کرد که از خفاش به انسان منتقل شد. در سال 2012 نیز در خاورمیانه بروز کرد که از شتر به انسان منتقل شد که شتر توسط خفاش گزیده شده بود.

وزیر بهداشت بیان داشت: ما در روز نخست برای پروازهای مستقیم از چین تشکیل جلسه دادیم. تصمیم‌گیری لازم انجام و به همه دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور دستورات لازم ابلاغ شد. از اوایل بهمن ماه دانشگاه‌ها را برای تخت خالی و آزمایشگاه آماده کردیم. سازمان جهانی بهداشت دو هفته بعد از ورود ویروس کرونا به ایران کیت آزمایشگاهی به ما داد اما از همان روزهای اول با همکاری انستیتو پاستور کیت جدید طراحی کردیم و دو آزمایشکاه ما آماده تشخیص بود.

نمکی ادامه داد: ما پیک آنفولانزای H1N1 در کشور داشتیم و منتظر بودیم تیپ B آن هم بروز پیدا کند. مواردی از شهر قم از سرماخوردگی حاد گزارش شد که 8 مورد آنفولانزای تایپ B تشخیص داده شد. در روز 29 بهمن دو مورد گزارش شد که دارای علائمی از کرونا بود. من همان موقع اعلام کردم که این گزارش متفاوت است و باید مورد توجه جدی قرار بگیرد.

وی افزود: قبل از آن موارد زیادی آزمایش شده بود که تست کرونای آن‌ها منفی بود. در روز چهارشنبه 30 بهمن در جلسه هیات دولت اعلام کردم  که مواردی مشکوک مشاهده است که ظهر همان روز با خانم دکتر مختاری تماس گرفتم و آزمایش‌ها مثبت اعلام شد. من همان روز به مردم اعلام کردم. هرچند برخی از دوستان گفتند که قبل از انتخابات درست نیست اعلام بشود، اما بنده اعلام کردم چراکه صداقت و راستگویی بهتر است.

وزیر بهداشت در خصوص منشا ویروس کرونا در کشور هم گفت: بنده باید در جلسه غیرعلنی این مساله توضیح بدهم. 23 تیم اپیدمیولوژیست بر روی این موضوع کار کرده‌اند که منشا ویروس کجا بوده است. تک تک موارد را بررسی کرده‌ایم و در جلسه غیرعلنی مواردی را طرح خواهم کرد. آنچه که مهم است امروز روز ریشه‌یابی منشا نیست. امروز روز مبارزه تمام عیار ملی با ویروس کروناست. امروز تمام سرزمین ما درگیر کروناست و باید ویروس را مهار و کنترل کنیم.

نمکی خاطرنشان کرد: در ادامه در 36 مبدا ورودی کشور قبل از گزارش اولین موردها در کشور کنترل‌گذاری کردیم. خروج ماسک را هم از اوایل بهمن از کشور ممنوع کردیم. تخت‌های بیمارستانی را هم آماده کردیم. اینکه یک بیمار در پیک بیماری پشت در بیمارستان‌ها سرگردان نماند، افتخاری برای جمهوری اسلامی ایران است.

وی اظهار داشت: کشور فرانسه به ازای هر 1000 نفر حداقل هفت تخت دارد. میزان تخت در اروپا در بدترین شرایط بین 4 تا 5 برابر میزان تخت‌های ماست. اما آنچه که در ایران به کار آمد علاوه بر لطف خدا، حمایت رهبر انقلاب که بی‌نظیر بود، حمایت‌های دولت محترم و تمام دستگاه‌هایی که در کنار ما بودند، مانند سپاه، ارتش بسیج، نیروی انتظامی و دستگاه‌های دولتی، غیردولتی و مردم نهاد، اجرای طرح غربالگری بود.

وزیر بهداشت بیان کرد: ما هنوز در کشور در مرحله مدیریت بیماری هستیم و به مرحله مهار و کنترل نرسیده‌ایم و نباید دچار توهم محاسباتی بشویم. ما در مرحله مدیریت بیماری هستیم، درحالی که در اوج تحریم‌ها و گرفتاری‌ها قرار داریم. کسی باور نمی‌کرد در شرایط سخت تحریم که می‌خواستیم ماسک و لباس بیاوریم در فرودگاه مصادره کردند، بتوانیم این ویروس را مدیریت کنیم. سازمان بهداشت جهانی تماس می‌گیرد تا از طریق ویدیو کنفرانش تجربه ما را به دیگر کشورها منتقل کند. من به روح تمام شهدای سلامت درود می‌فرستم. ما عزیزانی را از دست دادیم که روح بلندشان جاودانه باد. پزشکانی شبانه‌روزی تلاش می‌کنند و کار بزرگی در کشور صورت می‌گیرد.

نمکی همچنین گفت: ما دو عامل توفیق داریم. یکی وفاق و همدلی ملی با پشتوانه رهبری است. ما برای نخستین بار نمازجمعه را با تمنا تعطیل کردیم. مدارس، دانشگاه‌ها، حرم‌های مطهر، سفرهای راهیان‌نور و... تعطیل شد و این حاصل همدلی بود. دوم انجام غربالگری عمومی با عنوان بسیج ملی مبارزه با کرونا بود که آمار بیمارستان‌ها را کم کرد و بیمارها را در مرحله اول شناسایی کردیم. آمار کرونا رو به افزایش است، چراکه بیماریابی کردیم. با اجرای طرح غربالگری، افراد را در مراحل پایین‌تر از بیماری شناسایی کردیم، از دیگران جدا کردیم و نگذاشتیم به شرایطی برسند که فشار بر روی کادر درمانی و بخش‌های ICU افزایش باشد.

وی خاطرنشان کرد: امروز بیمارستان‌های ما بین 30 تا 50 درصد تخت خالی دارند. ضمن اینکه 15 هزار تخت نقاهتگاهی در مناطق مختلف کشور به همت نیروهای مسلح وجود دارد. اجرای طرح غربالگری موجب شد تا کادر درمانی فرصت بیشتری برای رسیدگی به بیماران داشته باشند و با این کار مرگ و میر کاهش یافت.

نمکی گفت: در روزهای آینده شاهد نمایش زیبا و ویترین بهتری از بحث کرونا در کشور خواهیم بود و فاصله بین مرگ‌ها و موارد مثبت کمتر خواهد شد. از نظر تعداد ابتلا در دنیا هفتیم و در مرگ و میر در رتبه ششم قرار داریم و هر روز به سمت مطلوب‌تر حرکت خواهد کرد.

وزیر بهداشت در خصوص اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی گفت: در گام اول بحث فاصه‌گذاری اجتماعی و سپس فاصله‌گذاری هوشمند را مطرح کرد. ما با پدیده‌ای به نام حصر و جنگ اقتصادی روبرو هستیم و ما نمی‌توانیم جوراب فروشی را که نان شبش به فروش همان جوراب‌ها وابسته است را رها کنیم. ما نمی‌توانیم صنعت و تولید را تعطیل کنیم. ما در شرایط اقتصادی پرگرفتاری قرار داریم. به همین دلیل فاصله‌گذاری هوشمند طراحی و پروتکل‌های لازم به دستگاه‌ها ابلاغ شد تا هم دچار فروپاشی اقتصادی نشویم و هم کرونا را مدیریت کنیم. تردید نداریم که مدیریت کرونا طولانی‌تر از آن خواهد بود که در نظر داشتیم مدیریت شود.

نمکی در پایان بیان داشت: ما باید کاری کنیم تا در حداقل زمان کرونا را مدیریت کنیم اگر این کار را بکنیم، اقتصاد را هم کمک کرده‌ایم. ضمن شفای عاجل برای ریاست مجلس که به ما کمک کردند و از دیگر نمایندگان، دکتر پزشکیان و اعضای کمیسیون بهداشت و درمان که با تقاضای بنده قبول مسئولیت کردند و از همه نیروهای مسلح و نهادی دولتی، غیردولتی و مردم‌نهاد تشکر می‌کنم. در روزهای آینده در برخی استان‌ها به مرحله مهار خواهیم رسید و امیدوارم تا پایان اردیبهشت ماه به نقطه بهتری برسیم.

انتهای پیام/

R1536/P/S1,15/CT12

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ویروس کرونا وزیر بهداشت اعلام کردم اجرای طرح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۱۰۱۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید زباله مسافران، نمکی روی زخم بی‌درمان گیلان!/ اقداماتی که گردشگران باید برای بحران پسماند انجام دهند + عکس

آمار جمعیت گیلان بیش از ۲ میلیون ۵۰۰ هزار نفر است که در ایام تعطیلات با میزبانی از مسافران این رقم افزایش پیدا می‌کند و اگر هر نفر در ایام سفرش یک کیلوگرم هم زباله تولید کند به آمار تولید زباله استان اضافه شده و به مشکلات آنان می‌افزاید.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، سید اسحاق موسوی؛ یکی از مسائلی که ریشه در عدم مدیریت در دهه‌های قبلی دارد و مدتی زیادی است که به یکی از بحران‌های استان‌های کشور مخصوصا استان‌های شمالی تبدیل شده و در شرایط فعلی این زخم سر باز کرده است بحث پسماند و زباله است؛ در این گزارش قصد داریم بیشتر زوایای مختلف این مشکل را مورد بررسی قرار دهیم و با ارائه چند راهکار ساده نقشی در حل شدن این مسئله داشته باشیم.

از سال ۱۳۹۰ مسئله زباله و پسماند در سر زبان‌ها افتاد و اگر در گذشته مورد توجه جدی مسئولان قرار می‌گرفت شاید به بحران تبدیل نمی‌شد؛ وقتی از گیلان صحبت می‌کنیم مناطق سرسبز در ذهن متبادر می‌شود و به خیال خود در استان‌های شمالی هیچ مشکلی وجود ندارند، در حالی که بحران پسماند بنا به دلایلی مختلفی مانند عدم فرهنگ‌سازی در حال افزایش است و اگر مسافران در کنار اهالی نباشند در آینده دریا و جنگل از بین خواهد رفت.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان درباره خطرات عدم توجه به این مهم در آینده‌ای نزدیک اظهار کرد: این حجم زیاد موجبات حجم وسیعی از آلودگی محیط زیست را فراهم می‌آورد و با ادامه این روند رهاسازی زباله در دل طبیعت دیگر جایی برای نشستن و استفاده از مناطق جذاب گردشگری استان باقی نخواهد ماند.

 

 چرا موضوع پسماند و زباله در گیلان به بحران تبدیل شده است؟

عدم توجه به محیط زیست در استان‌های شمالی و جنوبی (پوشش گیاهی، دریا و...) عدم مدیریت در دهه‌های قبلی با اجرای طرح‌های غیرکارشناسی نبود زباله‌سوز و لندفیل‌ استاندار (محل دفن زباله و پسماند) سایت پسماند سراوان تنها و مهم‌ترین دفن‌گاه زباله غیر اصولی بودن سایت پسماند سراوان انباشت زباله در سایت سراوان تفکیک نشدن زباله‌ از مبدا عدم فرهنگ‌سازی

 

اقدامات انجام شده برای حل شدن بحران پسماند در استان گیلان:

ورود رئیس جمهور و وزیر کشور به موضوع تخصیص اعتبار به منظور ساماندهی پسماند سراوان دستور توقف ورود زباله به سایت پسماند سراوان عملیات بهسازی محل دفن زباله سراوان رشت جمع شدن سطل‌های زباله از سطح محلات

 

جمع شدن سطل‌های زباله؛ تفکیک زباله از مبدا توسط اهالی گیلان

شاید خیلی از مسافران این نکته را نمی‌دانند که سطل‌های زباله از بیشتر مناطق گیلان جمع شده و مردم مدت زیادی است که تفکیک از مبدا رو شروع کرده‌‍اند تا حجم ورودی زباله به دفن‌گاه‌ها کم شود و دوباره کوهی از زباله مانند سایت پسماند سراوان به وجود نیاید.

 

تاثیر سایت پسماند سراوان در استان گیلان:

سخت شدن زندگی اهالی با بوی پسماند، افزایش حشرات و... ورود ۱۰ تا ۲۰ لیتر شیرابه در هر ثانیه به منطقه آلوده شدن رودخانه و آب‌های زیرزمینی از بین رفتن جنگل و پوشش گیاهی افزایش بیماری در بین مردم آلوده شدن چرخه غذایی

 

تاثیر مسافران در جمعیت گیلان و تولید زباله!

آمار جمعیت گیلان بیش از ۲ میلیون ۵۰۰ هزار نفر است که در ایام تعطیلات با میزبانی از مسافران این رقم افزایش پیدا می‌کند؛ به طور مثال مردم خوب گیلان در نوروز امسال میزبان ۷ میلیون و ۷۸ هزار نفر بودند و حالا اگر هر نفر در ایام سفرش یک کیلوگرم هم زباله تولید کند به آمار تولید زباله استان اضافه شده و به مشکلات آنان می‌افزاید.

روزانه حدود ۵۸ هزار تن زباله در کشور تولید می‌شود که در این میان سهم استان های گردشگر پذیر مانند گیلان، مازندران و گلستان بسیار نگران کننده است؛ در این سه استان در حالت عادی روزانه حدود ۶ هزار تُن پسماند تولید می‌شود که این رقم در ایام نوروز گاه تا سه برابر افزایش می‌یابد.

 

اقداماتی که مسافران باید برای بهتر شدن حال گیلان انجام دهند:

تولید زباله را در سفرها به حداقل برسانیم زباله‌ها را به هیچ عنوان در مناطق مختلف گیلان رها نکنیم تفکیک زباله‌های خشک و تر را انجام دهیم اگر شرایط فراهم بود زباله‌های تر را دفن کنیم در حد امکان زباله‌های خشک را به شهر خودمان برگردانیم در حد توان زباله‌های رها شده دیگر مسافران را از محیط جمع کنیم

 

در ادامه می‌توانید اسلایدشو این گزارش را مشاهده کنید:

دیگر خبرها

  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • تقاضای سروری از مردم درخصوص دور دوم انتخابات
  • مردم با مشارکت حداکثری نمایندگان را پرقدرت راهی مجلس کنند
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • داروی ایرانی بیماران SMA وارد بازار می‌شود / برنامه وزارت بهداشت برای پویش ملی سرطان
  • تولید زباله مسافران، نمکی روی زخم بی‌درمان گیلان!/ اقداماتی که گردشگران باید برای بحران پسماند انجام دهند + عکس
  • ایمن‌سازی کودکان زیر ۵ سال با قطره فلج اطفال اجرا شد
  • عملیات ایمن‌سازی با قطره فلج اطفال در مناطق پرخطر اجرا شد
  • درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران
  • کمبود ۹۰۰۰ ماما در کشور