Web Analytics Made Easy - Statcounter

هاشمی‌طبا رئیس اسبق سازمان تربیت بدنی درباره احتمال خصوصی‌سازی ۲ باشگاه بزرگ پایتخت و موانع موجود، توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، سید مصطفی هاشمی‌طبا رئیس اسبق سازمان تربیت بدنی و کمیته ملی المپیک، در واکنش به مسائل مطرح شده پیرامون واگذاری ۲ باشگاه پایتخت نشین، یعنی استقلال و پرسپولیس، گفت: این موضوعی است که حرف و بحث زیادی پیرامون آن وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او ادامه داد: من سال ۸۰ از سازمان تربیت بدنی جدا شدم؛ از همان زمان حرف‌هایی پیرامون خصوصی‌سازی این ۲ باشگاه وجود داشت؛ یعنی ۱۹ سال، این مسئله مطرح است.

رئیس اسبق کمیته ملی المپیک از دلایل نشدنی بودن این طرح، گفت: زمانی برای خصوصی‌سازی بسیاری از مسیر‌ها را تعریف کردند؛ از بردن در بورس و فرابورس تا فروش برند باشگاه تنوع پیشنهاد بود.

هاشمی‌طبا ادامه داد: دولت در زمانی اعلام کرد این باشگاه‌ها یک موسسه فرهنگی هستند و قابلیت واگذاری را ندارند، اما سال بعد مجددا گفتند در حال حاضر موسسه فرهنگی نیست و می‌توان آن را واگذار کرد. متاسفانه باید گفت در این باره بسیار بدون فکر عمل شده است.

او افزود: این ۲ باشگاه، ۲ شرکت هستند که هر دو مشمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت می‌شوند؛ طبق این ماده اگر شرکتی مشمول ماده مذکور شد، یا باید بافت مالی خود را اصلاح کند و این جمله به این معنی است که باید بدهی‌ها را تسویه کند و سرمایه جدید وارد شرکت کند و یا باید اعلام ورشکستگی کند. در هیچ ماده‌ای گفته نشده است که می‌توان این طور مجموعه‌ها را واگذار کرد. هر نوع واگذاری در حال حاضر، غیرقانونی است.

رئیس اسبق کمیته ملی المپیک در این باره، تصریح کرد: مثلا بگویند با عمه خود نمی‌توانید ازدواج کنید، شخصی بگوید من ازدواج کردم و شد! طبق ماده قانونی ۱۴۱ تجارت، یا باید بافت مالی را اصلاح کرد و یا اعلام ورشکستگی کنند و از تمام مایملک خود به طلبکاران، بدهی خود را پرداخت کنند.

هاشمی‌طبا از نظر خود درباره حل این موضوع، بیان کرد: به نظر من باید این ۲ باشگاه منحل شوند.

او در واکنش به اینکه امکان انحلال ۲ تیم پر طرفدار تهرانی، شاید کمی مشکل یا دور از ذهن باشد، گفت: به نظر من تنها راه‌حل این است که با یک ماده واحد این ۲ باشگاه را منحل کنند؛ یک شرکت سهامی عام به نام استقلال و یک شرکت سهامی عام به نام پرسپولیس، تشکیل بدهند، سهام را پذیره‌نویسی کنند و به مردم بفروشند. این طور یک شرکت سهامی عام وجود دارد و همان استقلال و پرسپولیس هم ابقاء خواهد شد و متعلق به مردم هستند و طبق قوانین شرکت‌های سهامی عام اداره خواهند شد.

رئیس اسبق کمیته ملی المپیک در توضیح تکلیف بدهی‌های قبلی این ۲ باشگاه در صورت اجرای طرح انحلال، توضیح داد: بعد از اعلام ورشکستگی، بدهی ۲ باشگاه به عهده دولت است. زمانی که دولت ۲۰-۳۰ سال ۲ شرکت را حفظ کرده است باید تبعات آن را هم بپذیرد؛ می‌گویند می‌خواهیم ۵۰۰ میلیارد بفروشیم؛ حالا یا دولت نمی‌تواند بفروشد یا خریدار نیست؛ به نظرم این راه‌حل قانونی نیست باید راه‌حل قانونی را انتخاب کنند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: استقلال پرسپولیس هاشمی طبا خصوصی سازی کمیته ملی المپیک ۲ باشگاه سهامی عام رئیس اسبق هاشمی طبا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۱۰۶۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فروردین: مالکان جدید استقلال و پرسپولیس دنبال تغییر فوری مدیریت باشگاه‌ها نباشند

رئیس فراکسیون ورزش مجلس با اشاره به واگذاری ۲ باشگاه استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی گفت: از مالکان جدید استقلال و پرسپولیس توقع داریم دنبال تغییر فوری مدیریت باشگاه‌ها نباشند و اجازه دهند استقلال و پرسپولیس با ثبات، به آرامش برسند.

محمدمهدی فروردین در گفت و گو با ایسنا واگذاری استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی را تحقق خواسته مردم و واکنش مثبت دولت به خواسته نمایندگان مردم در مجلس دانست و گفت: توسعه و ارتقای جایگاه فوتبال ایران در سطح بین المللی بدون عبور از فوتبال دولتی ممکن نیست. اگر قرار به رقابت با فوتبال کشورهای در حال توسعه و یا پیشرفته باشیم، باید قواعد بازی حرفه ای ها را رعایت کنیم.

وی ادامه داد: دوره فوتبال دولتی به سر آمده و هر سال سختگیری های کنفدراسیون فوتبال آسیا و مجامع بین‌المللی روی فوتبال ایران بیشتر می شود به طوری که در سال های اخیر دیدیم چگونه تیم های ایرانی به دلیل رعایت نکردن قاعده حرفه ای و نداشتن معیارهای کنفدراسیون فوتبال آسیا و فیفا آسیب دیدند و حتی بعضا جواز حضور در آسیا را از دست دادند.

دولت رئیسی به رویای چندساله واگذاری استقلال و پرسپولیس جامه عمل پوشاند

رئیس فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی در ادامه بیان کرد: از مدتها قبل ضرورت انتقال مالکیت تیم‌های دولتی به بخش خصوصی احساس می شد چرا که پیش نیاز باشگاه‌داری همین تغییر و تحول است. تا وقتی دولت متولی باشد، به واسطه تعویض پی در پی مدیریت باشگاه ها که برگرفته از تغییر دولت ها و تغییر رویکردهاست، امکان ساختار سازی در باشگاه ها میسر نمی شود و از سطح تیم داری فراتر نمی رویم. بر همین اساس مجلس خواهان واگذاری تیم های دولتی به بخش خصوصی شد و خوشبختانه همزمان کنفدراسیون فوتبال آسیا روی مالکیت مشترک سرخابی‌ها انگشت گذاشت و با همکاری دولت و وزارت ورزش و سازمان خصوصی سازی، این اقدام سرعت گرفت. در نهایت، دولت آیت الله رئیسی به این رویای چند ۱۰ ساله که استقلال و پرسپولیس خصوصی شوند، جامه عمل پوشاند.

فروردین از رئیس جمهور، وزیر ورزش و جوانان، وزیر اقتصاد، رئیس سازمان خصوصی سازی و تمامی دولتمردانی که در واگذاری استقلال و پرسپولیس به هلدینگ پتروشیمی و بانک های خصوصی نقش و همکاری داشتند، قدردانی کرد و گفت: مجلس شورای اسلامی به عنوان زبان و چشم و گوش ملت، پیگیر واگذاری استقلال و پرسپولیس از دولت به بخش خصوصی بود و حالا که دولت به این خواسته منطقی، واکنش مثبت نشان داده، قطعا مجلس نقش نظارتی خود را حفظ خواهد کرد. از مالکان جدید استقلال و پرسپولیس هم توقع داریم دنبال تغییر فوری مدیریت باشگاه ها نباشند و اجازه دهند استقلال و پرسپولیس با ثبات، به آرامش برسند.

وی در پایان تاکید کرد: استقلال و پرسپولیس همیشه ویترین فوتبال و حتی ورزش ما بودند؛ اگر انتقال مالکیت آنها و واگذاری این باشگاه ها از دولت به بخش خصوصی موفقیت آمیز باشد، فصل تازه ای برای ورزش ایران آغاز می شود. خوشبختانه هر دو مجموعه ای که مالکیت سرخابی ها را برعهده گرفته اند، توان تبدیل این مجموعه ها به باشگاه های واقعی را دارند و می توانیم شاهد رشد کیفی و اقتصادی استقلال و پرسپولیس باشیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مصاحبه جنجالی هاشمی‌نسب درتبریز علیه پرسپولیس
  • حق پخش فقط متعلق به استقلال و پرسپولیس نیست
  • واگذاری استقلال و پرسپولیس، ضرورت رقابت با حرفه ای‌ها
  • فروردین: مالکان جدید استقلال و پرسپولیس دنبال تغییر فوری مدیریت باشگاه‌ها نباشند
  • واگذاری استقلال و پرسپولیس رسمی شد(عکس)
  • هشدار درباره وضعیت پرسپولیس و استقلال
  • چه زود زنگ خطر برای استقلال و پرسپولیس به صدا درآمد؟/ رفتارهای خریداران این دوتیم ،غیرحرفه ای است
  • نحوه واگذاری سهام ترجیحی پرسپولیس مشخص شد
  • اعلام نحوه واگذاری سهام پرسپولیس ترجیحی به پیشکسوتان
  • اعلام نحوه واگذاری سهام ترجیحی به اعضای باشگاه و پیشکسوتان پرسپولیس