Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-27@19:20:11 GMT

کاربرد‌های اینترنت اشیاء در تحول آموزش

تاریخ انتشار: ۱۹ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۱۲۲۱۵

کاربرد‌های اینترنت اشیاء در تحول آموزش

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اینترنت اشیاء و اتصال دستگاه‌ها به اینترنت، در حال تبدیل بخش‌های مختلفی از زندگی روزمره ما هستند. یکی از کاربرد‌های آشکار اینترنت اشیاء، بخش آموزش است.

اینترنت عمیقاً در مدارس نفوذ کرده است، و یادگیری الکترونیکی به یک رویه رایج در سیستم مدارس آمریکا تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاربرد‌های اینترنت اشیاء در آموزش‌وپرورش بیشمار است، اما از طرفی پیامد‌هایی نیز به دنبال دارد.

ظهور فناوری تلفن همراه و اینترنت اشیاء به مدارس این امکان را می‌دهد تا امنیت محیط دانشگاه‌های خود را بهبود بخشند، منابع کلیدی را پیگیری کنند و دسترسی به اطلاعات را تقویت کنند. معلمان حتی می‌توانند از این فناوری به‌جای برنامه‌های سنتی گذشته، برای ایجاد "برنامه‌های درسی هوشمند" استفاده کنند.

در ادامه به ذکر نمونه‌هایی از کاربرد‌های اینترنت اشیاء در بخش آموزش پرداخته‌ایم.

تأثیر فناوری و اینترنت اشیاء بر آموزش

طبق تخمین یک شرکت تحقیقاتی، ۸۳،۲ درصد از افراد ۱۲ تا ۱۷ ساله تلفن هوشمند دارند. علاوه بر این، ۷۳ درصد والدین که بچه‌های بین ۱۱ تا ۱۳سال دارند، گفته‌اند آن‌ها دارای تلفن هوشمند هستند و ۳۱ درصد والدین که بچه‌های آن‌ها بین ۶ تا ۱۰ سال دارند، گفتند آن‌ها تلفن همراه هوشمند دارند.

باوجوداین پایه و اساس دیجیتالی، می‌توان فهمید که چگونه اینترنت اشیاء برای تغییر بنیاد در آموزش‌وپرورش، آماده شده است. دانش‌آموزانی که از دستگاه‌های تلفن همراه خود در کلاس استفاده می‌کنند می‌توانند کار‌هایی مانند یادداشت‌برداری، بررسی برنامه درسی و تحقیقات شان را به‌طور خودکار انجام دهند.

در مورد مدارس، بیشترین مزایای اینترنت اشیاء افزایش بهره‌وری انرژی و کاهش هزینه‌های عملیاتی است. مدارسی در ایالت اوهایو وجود دارند که هرساله با استفاده از یک سیستم مبتنی بر وب که تمام تجهیزات مکانیکی داخل ساختمان‌ها را کنترل می‌کند، حدود ۱۲۸هزار دلار پس‌انداز می‌کنند.

همچنین با سرمایه‌گذاری مدارس در منابع قابل‌استفاده مجدد مانند رایانه‌ها، تبلت‌ها و تلفن‌های هوشمند، پس‌انداز ادامه می‌یابد. یک مدرسه متوسط سالانه حدود ۲۰۰هزار دلار برای کاغذ خرج می‌کند، اما فناوری قابل‌استفاده مجدد، آن هزینه را به‌طور کامل از بین می‌برد.

ازآنجاکه مدارس بیشتری درحال به‌کارگیری این فناوری هستند، انتظار می‌رود که "مدارس هوشمند" بیشتری در سراسر ایالات متحده ظاهر شوند تا اینکه استانداردی برای آموزش آمریکا باشد.

اینترنت و آموزش عالی

اینترنت اشیاء می‌تواند فرآیند آموزش را در اوایل مهدکودک شروع کند و تا کلاس دوازدهم ادامه دهد، اما شاید بیشترین تأثیرات در آموزش عالی رخ دهد.

دانشجویان، به‌ویژه در کالج، به‌طور فزاینده از کتاب‌های کاغذی به سمت تبلت و لپ‌تاپ می‌روند. آن‌ها با داشتن تمام اطلاعات لازم می‌توانند دروس را یاد بگیرند و تجربه تقریباً یکسانی در خانه و کلاس خود داشته باشند.

این روند علاوه بر اینکه راحتی بیشتری را برای دانشجویان فراهم می‌کند، همچنین تدریس را برای اساتید کارآمدتر می‌کند. رویه جاری فناوری متصل به این معناست که مربیان نیازی به نمره دادن روی کاغذ و یا انجام سایر کار‌های روزمره ندارند.

در عوض، اساتید می‌توانند روی آموزش‌های واقعی و شخصی که بیشترین ارزش را برای دانشجویان خود دارند، متمرکز شوند. دستگاه‌های متصل به فضای ابری، به اساتید این امکان را می‌دهند که داده‌هایشان را در مورد دانش آموزان خود جمع‌آوری کرده و سپس تعیین کنند که کدام‌یک از آن‌ها به بیشترین توجه و مراقبت فردی نیاز دارند. این آمار همچنین به معلمان اجازه می‌دهد برنامه‌های درسی خود را برای کلاس‌های آینده به‌درستی تنظیم کنند.

در خارج از کلاس، دانشگاه‌ها می‌توانند از دستگاه‌های متصل استفاده کنند تا دانشجویان، کارمندان و منابع و تجهیزات خود را تحت نظارت قرار دهند که موجب کاهش هزینه عملیاتی و درنهایت باعث صرفه‌جویی در هزینه همه افراد می‌شود؛ و این قابلیت‌های نظارتی همچنین باید به دانشگاه‌هایی امن‌تر منتهی شود. به‌عنوان‌مثال، دانشجویان می‌توانند اتوبوس‌های متصل برای انتقال دانشجویان به دانشگاه را ردیابی کنند و برنامه‌های خود را مطابق با آن تنظیم کنند، که این امر مانع از گذراندن غیرضروری زمان در مناطق خطرناک می‌شود.

کاربرد‌های اینترنت اشیاء در آموزش

مهم‌ترین نمونه از یک شرکت فناوری که به مدارس ورود کرد، شرکت SMART است که در سال ۱۹۹۱، با اولین تخته تعاملی جهان پیشگام شد. تخته‌های این شرکت نحوه تعامل معلمان و دانش آموزان در کلاس را با دور کردن دروس از تخته‌های گچی که چندین دهه بر آموزش حاکم بود، تغییر دادند.

امروزه شرکت‌ها و استارت‌آپ‌های بسیاری در حال توسعه خدمات و برنامه‌هایی هستند که در کلاس استفاده می‌شوند.

برای مثال ClassDojo، یک برنامه آموزشی است که از طریق فروشگاه اپل و گوگل پلی قابل دانلود می‌باشد. این نرم‌افزار به والدین اجازه می‌دهد تا کار‌های مدرسه دانش آموزان را از طریق عکس و فیلم مشاهده کنند. این برنامه در اکثر مدارس آمریکا و نیز ۱۸۰ کشور استفاده می‌شود و پیام‌ها می‌توانند به‌صورت خودکار به ۳۵ زبان ترجمه شوند.

اینترنت اشیاء تحول در شرکت‌ها، مصرف‌کنندگان و دولت‌ها را شروع کرده است. ابزار‌ها و فناوری‌های نوظهور مانند بلندگو‌های هوشمند، یادگیری ماشینی و شبکه ۵ G، می‌توانند دستاورد‌های بزرگی را برای کارآیی و کنترل بیشتر در خانه، مدرسه و محیط کار فراهم آورند.

گفتنی است بازار اینترنت اشیاء سرعت رشد بسیار خوبی دارد و تا سال ۲۰۲۶ سالانه به بیش از ۳ تریلیون دلار می‌رسد.

منبع: آنا

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اینترنت اشیاء یادگیری الکترونیکی دستگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۱۲۲۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سند تحول آموزش و پرورش به طور کامل اجرا شود

امام جمعه قم خطاب به مسئولین گفت: در بودجه آموزش و پرورش کم نگذارید و سند تحول آموزش و پرورش کاملاً اجرا شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، آیت‌الله سید هاشم حسینی بوشهری در خطبه‌های نماز جمعه  امروز قم که در مصلی قدس برگزار شد، اظهار داشت: امام علی (ع) می‌فرماید: «ُوصِیکُمْ أَیُّهَا النَّاسُ بِتَقْوَی اللَّهِ وَ کَثْرَةِ حَمْدِهِ عَلَی آلَائِهِ إِلَیْکُمْ وَ نَعْمَائِهِ عَلَیْکُمْ وَ بَلَائِهِ لَدَیْکُمْ؛ فَکَمْ خَصَّکُمْ بِنِعْمَةٍ وَ تَدَارَکَکُمْ بِرَحْمَةٍ؛ ای مردم، شما را در برابر عطاهایی که خداوند ارزانی‌تان داشته، نعمت‌هایی که شما عنایت کرده و احسانی که حق شما داشته است به ترس از خدا و به سپاس فراوان سفارش می کنم.»

وی در رابطه با آثار و برکات اعتقاد به معاد و روز رستاخیز در اصلاح نگاه انسان به هستی گفت: خداوند در آیه 66 و 67 سوره مریم می فرماید:« وَیَقُولُ الْإِنْسَانُ أَإِذَا مَا مِتُّ لَسَوْفَ أُخْرَجُ حَیًّا، أَوَلَا یَذْکُرُ الْإِنْسَانُ أَنَّا خَلَقْنَاهُ مِنْ قَبْلُ وَلَمْ یَکُ شَیْئًا؛ انسان (در امر معاد شک کند و) گوید: آیا چون من بمیرم باز به زودی مرا از قبر بیرون آورده و زنده خواهند کرد؟! آیا آدمی (برای ایمان به معاد) متذکر آن نمی‌شود که اول که هیچ محض و معدوم صرف بود ما او را ایجاد کردیم؟»

خطیب جمعه قم بیان کرد: معاد باوری یکی از ارکان ادیان توحیدی است که بعد از توحید قرار دارد، چون معاد مسیر زندگی انسان و نگاه انسان را هستی تغییر می دهد.

وی با بیان اینکه کسانی که به مبدا و معاد باور دارند زندگی و نگاه متفاوتی دارند، افزود: کسی که به معاد باور دارد صبور، پرتحمل و شکیبا مب شود و همه چیز راه به جان می خرد تا به جانان وصل شود. بنابراین اگر تعریف ما نسبت به دنیا و آخرت هدفمند شد نگاه ما تغییر می‌کند. اکر انسان بداند که دنیا مجموعه ای از رنج ها، تلخی ها، خواسته و ناخواسته ها است نگاهش تغییر می‌کند.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه کشور گفت: همه پیامبران به دو اصل مهم یعنی به مبدأ و معاد دعوت کردند؛ اگر نگاه به مبدأ درست شود معاد، عدالت، امامت و... نیز درست می‌شود؛ زیرا انسان می‌داند همه امور حسابرسی دارد.

وی با اشاره به اینکه بین کسی که تصور می‌کند همه چیز در این دنیا است و کسی که می‌داند این دنیا محل عبور است تفاوت است، اضافه کرد: دنیا در دید انسان معاد باور یک ابزار است. معاد باوری باعث می‌شد که بینش انسان نسبت به دنیا وسعت می بخشد.

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اظهار کرد: زندگی انسان دارای فصل‌های متعددی است که بخش کوچکی آن در این دنیا است و بخش‌های اصلی آن در سرای آخرت است.

وی در رابطه باعملیات وعده صادق اظهار داشت: نیروی‌های مسلح با این کار دل مردم را شاد کردند. جهان بیان می‌کرد کسی حریف رژیم صهیونیستی نیست اما نیروهای مسلح ما با غرش موشک‌ها و پهپادها و عبور از پدافندهای دفاعی 28 کشور خلاف این را نشان دادند. رهبر معظم انقلاب می‌فرماید امید به آینده داشته باشید و این عملیات از مصادیق امید به آینده است.

وی با تأکید بر اینکه دنیا اقدام ایران را اقدامی مؤثر و اخلاقی معرفی کرد، افزود: اقدام ایران دقیق، ظریف و حساب شده بود. از همان جایی که هواپیماهای اسرائیل بر خواستند همان جا را زدیم. ما مثل رژیم صهیونیستی نیستیم که بیمارستان‌ها، مردم و کودکان را بزنیم، بلکه مردانه و جوانمردانه می‌زنیم.

امام جمعه قم گفت: رژیم غاصب اسرائیل، آمریکا، برخی کشورهای اروپایی که همراهی کردند و همراهان منطقه‌ای صحنه را باختند و اعتبار نداشته را هم از دست دادند و این رژیم در یک محاصره باقی ماند و راهی جز این ندارد که سکته کند و به کسانی که پیش از او رفته‌اند بپیوندد.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه کشور بیان کرد: از همه کسانی که در این دو هفته برای حفظ ارزش‌ها و حجاب و عفاف به میدان آمدند و زخم زبان‌ها و ملامت‌ها را به جان خریدند، اما از پای ننشستند و روز گذشته در حرم کریمه اهل بیت (س) قسم یاد کردند تشکر می‌کنم.

وی تصریح کرد: حجاب یک واجب شرعی و اصل قانونی است و دشمن می‌خواهد در مسئله حجاب برای ما یک چالش به وجود بیاورد و دست بیگانه در کار است. کسانی که گاهی احساس می‌کنید در مسئله فقهی نظر دیگری دارید در رابطه بااینکه دشمن این مسئله را طراحی می‌کند چه می‌خواهید بگویید؟ همراهی با دشمن؟

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به روز معلم بیان کرد: شهید مطهری معلم و الگویی برای همه سطوح جامعه بود و به همین خاطر روز شهادتش روز معلم شد.

وی با بیان اینکه بعد علم‌آموزی، یاد دادن تفکر و آموزش عملی اخلاق سه بعد معلمی است، اظهار داشت: معلم باید کاری کند که انسان از سطحی‌نگری و سطحی اندیشیدن پرهیز کند. رفتار و گفتار معلم باید جنبه الگویی برای گروه هدف در همه سطوح آموزشی داشته باشد. اگر تحول در جامعه می‌خواهیم باید در آموزش و پرورش تحول ایجاد شود.

امام جمعه قم خطاب به مسئولین گفت: در بودجه آموزش و پرورش کم نگذارید تا معلم ما با عشق و علاقه بر سر کلاس برود تا ذهن او مشغول امور دیگر برای گذران زندگی‌اش نباشد. سند تحول آموزش و پرورش کاملاً اجرا شود؛ اگر بهترین سند را بنویسیم؛ اما در کمد بماند و اجرا نشود تحولی در آموزش و پرورش ایجاد نمی‌شود.

خطیب جمعه قم با بیان اینکه آموزش و پرورش ما باید خروجی داشته باشد، عنوان کرد: تربیت انسان‌هایی در تراز نظام اسلامی باید خروجی آموزش و پرورش باشد. انسان‌هایی صبور، متوکل، مؤمن، متدین، امیدوار به آینده روشن و آماده برای هر نوع مجاهدت باید خروجی آموزش و پرورش باشد.

وی با اشاره روز کارگر افزود: در نگاه اسلام نقش کلیدی برای کارگر وجود دارد و پیامبر (ص) دست پینه بسته کارگر را بوسه می زد. کارگران نقش مهمی در تحقق شعار سال دارند. کارفرمایان و کارگران در یک جبهه جنگ اقتصادی هستند

نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه خوشبختانه در دولت فعلی کارخانه‌های تعطیل و نیمه تعطیل به چرخه تولید بازگشتند که این کار باید استمرار پیدا کند، گفت: کارگران مسئولیت سترگ دارند. وظیفه‌شناسی، انضباط کاری و برای ارتقا کشور مایه گذاشتن از وظایف کارگران است که باعث می‌شود ما شاهد جهش تولید و حرکت انقلابی در جامعه باشیم.

وی با اشاره به روزشورا (9 اردیبهشت) گفت: به اهمیت شورا هم در متون دینی و هم در قانون ما تأکید شده است و اصل 100 تا 106 قانون اساسی به شیوه کار شوراها پرداخته است و جایگاه مهمی در قانون اساسی برای شوراها قرار داده است.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه کشور در رابطه با نکات کلیدی در شورای ها برای خدمت رسانی بهتر به مردم بیان کرد: افرادی که می‌خواهند وارد شورا شوند یا در شوراها قرار دارند لازم است پایبند به الزامات قانونی باشند و در خدمت به مردم کوتاهی نکنند.

وی با بیان اینکه عدم سو استفاده از قدرت و امکانات و اختیارات، پاک‌دستی، توانمندی، خوشنام بودن و دلسوزی برای مردم از لوازم موفقیت هر شورا است، افزود: مسئولین دولتی ما شوراها را مزاحم کار خود نمیدانند بلکه شوراها با مسئولین هم افزا هستند و کارها را رو به جلو می برند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تحول بی‌واسطه با مردم
  • آدرس غلط در بحث ایمنی خودرو‌ها | تحول در حوزه هوش مصنوعی 
  • "الف تا" رویدادی برای ارائه خلاقیت‌های آموزشی معلمان در سطح بین‌المللی
  • سند تحول آموزش و پرورش به طور کامل اجرا شود
  • آمادگی مجموعه مدارس صدرا در اجرای کامل سند تحول آموزش و پرورش
  • سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین برگزار شد
  • بررسی کاربرد فناوری‌های نوین درجلوگیری از آسیب‌های طبیعی به بنا‌های تاریخی
  • وعده تأمین اینترنت برای روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور
  • رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی با کاربرد در صنعت خودروسازی
  • رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی با کاربرد در صنعت خودروسازی با حضور معاون علمی ریاست جمهوری