Web Analytics Made Easy - Statcounter

احمد قویدل مسئول روابط عمومی شبکه کمک (کمیته مقابله با کرونا) در گفتگو با خبرنگار مهر، افزود: شبکه کمک متشکل از مجموعه‌ای از شبکه‌های تخصصی سازمان‌های مردم نهاد و چند تشکل ملی است که پس از وقوع بحران کرونا در کشور داوطلبانه تشکیل گردید. البته گردهم آمدن این شبکه‌ها از زلزله کرمانشاه و با هدف مشارکت سازمان یافته در کمک به مردم آغاز گردیده بود اما ابعاد اجتماعی بحران کرونا شتاب بیشتری به این سازماندهی اجتماعی داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: نیاز به تشکیل شبکه کشوری پس از دعوت فرمانده ستاد عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، برای حمایت و پشتیبانی سازمان‌های مردم نهاد از از تلاش‌های دولت برای مهار کرونا احساس شد. بی تردید گفتمان مدنی و کارشناسی بهداشتی فرماندهی ستاد کرونای تهران در تشکیل این شبکه نقش مهمی را ایفا نمود.

قویدل تصریح کرد: این تجربه به خوبی نشانگر آن است که اعتماد مسئولین به سازمان‌های مردم می‌تواند چه نقش مهمی در توسعه فعالیت‌های اجتماعی و افزایش سرمایه اجتماعی و مشارکت مردم ایفا نماید. وزارت کشور در حوزه معاونت مشارکت‌های اجتماعی نیز با رویکردی مثبت از تشکیل داوطلبانه شبکه کمک استقبال نموده و این شبکه به عنوان یکی از اعضای کارگروه ملی مشارکت در مقابله با کرونا پذیرفته است. شبکه کمک بیش از ۲۰۰۰ سازمان مردم نهاد و پویش مردمی را پوشش داده و می‌تواند نقش مهمی در آگاه کردم مردم ایفا نماید. این شبکه برای پیشبرد اهداف تعریف شده که مبنای آن عبور از بحران کرونا با کمترین لطمه به مردم با محور پیشگیری است ۴ کمیته تخصصی تعریف نموده که شامل: الف - کمیته تولید محتوا، آموزش و ترویج ب- کمیته تأمین منابع مالی و غیرمالی ج - کمیته پشتیبانی از طرح‌ها و توزیع منابع د- کمیته دیده‌بانی، مطالبه‌گری و تعامل است.

وی ادامه داد: همچنین شبکه کمک، واحد روابط عمومی را نیز در ساختار خود پیش بینی نموده که دو وظیفه اطلاع رسانی در حوزه شبکه اجتماعی و ارتباط با رسانه‌های گروهی کشور را عهده دار است. مستند سازی فعالیت‌های شبکه نیز از وظایف این واحد است که هر روز با اخذ گزارش‌ها به صورت یک کتاب مجازی به روز رسانی می‌شود. بر اساس تصمیم شورای راهبردی این شبکه روزهای شنبه گزارش هفتگی فعالیت‌های این شبکه جهت اطلاع عموم منتشر و در اختیار رسانه‌های گروهی قرار می‌گیرد.

قویدل در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر مبنی بر اینکه منابع مالی این شبکه چگونه تأمین می‌شود، گفت: سازمان‌های مردم نهاد عضو شبکه‌ها اولین کمک‌ها را به شبکه نمودند و سه حساب بانکی از سه سازمان مردم نهاد با اخذ مجوز از جمعیت هلال احمر به صورت ویژه برای دعوت عام از مردم برای کمک به این شبکه اختصاص یافته است.

وی اظهار داشت: شرایط کشور بسیار حساس است. عبور از بحران کرونا در کشور و در جهان نیازمند سیاست گذاری‌های درست از طرف دولت‌ها و همکاری همه جانبه مردم است. بزرگترین مخاطره در بحران شیوع یکی بیماری خطرناک که شدت سرایت آن بسیار بالا است ماجراجویی مدیران سیاسی و اقتصادی کشور است. مسئولین کشور از بالاترین مقام اجرایی دولت تا دهیار باید باور کنند و بپذیرند که به توصیه‌های کارشناسان بهداشتی و متخصصین شیوع بیماری عمل کنند.

قویدل افزود: شبکه کمک بر این اعتقاد است که مدیران دولتی باید برای اجرای دستورالعمل‌های بهداشتی راه حل پیدا کنند، نه آنها را بررسی کنند. باید باور داشته باشند که اگر ارشدترین مدیر کشور هم باشند، کارشناس شیوع بیماری نیستند. بهترین راه مقابله با کرونا قرنطینه است. اگر دولت از نظر مالی این ظرفیت را ندارد که با شرایط قرنطینه کامل از مردم حمایت مالی کند، به همین شرایط حداقلی مقابله با بیماری منحوس کرونا که شامل تعطیلی واحدهای صنفی و مدارس و دانشگاه‌ها و طرح فاصله گذاری اجتماعی است، وفادار بماند.

وی ادامه داد: برای مردم و مسئولین به خوبی نتایج اجرای این طرح آشکار شده و بار بیمارستان‌ها کاهش قابل ملاحظه‌ای پیدا کرد. کادر درمان تازه نفس کشیده است، انصاف نیست با تصمیم گیری های سیاسی یا اقتصادی این دستاورد بزرگ را از بین برد.

قویدل افزود: شبکه کمک تا کنون سه نامه سرگشاده به رئیس جمهور نوشته و ارتباط و تعامل نزدیکی با دستیار اجتماعی رئیس جمهور و سخنگوی دوات بر قرار نموده است. در این نامه‌ها تلاش شده است مطالبات مردم از جمله خواست حداکثری قرنطینه برای قطع زنجیره انتقال بیماری و همچنین توجه دولت به وضعیت معیشت مردم در دوران خانه نشینی منعکس گردد.

وی گفت: رفع فیلترینگ و افزایش پهنای باند اینترنت در دسترس مردم نیز از در خواست‌های مهم شبکه کمک از رئیس شورای امنیت ملی کشور است. شبکه کمک در راه شکستن تحریم‌های یکجانبه و غیر انسانی آمریکا علیه مردم ایران، خود را همراه دولت می‌داند.

قویدل افزود: متأسفانه طی سه روز که دوباره در سایه صحبت‌های متناقض مسئولین، خیابان‌ها مملو از ماشین شد. برخوردهای متفاوت و متناقض با مردم آنها را سر درگم می‌نماید. اضافه نمودن صفت‌هایی مانند هوشمند، به فاصله گذاری اجتماعی اساساً نقض غرض است. واحد فاصله متر است و فاصله یک و نیم متر تا دو متر نیازمند سنجش فاصله با متر است. این معیارها بهداشتی و قاطع است. با هوش نمی‌توان واحد سنجش فاصله را تغییر دارد.

وی تصریح کرد: نامه‌های سرگشاده اصولاً از ابزارهای مردم، جامعه مدنی و سازمان‌های مردم نهاد برای جلب توجه مسئولین به خواسته‌ها و مطالباتشان است. ضمن درک شرایط سخت مسئولین بهداشتی کشور این شیوه گفتگوی مسئولین طراز اول کشور موجب سردرگمی و تشتت فکری در بین مردم می‌شود. هم در خانه بمانید. هم در خانه نمانید یک بلاتکلیفی عمومی ایجاد می‌نماید.

قویدل ادامه داد: بیماری فرصت طلب کرونا به سادگی از این منافذ در مواضع وارد می‌شود و از مردم قربانی می‌گیرد. سیاستمداران کشور، مسئولین امنیتی و همچنین صاحبان صنایع و اصناف باید حکمرانی موقت کارشناسان بهداشتی و متخصصان شیوع بیماری‌ها را بپذیرند. اظهار نظرهای غیر علمی که در هیچ نقطه‌ای از جهان سابقه اجرایی هم ندارد فقط ماجراجویی و فرضیه پردازی‌هایی است که همانطور که رئیس قوه قضائیه گفتند بازی با جان و سلامت مردم است. برای نمونه اینکه با سادگی و بدون شناخت علمی از کارکرد یک ویروس علاقه مند به اجتماعات مردم! بگوییم مردم باید یاد بگیرند با کرونا زندگی کنند! اظهار نظرهای بی پایه و غیر علمی است که اول اصل را بر بازگشایی مراکز تجاری قرار داده است بعد تلاش می‌نماید با ادبیات اجتماعی آن را توجیه نماید.

وی در پایان اظهار امیدواری کرد وزارت بهداشت در شرایط خطیر و ضرورت انتقال نظریه‌های کارشناسی بهداشتی به مردم از ظرفیت شبکه بی نظیر و بی بدیل بهداشت کشور که از بزرگ‌ترین شهرها تا روستاهای کوچک را در کشور پوشش می‌دهد، استفاده صحیح و اصولی نماید. این شبکه بهداشتی از افتخارات ایران در عرصه بین المللی است و بارها کارهای بزرگ بهداشتی را با موفقیت به سر انجام رسانده است.

قویدل افزود: شبکه کمک با نقطه نظرات معاون بهداشتی وزیر بهداشت در رابطه با ضرورت ایجاد محدودیت‌های جدی برای خروج از منزل و تداوم تعطیلی‌ها بسیار موافق است. اگرچه این اظهارات تحت عنوان نظر شخصی اعلام شده است این توقع را از وزیر بهداشت داریم که کمک نمایند نظرات کارشناسان بهداشتی و شیوع بیماری‌ها و در رأس آنها معاون بهداشت وزارتخانه مقابله با کرونا را رهبری نمایند. این شبکه دارای کارشناسان آموزش دیده‌ای است که می‌توانند با رهنمودهای راهبردی از شیوع بیماری جلوگیری نمایند.

کد خبر 4894763

منبع: مهر

کلیدواژه: ویروس کرونا وزارت بهداشت ویروس کرونا وزارت بهداشت کیانوش جهانپور علیرضا زالی سعید نمکی شیوع کرونا کووید 19 سخنگوی وزارت بهداشت بیمارستان مسیح دانشوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی سازمان نظام پزشکی روز طبیعت طب سنتی سازمان های مردم نهاد کارشناسان بهداشتی مقابله با کرونا بحران کرونا شیوع بیماری شبکه کمک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۱۵۰۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتظارات ایلام از سازمان مدیریت بحران

ایسنا/ایلام معاون وزیر و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در دیدار با استاندار ایلام گفت: ایلام قطب اربعین و گذرگاه عتبات عالیات است که این مهمان‌نوازی و میزبانی از زوار عتبات عالیات، افتخار بزرگی است که به عنوان یک مدال افتخار بر سینه مردم این استان نقش بسته است.

«محمدحسن نامی» با اشاره به تلاش‌های استاندار ایلام در کنگره اربعین‌حسینی، افزود: خوشبختانه با حضور میدانی استاندار و مسئولین استانی، خدمات خوبی به زائران در اربعین‌حسینی ارایه شده که این خدمات‌دهی، شایسته تقدیر است.

وی با اشاره به ظرفیت مرز مهران و وجود ۴۳۰ کیلومتر مرز مشترک استان ایلام با کشور عراق و همچنین ظرفیت‌های متعدد دیگر، بیان کرد: استان ایلام، استانی راهبردی و شناخته شده در کشور است که باید بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.

دکتر نامی با اشاره به رزمندگی و ایستادگی مردم استان ایلام در دوران دفاع مقدس، گفت: در دوران دفاع مقدس مردم این دیار به خوبی در مقابل دشمن ایستادگی کردند و هیچ‌گاه منطقه و دیار خود را ترک نکردند.

رییس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به مشارکت بالای مردم استان ایلام در دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری، یادآورشد: استان ایلام در این انتخابات، جزو استان‌های برتر کشور از نظر مشارکت مردم در انتخابات بودند که این نشانگر روحیه ولایت‌مداری این مردم است.

 دکتر حسن بهرام‌نیا، استاندار ایلام نیز در این دیدار اظهار کرد: سازمان‌های امدادرسان نظیر سازمان مدیریت بحران و هلال احمر همواره در مواقع بحران در کمک‌رسانی به مردم نقش‌آفرین بودند.

وی افزود: استان ایلام ۶۳ درصد کوهپایه و کوهستانی و ۳۷ درصد دشت است که در مقایسه با سایر استان‌های کشور شرایط خاص خود را دارد. امسال از نظر میزان نزولات جوی با سال ۹۸ برابر و حتی میزان بارش بیشتر بود که در سال ۹۸ خسارات جانی و زیرساختی و مالی زیادی وارد شد اما امسال با نگاه فنی و کارشناسی و با تدابیر پیشگیرانه، پاکسازی و لایروبی و گابیون‌بندی امسال با وجود افزایش نزولات جوی، تلفات و خسارت نداشتیم و وزیر کشور اخیراً در نشست شورای راهبردی تصادفات و ستاد سفرهای نوروزی که به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد از مدیریت سیل در استان ایلام قدردانی کرد.

نماینده عالی دولت در استان ایلام با اشاره به فرسودگی شبکه آب و فاضلاب و مسیل‌ها در استان ایلام، عنوان کرد: در نشستی مشترک با حضور دکتر مخبر معاون اول رییس‌جمهور و وزیر نیرو مصوب شد که ۱۸ هزار میلیارد ریال برای اصلاح مسیل‌ها و شبکه آب و فاضلاب استان ایلام اختصاص یابد که این اعتبار به‌صورت مشترک و برابر بین سازمان برنامه و بودجه و وزارت نیرو تامین می‌شود.

 بهرام‌نیا با اشاره به صدای توأم با لرزش زمین در شهرستان چرداول، گفت: این صداها ناشی از حرکت و فعل و انفعالات صفحات و لایه‌های زیرین زمین است که تحقیقات این موضوع توسط دو تیم زمین‌شناسی و لرزه نگاری درحال بررسی است که امیدواریم اعتبارات این موضوع بطور کامل تامین شود.

وی از رییس سازمان مدیریت بحران کشور خواست تا تجهیزات و امکانات خاص و ماشین‌آلات مورد نیاز استان، در اختیار هلال احمر و نهادهای خدمات‌رسان قرار گیرد.

استاندار ایلام ادامه داد: انتظار داریم که خسارت‌های ناشی از سیل و دیگر بحران‌ها در موعد مقرر پرداخت شود.

دکتر بهرام‌نیا تاکید کرد: ضرورت دارد خسارات ناشی از سیل سال ۹۸، به خسارت‌دیدگان پرداخت شود.

وی با اشاره به نزولات جوی و خسارت به محصولات کشاورزی در شهرستان دهلران، یادآورشد: بیش از ۱۰ هزار هکتار از اراضی بخش مرکزی، موسیان و دشت‌عباس در شهرستان دهلران در بارندگی‌های اخیر دچار خسارت شد که انتظار می‌رود در قالب تسهیلات قرض‌الحسنه و به شیوه‌های دیگری به این کشاورزان کمک شود.

نماینده عالی دولت در استان ایلام تاکید کرد: برای ایجاد ۱۰۰ سازه سنگی و ملاتی آبخیزداری، بیش از  ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که درخواست تامین این مبلغ اعتبار داریم.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • اربعین به برکت انقلاب اسلامی جهانی شده است
  • پاسخ شفاف مسوولان گیلان به مطالبات مردم از شبکه باران
  • «پاسخ»؛ ویژه‌برنامه شبکه باران برای پاسخگویی مسئولان به مطالبات مردم
  • انتظارات ایلام از سازمان مدیریت بحران
  • ۱۸ هزار میلیارد برای اصلاح مسیل و شبکه فاضلاب ایلام اختصاص یافته است
  • اختصاص ۱۸ هزار میلیارد ریال برای اصلاح مسیل و شبکه آب ایلام
  • علی ربیعی: تعطیلی روز شنبه توطئه نیست /بستن فضای مجازی چه خاصیتی دارد؟ وقتی خودتان هم در شبکه های مجازی هستید و تیک آبی و خاکستری می گیرید
  • مرکز متخلف خدمات زیبایی در خرمشهر مهروموم شد
  • مهر و موم مرکز غیرمجاز ارائه خدمات زیبایی در خرمشهر
  • پاسخ مسئولان به مطالبات مردم در شبکه باران