Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-30@11:14:56 GMT

برنامه‌های مقابله با ریزگرد در خوزستان نباید رها شوند

تاریخ انتشار: ۱۹ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۱۷۹۲۸

برنامه‌های مقابله با ریزگرد در خوزستان نباید رها شوند

کیامرث حاجی زاده روز سه شنبه در حاشیه بازدید از کانال پورشریفی و عرصه های ریزگرد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: یکی از برنامه های اساسی  و دارای اولویت در استان خوزستان کنترل ریزگردها است  که نباید به واسطه بارش‌های اخیر آن را کنار بگذاریم بلکه در حال حاضر باید با همان شدت دستگاه های متولی پای کار باشند و از آنجایی که  استاندار در این زمینه حمایت‌های خوبی دارد باید ادامه دهیم تا طرح های مقابله با ریزگرد به نتیجه برسند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  

وی با اشاره به وقوع بحران های متعدد در استان خوزستان در سه سال اخیر به ویژه وقوع گرد و غبار افزود: پس از وقوع بحران گرد و غبار در بهمن ۹۵ مشکلات اساسی از جمله قطعی آب و برق در استان ایجاد شد که پیام تاریخی مقام معظم رهبری را به دنبال داشت، مصادف با فرمان مقام معظم رهبری و پیگیری‌های دولت، مصوبه تاریخی در  فروردین ۹۶ برای استان خوزستان رقم خورد و  تقریبا در بحث کنترل ریزگردها بنا شد اقداماتی به صورت اساسی شکل گیرد.

مدیر کل مدیریت بحران استان تصریح کرد: در ابتدا حدود ۳۶۰ هزار هکتار از  اراضی و کانون های گرد و غبار در مرکز استان و جنوب شرق اهواز شناسایی و روی آنها مطالعات زمین شناسی انجام شد، سپس در بخش های مختلفی چون آب اندازی، نهال کاری، مالچ پاشی، مدیریت چرا و ...برنامه ریزی صورت گرفت.

وی با اشاره به انجام نهال‌کاری در بخشی از کانون‌های گرد و غبار بیان کرد: نهال‌کاری در کانون‌های گرد و غبار از سوی منابع طبیعی آغاز شد، با توجه به اقلیم و جغرافیای خوزستان یکی از مهم‌ترین کارهایی که می‌بایست انجام می‌شد آبرسانی به نهال‌های کاشته شده بود.

 حاجی زاده با بیان این که حدود ۴۰ هزار کانون ریزگرد از طریق نهال کاری، آب اندازی و مدیریت چرا کنترل شده اند توضیح داد: خوشبختانه بارش‌های سال گذشته و پس از آن سیلاب کمک بسیار خوبی به مدیریت کانون های گرد و غبار کرد از سوی دیگر موجب احیای تالاب‌ها در استان شد اما نهال کاری ادامه پیدا کرده و به رغم ترسالی اقدامات مهمی برای تکمیل کانال آبرسانی زمین گذاشته نشد و همچنان امسال نیز کشت نهال، مرتع داری، مدیریت آب و هرز آب در دست انجام است.

وی با اشاره به واگذاری کانال آبرسانی کانون های گرد و غبار به موسسه جهاد نصر به عنوان مجری توضیح داد: ۴۷ کیلومتر کانال پورشریفی  به همراه کانال های فرعی آن احداث شد، هر چند مشکلاتی در حوزه برداشت آب از رودخانه کارون به کانال وجود داشت اما با برگزاری نشست‌های متعدد در سه سال اخیر، این کانال به نتیجه رسید.

مدیر کل مدیریت بحران استان ادامه داد: با همکاری سازمان آب و برق،  آبرسانی  از طریق کانال کوت امیر موجب شد تا نهال‌ها که موجودی زنده هستند و قرار است آینده تنفسی استان را تامین کنند خشک نشوند البته برخی از نهال‌ها با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه خشک شدند که دوباره واکاری شدند.

تاسیسات آبرسانی کانال پورشریفی به صورت دائمی پایدار و تثبیت شد

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اقدامات انجام شده و مصوباتی که در ستاد استانی مقابله با گرد و غبار و ستاد مدیریت بحران استان داشتیم، تاسیساتی برای آبرسانی به نهال های کاشته شده در کانون های گرد و غبار طراحی شد، که سال گذشته به صورت موقت راه اندازی شد و امسال با توجه به برنامه ریزی‌ها و درخواست‌های اداره کل منابع طبیعی به رغم وجود بحران ناشی از ویروس کرونا و مشکلات موجود، نشستی تشکیل و راه اندازی دائمی آن ظرف سه روز عملیاتی شد و آب مجددا از طریق کانال پورشریفی در حال انتقال به عرصه‌های گرد و غبار است و تاسیسات به حالت پایدار تثبیت شد و به صورت هوشمند راه اندازی شد.

حاجی زاده تاکید کرد: مقرر شد تاسیسات از پیمانکار به موسسه جهاد نصر  تحویل داده شود که  به طور مرتب از آن نگهداری کنند.

وی بیان کرد: کانال پورشریفی از  ابتدا برای گرد و غبار و نهال ها کاشته شده در کانون گرد و غبار برنامه ریزی شده است و کانال کشاورزی نیست اما به خاطر مشکلاتی که در بحث بین حوضه ای داشتیم اعتباری داده شد و توانستیم آن را به رودخانه جراحی برای نخیلات شادگان وصل کنیم که طی ۲ سال از طریق این کانال به رودخانه جراحی کمک شد تا نخیلات را احیا و نجات بخشی کند.

مدیر کل مدیریت بحران استان توضیح داد: امسال چون برخی از کشاورزان درخواست داشتند اجازه داده شد از کانال استفاده کنند ولی این کانال مخصوص منابع طبیعی و نخیلات شادگان است، باید همه همراهی کنند تا بتوانیم کانال را پایدار کنیم و وظیفه اصلی ما کنترل ریزگردها است  

 به گزارش ایرنا پس از توفان شدید گرد و غبار بهمن سال ۹۵ در خوزستان،  طرح مهار کانون‌های گرد و غبار در این استان به صورت اضطراری آغاز شد اولویت این طرح مهار کانون‌های فوق بحرانی در جنوب و جنوب شرق اهواز موسوم به کانون شماره ۴ با وسعت ۱۱۲ هزار هکتار است برای نهال‌کاری در کانون بحرانی (کانون های ۳ و ۴) برنامه ۱۰ ساله پیش بینی شده که شامل عملیات بیولوژیک (نهالکاری) و پخش سیلاب به صورت مصنوعی در هورهای محلی است.

از سال ۱۳۹۵ تاکنون در مجموع ۳۶ هزار هکتار نهالکاری در کانون‌های گرد و غبار خوزستان در دستورکار بوده،   در سال های ۹۵ تا ۹۸ در حدود ۲۶ هزار هکتار نهالکاری اجرا شده است.  

منبع: جماران

کلیدواژه: بودجه 99 ویروس کرونا برق جراحی شرایط آب و هوایی کشاورزی گرد و غبار بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی کانون های گرد و غبار مدیریت بحران استان کانال پورشریفی هزار هکتار نهال کاری نهال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۱۷۹۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

‌پیگیری بیش از ۱۰۰ برنامه کانون‌های مساجد فارس برای ایام تابستان

حجت‌الاسلام والمسلمین حسین امیدی در اولین نشست کارگروه استانی برنامه‌های تابستانی طرح ملی «مسجد، کانون نشاط» در استان فارس هدف از برگزاری این نشست را غنی سازی و هماهنگی برنامه‌های اوقات فراغت کانون‌های فرهنگی ـ هنری مساجد استان برشمرد و گفت: در این نشست‌ها می‌توان با استفاده از تجربه‌های خوب کانون‌های فرهنگی هنری موفق، چگونگی حمایت از برنامه‌های سایر کانون‌ها را نیز مورد بررسی قرار داد.

مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد فارس در ادامه از پیگیری بیش از یک‌صد خدمت برای ارائه به کانون‌ها در فصل اوقات فراغت تابستان سال جاری خبر داد و افزود: این خدمات در زمینه استفاده از استخر، سینما، اردوگاه‌ها و زمین چمن فوتبال است که مراحل انعقاد تفاهم‌نامه در حال پیگیری است و برای استفاده از آن اطلاع‌رسانی خواهد شد.

او بر ارسال گزارش برنامه‌های اوقات فراغت برای انعکاس در کانال‌ها و سایت‌های خبری از سوی کانون‌ها تأکید کرد و افزود: برخی از برنامه‌های کانون‌ها پس از اطلاع‌رسانی می‌تواند الگوی مناسبی برای اجرا در دیگر کانون‌های مساجد استان باشد.

امیدی همچنین تاکید کرد: کانون‌ها پس از دریافت مجوز برنامه‌های مختلف و متعددی را با توجه به ظرفیت‌های موجود برنامه‌ریزی و اجرا می‌کنند، اما لازم است که رشته‌های تخصصی مورد علاقه نسل نوجوان و جوان امروز را نیز مدنظر قرار دهند.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • ‌پیگیری بیش از ۱۰۰ برنامه کانون‌های مساجد فارس برای ایام تابستان
  • مدارس نوبت صبح ۶ شهرستان خوزستان غیرحضوری شد
  • بروز مشکلات تنفسی در خوزستان در پی گرد و غبار
  • منشأ گرد‌و‌غبار امروز خوزستان مشخص شد
  • احتمال وقوع گرد و غبار خارجی در خوزستان از اواخر وقت امروز
  • گردوغبار ۱۰۶۹ نفر را در خوزستان راهی بیمارستان کرد
  • طوفان عراق، منشأ گرد و غبار امروز خوزستان
  • افزایش ۲ برابری سطح پوشش گیاهی در مراتع گنبدکاووس؛ مانعی برای ریزگرد‌ها و غذایی برای دام‌ها
  • تقویت همکاری ایران و عراق برای مقابله با پدیده گرد و غبار
  • اجرای طرح «هر کلاس یک قفسه کتاب» در خوزستان