Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین-مریم علیزاده؛ پس از شیوع ویروس کرونا در کشور، عراق مرزهای زمینی خود را با ایران بست که این امرسبب سرگردانی کامیون های حامل کالاهای صادراتی به عراق در مرز زمینی با ایران شد. اما با فروکش کردن نسبی بحران شیوع کرونا، مرزها به تدریج بر روی کالاهای ایرانی بازشد ولی کامیون های حامل سوخت همچنان در مرز سرگردان بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این رابطه سیدحمید حسینی عضو اتاق مشترک ایران وعراق به خبرنگار اقتصادآنلاین گفت: عراق همواره از مشتریان خوب برای فراورده های نفتی ما بوده است اما در جریان شیوع ویروس کرونا امر صادرات فراورده های نفتی از راه زمینی به عراق با اخلال روبرو شد.

وی در خصوص نحوه بازگشت روند صادرات فرآورده به ویژه بنزین به عراق گفت: از زمانی که مرزهای زمینی دو کشور پس از بهبود نسبی در کنترل کرونا، باز شد، صاردات انواع کالاها به غیر از فرآورده های نفتی به عراق از سر گرفته شد. اما دلیل تعویق در شروع مجدد صادرات بنزین به عراق، ایرانی بودن رانندگان کامیون های حامل سوخت بود. در سایر کالاها روال این طور است که در مرز، کالاها جابجا می شود و نیازی به ورود کامیون های ایرانی نیست اما در مورد کامیون های حامل سوخت این طور نیست و رانندگان ایرانی تا مقصد بار را حمل می کنند.

از این روبه گفته حسینی، کامیون های حامل سوخت صادراتی به کردستان عراق، تقریبا 10 روز در مرز معطل ماندند تا اینکه دو روز پیش با پیگیری های کنسولگری ایران در کردستان عراق، مجوز ورود کامیون های ایرانی صادر و صادرات فرآورده های نفتی به عراق از سر گرفته شد.

وی همچنین در خصوص آینده صادرات گاز، برق و فرآورده های نفتی به عراق گفت: این درست که عراق تامین کننده بهتری نسبت به ایران در زیمنه انرژی ندارد اما تنش های اخیر میان ایران و امریکا در عراق سبب شد تا ترامپ معافیت صادرات انرژی به عراق از سوی ایران را تنها برای یک ماه دیگر (ماه اوریل) تمدید کند، روندی که تا پیش از این سه ماهه تمدید می شد.

حسینی در پایان با اشاره به کاهش ارزش صادرات انرژی به عراق گفت: نگرانی از عدم تمدید معافیت تحریمی صادرات انرژی به عراق افزایش یافته اما مهم تر از آن کاهش قیمت جهانی نفت و گاز و به تبع آن برق است که سبب خواهد شد درآمد صادراتی ایران از بازار انرژی عراق نیز با افت قابل توجه روبرو شود اما امیواریم با افزایش تناژ صادرات تاحدی از افت درآمدی جلوگیری شود.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بحران شیوع کرونا صادرات گاز سید حمید حسینی صادرات سوخت کرونا مریم علیزاده اخبار کرونا صادرات انرژی به عراق کامیون های حامل سوخت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۱۹۱۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کامیون های حامل بار اضافه در مسیر خلخال پونل توقیف شدند

تین نیوز

کامیون های حامل شن و ماسه به دستور دادستان خلخال به علت تناژ اضافه و بی توجهی به قوانین راهنمایی و رانندگی در مسیر خلخال به پونل توقیف و به پارکینگ منتقل شدند.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، مظفر رضایی دادستان عمومی و انقلاب خلخال روز سه شنبه در حاشیه بازدید سرزده از مسیر راه های خلخال به اسالم و پونل و صدور دستور توقف کامیون های حامل بار غیر مجاز به مقصد استان گیلان افزود: روزانه دهها دستگاه کامیون حامل شن و ماسه بدون هرگونه نظارت پلیس راه و سایر دستگاههای اجرایی ذیربط در مسیر راه های خلخال به سمت گیلان تردد می کنند.

رضایی افزود: حمل بار شن و ماسه اضافه بر تناژ تعیین شده در قانون توسط روزانه حداقل ۶۰۰ دستگاه کامیون از طریق راه های خلخال به اسالم و پونل موجب تخریب آسفالت و همچنین زیرسازی راه های مشترک این شهرستان با استان گیلان شده که هزینه سنگینی بر بیت المال وارد می کند.

وی گفت: در حالی که دولت همه ساله اعتبارات کلانی را برای بهسازی و آسفالت مسیرهای خلخال به آسالم و خلخال به پونل در هر دو حوزه استحفاظی گیلان و اردبیل هزینه می کند، فقدان نظارت توسط دستگاه های اجرایی و همچنین عدم حضور پلیس در راه های خلخال به استان گیلان موجب افزایش تخلفات مربوط به حمل بار شن و ماسه در این مسیرها شده است.

رضایی اضافه کرد: رانندگان خاطی کامیون های حامل بار شن و ماسه علاوه بر حمل بار اضافی و تخریب راه به علت حمل بار بیش از حد مجاز و عدم توجه به قوانین راهنمایی و رانندگی جان رانندگان و سرنشینان خودروهای عبوری از راه های مشترک خلخال و گیلان را تهدید می کنند.

رضایی اضافه کرد: در حالی که اعتبار زیادی برای راه اندازی باسکول دولتی در مسیر خلخال به اسالم، هزینه شده است،به علت عدم وجود مامورین پلیس راه، عملاً باسکول خلخال از مدت ها پیش تعطیل شده و کامیون های حامل بار اضافی و رانندگان فاقد مدارک رانندگی در این مسیرها تاخت و تاز می کنند.

وی اضافه کرد: با وجود نصب تابلوهای هشدار دهنده ممنوعیت ورود کامیون به محور ارتباطی خلخال به پونل در ابتدای محور خلخال به آسالم، هیچ کدام از رانندگان کامیون ها به این تابلوها توجهی نداشته و از این راه به عنوان راه فرار از باسکول و توجه به قانون استفاده می کنند.

به گزارش ایرنا به دستور دادستان خلخال و با همکاری مامورین انتظامی این شهرستان و همچنین مامورین پلیس راه اردبیل عصر امروز بیش از ۵۰ دستگاه کامیون کمپرسی حامل شن و ماسه بارگیری شده از کارگاه های تولید شن و ماسه خلخال که از مسیر عبور کامیون ممنوع پونل در حال سفر به استان گیلان بودند توقیف و به پارکینگ هدایت شدند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • هوشمندی ایران در از سرگیری سوآپ گاز ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح
  • از سرگیری صادرات دام زنده مازاد در کشور
  • صادرات مرغ با هدف تعادل بازار و ایجاد درآمد ارزی
  • توقیف کامیون حامل سوخت قاچاق در یزد
  • ازسرگیری صادرات نفت کردستان
  • تحریم های جدید ایران تا چه حد جدی است؟
  • قیمت دینار عراق امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • کامیون های حامل بار اضافه در مسیر خلخال پونل توقیف شدند
  • درخواست اوپک از عراق برای ازسرگیری صادرات نفت اقلیم کردستان
  • زیان خالص پرسپولیس کاهش یافت