Web Analytics Made Easy - Statcounter

«فریدون مجلسی» کارشناس ارشد مسائل آمریکا با اشاره به بی‌کفایتی در مهار و مبارزه با ویروس کرونا در دولت آمریکا در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: برای بررسی وضعیت امروزِ آمریکا و همچنین محاصره دولت ترامپ توسط کرونا باید به این مسئله اشاره کنم که مدیریت بحران دولتِ او برای مهار این ویروس جهانی مبتنی بر اهمال‌کاری بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بدون تردید این وضعیت و بی‌کفایتی رئیس جمهور آمریکا در مدیریت این مسئله تبعاتی را برای او و کابینه‌اش به دنبال خواهد داشت، اما باید توجه شود که دلیل اصلی بروز این وضعیت تا حدود زیادی به دیدگاه ترامپ برمی‌گردد. رئیس جمهور آمریکا اساساً از یک بینش روشنفکرانه برخوردار نیست و حتی در مورد مبارزه با کرونا هم محاسبات اقتصادی و منافع تجاری خود را مدنظر قرار داده است. این مدل نگاه باعث شده تا ترامپ به موقع موضع نگیرد و دولت آمریکا به خوبی وارد بحث مبارزه با کرونا نشود.

وی ادامه داد: ترامپ در ابتدا این بیماری را یک ویروس چینی نامید و چندی بعد پکن را مقصر دانست و در همین رابطه ایران را در مورد نحوه مدیریت بحران، مورد مواخذه و هدف قرار داد، ولی زمانی که شیوع کرونا در خاک ایالات متحده بالا گرفت، تماماً شاهد بودیم که آمریکایی‌ها زیر فشارهای روانی بیش از حد قرار گرفتند و همین موضوع باعث شد که اعتراض‌ها به روش مقابله ترامپ با این بحران به بالاترین حد برسد. تا جایی که فرمانداران ایالت‌ها به این موضوع واکنش نشان دادند و همین دو روز پیش اخباری مبنی بر پر شدن سه‌ چهارم بیمارستان‌های نیویورک و سایر ایالت‌ها از سوی رسانه‌های معتبر آمریکا منتشر شد. در جایی دیگر اعلام شده که اجساد جان‌باختگان قرار است در پارک نیویورک دفن شوند. این وضعیت شاید برای بسیاری از مخاطبان و افکار عمومی جهان غیرقابل هضم باشد اما واقعیت این است که یکی از عوامل اصلی این وضعیت، «لیبرالیسم آمریکایی» است.

این دیپلمات سابق کشورمان تصریح کرد: درست است که سرمایه‌داری و لیبرالیسم تا حدی باعث شده اقتصاد وارد دالان‌های مولد و تولیدی شود اما باید توجه داشته باشیم که در بطن لیبرالیسم یک تناقض چندلایه وجود دارد؛ یعنی در ابتدا همه چیز در جهت تولید و انباشت سرمایه انجام می‌شود اما در آن نقطه‌ای که باید این سرمایه هزینه عموم شود یا به صورت هدفمند خرج شود، همه چیز تغییر می‌کند و حتی در جایی مانند آمریکا که امروزه اسیر کرونا شده است هیمنه نظام اقتصادی فرو می‌ریزد. به عبارتی دیگر لیبرالیسم به صورتی کار کرد و به گونه‌ای خود را نشان داد که همه فکر می‌کردند بزرگ‌ترین قطب سرمایه‌داری دنیا می‌تواند ظرف چند روز یا چند هفته از پس این ویروس برآید در حالی که اینگونه نشد. ما در چین شاهد یک نظام کمونیستی هستیم که انضباط خاصی دارد و مردمش از این ساختار حرف‌شنوی دارند. البته انتقادهایی به این نظام وجود دارد و در داخل و خارج علیه همین تفکر هجمه‌هایی وجود دارد اما اگر به لیبرالیسم در آمریکا نگاه کنیم، می‌بینیم که همه تنها نگران خودشان هستند.

مجلسی افزود: آنچه که در آمریکا امروز دیده می‌شود یک بی‌انضباطی و شلختگی فردی است و همین مسائل باعث شده تا دولت ایالات متحده به رهبری دونالد ترامپ هم به همین ویروس مبتلا شود. باید توجه داشته باشیم که قدرت علمی و پزشکی دیگر در دست آمریکا نیست و نمی‌توانیم آن را قدرت مطلق در این مسئله بدانیم، بلکه چین، کره‌جنوبی، ژاپن و حتی کوبا وارد این عرصه شده‌اند و  در مقاطعی بهتر از کشورهای غربی کار می‌کنند. اینکه دیده می‌شود یک‌باره در کشوری مانند آمریکا بیمارستان‌ها خالی از ماسک یا مواد ضدعفونی می‌شوند و حتی کادر درمان و پزشکان امکاناتی ندارند، تا حدودی به اقتصاد ایالات متحده برمی‌گردد. واقعیت این است که آمریکا از سپردن اقتصاد خود به خارج از کشور در حوزه‌هایی مانند تولید توانسته سودهای بسیار زیادی را کسب کند و حالا که درگیر بحران شده نمی‌تواند همان تولیدات را از خارج به داخل وارد کند. بنابراین برای رسیدگی و مقابله فوری و آنی با بحرانی مانند کرونا این مشکل باعث شده تا ترامپ و دولت او نتوانند کاری کنند بلکه باید تمام این تولیدات از خارج به داخل متمرکز شود که با توجه به شیوع جهانی کرونا، این موضوع به این زودی محقق نخواهد شد. بنابراین آنچه در آمریکا باعث شده ترامپ مورد هجمه‌های بسیار زیاد قرار بگیرد، برون‌سپاری اقتصادی آمریکا و لیبرالیسم موردنظر این کشور است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در شرایط کنونی، جنگ قدرت در ایالات متحده به بالاترین حد رسیده است. ما شاهد هستیم که دموکرات‌ها بالاترین هجمه‌های خود را علیه ترامپ به کار گرفته‌اند. آنها در حال تلافی کردن هستند و حتی رسانه‌های مخالف ترامپ هم از هیچ هجمه‌ای علیه او کوتاهی و خودداری نمی‌کنند و اساساً یک جنگ تمام‌عیار به راه افتاده است. واقعیت این است که ترامپ به هیچ وجه فکر نمی‌کرد چنین بحرانی مانند آوار بر سر او نازل شود و اساساً هیچ برآوردی از تاثیر تخریب کرونا بر آینده انتخاباتی خود نداشت؛ چراکه این ویروس مانع تاخت و تاز او در عرصه سیاست داخلی و خارجی این کشور شده است. در مورد انتخابات باید بگویم که ترامپ فعلاً در یک شوک بزرگ به سر می‌برد. او اساساً به دنبال آن است تا با مانور رسانه‌ای و روانی، خود را پیگیر وضعیت مدیریت بحران آمریکا نشان دهد و به مقایسه آمار مبتلایان و کشته‌شدگان خود با سایر کشورها دست زده است. ترامپ به دنبال تزریق پیام‌های امیدبخش در داخل آمریکا است و باز هم بر آمار و رأی کسانی مانند ناسیونالیست‌ها سرمایه‌گذاری کرده است. اینکه دیده می‌شود در نظرسنجی‌ها «جو بایدن» بالاتر از ترامپ قرار دارد به خوبی نشان می‌دهد که این روند به ضرر ترامپ است و باید دید در آینده چه اتفاقی رخ می‌دهد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: چین لیبرالیسم کرونا دموکراتها جو بایدن دونالد ترامپ کووید ۱۹ ایالات متحده باعث شده باعث شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۲۰۸۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سال ۲۰۲۴ هر لحظه دیوانه‌تر می‌شود!

فرارو- در حال حاضر "دونالد ترامپ" نگرانی‌های بزرگ تری در مقایسه با انتخاب معاون رئیس جمهور دارد. "جو بایدن" رئیس جمهور امریکا در جریان مصاحبه‌ای و طولانی با "هاوارد استرن" مجری رادیویی اعلام کرد که از مناظره با دونالد ترامپ خوشحال خواهد شد. او گفت:"نمی دانم چه زمانی خواهد بود، اما خوشحال خواهم شد که با او بحث کنم".

به گزارش فرارو به نقل از نشنال اینترست، اردوگاه ترامپ نیز اعلام کرده که شخص او از رویارویی با بایدن بسیار خوشحال خواهد بود و از این موضوع استقبال می‌کند. این که چه نوع بحث و مناظره‌ای میان طرفین صورت خواهد گرفت یا این که اصلا حتی شایستگی دارد که اصطلاح مناظره را درباره آن بکار ببریم یا خیر یک سوال باز و بی پاسخ است. ترامپ دوست ندارد مناظره کند. او دوست دارد لفاظی کند. ترامپ هرگز هیچ فرصتی را برای ابراز گلایه درباره مشکلات حقوقی اش از دست نمی‌دهد. او پنجشنبه شب در گفتگو با "گرگ کلی" از نیوزمکس توضیح داد که "آلوین براگ" دادستان منطقه نیویورک و "لتیتیا جیمز" دادستان کل نیویورک یک وجه مشترک دارند: "آنان شرور هستند". او افزود:"می دانی، آنان بد هستند، آنان بیمار هستند. این افراد دیوانه هستند".

با این وجود، اگر دیوانه می‌خواهید احتمالا "کریستی نوم" فرماندار داکوتای جنوبی ممکن فرد بهتری برای نگاه کردن باشد! او در کتاب تازه‌ای تحت عنوان "بدون بازگشت" نفرت خود را نسبت به سگ سابق اش و هم چنین یک بز "بدخلق" ابراز داشته که  هر دو آن‌ها را کشته است. باید بگوییم که نوم نامزد تصدی سمت معاونت ترامپ است!

نوم در کتاب جدیدش می‌نویسد:"کریکت" ۱۴ ماهه بود. این سگ ماده شخصیتی تهاجمی داشت". او می‌گوید که او داستان خود را در مورد کریکت بدبخت برای نشان دادن تمایل اش در سیاست و هم چنین در زندگی در داکوتای جنوبی برای انجام هر کاری هر چند "دشوار، کثیف و زشت" مطرح کرده است.

داستان نوم در اینجا تمام نمی‌شود. او هم چنین می‌نویسد خانواده اش صاحب یک بز نر بودند که "بد" بود، زیرا به نوشته او "اخته" نشده بود. علاوه بر این، او می‌نویسد آن بز "بویی منزجرکننده" داشت و فرزندان نوم را تعقیب می‌کرد. او با تیراندازی هم بز و هم سگ را کشته است. نوم می‌نویسد: "از آن سگ متنفر بودم. این کار خوشایند نبود، اما باید انجام می‌شد؛ و بعد از تمام شدن متوجه شدم که کار ناخوشایند دیگری باید انجام شود". نشریه "نیوریپابلیک" نوشته است با توجه به اینکه ترامپ از سگ‌ها می‌ترسد گویا ما به مرحله "قتل توله سگ ها" در آزمون‌های کسب نامزدی معاونت ترامپ رسیده ایم!

برای ملانیا ترامپ که به تازگی ۵۴ ساله می‌شود محاکمه ترامپ هدیه تولد عجیبی می‌باشد. ترامپ در این باره با ابراز تاسف اشاره کرده که پیش از رسیدگی به اتهامات اش توسط "دادستان‌های انتقام جو" بهتر است با او (ملانیا) وقت بگذراند. ترامپ هم چنین در مصاحبه تازه اش گلایه کرده که محاکمه اش او را از ورود به مسیر کارزار رقابت انتخاباتی باز می‌دارد. با این وجود، چهارشنبه گذشته که دادگاه برگزار نشد او تجمعی برگزار نکرد. در عوض، او کار مهم تری داشت: رفتن به بازی گلف در باشگاه بدمینستر خود در نیوجرسی!


دیگر خبرها

  • طنز تلخ آمریکا؛ با مردم عراق جنگ نداریم(!)
  • افزایش قیمت طلا و انواع سکه در بازار ؛ ربع سکه چند شد؟ | جدول قیمت ها را ببینید
  • قیمت سکه و طلا در بازار آزاد ۱۱ اردیبهشت ماه
  • سقوط بالگرد ارتش کلمبیا در منطقه جنگی/ تمام ۹ سرنشین کشته شدند
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • سال ۲۰۲۴ هر لحظه دیوانه‌تر می‌شود!
  • معمای کیفیت سکه های حراجی بانک مرکزی
  • معمای کیفیت سکه های حراجی بانک مرکزی/ شایعه ناخالصی سکه از کجا آغاز شد؟
  • کرمان/ فوت پسربچه ۵ ساله در سایه اهمال کاری‌ ها
  • ۱۶۰ میلیون نفر سالانه قربانی بیماری‌های ناشی از کار می‌شوند | راهکارهای ارتقاء فرهنگ ایمنی در محل کار