Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@15:49:15 GMT

بستر سازی برای رونق صادرات ضامن جهش تولید است

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۲۱۰۴۱

بستر سازی برای رونق صادرات ضامن جهش تولید است

«محمد رضا بهرامن» روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا خاطر نشان ساخت: بر اساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران سال گذشته ۴۱.۳ میلیارد دلار صادرات به ازای صدور ۱۳۳ میلیون و ۹۰۰ هزار تن کالای غیرنفتی حاصل شد، اما توانمندی کشورمان بسیار بیشتر از این ارقام است.

وی تصریح کرد: ایران حدود چهار دهه تحت تاثیر تحریم های ظالمانه قرار دارد و در سالهای اخیر این امر تشدید شده، ولی با این شرایط سال گذشته رشد ۱۳ درصدی وزنی صادرات را شاهد بودیم و چنانچه در بخش معدن و صنایع معدنی، متولی مربوطه بگونه ای برنامه ریزی می کرد که ضامن توسعه صادرات بود، برخی از بازارها از دست نمی‌رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهرامن یادآور شد: آمار گمرک نشان میدهد میزان ارزش صادرات در سال گذشته نسبت به ۹۷ افت هفت درصد دارد که در بخش معدن و صنایع معدنی چنانچه سیاستگذاری اشتباه انجام نمی شد، از هدف دور نمی شدیم.

وی تاکید کرد: بدون نگرش دقیق و کامل به این بخش که به جای نفت در شرایط دشوار کنونی می تواند نقش آفرینی کند، نمی توان در مسیر اهداف پیش بینی شده حرکت کنیم.

رییس خانه معدن معتقد است: بررسی موضوع تحریم ها نشان می دهد، این موضوع در چارچوب بسترهای مختلف عینیت یافتند و بخشی از ظرفیت بخش معدن با یک تصمیم اشتباه ضربه ۱۰۰ درصدی وارد شد.

 وی یادآور شد: باستناد آمار گمرک سال گذشته متوسط هر تُن کالای وارداتی ارزشی به  میزان یکهزار و ۲۲۰ دلار داشت، اما ارزش میانگین هر تن کالای صادراتی کشورمان رقم  ۳۰۹ دلار را نشان می‌دهد.

بهرامن اضافه کرد: سال گذشته تشکل ها باوجود اینکه اطلاعات کافی را درحوزه عملکردی خود و مشکلات پیش روی عرصه تولید و صادرات دراختیار نمایندگان قوای سه گانه (مقننه، قضائیه و مجریه) در قالب کمیته ماده ۱۲ قرار دادند، اما در تصمیم ها واقع نگری انجام نشد.

به گفته وی، چنانچه کمیته یاد شده بخوبی برای موضوع عوارض صادراتی بررسی لازم را انجام می داد، همه مجموعه های معدنی از جمله سرب و روی، کرومیت و سنگ های تزئینی نباید مشمول عوارض صادراتی می شدند.

رییس خانه معدن ایران خاطرنشان کرد: اهل حرفه معتقدند به جای بستر سازی برای رونق صادرات در شرایط دشوار کنونی، به راحتی با سیاست‌های کلان بر روی صادرات قفل زده ایم.

وی تصریح کرد: ارزیابی فعالان بخش معدن اینکه تیم اقتصادی دولت، اعتقادی به رونق بخشیدن به امر صادرات به عنوان یک اصل نداشت و با ضربه‌ای که به صادرات کشور با اعمال عوارض بر روی مواد معدنی وارد ساختیم، بازگشت به شرایط پیشین بسیار هزینه ساز است.

آمار های سال ۹۷ گویای صدور بیش از ۹ میلیارد دلار کالاهای بخش معدن و صنایع معدنی داشت و انتهظار نمی رود سال گذشته نیز عملکرد سال ماقبل محقق شده باشد.

بهرامن تاکید کرد: سیاست توسعه صادرات در بخش معدن و صنایع معدنی باید به شکل همه جانبه اجرا می شد، نه بر روی فولاد متمرکز شود و حتی زنجیره آن نیز مورد توجه قرار نگیرد و در بخش فولاد به شمش بها دادیم و این واقع بینی به دنبال نداشت.

به گزارش ایرنا، امروز بطور متوسط سالیانه حدود ۴۰۰ میلیون تن مواد معدنی از پنج هزار و ۵۰۰ معدن فعال استخراج می شود که ۶۰ تا ۶۵ درصد آن مصالح ساختمانی است.

برچسب‌ها وزارت صنعت معدن و تجارت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت صنعت معدن و تجارت وزارت صنعت معدن و تجارت بخش معدن و صنایع معدنی سال گذشته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۲۱۰۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأکید استاندار لرستان بر جلوگیری از خام‌ فروشی سنگ‌های معدنی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان لرستان، استاندار لرستان روز سه شنبه در بازدید از معدن سنگ گوهره نرگسه چگنی با قدردانی ازکارگران معادن استان گفت: سنگ گوهره یکی از سنگ‌های باارزش کشور است که از معادن لرستان تولید و استخراج می‌شود و در بازار سنگ کشور به فروش می‌رسد.
ابوطالب شفقت با بیان اینکه دولت سیزدهم دولت خدمتگزار و دولت کار و تلاش است افزود: باید در راستای جهش تولید و افزایش کیفیت محصول وفرآوری سنگ وجلوگیری ازخام فروشی این سرمایه عظیم تلاش بیشتری کنیم.
شفقت با لزوم توجه به مشکلات کارگران در لرستان، یادآور شد: سنگ‌های معدنی باید توسط صنعتگران بومی در داخل این استان فرآوری شود و از خام‌فروشی سنگ‌های معدنی باید جلوگیری کنیم.
میزان ذخایر سنگ لرستان ۶۸.۵ میلیون تن و میزان استخراج سالیانه هم یک میلیون ۲۶۹ هزار تن است.

دیگر خبرها

  • مدرسه صادرات ایران افتتاح شد
  • تجلیل از ۳۰ نفر از جامعه کار و کارگری گیلان
  • تأکید استاندار لرستان بر جلوگیری از خام‌ فروشی سنگ‌های معدنی
  • رفع تصرف ۵۵ هکتار از بستر زرینه‌رود
  • ۱۰ معدن راکد استان اردبیل احیا می‌شود
  • ذوب آهن اصفهان در دوره جدید موفقیت های معدنی خوبی کسب کرد
  • فراهم کردن بستر رشد مهارتی و انگیزشی کارگران از اولویت‌های ما است
  • کارگر ستون و ضامن پایداری تولید است
  • شرکت‌های دانش‌بنیان صنایع معدنی گرد هم می‌آیند
  • به نتیجه رسیدن حداقل ۱۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری صنعتی و معدنی در کرمانشاه