Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-27@03:15:09 GMT

کتاب «استراتژی منجی: جنگ جهانی یا صلح جهانی؟» به چاپ رسید

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۲۹۸۹۸

کتاب «استراتژی منجی: جنگ جهانی یا صلح جهانی؟» به چاپ رسید

کتاب «استراتژی منجی: جنگ جهانی یا صلح جهانی؟» تازه‌ترین اثر مهدوی است که هم‌زمان با نیمه شعبان در پیشخوان کتابفروشی‌ها قرار گرفته است.

به گزارش خبرنگار قرآن و فعالیت‌های دینی خبرگزاری فارس، موضوع مهدویت و در پی آن نحوه عملکرد منجی عالم بشریت از جمله اموری است که هر ساله و با فرا رسیدن نیمه شعبان در میان نظریه‌پردازان حوزه دین، خاصه تشیع داغ می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان کم نیستند نظریه‌پردازانی که با استناد به برخی روایات، ظهور منجی را توام با جنگ، خونریزی، خشونت و قلع و قمع مخالفان دانسته و بروز این رفتار را حتمی تلقی کرده‌اند.

اما در مقابل این گفتمان غالب که سال‌هاست منجی را با کلیشه‌هایی چون «شمشیر و اسب»، «منتقم» و «جنگ فراگیر» نشان می‌دهند، گفتمان جدیدی در حال شکل‌گیری است که منجی را نه بر اساس روایات و احادیث قابل تردید که بر مبنای ادله عقلی و نقلی مورد بررسی قرار می‌دهند. این گفتمان برخی انگاره‌های سنتی غالب را با تردیدهای جدی مواجه کرده و ترک‌های سترگی بر دیواره گفتمان سنتی مهدویت وارد می‌آورد.

آیا دورانی خشونت‌بار و جنگ جهانی دیگری در راه است؟

کتاب «استراتژی منجی: جنگ جهانی یا صلح جهانی؟» که به تازگی توسط انتشارات «پناه» منتشر شده است از جمله آثار قابل تأملی است که ضمن نقد گفتمان سنتی حاکم بر حوزه مهدویت در حوزه عملکرد خشونت‌گرایانه منتسب به موعود، در تلاش است تا دیدگاه جدیدی از فضای ظهور منجی و در پی آن عملکرد ایشان ارائه کند.

این کتاب با تشکیک در برخی پنداره‌ها درباره موعود آغاز می شود و در پی پاسخگویی به این سؤالات برآمده است: آیا دورانی خشونت‌بار و جنگ جهانی دیگری در راه است؟ آیا جهان در هنگام ظهور با فرمانده‌ای نظامی با عملکردی خشونت‌بار و قهرآمیز مواجه خواهد شد؟ آیا باید برای ظهور منتظر و دست به دعا باشیم یا نه از خدا بخواهیم که طومار عمرمان برچیده شود، پیش از آنکه آن روزگار پر هول و وحشت فرا برسد؟

به لحاظ روان‌شناسی افراد در مواجهه با  هر حقیقت جدید ابتدا به دریافت‌ها و پنداشت‌های پیشین خود مراجعه و مطلب را در چهارچوب کلیشه فکری خود تجزیه ‌و تحلیل می‌کنند. بر این اساس ما هم وقتی با اخبار مهدی، قائم، قیام، جنگ و کشتار، سفیانی، نفس زکیه و ... مواجه می‌شویم، همه را به حساب وقایع آخرالزمان می‌گذاریم؛ آنگاه درصدد تحلیل و تطبیق این گزاره‌ها با هم برمی‌آییم که گاه به نتایج بسیار اشتباهی منجر می‌شود.

 در کتاب «استراتژی منجی: جنگ جهانی یا صلح جهانی؟» با بررسی زمینه‌ها و بسترهای تاریخی و نیز دلایل کلامی برخی گزاره‌های خشونت‌گرایانه درباره عملکرد مهدی موعود (عج) مورد نقد و تحلیل قرار گرفته‌اند. نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که بسیاری از این گزاره‌ها برساخته حوادث و رخدادهای تاریخی است؛ علاوه بر آنکه مبتنی بر دلایل عقلی و نقلی نیز  قابل پذیرش نیستند.

مطالعه این کتاب برخی کلیشه‌های ذهنی شما را تغییر خواهد داد؛ کلیشه‌هایی که مبتنی بر روایاتی شکل گرفته‌اند که به لحاظ اسنادی و محتوایی قابل پذیرش نیستند و دلالتشان ضعیف است. راویان این روایات نیز بر اساس کتب رجالی معرفی و دلایل عدم توثیق و ضعف آن‌ها ارائه شده است.

تأثیر بسترهای تاریخی در شکل‌گیری گفتمان‌های خشونت‌گرایانه مهدوی

نقطه قوت این کتاب دفتر چهارم این اثر است که ضمن بهره‌گیری از منابع تاریخی و روایی مفصل، سیر تاریخی واژه‌هایی چون «مهدی» را از زمان محمدبن حنفیه مورد مداقه قرار داده است. در این بحث افراد و جریان‌هایی مانند محمدبن عبدالله بن حسن (نفس زکیه)،  زیدیه با شعار «قیام بالسیف» و واقفیان و قائم آنها بررسی شده‌اند.

همچنین ضمن بررسی فرقه‌هایی چون جارودیه، بُتریه و نیز سوء‌استفاده حاکمان عباسی از موضوع منجی و بحث ظهور، روایاتی که در گفتمان غالب مهدویت مورد استناد قرار گرفته را به چالش کشیده است. این کتاب می‌کوشد تا گفتمان جدیدی در حوزه مهدویت براساس روایات و گزاره‌های خبری کمتر دیده شده دراندازد و در تأثیر بسترهای تاریخی در شکل‌گیری گفتمان‌های خشونت‌گرایانه مهدوی فرضیه‌هایی ارائه دهد. 

از جمله نقاط قوت این کتاب که سبب شده این پژوهش نه تنها برای اهل فن که برای عامه مردم نیز قابل فهم و استفاده باشد عبارتند است از: ریشه یابی و تحلیل برخی واژه ها و مفاهیم حوزه مهدویت متکی بر منابع دست اول اهل تسنن و شیعه، تمرکز بر دلایل عقلی و کلامی و واکاوی بسترهای تاریخی در نفی قرائت خشونت گرایانه و بهره گیری از نظریات جدید علوم انسانی در حوزه اندیشه. همچنین استفاده از جدوال تصویری در این کتاب، جمع بندی و خلاصه ها فهم موضوعات را تسهیل می کند.

این کتاب در ۴ دفتر و در ۳۰۷ صفحه توسط انتشارات پناه و با قیمت ۹۴ هزار تومان به تازگی در دسترس عموم خوانندگان قرار گرفته است و خواندن آن در آستانه نیمه شعبان به تمام علاقه‌مندان حوزه مهدویت و مباحث آخرالزمانی توصیه می‌شود.

نسخه الکترونیک این کتاب نیز در کتابخوان طاقچه در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کتاب مهدویت عملکرد جنگ امام زمان آخرالزمان منجی جنگ جهانی جنگ جهانی یا صلح جهانی بسترهای تاریخی خشونت گرایانه حوزه مهدویت گزاره ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۲۹۸۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مارتین لوتر کینگ و خشونت

خبرگزاری علم و فناوری آنا، آزاده پورحسینی؛ مارتین لوتر کینگ کشیش و فعال مدنی آمریکایی بود که برای برابری حقوق سیاهپوستان تلاش می‌کرد. او معتقد بود که استفاده از راه‌های صلح‌آمیز، مانند صحبت کردن و پیدا کردن نقاط مشترک می‌تواند به افراد در درک یکدیگر کمک کند. کینگ می‌گفت که استفاده از خشونت می‌تواند به دیگران صدمه بزند و آسیب‌هایی را ایجاد کند که از رفع آن سخت است. کینگ فکر می‌کرد خشونت مسائل واقعی را حل نمی‌کند و می‌تواند مردم را واقعاً غمگین و وحشت‌زده کند. مارتین لوتر کینگ می‌گفت: « خشونت راه خوبی برای حل مشکلات نیست.» او فکر می‌کرد که حتی زمانی که همه چیز واقعا سخت است، بهتر است برای یافتن راه حل‌های صلح آمیز تلاش کنیم.

او می‌خواست در تمام مسائل با همه منصفانه رفتار شود و استفاده از خشونت می‌تواند مشکلات را بیشتر و بدترکند. کینگ معتقد بود که همه باید بتوانند احساسات و افکار خود را بدون ترس بیان کنند. به عقیده او استفاده از خشونت می‌تواند باعث شود مردم احساس کنند صدایشان شنیده نمی شود. او می‌خواست که مردم از عشق و درک متقابل استفاده کنند تا دنیا را به مکانی بهتر برای همه تبدیل کنند.

به نظر این فعال صلح طلب همه می‌توانیم با مهربانی و احترام با دیگران، در بقیه حس خوب ایجاد کنیم. او معتقد بود که انتخاب راه‌های صلح‌آمیز حتی زمانی که سخت است، می‌تواند دنیا را به جای بهتر و شادتری برای همه تبدیل کند.

ایستگاه فکر

آیا تا به حال از دست کسی عصبانی شده‌اید که بخواهید به او آسیب بزنید؟

این خشم غیر عادی نیست، اما باید بدانیم که با این احساس بد و شدید چکار کنیم که بعدا پشیمان نشویم.

کینگ فکر می‌کرد وبرای مقابله با ظلم و ستم راه‌هایی وجود دارد که از نظر اخلاقی صحیح تر و تاثیر گذارتر است.

نظر شما چیست؟

اگر یکی از همکلاسی‌هایتان شما را اذیت کند، آیا این حق را دارید که به او آسیب بزنید؟

اگر جزء گروهی باشید که با آنها ، با بی عدالتی رفتار شده است. آیا خشمگین می‌شوید؟

داستان کوتاه

روزی روزگاری در یک مهدکودک شلوغ پسر کوچکی به نام جیم بود. یک روز در حین بازی وقتی جیم  نتوانست با شن، برجی را که می‌خواست بسازد، عصبانی شد. از شدت ناراحتی صورتش از قرمز شد و اشک در چشمانش حلقه زد.

عصبانیت جیم با وجود تمام تلاش‌های معلمش برای دلداری دادن او بیشتر شد و شروع به داد و فریاد کرد و برج‌های دیگر بچه‌ها را به زمین زد. بچه‌های دیگر با ترس و نگرانی به او نگاه می‌کردند و نمی دانستند در برابر رفتار جیم باید چکار کنند.

مدیر مهدکودک با دیدن این فریاد‌ها، با رفتاری آرام و فهمیده نزدیک شد و به آرامی جیم را برای مدتی به گوشه ای ساکت راهنمایی کرد.

مدیر جیم را در آغوش کشید و به آرامی به تمام صحبت‌هایش گوش کرد.

پس از مدتی، جیم آرام شد، نفس‌های سنگینش تبدیل به هق هق آرامی شد.

مدیر از او خواست تا احساساتش را با نقاشی کشیدن به او بگوید.کم کم عصبانیتش از بین رفت. چون احساس می‌کرد حرف‌هایش شنیده شده و درک می‌شود.

با گذشت زمان، جیم در یک فعالیت گروهی به بچه‌های دیگر پیوست، این بار با احساس آرامش و میل به همکاری کردن.

دوستانش با آغوش باز از او استقبال کردند و همگی درس‌های ارزشمندی در مورد مدیریت احساسات و حمایت از یکدیگر در مواقع عصبانیت و ناراحتی آموختند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بازداشت خشونت آمیز استاد دانشگاه اموری آمریکا
  • دشمنان شکست خورده در حال تدارک استراتژی جدید برای ضربه زدن به نظام هستند
  • جنگ رسانه‌ای نیازمند استراتژی است
  • عملیات «وعده صادق» سربلندی جهان اسلام
  • عملیات وعده صادق سربلندی جهان اسلام
  • محیط زیست به مثابه تمام دولت/تلنگری به طرفداران گفتمان سازش/نگرانی تمام‌نشدنی یک واگذاری
  • جامعه المصطفی، بازوی صادرکننده گفتمان انقلاب است
  • مارتین لوتر کینگ و خشونت
  • قرآن کریم؛ در فهرست پرفروش‌ترین کتاب‌های جهان
  • از روز جهانی کتاب و حق مولف تا نقش کتاب در سبد خانواده‌ها