Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز، حسین صمیمی رئیس پژوهشگاه فضایی ایران در رابطه با تجاری‌سازی لوله‌های حرارتی اظهار کرد: لوله‌های حرارتی که در پژوهشکده مواد و انرژی این پژوهشگاه طراحی و ساخته شده و تست‌های مربوط به آن با موفقیت صورت گرفته، اکنون، در مرحله تجاری‌سازی برای کاربرد در صنایع مرتبط است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



رئیس پژوهشگاه فضایی ایران تصریح کرد: لوله‌های حرارتی در سامانه‌های فضایی کاربرد بسیار دارد و از المان‌های کنترل حرارت در سامانه‌های ماهواره‌ای است، چنانکه در ماهواره سنجشی پارس۱ که اکنون، در این پژوهشگاه در دست ساخت بوده، از این لوله‌های حرارتی استفاده شده است.

وی افزود: این المان با استفاده از خاصیت موئینگی و توان حرارتی، چرخش سیال را در لوله حرارتی امکان‌پذیر کرده و انتقال حرارت به سریع‌ترین شکل ممکن امکان‌پذیر می‌شود.

صمیمی با اشاره به کاربرد لوله‌های حرارتی در صنایع مختلف، گفت: لوله گرمایی از تجهیزات موثر در مدیریت حرارت در سیستم‌های مختلف است. امروزه، اهمیت لوله‌های گرمایی، به دلیل انتقال گرما بدون مصرف انرژی خارجی است. از این‌ رو، کاربرد آن در صنایع مختلف رو به گسترش است، چنانکه در تجهیزات الکترونیکی عمومی نظیر گوشی همراه تا سامانه‌های فضایی از این تجهیز بهره می‌برند.

وی ادامه داد: با اتمام این پروژه و انجام موفق آزمون‌های طول عمر و قابلیت اطمینان، تجاری‌سازی این محصول ارزنده در دستور کار پژوهشگاه فضایی ایران قرار گرفته است و این پژوهشگاه با قابلیت طراحی و ساخت لوله‌های حرارتی با عملکرد مشخص و قابلیت اطمینان معین، آماده همکاری و ارائه این محصول و خدمات جانبی آن به صنعت فضایی کشور و صنایع دیگر از قبیل صنعت الکترونیک، صنعت سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی، صنعت ساخت تجهیزات پزشکی و... است.

صمیمی خاطرنشان کرد: با توجه به حساسیت به‌کارگیری این المان در صنعت فضایی، تست‌های مدل کیفی و پیش‌پروازی آن طبق استاندارد ECSS انجام شده است و از همین المان در ماهواره پارس ۱ استفاده شده است.

وی با اشاره به اینکه پژوهشگاه فضایی ایران توان ساخت سه نوع لوله حرارتی را دارد، گفت: لوله‌های حرارتی به سه نوع فتیله توری، شیردار و تف‌جوش شده شناخته می‌شوند که قابلیت طراحی هر سه نوع لوله حرارتی در پژوهشکده مواد و انرژی این پژوهشگاه وجود دارد و در واقع، فناوری‌های مرتبط در زمینه عملیات تف‌جوش، ایجاد شیار و طراحی‌های مرتبط با آن در این پژوهشکده پایه‌گذاری شده است. از این رو، ساخت لوله‌های حرارتی در انواع پروفیل‌ها و ابعاد، بسته به نظر کارفرما و احتساب محدودیت‌های موجود، قابل پیاده‌سازی است. همچنین قابلیت طراحی یک سیستم خنک کننده با لوله حرارتی، علاوه بر ساخت خود لوله در پژوهشگاه فضایی ایران ایجاد شده است.

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران با اشاره به کاربرد لوله‌های حرارتی در سامانه‌های فضایی اظهار کرد: در سامانه‌های ماهواره، فتیله‌های شیاردار بسیار متداول بوده و فتیله‌های تف‌جوش داده شده نیز با توجه به قابلیت منحصر به ‌فرد خود در بسیاری از زمینه‌ها از جمله: خنک‌سازی قطعات الکترونیکی مورد استفاده است.

وی افزود: لوله‌های حرارتی قادر است تا در محدوده‌های دمایی وسیعی طراحی و ساخته شوند تا کاربرد آن در شرایط مختلف دمایی عملیاتی شود. در سطح دنیا کاربرد لوله‌های حرارتی در خنک‌سازی سیستم‌ها و بازیابی حرارت رو به گسترش است. خنک‌سازی قطعات الکترونیکی، موتورهای الکتریکی، مدارهای مخابراتی نمونه‌هایی از این کاربردها است. همچنین، در صنایع بزرگ، این المان قادر است تا با بازیابی حرارت، بهره‌وری انرژی را افزایش دهد. در اروپا، اخیرا در صنایعی چون فولاد سازی، سرامیک سازی، مکانیسم بازیابی حرارت توسط لوله‌های حرارتی رو به گسترش است. از کاربردهای دیگر این فناوری به‌طور خاص، می‌توان در تولید انرژی‌های زمین گرمایی و یا خنک‌سازی راکتورها اشاره کرد.

صمیمی تصریح کرد: در این پروژه، افزون بر کسب فناوری طراحی و ساخت، زیرساخت‌های مناسبی در کنار آن ایجاد شده است. از جمله سیستم آزمون استاندارد برای لوله‌های حرارتی، سیستم اندازه‌گیری طول عمر و قابلیت اطمینان این لوله‌هاکه می‌توان گفت در این حوزه در سطح کشور کم نظیر است. همچنین، یک خط پایلوت برای تولید لوله‌های حرارتی در مقیاس نیمه صنعتی ایجاد شده است.

وی یادآور شد: از این پروژه، به‌طور مستقیم۶ طرح دانشگاهی در قالب پایان‌نامه کارشناسی ارشد تعریف شده که سه مورد آن به اتمام رسیده است.

انتهای پیام/

169 / 336 پژوهشگاه فضایی لوله های حرارتی تجاری سازی سامانه فضایی تولید محصول

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: پژوهشگاه فضایی لوله های حرارتی تجاری سازی سامانه فضایی تولید محصول پژوهشگاه فضایی ایران لوله های حرارتی طراحی و ساخت لوله حرارتی تجاری سازی خنک سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۳۰۶۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نحوه اتصال مستقیم شلنگ به لوله آب (فیلم)



منبع:فرادید

ویدئوهای دیدنی دیگر در کانال های آپارات و یوتیوب عصر ایران ???????????? کانال 1 aparat.com/asrirantv کانال 2 aparat.com/asriran کانال 3 youtube.com/@asriran_official/videos کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: نحوه رفع نشتی لوله آب که لوله کش‌ها به شما نمی‌گویند (فیلم) ۵ راه حل ساده لوله کشی؛ از تعمیر نشتی لوله تا اتصال دو شیر به لوله آب (فیلم) ۲ روش خلاقانه و جالب برای تعمیر نشتی لوله آب (فیلم)

دیگر خبرها

  • مسیر دسترسی به آبشار لوه به دستور دادستان گالیکش مسدود شد
  • نقشه راه بهره‌گیری از دانش هسته‏‌ای در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی تدوین می‌شود
  • متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از شنبه با ۲ آپشن/ بالاخره دولت دستور همسان‌سازی حقوق‌ها را داد
  • سال پر پرتاب فضایی ایران با ماهواره‌های طلوع ۳، ظفر ۲ و کوثر
  • برخورد قاطع و موثر با سرقت/ هوشمند سازی در دستور کار پلیس
  • اولین مرکز نخستی‌سانان در ایران افتتاح می‌شود
  • نحوه اتصال مستقیم شلنگ به لوله آب (فیلم)
  • اجرای عملیات کف‌سازی بتنی پارکینگ‌های مجموعه خورشید شهر
  • نشست خبری مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران
  • سرقت از خطوط لوله نفت ایران کاهش یافت​