Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-27@04:01:17 GMT

عشایر جنوب کرمان خردادماه کوچ می‌کنند

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۳۱۴۱۱

عشایر جنوب کرمان خردادماه کوچ می‌کنند

حمزه احمدی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طرح کوچ عشایر از قشلاق به ییلاق، هر سال از تاریخ ۲۰ اسفندماه در منطقه جنوب کرمان اجرا می‌شود و تا ۲۰ اردیبهشت‌ماه به منظور جلوگیری از تخریب مراتع ادامه دارد ولی امسال با توجه به شرایط حاکم بر جامعه و جلوگیری از شیوع ویروس کرونا می‌تواند حداکثر تا ۱۵ روز به تاخیر بیفتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: با توجه به شرایط جوی در جنوب کرمان عشایر این منطقه می‌توانند کوچ خود را تا زمانی که شرایط جوی و پوشش گیاهی مناسب است به تعویق بیندازند زیرا دام‌های عشایر با گرم شدن هوا در مناطق قشلاقی نمی‌توانند دوام بیاورند.

وی اظهار داشت: این تغییر در زندگی عشایری ممکن است مشکلاتی به همراه داشته باشد اما در شرایط مقابله با کرونا، همچنان که زندگی جوامع شهری و روستایی دستخوش تغییر شده جامعه عشایری هم ناخواسته درگیر این تغییرات است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان به بارندگی‌های اخیر و مناسب بودن شرایط جوی و پوشش گیاهی در منطقه جنوب کرمان اشاره کرد و گفت: بهتر است عشایر از کوچ بهاره خوداری کنند و تا مساعد شدن شرایط همکاری لازم را داشته باشند.

وی تصریح کرد: برای پیشگیری از شیوع کرونا در بین جوامع عشایری و جلوگیری از انتقال این ویروس از طریق عشایر، ضرورت دارد تا کوچ نشینان، کوچ خود به مناطق ییلاقی را به تاخیر بیاندازند و این امر از نظر ما بلامانع است.

احمدی اظهار داشت: اقدام طرح مدیریت چرا، اقدام حفاظتی مهمی در زمینه ایجاد تعادل دام و مراتع است که به عنوان یکی از سیاست‌های راهبردی در دستور کار اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری قرار دارد.

وی گفت: مردم هر گونه گزارش آتش‌سوزی عرصه‌های منابع طبیعی، تخریب و تصرف اراضی ملی، قاچاق گیاهان دارویی و چوب را از طریق شماره تماس ١۵٠۴ کد امداد جنگل و مرتع به فرماندهی یگان حفاظت اطلاع دهند تا در کمترین زمان ممکن رسیدگی شود.

جمعیت عشایری استان کرمان ۱۱۰ هزار نفر است.

شاهپور علایی مقدم قائم مقام سازمان امور عشایری کشور نیز اخیرا در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: کوچ عشایر همه ساله از اواسط اسفندماه تا اواسط خردادماه با توجه به شرایط آب و هوایی مناطق مختلف انجام می‌شود به طوری که تعیین زمان کوچ عشایر در پروانه چرای یا طرح‌های مرتعداری قید شده که عشایر چه زمانی می‌توانند کوچ بهاره از قشلاق به ییلاق (برعکس ) را داشته باشند.

منبع: جماران

کلیدواژه: بودجه 99 ویروس کرونا اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری جامعه شرایط آب و هوایی قاچاق مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی جنوب کرمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۳۱۴۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اردبیل فردا میزبان دومین جشنواره بین‌المللی عشایر است

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل با اشاره به آغاز رسمی جشنواره بین المللی کوچ عشایر در روز جمعه گفت: ۴۱ طایفه عشایری کشور و عشایر سه کشور خارجی میهمان دومین جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر جعفرآباد مغان هستند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، حسن محمدی‌ادیب عصر پنجشنبه در مراسم آغازین جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر در جعفرآباد بیله‌سوار، گفت: برای دومین سال متوالی جشنواره کوچ عشایر در استان اردبیل به صورت بین‌المللی و با حضور عشایر غیور کشورمان و سه کشور خارجی در حال برگزاری است.

وی تصریح کرد: در این جشنواره شرکت‌کنندگان سعی می‌کنند تا آداب، رسوم و توانمندی‌های خود را در عرصه‌های مختلف به نمایش گذاشته و با برگزاری برنامه‌های نمادین عروسی عشایر، برپایی آلاچیق، تولید محصولات صنایع دستی و لبنی، بازی‌های بومی، محلی و سایر ظرفیت‌ها بتوانند قابلیت بی‌نظیر خودشان را در معرض نمایش بگذارند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل گفت: از 41 طایفه عشایری، 32 طایفه مختص استان اردبیل است و از هشت استان کشور نیز عشایر سعی کردند تا در این رویداد حاضر شده و توانمندی عشایر ساکن در مناطق خود را به نمایش بگذارند.

محمدی‌ادیب افزود: برای دومین سال متوالی از کشور عراق، ترکیه، مغولستان، نیجریه و افغانستان نیز طوایف عشایری حاضر شده تا در قالب برنامه‌های آیینی، موسیقی ظرفیت‌های عشایر اقوام و قبایل مختلف عشایری را در کنار زیباترین گنجینه‌های کوچ، زندگی و هویت عشایری و همچنین سواره شتر، اسب و جهاز به نمایش بگذارند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: این رویداد از ساعت 9 صبح فردا به صورت رسمی آغاز شده و تا 18 عصر ادامه خواهد داشت که امیدواریم میهمانان مختلف در این رویداد بتوانند با توجه به شرایط آب و هوایی مناسب و همچنین ظرفیت‌های بی‌نظیر عشایر شاهسون استان و سایر عشایر غیور و غیرتمند کشورمان، ساعات خوشی را در کنار عشایر سپری کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل اضافه کرد: مسئولان میراث فرهنگی، امور عشایری و دستگاه‌های دیگر تصمیم گرفتند تا در قالب جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر مغان از کوچ برتر، شتر و اسب برتر، جهاز و آلاچیق برتر نیز در پایان این مراسم تجلیل کرده و برترین‌ها را در این حوزه‌ها معرفی کنند.

محمدی‌ادیب بیان کرد: عشایر نماد هویت و غیرت ایرانیان هستند و امروز نیز به عنوان مرزبانان غیرتمند در مرزهای کشور و مناطق مختلف سعی می‌کنند تا حامی و مدافع انقلاب اسلامی باشند.

انتهای پیام/131

 

دیگر خبرها

  • بازدید مدیر امور عشایر تفتان از مناطق عشایری
  • اجرای طرح «وارگه دانایی» در مناطق عشایری چهارمحال و بختیاری
  • ظرفیت‌های ملی برای ارائه خدمت به عشایر تنگستان استفاده شود
  • حضور ۷۵ آلاچیق و غرفه در جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر شاهسون مغان
  • اردبیل فردا میزبان دومین جشنواره بین‌المللی عشایر است
  • بازگشایی و ترمیم جاده‌های عشایری شهرستان لنده
  • همت عشایر گیلان در جهش تولید با تولید انواع محصولات
  • جعفرآباد مغان میزبان دومین جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر از فردا
  • بهسازی ۳۰۰ کیلومتر از راه‌های عشایر استان مرکزی آغاز شد
  • کوچ بهاره بیش از ۱۱ هزار خانوار عشایری به مناطق ییلاقی لرستان