Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، کمتر کسی است که ناخوش احوالی آموزش و پرورش را درک نکرده است اگر معلم باشد از اوضاع متلاطم پرداختی و آمدن طرح‌های یک شبه برای تدریس، اگر دانش آموز باشد از بلاتکلیفی در تصمیم‌های روتین از قبیل امتحانات نهایی و تعطیلی مدارس و نظایر آن و اگر جز اولیا باشد که شرط و شروط عجیب و غریب ثبت نام و شهریه را بی شک لمس کرده است، دولت و مجلس هم بار‌ها از این اوضاع نابسامان انتقاد کردند حال بماند که قطار منتقدان نظام آموزشی هم که همواره از این اوضاع گلایه دارند، اما در میان این بازار شلوغ گلایه کردن مشکل اصلی چیست و آیا راه حلی برای آن وجود دارد؟

بی سر و سامانی مدیریت در این وزارت عریض و طویل یکی از محتمل‌ترین مسائلی است که نه تنها بهتر نمی‌شود بلکه پایه‌های کرسی وزارت روز به روز لرزان‌تر و عمر وزارت برکت چندانی ندارد، حال در این بین متضرر اصلی کیست؟ بی شک دانش آموزان که چوب انتخاب نادرست وزیر را ناخودآگاه بر پیکره رنجور آموزش و پرورش درک می‌کنند و باز هم ناگزیر به پیمودن مسیر آموزشی در این نظام هستند، هرچند که اگر از خانواده متمول باشند نیم نگاهی به تحصیل در نظام‌های آموزشی برتر دنیا دارند همان نظام‌هایی که آرزوی مسئولان ماست و گهگاهی از آن‌ها به عنوان الگو یاد می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کمبود بودجه آموزش و پرورش هم که همان درد مزمن و بدون درمانی است که منشا بسیاری از بلاتکلیفی‌های این وزارتخانه را مسئولان امر همین معضل می‌دانند، اما بار‌ها روسای دولت از روند مناسب تخصیص بودجه به آموزش و پرورش سخن گفته اند حال سوال اینجاست چرا بودجه کفاف این وزارتخانه را نمی‌دهد؟ دلیل آن مدیریت نامناسب است یا آنکه اتلاف بودجه وجود دارد شاید هم قدرت کافی برای متقاعد کردن دریافت اعتبارات کافی و مناسب نیست و هزاران سوال و اما و اگر دیگر که گویی هنوز پاسخی درخور برای آن وجود ندارد تا به رفع تدریجی این مشکل عظیم کمک کند.

اتلاف هزینه و وقت در کشاکش آمد و شد وزرا

یکی دیگر از دلایل حال ناخوش وزارتخانه عیالوار اتلاف انرژی و اعتبارات در کشاکش رفت و آمد وزراست و گواه این مدعا برنامه بی سرانجام نیمه و نصفه وزرا متعدد است از راه‌اندازی حساب یکپارچه مدارس در زمان فانی تا بلاتکلیفی در زمان دانش‌آشتیانی، از تغییر چارت سازمانی در زمان بطحایی تا احیای برخی از پست‌ها در زمان حسینی و چندین و چند برنامه دیگر که سرانجامی نداشت.

ظرف همین ۶-۷ گذشته چهار وزیر و دو سرپرست و در مجموع پنج نفر برای تصدی آموزش و پرورش در این وزارتخانه آمد و شد داشتند و نتیجه این بی ثباتی مدیریتی کاری جز وجود طرح‌های ابتر و روی زمین مانده نیست.

در این روز‌های کرونایی که همه را درگیر خود کرده است مهم‌ترین عاملی که در کشاکش همین کار‌های ابتر خودنمایی می‌کند نبود زیرساخت مناسب آموزش مجازی مناسب است، همان موضوعی که وزرای قبلی سال‌هاست از آن سخن می‌گویند، اما فتح بابی برای رفع مشکل نمی‌شود.

آنچه این روز‌ها بیش از پیش مشاهده می‌شود خلف وعده و بی‌توجهی به اجرای قوانینی است که وزارت ارتباطات و آموزش و پرورش نسبت به آن بی‌توجه بودند؛ همان مدرسه هوشمند و زیرساخت اینترنتی که که جز روی کاغذ خبری از آن نشد.

حدود ۲-۳ سال قبل بود که موضوع تلویزیون تعاملی سینا مطرح شد، طرحی که بوق و کرنای رسانه‌ای بدی هم نداشت و قرار بود تا پلی میان خانواده و آموزش و پرورش و حتی تقویت کننده مسیر تعلیم و تربیت در فضای مجازی باشد، اما جز همان شوی رسانه‌ای ثمره‌ای دیگر نداشت.

چند روز گذشته بود که محسن حاجی‌میرزایی وزیر آموزش و پرورش درباره سرنوشت تلویزیون تعاملی سینا گفت که از زمان حضورش در آموزش و پرورش، فعالیت این شبکه متوقف شد چراکه به آن انتقاداتی وارد بود و اکنون تمرکز بر شبکه شاد است.
البته ناگفته نماند که طرح اولیه شبکه شاد در زمان وزارت فانی وزیر وقت آموزش و پرورش مطرح بود و در همان دوران نیمه کاره رها شد و حالا این طرح خاک خورده به شیوه‌ای دیگر روی کار آمد البته که هنوز این طرح به دلیل مشکلاتی ساختاری عمومیت پیدا نکرده است.

بیشتر بخوانید: فعالیت شبکه شاد به تعویق افتاد

چرا «سینا» جای خود را به «شاد» داد؟

شبکه تعاملی سینا بعد از پخش آزمایشی و طرح‌های روی کاغذ مانده بسیاری که برای آن ترسیم شد در همان دوره پخش آزمایشی با شائبه‌های بسیاری از رانت در فعالیت تا امن نبودن حریم شخصی مواجه شد البته که هیچگاه با سند و مدرک درباره این موضوع شفافیت وجود ندارد و در نهایت هم که بعد از آن سر و صدا ناکام متوقف شد.

عادل برکم فعال حوزه آموزش و پرورش به خبرنگار حوزه آموزش و پرورش درباره مشکلات شبکه سینا و علت جایگزینی شبکه شاد همچنین ضرورت این شبکه بیان کرد: در مورد خود شبکه سینا، چون هیج وقت ضرورت، نحوه استفاده و ویژگی‌های آن مشخص نشد، نمی‌توان نظری داد چراکه صرفا یک افتتاح نمایشی داشت.

او درباره شبکه شاد هم که فعالیتش به تعویق افتاد، اظهار کرد: شبکه اجتماعی تعریف مشخصی دارد و نمی‌توان به پیام رسان عنوان شبکه اجتماعی را نسبت داد؛ در شرایط فعلی تنها اتفاق، وجود یک ربات گروه ساز است که زمان افتتاح آن مشخص است و این در حالی است که امسال ۱۰ میلیارد بودجه به همین سامانه آموزش مجازی اختصاص یافته است و برنامه آموزش و پرورش معلوم نیست.

فعال حوزه آموزش و پرورش تاکید کرد: تکلیف قانونی برنامه ششم وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای هوشمند سازی مدارس تا پایان ۹۷ تعریف شده بود که همین موضوع به توسعه زیرساخت‌ها کمک می‌کرد، اما این اتفاق نیفتاد هرچند تیر ۹۸ مقرر شد تا پایان اسفند این کار انجام شود که باز هم نتیجه‌ای نداد.

بیشتر بخوانید: سرنوشت مبهم تلویزیون تعاملی سینا در آموزش‌های مجازی

حال ناخوش آموزش مجازی در روز‌های تعطیلی مدارس

اوضاع و احوال آموزش مجازی در این روز‌ها که ناگزیر به استفاده از آن هستیم چندان مناسب نبوده و ارتباطات اینترنتی برای معلمان و دانش‌آموزان آسانی نیست و اختصاص اینترنت رایگان هم نه تنها علاج بلکه حتی مُسکن این درد هم نیست و این در حالی است که حتی اگر کرونا نبود جبران کثرت تعطیلی‌های سال تحصیلی جاری با آموزش مجازی امکان جبران داشت، اما ظرفیت فضای مجازی مغفول ماند.

برکم درباره مشکل توجه به آموزش مجازی در آموزش و پرورش بیان کرد: مساله اساسی شکاف دیجیتالی در آموزش و پرورش و نبود سواد دیجیتالی نه در معلمان و نه در دانش آموزان است.

او ادامه داد: آموزش و پرورش بدون داشتن تصور و نگاه واقع بینانه نمی‌تواند طرح بدهد، باید از قبل بین گروه‌های مختلف هدف نظر سنجی انجام شود بعد از واکاوی مشکلات طرح و اجرای آن مورد توجه باشد.

این فعال حوزه آموزش و پرورش معتقد است که وزرای آموزش و پرورش همیشه درگیر مشکلات همیشگی هستند که بعضا مجبور می‌شوند برای شکستن این فضا طرح‌های تحولی ارائه کنند که هیچ وقت هم به دلیل نداشتن تخصص و برنامه بلند مدت موفق نبوده است.

از طرفی اسداله عباسی عضو هیئت رئیسه مجلس درباره آموزش مجازی در مدارس به خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گفت که هرچند در این حوزه دیر وارد شدیم، اما برای تقویت گام‌های علمی می‌توان گام‌هایی برداشت هرچند نمی‌تواند اثرگذاری لازم را داشته باشد البته باید این روند تقویت توجه شود تا بخشی از نیاز‌های کودکان و نوجوانان تامین شود.

او بیان کرد: نباید هرگز از تعلیم و تربیت دانش‌آموزان غافل شد و آقای وزیر و دست اندرکاران باید اقداماتی در این حوزه داشته باشند و  برنامه‌ریزی شده پیش روند.

بیشتر بخوانید: آزمایش پیام‌رسان‌های فارسی برای ورود شبکه شاد

هزینه‌های بی ثمر آموزش و پرورش در شبکه‌های بی سرانجام ارتباطی

آنچه در کارنامه کاری آموزش و پرورش برای آموزش مجازی دیده می‌شود فقط کار‌های روی میزخاک خورده‌ای است که هیچ همبستگی در اجرای آن وجود ندارد و نمونه بارزش همین رها کردن تلویزیون تعاملی سینا و راه اندازی شبکه جدید شاد به عنوان جایگزین است.

اگر بنا بر اجرای واقعی کار به دور از شعارزدگی است اول نیازمند نظارت دقیق‌تر بر راه اندازی شبکه مجازی است تا از هرگونه افترا در امان باشد؛ دوم باید راهبری آن تسهیل شده و قابل آموزش برای همگان باشد چراکه رفتن از یک هدف به هدف دیگر تاکنون عایدی جز زیرساخت ضعیف وزارتخانه در آموزش و پرورش را نداشته است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آموزش و پرورش آموزش مجازی آموزش آنلاین شبکه شاد تلویزیون تعاملی سینا حوزه آموزش و پرورش آموزش و پرورش آموزش و پرورش آموزش مجازی دانش آموزان شبکه شاد روز ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۳۴۵۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلم، کلید بهره‌برداری از گنجینه‌‌ای تمام‌نشدنی را به دانش‌آموز می‌دهد

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، علیرضا کریمیان، مدیر کل آموزش و پرورش شهر تهران در همایش هزار نفری تجلیل و تقدیر از معلمان شهر تهران در سالن همایش‌های نورالرضا (ع) اظهار کرد: معلم، با آموختن به یک انسان کلید بهره برداری از گنجینه‌ای تمام نشدنی را به او می‌دهد و شما فرهنگیان می‌توانید بازوی تقویتی ما در فراهم سازی زمینه تحول و اجرایی شدن بهتر سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و نقشه راه نظام تعلیم و تربیت باشید.

وی گفت: شهید مطهری با تکیه بر قدرت علمی خود هر گونه شبهه و سوال در حوزه دین را پاسخ می‌داد و با شمشیر بیان، قلم، منطق و استقلال با انحرافات شجاعانه مبارزه می‌کرد.

مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران افزود: همه آثار شهید مطهری و خدمت‌هایی که در این میدان عرضه کرد به طور کامل اقداماتی انسان سازانه بود که در این راستا این موضوع باعث شده تا ما شهید مطهری را که معلم ما است بزرگ و با منزلت بشناسیم چرا که هم بزرگ است و هم سزاوار بزرگی است.

وی در ادامه افزود: امروز آموزش و پرورش در مسیر درست و صحیح در حال حرکت است گواه ادعای من فرمایشات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در دیدار با مدیران ارشد وزارت مطبوع و تعدادی از همکاران از سراسر کشور، ایشان مهر تاییدی زد بر اقدامات آموزش و پرورش و مشخص شد آموزش و پرورش در مسیر صحیح و درست حرکت کرده است و این اتفاق بزرگ و مهم با همدلی و همراهی یک تیم بزرگ محقق گردیده است امروز ما در شهر تهران در یک مسیر درست همراه با موفقیت‌های چشمگیر در حال گام برداشتن هستیم این نظر دستگاه‌های بیرونی و دستگاه‌های نظارتی است که آموزش و پرورش شهر تهران در سال‌های اخیر بسیارخوب در خشید.

مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران اظهار کرد: ما مدیون تمام معلمان سخت کوش دستگاه تعلیم و تربیت هستیم که زندگی بشر را از ظلمت‌ها به سوی نور هدایت کردند چرا که معلم کسی است که با آموختن اخلاقیات در وجود خود فضایل اخلاقی را در عمل متجلی می‌سازد و با آموختن آنها به دانش آموزان به آنها کمک می‌کند تا شعله‌های آتش که ناشی از رذائل اخلاقی است هم در وجود خود و هم در وجود دیگران خاموش کنند به این ترتیب این معلمان هستند که زمینه رشد انسان‌هایی با اخلاق در جامعه را فراهم می‌سازند و باعث می‌شوند تا در نهایت یک جامعه اخلاقی نیز به وجود بیاید.

وی تصریح کرد: تربیت و اصلاح انسان‌ها و تربیت دانشمندان و متخصصان وظیفه اصلی دستگاه تعلیم و تربیت چه در امر آموزش و چه در امر پرورش می‌باشد که در این راستا داشتن صلاحیت و شایستگی‌های علمی و ایجاد اشتیاق به علم و دانش در دانش آموزان و احساس مسئولیت نسبت به سرنوشت آینده دانش آموزان چه در بعد فرهنگی و چه در بعد علمی از ویژگی‌های مهم و اصلی معلمین، دبیران، مدیران در آموزش و پرورش است.

کریمیان اذعان کرد: عزت مندی و سربلندی جمهوری اسلامی ایران در گرو ارج نهادن به مقام بالای معلم است که این شغل را عشق و علاقه می‌دانند و با سایر شغل‌ها مقایسه نمی‌کنند.

کریمیان خاطرنشان کرد: آنچه که می‌تواند وجود معلمان را استوار نگه دارد عشق و علاقه‌ای است که به تعلیم و مقام مقدس معلمی دارد و لذا در این راستا معلمان باید در کنار علم آموزی به تربیت و تزکیه اخلاق توجه ویژه‌ای داشته باشند و دانش آموزی با شعور و آگاه تربیت کنند تا در آینده‌ای نه چندان دور شاهد بهترین دستاورد‌ها توسط همین دانش آموزان آگاه در عرصه‌های مختلف در سطح کشور باشیم.

کریمیان با بیان اینکه معلمان بناست کسانی را تربیت و آماده کنند که تمدن نوینی را رقم بزنند افزود: امروز رهبر حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی، معلمان را پایه ریز تمدن نوین اسلامی خوانده و از آنها به عنوان افسر سپاه پیشرفت تعلیم و تربیت یاد کرده است و این وظیفه ما را سنگین‌تر می‌کند، اما من ایمان دارم با وجود افرادی، چون شما همکاران معزز، قله‌های موفقیت را در تعلیم و تربیت بیش از پیش فتح خواهیم کرد.

وی گفت: امروز حال تهران در حوزه آموزش و پرورش خوب است و این اتفاق مهم با عنایت پروردگار عالم و تلاش همکاران در مناطق ۱۹ گانه شهر تهران می‌باشد که مسئولیت ما راسنگین و خطیر می‌نماید.

مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران بر ترغیب و تشویق دانش آموزان به فعالیت‌های اجتماعی تاکید کرد و گفت: اینها افراد موفقی هستند و آغاز فعالیت‌های اجتماعی از کلاس درس و مدرسه شکل می‌گیرد وقتی دانش آموز ما در گروه‌های متعدد و مختلف در فعالیت‌هایی که در مدرسه فراوان انجام می‌دهیم حضور فعال داشته باشد در مسیر موفقیت قرار گرفته است و همه این فعالیت‌ها کمک می‌کند تا این دانش آموز ما یک فرد کنشگر اجتماعی در آینده کشور باشد و اون نقش موثر و مثبت خودش رو بهتر از گذشته ایفا کند.

کریمیان بر بحث مهارت آموزی تاکید کرد و گفت: در مدارس زمینه‌های لازم را فراهم نماییم که دانش آموزان ما در کنار تحصیل موفق مهارت کسب کنند و براحتی جذب بازار کار شوند تلاش نماییم که در عرصه آموزش و پرورش پیشه و اندیشه ما برای جامعه برای نظام تعلیم و تربیت، مثل همیشه منشا خیر و خدمت باشد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود، توسعه و پیشرفت اسلامی را توسعه‌ای انسان محور خواند که در آن نقش معلم محور است و خطاب به معلمان افزود: شما سربازان و سرداران اصلی نبرد با تمام توطئه‌های شیطانی هستید شما با تمام قدرت ایستاده‌اید تا دشمنان موفق نشوند و اگر بحث اتصال نسلی بخواهد تحقق پیدا کند، این تحقق توسط معلم است، زیرا او با انتقال ارزش‌ها و انسان سازی با شکاف یا انقطاع نسل‌ها مقابله می‌کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پویایی و نشاط جامعه در گرو تعلیم و تربیت صحیح است
  • اعتماد اجتماعی مردم به فرهنگیان مهمترین سرمایه آموزش و پرورش است 
  • معلم، کلید بهره‌برداری از گنجینه‌‌ای تمام‌نشدنی را به دانش‌آموز می‌دهد
  • مراسم تجلیل از ۴۰۰ معلم در عالی‌شهر برگزار شد
  • تجلیل از چهره های ماندگار تعلیم و تربیت آذربایجان شرقی
  • معلمین نقش و رسالت سترگ تربیتی را عهده‌دار هستند
  • تجلیل از چهره‌های ماندگار تعلیم و تربیت استان
  • تزکیه و پرورش اسلامی در دستور کار آموزش و پرورش باشد
  • کلید حل تمام مسائل کشور در دل تعلیم و تربیت نهفته است
  • اصل کار تعلیم و تربیت بر عهده معلمین است