Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا ، در بیانیه دفتر رسانه ای نخست وزیر آمده است که عبدالمهدی در نشست شورای امنیت ملی عراق گفت که وزارت امور خارجه آمریکا خواستار یافتن فرمولی برای تفاهم در مورد آینده حضور نیروهای کشورش در عراق شد.

واشنگتن در این نامه اعلام کرده که در تلاش است نیروهایش را از عراق خارج کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود که در این باره «دیوید هیل» معاون وزیر امور خارجه  سرپرستی هیات مذاکره کننده آمریکایی را بر عهده خواهد داشت و نمایندگان وزارتخانه های دفاع و خزانه داری نیز وی را همراهی می کنند.

نخست وزیر مستعفی عراق اظهار کرد که محتوای نامه حاکی از تمایل آمریکایی به گفت و گو در روزهای ۱۰ و ۱۱ ژوئن (خرداد) است.

عبدالمهدی خاطرنشان کرد که دولت با طرف های عراقی گفت و گو کرده و خواستار آرامش و آماده سازی فضای مذاکره با طرف آمریکایی است.

وی تأکید کرد که واشنگتن خواستار گفت و گو با عراق شده است و ما خواستار عقب نشینی نیروهای این کشور با روشی دوستانه و نه خصمانه هستیم؛ ما نمی خواهیم که نظرات متفاوت با واشنگتن منجر به مشکلات شود.

نخست وزیر مستعفی عراق ادامه داد که ما در حال مطالعه پرونده خروج نیروهای خارجی به شکلی که به عراق و منطقه خدمت کند، هستیم و در مورد خروج نیروهای آمریکایی به یک دیدگاه یکپارچه در بین مؤلفه های سیاسی نزدیک می شویم.

عبدالمهدی تاکید کرد که دولت می خواهد از درخواست واشنگتن برای گفت و گو به منظور انعقاد توافق هایی که به عراق خدمت می کنند، بهره برد و از درون نیز خواستار آرامش است.

وی فاش کرد که نیروهای خارجی در زمان حاضر پس از عقب نشینی های اخیر، تنها در سه پایگاه حضور دارند.

یکشنبه گذشته «متیو تولر»، سفیر آمریکا در بغداد در دیدار با «عادل عبدالمهدی»، نخست وزیر مستعفی عراق از پیشنهاد آمریکا برای آغاز گفت وگوهای استراتژیک در مورد مسائل گوناگون خبر داد.

"تولر" در این دیدار پیشنهاد واشنگتن را برای تعیین هیات مذاکره کننده و تاریخ آغاز مذاکرات راهبردی با عراق را که پیشتر در چندین پیام و نشست مطرح شده بود،  به نخست وزیر مستعفی ابلاغ کرد.

عبدالمهدی ضمن استقبال از این پیشنهاد گفت که برای دستیابی به منافع متقابل و با توجه به تصمیم ها و تحولات عراق و منطقه، گفت وگوهای اساسی و راهبردی بین دولت‌های بغداد و واشنگتن بسیار راهگشا خواهد بود.

نخست وزیر مستعفی و سفیر آمریکا در بغداد در این نشست همچنین درباره مسائل جاری از جمله مبارزه با همه گیری کرونا و اهمیت همکاری و هماهنگی بین کشورهای جهان برای کنترل این ویروس، محافظت از مردم در برابر خطرهای ناشی از این بیماری و تشکیل دولت جدید عراق بحث و تبادل نظر کردند.

«محمد علی الحکیم»، وزیر امور خارجه عراق نیز در توییتی نوشت که وزارت خارجه عراق نامه ای را از دولت آمریکا دریافت کرد که در آن پیشنهاد مذاکره بر اساس مفاهیم ارائه شده در چارچوب استراتژیک و بررسی جامع در مورد آینده روابط اقتصادی، فرهنگی، تجاری و امنیتی به صورت دوجانبه و منطقه ای مطرح شده است.

الحکیم گفت که ما از این ابتکار عمل استقبال می کنیم و تاریخ مناسبی را برای انجام آن تعیین خواهیم کرد.

«مایک پمپئو»، وزیر امور خارجه آمریکا نیز روز گذشته (سه شنبه) اعلام کرد که گفت وگوی راهبردی واشنگتن و بغداد در مورد موضوع‌های مهم ژوئن آینده (خرداد) آغاز می شود.

پمپئو در نشست مطبوعاتی گفت که ایالات متحده قصد دارد گفت وگوی استراتژیک را با عراق از اواسط ماه ژوئن آغاز کند و در آن همه موضوع های مهم در دستور کار و تبادل نظر دو طرف قرار خواهد گرفت.

وی ادامه داد که واشنگتن اواسط ژوئن را برای گفت وگوی استراتژیک به دولت عراق پیشنهاد داده است و همه موضوع‌های مهم بین دو کشور از جمله حضور نیروهای آمریکایی در دستور کار قرار خواهد گرفت.

کد خبر 499390 برچسب‌ها آمریکا عراق

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: آمریکا عراق نخست وزیر مستعفی عراق امور خارجه گفت و گو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۳۵۳۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست جالب غربی ها ۲روز قبل از زدن اسرائیل

 

به گزارش تابناک، حسین امیرعبداللهیان در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران، با اشاره به سفر رئیس سازمان انرژی اتمی به ایران گفت: سفر آقای گروسی را مثبت ارزیابی می‌کنم. ایده‌های مهمی برای همکاری نیرومندتر ایران و سازمان مطرح شد. تلاش می‌کنم دو مسئله باقی مانده در مسیر همکاری‌های فنی و نه فشارهای سیاسی بیرونی حل شود.
وی در واکنش به احتمال آتش‌بس غزه اظهارکرد: تماس‌های فشرده‌ای غربی‌ها به ویژه متحدان در حوزه اروپا با ایران داشتند. درخواست اول‌شان خویشتن‌داری جمهوری اسلامی ایران و پاسخ ندادن به اقدامات رژیم صهیونیستی بود که محکم گفتیم «حتما به رژیم اسراییل پاسخ داده می‌شود.» دو روز مانده به شروع عملیات ایران، درخواست غربی از ما این بود که اگر می‌خواهیم بزنید، محکم نزنید و سعی کنید شدت عملیات‌تان کاهش پیدا کند.

امیرعبداللهیان ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران خود تصمیم گرفت که چگونه بزند، از چه نقطه‌ای و در چه زمانی عملیات کند و اجازه نداد تحت تاثیر دیگران قرار بگیرد اما در عین حال به طرف آمریکایی و غربی گفتیم ریشه در حل بحران غزه است. باید تمرکز بر این موضوع پیدا کنیم.

وزیر امور خارجه متذکر شد: توافق نانوشته‌ای با طرفهای غربی برای تمرکز بر آتش‌بس در غزه داشتیم. غربی‌ها به ما گفتند در این مسیر حرکت خواهند کرد که امروز آثار مثبتی در این رابطه شاهدیم. حماس در چارچوب اصول خودش و در طرحی واقع‌بینانه پاسخ ابتکار مصر و قطر را داده است.

وی متذکر شد: تصور می‌کنم اگر آمریکایی و غربی‌ها به وعده‌های‌شان عمل کنند و نسبت به آتش‌بس در این مرحله پایبند باشند، همه چیز برای برقراری آتش‌بس پایدار و حل مسئله فراهم است اما نتانیاهو و اندک افراد افراطی در آن سوی این معادله همه تلاش‌شان را برای تداوم جنگ به کار می‌برند چرا که آتش‌بس می‌تواند به معنای بحران جدید در داخل سرزمین‌های اشغالی باشد.
امیرعبداللهیان در بخش دیگری از سخنانش با توضیح آخرین اقدامات انجام شده برای برقراری رابطه با مصر، گفت: گفت‌وگوهای خیلی خوبی با وزیر امور خارجه مصر داشتم. در مسیر تدوین نقشه‌راه برای برگشت به روابط عادی دیپلماتیک بین دو کشور هستیم.

وزیر امور خارجه ایران با اشاره به همکاری کشورهای همسایه در مسئله غزه، گفت: با همسایگان روابط قوی داریم البته دو روز قبل از شروع عملیات به کشورهایی که آمریکا در آنجا پایگاه داشت و همچنین به طرف آمریکایی اعلام کردیم هدف ایران همسایه‌ها یا آمریکایی‌ها نیستند، بلکه تنبیه رژیم اسراییل به دلیل اقدام گستاخانه و خلاف مقررات بین‌المللی و کنوانسیون وین در حمله به سفارت ایران در دمشق است.

وی ادامه داد: هشدار دادیم اگر در هر مرحله از عملیات ما آمریکا علیه منافع ایران وارد شود، پاسخ ما بر روی پایگاه‌های آمریکا در منطقه فوری و قطعی است. به کشورهای دوست که پایگاه‌های آمریکا در کشورشان قرار دارد نیز از قبل اعلام کردیم روابط ما با شما مبتنی بر دوستی و برادری است، دفاع مشروع در چارچوب تقویت همکاری‌ها و امنیت منطقه‌ای است، اما اگر آمریکا دست از پا خطا کند، پایگاه‌هایش در منطقه هدف قرار می‌گیرد. در گفت‌وگوها و پیام‌های بعدی‌مان نیز این حس به کشورهای همسایه انتقال داده شد که عمدتا قبل از آغاز عملیات (عملیات وعده صادق ) از مسیر دیپلماتیک به ایران اعلام کردند به هیچ کشوری اجازه نخواهند داد از مبداء کشورشان هیچ تعرضی علیه ایران انجام شود.

وزیر امور خارجه کشورمان ابراز امیدواری کرد: پاسخی که ایران به گستاخی رژیم صهیونیستی داد، کمک کند هر چه زودتر بحران در منطقه فروکش کند و فلسطینی‌ها در این چارچوب حقوق‌شان رعایت شود.

 منبع: ایسنا

دیگر خبرها

  • جدیدترین موضع گیری السودانی درباره جنگ غزه
  • احتمال عبور آمریکا و اروپا از نتایاهو پس از حمله به رفح/ حکم تعقیب جنایی نخست وزیر رژیم صهیونیستی عملیاتی خواهد شد؟
  • جدیدترین موضع گیری السودانی درباره جنگ غزه در دیدار مقام آمریکایی
  • درخواست جالب غربی ها ۲روز قبل از زدن اسرائیل
  • متفاوت ترین حمایت دانشجویان آمریکایی از فلسطین | ویدئو
  • واشنگتن: ارسال تسلیحات و مهمات آمریکایی به اسرائیل متوقف شد
  • آمریکا در بحرانی‌ترین دوره‌ تاریخ خود قرار دارد
  • نامه تهدیدآمیز 12 سناتور آمریکایی به دیوان بین المللی کیفری/ به مقامات اسرائیل گیر بدهید خدمت تان می رسیم!
  • چراغ سبز آمریکا به رژیم صهیونیستی برای عملیات «محدود» در رفح
  • بلژیک ورود صهیونیست‌های افراطی را ممنوع می‌کند