Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- نویسنده کتاب «الی الحبیب» گفت: پایین بودن سرانه مطالعه در کشور به خانواده باز می‌گردد، خانواده کانونی کوچک در قلب جامعه است و می‌تواند تاثیر غیرقابل انکاری را بر درونی سازی هنجار‌ها در کودکان و نسل آینده داشته باشد. تاریخ انتشار: 10:47 - 21 فروردين 1399 - کد خبر: ۵۹۷۵۶۴

علی آسترکی نویسنده کتاب «الی الحبیب» در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان پیرامون کاهش سرانه مطالعه در کشور گفت: پایین بودن سرانه مطالعه در کشور به خانواده باز می‌گردد، خانواده کانونی کوچک در قلب جامعه است و می‌تواند تاثیر غیرقابل انکاری را بر درونی سازی هنجار‌ها در کودکان و نسل آینده داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ضرورت توجه به سرانه مطالعه و ایجاد مشوق‌هایی برای پرداختن به مطالعه را موضوعی مهم و قابل توجه در کشور دانست و تاکید کرد: برای اینکه بتوانیم جامعه را به سوی کتاب و کتابخوانی هدایت کنیم ابتدا باید بستر‌ها را آماده کرده و برای این منظور باید کودکان را از دوره کودکی به کتاب خواندن تشویق کنیم.

بیشتر بخوانید: برای مطالعه آخرین کتاب منتشر شده  اینجا کلیک کنید

وی شرایط نامساعد اقتصادی را عاملی مهم در کاهش سرانه مطالعه دانست و بیان کرد: فراهم کردن زمینه‌ای که بتوان شرایط دستیابی به کتاب را برای مخاطبان آسان کرد می‌تواند زمینه را برای افزایش سرانه مطالعه بالا ببرد. شرایط نامساعد اقتصادی سبب شده است تا مردم سبد خانوار را از کالا‌های فرهنگی همچون کتاب خالی کنند.

وی تبلیغات در عرصه کتاب را مورد بررسی قرار داد و تاکید کرد: تبلیغات نقش گسترده‌ای در رواج مطالعه دارد، اما متاسفانه هم اکنون شاهد این هستیم که تبلیغات برخی کالاها و مواد غذایی بیشتر مورد استقبال قرار دارد، نکته قابل تامل نیز در خصوص ترویج فرهنگ معالعه از طریق رسانه‌ها است.

آسترکی خانواده را مهمترین و نخستین‌ترین پایگاه آموزش در حوزه‌های مختلف خصوصاٌ کتاب و کتابخوانی معرفی و تصریح کرد: اولین و مهمترین پایگاه برای درونی کردن هنجار‌های ارزشمند اجتماعی و فرهنگ همچون کتاب به خانواده باز می‌گردد، وقتی فرزندان در خانه پدر و مادر خود را مشغول خواندن کتاب می‌بینند؛ می‌آموزند که کتاب به عنوان یک کالای ارزشمند در زندگی انسان نقش تاثیر گذار دارد و از ارکان مهم زندگی محسوب می‌شود.   وی اختصاصی یک روز برای رفتن به نمایشگاه کتاب و یا مکان‌های فرهنگی را از جمله برنامه‌های ارزشمند حوزه کتاب دانست و تاکید کرد: اختصاص یک روز در هفته برای بردن کودکان و نوجوانان به نمایشگاه‌های کتاب رویکرد و برنامه‌ای ارزشمند و مهم برای خانواده‌ها است، همچنین باید اجازه داد تا کودکان به انتخاب کتاب تا سقفی مشخص با توجه به توان خانواده و زیر نظر والدین بپردازند.   آسترکی فرهنگ سازی را امری ضرورت برای جامعه امروز دانست و خاطرنشان کرد: افزایش سرانه مطالعه نیازمند فرهنگ سازی دارد و چنانچه در این زمینه قدم برداشته شود می‌توان تاثیر آن را در نسل آینده به وضوح دید.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اینجا اخبار ادبیات بازار نشر سرانه مطالعه در کشور نسل آینده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۳۵۶۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوشیدن آبمیوه طبیعی در کودکی می‌تواند از ابتلا به چاقی در بزرگسالی جلوگیری کند

ایتنا - طبق پژوهشی جدید، نوشیدن نوشابه‌های گازدار مانند کوکاکولا پیش از دو سالگی می‌تواند باعث افزایش وزن پس از دهه دوم زندگی شود، در حالی که این خطر در کودکانی که آبمیوه طبیعی می‌نوشند، کمتر است.
در تحقیقی که دانشگاه سوانزی بریتانیا انجام داد، پژوهشگران ۱۴ هزار کودک را از تولد تا بزرگسالی پیگیری کردند؛ گفته می‌شود این طولانی‌ترین پیگیری در نوع خود است.

بر اساس نتایج این تحقیق که در مجله اروپایی تغذیه بالینی (European Journal of Clinical Nutrition) منتشر شد، کودکانی که تا قبل از دو سالگی نوشابه‌های گازدار یا نوشیدنی‌هایی شیرین‌شده‌ با شکر می‌نوشند، در سن ۲۴ سالگی وزن بیشتری اضافه کردند.

کودکان خردسالی که در سه سالگی کولا می‌نوشیدند، کالری، چربی، پروتئین و قند بیشتر اما فیبر کمتری مصرف می‌کردند در حالی که افرادی که آب‌سیب طبیعی نوشیده بودند، چربی و شکر کمتر و فیبر بیشتری می‌خوردند.

طبق این پژوهش، بین نوشیدنی‌های دوران کودکی و انتخاب غذاهای مختلف هم ارتباط وجود دارد. کودکانی که آب‌سیب طبیعی می‌نوشیدند، ماهی، میوه، سبزیجات سبز و سالاد بیشتری می‌خوردند، اما کودکانی که نوشابه کولا می‌نوشیدند، بیشتر به همبرگر، سوسیس، پیتزا، سیب‌زمینی سرخ‌کرده، گوشت، شکلات و شیرینی‌ گرایش داشتند.

پروفسور دیوید بنتون، محقق ارشد این پژوهش، می‌گوید: «رژیم غذایی سال‌های نخست زندگی الگوی غذایی می‌سازد که در تمام طول عمر بر افزایش وزن تاثیر می‌گذارد.»

مهم‌ترین چالش این است که مطمئن شویم عادت غذایی درستی برای کودک ایجاد کرده‌ایم: عادت غذایی که چربی و شکر کمتری دارد. آب میوه طبیعی هم می‌تواند ویتامین سی، پتاسیم، فولات و پلی‌فنول‌های گیاهی بدن را افزایش دهد.

علاوه بر این، تیم تحقیقاتی به این نکته پی برد که بین مصرف نوشیدنی‌های شیرین‌شده و محرومیت‌های اجتماعی هم ارتباط وجود دارد؛ به طوری که کودکان خانواده‌های مرفه‌تر به آب‌میوه‌ طبیعی دسترسی بیشتری دارند.

محققان امیدوارند که این یافته‌ها والدین را تشویق کند تا به رژیم‌ غذایی کودکان در سال‌های اولیه زندگی‌ توجه بیشتری نشان دهند. به باور متخصصان، چاقی معضلی جدی برای سلامتی است و خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌های دیگر را افزایش می‌دهد.    

دیگر خبرها

  • معرفی کتاب‌های شهید مطهری به کودکان
  • حیات یک کشور وابسته به معلمان است
  • استپ کیدز سرمایه‌گذاری برای آینده بهتر کودکانمان
  • دولتی یا خصوصی بودن ناشران ملاک واگذاری غرفه در نمایشگاه کتاب نیست + فیلم
  • «روایت اول» از ردیف یک موسیقی‌دان مهم منتشر شد/خواندن یک قصه جالب
  • بازیگر مشهور ترکیه اول ساختمان یک مدرسه را خرید سپس با خاک یکسان کرد | اقدام عجیب و جنجالی این چهره همه را شوکه کرد + عکس
  • تجدید چاپ مجموعه کتاب «کودکی نامداران»
  • مراقب باشیم آمار نامتوازن کنکور روح خانواده را زخم نکند
  • حضور استاندار ایلام در منزل شهید تازه‌تفحص‌شده دوران دفاع مقدس
  • نوشیدن آبمیوه طبیعی در کودکی می‌تواند از ابتلا به چاقی در بزرگسالی جلوگیری کند