Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-06@20:19:05 GMT

رشد تجارت جهانی منفی می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۳۷۴۴۰

رشد تجارت جهانی منفی می‌شود

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، سازمان جهانی تجارت پیش بینی کرد تجارت جهانی در سال ۲۰۲۰ بین ۱۳ تا ۳۲ درصد کاهش پیدا خواهد کرد زیرا پیامدهای اقتصادی همه گیری ویروس کرونا نامعلوم مانده است. در جریان بحران مالی سال ۲۰۰۹، تجارت جهانی ۱۲.۵ درصد کاهش پیدا کرده بود.

روبرتو آزودو، مدیرکل سازمان جهانی تجارت در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که این آمار وحشتناک هستند و هیچ راه حلی برای اجتناب از این وضعیت وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه افزود: مقایسه با بحران مالی سال ۲۰۰۹ و حتی بحران بزرگ دهه ۱۹۳۰ غیرقابل اجتناب است. با این حال بانکها کمبود سرمایه ندارند و موتور اقتصادی در وضعیت مطلوبی است. این همه گیری خط سوخت به موتور را قطع کرده است و اگر خط سوخت به شکل صحیح مجددا وصل شود، بهبود سریع و مطلوب امکان پذیر است.

به گفته مدیرکل سازمان جهانی تجارت، اگر کشورها با یکدیگر همکاری کنند، بهبود سریعتری را نسبت به این که هر کشوری به تنهایی عمل کند، شاهد خواهند بود و سیاستهای پولی، مالی و تجاری باید در یک مسیر مشابه باشند. رویکرد به حمایتگرایی تنها شوکهای جدیدی را ایجاد خواهد کرد.

تنشهای تجاری به خصوص میان آمریکا و چین سال گذشته باعث افت ۰.۱ درصدی تجارت جهانی کالا شد.

شماری از سران کشورها گفته اند که این بحران و کمبود شدید تامین دارو به معنای آن است که تولید باید برای مصرف داخلی اختصاص پیدا کند. اما آزودو گفت: هیچ کشوری به معنای واقعی در تولید خودکفا نیست و راه حل این مسئله، متنوع کردن تامین است تا تامین نیاز هر کشوری به یک منطقه یا منبع محدود نشود.

سازمان جهانی تجارت پیش بینی کرد که تجارت جهانی کالا در سال ۲۰۲۱ با توجه به مدت زمان تاثیر شیوع ویروس کرونا و کارآمدی واکنشهای صورت گرفته به این بحران بین ۲۱ تا ۲۴ درصد بهبود پیدا خواهد کرد. امسال همه مناطق جهان با کاهش دو رقمی تجارت روبرو خواهند شد و صادرات آمریکای شمالی و آسیا شدیدترین آسیب را متحمل می شود. بخشهایی مانند خودروسازی و الکترونیک که زنجیره تامین پیچیده ای دارند هم سقوط شدیدتری خواهند داشت.

بر اساس گزارش رویترز، خدمات در پیش بینی سازمان جهانی تجارت لحاظ نشد اما این نهاد اعلام کرد که تجارت در این بخش به دلیل محدودیتهای حمل و نقل و سفر، ممکن است از بحران کووید ۱۹ شدیدترین زیان را ببیند.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: تجارت جهانی رشد تجارت جهانی سازمان جهانی تجارت تجارت جهانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۳۷۴۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واردات میوه های گرمسیری زمینه رشد تجارت خارجی را فراهم می کند

ایسنا/کردستان رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: در حال حاضر آمادگی کامل برای واردات میوه‌های گرمسیری از مرز باشماق به کشور وجود دارد و تجار و بازرگانان قطعاً از این موضوع استقبال می‌کنند و زمینه رشد تجارت خارجی در استان فراهم خواهد شد.

پیمان اسکندری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: دو مرز رسمی سیرانبند بانه و باشماق مریوان در سال‌های اخیر در حوزه تجارت خارجی فعالیت خوبی داشته‌اند و سالانه ۲۷۰ هزار تن محصولات کشاورزی از طریق این مرزها به خارج از کشور صادر شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان افزود: تجار و بازرگانان استان و سایر استان‌ها همواره درخواست ورود میوه‌های گرمسیری از مرز باشماق داشته‌اند.

اسکندری با بیان اینکه بندر لاذقیه سوریه و بندر بصره در کشور عراق به این دو مرز نزدیک است و موجب کاهش قیمت تمام شده این محصولات در کشور می‌شود، بیان کرد: درخواست‌های این تجار و بازرگانان را طی یکی دو سال اخیر با حضور استاندار و همکاری سازمان حفظ نباتات کشور پیگیری کردیم و در نهایت خوشبختانه موفق به کسب این مجوز برای مرز باشماق شدیم.

وی اضافه کرد: مجوز واردات میوه‌های گرمسیری از مرز باشماق مریوان از ۱۲ اردیبهشت ماه جاری صادر شده است که این مهم موجب گسترش مبادلات مرزی خارجی خواهد شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان افزود: یک سری مشکلات زیرساختی مانند آزمایشگاه قرنطینه، ساختمان و نیروی متخصص وجود داشت که با همکاری سازمان حفظ نباتات کشور این مشکلات و موانع حل شد.

وی افزود: در حال حاضر آمادگی کامل برای واردات میوه‌های گرمسیری از مرز باشماق به کشور وجود دارد و تجار و بازرگانان قطعاً از این موضوع استقبال می‌کنند و زمینه رشد تجارت خارجی در استان فراهم خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چرا «بحران وارفارین» دست از سر بیماران قلبی بر نمی‌دارد؟
  • تدوین نقشه راه تجارت ایران و عراق
  • برای تولید اتوبوس و کشنده نیازمند خارجی‌ها نیستیم
  • نقشه راه تجارت ایران و عراق تدوین می‌شود
  • حضور ۱۱۰ شرکت در نمایشگاه بین‌المللی صنعت پخش ایران
  • واردات میوه های گرمسیری زمینه رشد تجارت خارجی را فراهم می کند
  • وزیر صمت: در تامین اتوبوس نیازمند خارجی‌ها نیستیم
  • وزیر صمت: در تامین اتوبوس نیازمند خارجی‌ها نیستیم+ فیلم
  • پشت‌پرده‌ی «بحران مرزی» در آمریکا/ مهاجرت سیل‌آسا: سلاحی برای نابودی مرزهای جغرافیایی و هویت ملی؟ +عکس
  • پیش‌بینی تورم جهانی بین سال‌های ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۶