Web Analytics Made Easy - Statcounter

اگر کادر بهداشت سطح یک اعم از مطب‌ها، درمانگاه‌ها و مراکز ۱۶ ساعته به دلایلی که در ذیل به آن اشاره می‌شود به ویروس مبتلا شوند چه پیامدهایی بدنبال دارد؟ آیا مراجعه کنندگان در مراجعه به مراکز درمعرض خطر ابتلا به ویروس کرونا هستند؟

پیامد اول

بیماران مشکوک به کرونا یا داوطلبانه و یا از طریق تماس سامانه ۴۰۳۰ به مراکز مراجعه می‌نمایند، قطعا در مراکز شرایط حضور ویروس با وجود ضدعفونی کردن، محتمل تر است اما اگر بیماران مراجعه کننده بسته محافظتی نداشته باشند یا به هر دلیل به آنها داده نشده باشد تا استفاده کنند ۲ حالت پیش می‌آید، اگر بیمار هستند ویروس را درفضا رها می‌کنند و احتمال آلوده کردن کادر بهداشتی اعم از پزشک، مراقب سلامت، متصدی پذیرش و یا غیره را دارند و اگر هم بیمار نباشند ممکن است از بیماران دیگری که آنجا هستند و آنها هم وسایل پیشگیری مثل ماسک ندارند، ویروس را بگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وضعیت سطح ۲ که بیمارستان‌ها را شامل می‌شود برای پرسنل به مراتب عالی است. الان بیمارستان‌ها به نسبت ماه اول شیوع کرونا شرایط بهتری از لحاظ تجهیزات بهداشتی اعم از ماسک،گان، شیلد، دستکش و غیره برای پرسنل فراهم کرده و در مواجهه با بیمار کرونایی سطح ایمنی پرسنل را افزایش داده‌اند، اما این خطای فاحش برای بیماران از بدو ورود به بیمارستان نباید وجود داشته و تکرار شود، بیمار یا همراه مراجعه کننده به بیمارستان در معرض ویروس کروناست در بدو ورود باید"بسته بهداشتی" شامل ماسک و دستکش و مواد ضدعفونی کننده در اختیارشان گذاشته شود و از همان ابتدا آموزش لازم داده شود.

آیا واقعیت موجود این چنین است؟

اما واقعیت در درمانگاه‌ها و مراکز ۱۶ ساعته که خط اول جبهه مبارزه با کروناهستند، چیز دیگری است و اگر عالی عمل نکنیم محل انتشار ویروس می‌شویم و قطعا با فشارهای مضاعفی که بر بدنه بیمارستان‌ها وارد خواهد شد، اوضاع بهبود نخواهد یافت.

رویکرد بهداشت محور و تقویت این تفکر و تشویق و تقدیر مادی و معنوی مشابه حوزه درمان و بیمارستانی اتلاف منابع نیست بلکه سرمایه گذاری برای مردم و کشور است.

سعدی علی الرحمه ۷ قرن پیش در گلستان سعدی باب هشتم در آداب سخن فرموده است:

ای سلیم آب ز سرچشمه ببند                     که چو پر شد نتوان بستن جوی

پیامد دوم:

اگر پزشک یا کادر بهداشتی سطح یک مبتلا شود و بدون علامت باشد، قطعا افراد زیادی را آلوده می‌کند که جدا از خسارت‌های بعضا جبران ناپذیری که به همراه دارد، غیبت ناشی از بیماری در این شرایط و کمبود جایگزین بر مشکلات و نیازهای بهداشتی می‌افزاید.

لذا در آخر با قدردانی از تلاش‌های آقای دکتر نمکی وزیر محترم وزارت بهداشت درمان و آموزش و معاونان محترم انتظار می‌رود، تمهیداتی اندیشه شود تا به بیماران مشکوک یا قطعی که برای دریافت خدمات بهداشتی و درمانی به مطب‌ها، درمانگاه‌ها و یا مراکز ۱۶ ساعته و یا بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنند در بدو ورود "بسته بهداشتی" شامل ماسک، دستکش و مواد ضدعفونی تحویل شود و از همان ابتدا آموزش لازم با آنان داده شود، چراکه فردا خیلی دیراست.

*دکترای تخصصی مدیریت بهداشت و درمان، مدیر گروه سلامت در حوادث و بلایای دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد

منبع: جماران

کلیدواژه: بودجه 99 ویروس کرونا بهداشت درمان و آموزش پزشک سرمایه گذاری ماسک ویروس بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی بیمارستان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۴۲۲۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، بشیر حاجی بیگی، با اشاره به دستاوردهای نوین سازمان انتقال خون که در سال گذشته آغاز شد، گفت: اقدامات نوین سازمان انتقال خون باعث شد رتبه اعتباری ما در میان کشورهای پیشرفته تثبیت شود و در منطقه نیز کماکان با فاصله بسیار زیاد به عنوان مرجع آموزش سازمان بهداشت جهانی در زمینه طب انتقال خون باشیم.

وی افزود: از جمله اقدامات ارزشمند، انجام آزمایشات غربالگری مولکولی (NAT) است که نقش اساسی در حذف انتقال ویروس‌های خطرناکی نظیر ایدز و هپاتیت از طریق خون و داروهای مشتق از پلاسمای خون دارد. همچنین، انجام آزمایش غربالگری آنتی بادی جهت انطباق صد در صدی گیرنده و اهداکننده و پیشگیری از بروز عوارض ناشی از تزریق خون و نیز آزمایش توالی یابی ژنتیکی (HLA) به روش (NGS) جهت بررسی سازگاری بافتی و تسهیل انجام پیوند سلول‌های بنیادی خونساز برای بیماران نیازمند به آن در داخل کشور از فعالیت‌هایی بود که از سال گذشته در دستور کار قرار گرفته و گسترش خدمات نوین و توسعه کمّیت و کیفیت این خدمات وابسته به این حمایت و تخصیص اعتبارات مناسب برای تأمین ملزومات مرتبط است.

حاجی بیگی با اشاره به جایگاه ممتاز سازمان انتقال خون در تأمین خون سالم و صد درصد داوطلبانه در میان کشورهای منطقه و جهان و تأمین صد درصدی نیازهای بیمارستانی در مورد خون و فراورده، گفت: تمامی این افتخارات مرهون همراهی مردم نوع دوست و حمایت‌های مسئولان اجرایی کشور و نمایندگان مجلس است و انتظار داریم در آینده نیز از این حمایت‌ها برخوردار شویم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • واکسیناسیون مؤثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقای سلامت
  • شتاب یک پروژه بیمارستانی در دولت سیزدهم
  • مراجعه بیش از ۱۰۰۰ بیمار تنفسی به مراکز درمانی خوزستان
  • مراجعه بیش از یک هزار بیمار تنفسی به مراکز درمانی خوزستان
  • بنی گانتز مجروح شد/عمل جراحی در بیمارستانی در تل آویو
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون
  • تبادل الکترونیک پرونده بیماران از اطاله دادرسی جلوگیری می کند
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت