Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@16:25:08 GMT

ماندگارترین خاطره‌ام تماشای کُشتی تختی است

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۴۳۱۷۸

ماندگارترین خاطره‌ام تماشای کُشتی تختی است

«جمیله سروری» روز جمعه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به آغاز فعالیت خود در رشته ژیمناستیک اظهار داشت: من از دوران کودکی توسط پدرم با این رشته آشنا شدم. البته نمی‌دانم پدرم مهارت‌های ژیمناستیک را از کجا آموخته بود، اما دوست داشت یک ورزشکار حرفه‌ای در این رشته باشم لذا تا ۶ سالگی در خانه تمریناتم را انجام دادم و وقتی‌ که آموزش ابتدایی را یاد گرفتم، پدرم من را به یک باشگاه که در محدوده پارک شهر بود معرفی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این باشگاه گروه سنی مشخص نبود بلکه از دختران پنج تا ۱۸ ساله حضور داشتند.  یک سری مسابقات کشوری برگزار شد که من در اکثر آن رقابت‌ها توانستم عنوان نخست را کسب کنم.

او ادامه داد: تا سن ۱۱ سالگی زیر نظر مربیان مرد بودم زیرا مربی زن این رشته در ایران وجود نداشت. یک زوج از کشور چکسلواکی سابق به ایران آمدند و مسوولیت آموزش ژیمناستیک زنان و مردان را بر عهده گرفتند. ۲ سال زیر نظر این خانم کار کردم و او به استعدادهای من پی برد. ۱۳ سال بیشتر نداشتم که از طریق کمیته بین‌المللی المپیک برای ایران وایلد کارت فرستاده شد و چند نفر مدعی اعزام به بازی‌های المپیک ۱۹۶۴ توکیو بودند اما در نهایت من انتخاب شدم. هرچند که در آن زمان سنم کم بود اما در نهایت تصمیم سازمان تربیت‌بدنی بر آن شد که به توکیو بروم.

این پیشکسوت رشته ژیمناستیک ادامه داد: در کاروان ایران به المپیک توکیو پنج دختر و چندین مرد بودند که سرشناس‌ترین آنان جهان‌پهلوان تختی بود. من ژیمناستیک کار بودم و دختران دیگر نیز در رشته دوومیدانی فعالیت داشتند. به توکیو که رسیدم یکی از کم سن‌ترین نفرات حاضر در تورنمنت بودم. این عامل موجب شد تا ترس از رقابت بر من مستولی شود. روز نخست از سالن فرار کردم و به دهکده رفتم. همچنین ترس از مسابقه و رقابت با بزرگان ژیمناستیک دنیا موجب شد تا در بیمارستان بستری شوم.

سروری در ادامه تصریح کرد: با فشار مسوولان کاروان مجبور به مسابقه شدم اما نتوانستم عنوان چشم‌گیری کسب کنم اما آنچه باعث توجه خبرنگاران و مسوولان برگزاری المپیک ۱۹۶۴ شد سن و سال من بود. خیلی از سرپرست کاروان‌ها برای من هدیه می‌فرستادند و مربی چکسلواکی نیز در نامه‌ای به مربی ژاپنی سفارش کرده بود تا هوای من را داشته باشد. در آن دوره از مسابقات ۱۳ سال بیشتر نداشتم. پس از بازگشت از توکیو تا ۱۷ سالگی در مسابقات کشوری عناوین متعددی کسب کردم و در نهایت با مهاجرت کوتاه‌مدت پدرم از ایران به پاکستان، از ورزش دور شدم. در بازگشت به کشور نیز در امور داوری، مربیگری و آموزش به فعالیت پرداختم.

نخستین زن المپیکی ایران در بیان خاطرات خود از توکیو گفت: روز فینال کشتی جهان‌پهلوان تختی در سالن حضور داشتم. هرچند که تختی آن مسابقه را واگذار کرد و به مدال نقره رسید، اما اعضای کاروان به او خسته نباشید گفتند. من محو هیبت پهلوانی تختی شده بودم؛ او یک قهرمان به‌ تمام‌ معنا بود از آنجا که سنم کم بود به خودم اجازه ندادم که با او حتی حرف بزنم.

نایب رییس پیشین زنان فدراسیون ژیمناستیک یادآور شد: نزدیک 50 سال در این رشته فعالیت داشتم که بهترین خاطرات زندگی‌ام را رقم‌زده است؛ خاطراتی که هنوز همراه من است. همچنین دوستانی که در این دوران پیدا کردم بهترین سرمایه زندگی‌ام به شمار می‌روند.

برچسب‌ها جام جهان پهلوان تختی ژیمناستیک المپیک توکیو فدراسیون ژیمناستیک پروندهٔ خبری همراه با پیشکسوتان ورزش ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: جام جهان پهلوان تختی ژیمناستیک المپیک توکیو فدراسیون ژیمناستیک جام جهان پهلوان تختی ژیمناستیک المپیک توکیو فدراسیون ژیمناستیک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۴۳۱۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لیگ کشتی از شهریور آغاز می شود/ میزبانی اهواز از جام تختی خوب بود

رییس سازمان لیگ فدراسیون کشتی ابراز امیدواری کرد کشتی ایران در المپیک بیش از یک مدال طلا کسب کند.

به گزارش ایسنا، حمید یاری درباره برگزاری مسابقات کشتی فرنگی جام تختی در اهواز، گفت: باتوجه به شرایط تیم‌های ملی و چرخه انتخابی از دل مسابقات و همین طور رقابت‌های بین‌المللی که داشتیم، امیدواریم سرمربیان ملی بتوانند خروجی لازم را دریافت کنند. میزبانی جام تختی بسیار خوب بود و جا دارد از عوامل برگزاری تشکر کنم. با وجود گرمای شهر اهواز، در سالن از نظر سرمایشی شرایط خوب بود.

رییس سازمان لیگ فدراسیون کشتی، درباره برگزاری مسابقات لیگ، خاطرنشان کرد: لیگ برتر از اوایل شهریور بعد از المپیک استارت می‌خورد. در نظر داریم لیگ را بیش از ۹۰ روز ادامه دهیم و بتوانیم مسابقات را خوب و منظم برگزار کنیم.

یاری در پاسخ به این سوال که چرا کشورهای بیشتری در جام تختی شرکت نکردند، عنوان کرد: قبول دارم از نظر زمان بندی مسابقات بین‌المللی و اعلام آن در دو سال گذشته مشکلاتی داشتیم اما باید از نظر زمان بندی شرایط لازم را داشته باشیم. ما تاریخ‌هایی را انتخاب می‌کنیم که به درد خودمان بخورد و کادر فنی بتوانند تیم‌های خود را انتخاب کنند.

رئیس سازمان لیگ کشتی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه نتایج تیم‌های ملی را برای المپیک چطور پیش‌بینی می‌کنید، تصریح کرد: ما همیشه در بازی‌های المپیک دستخوش تغییر بوده‌ایم. پدیده‌هایی داشتیم که نتایج خوبی رقم زدند و برخی دیگر انتظارات را برآورده نکردند. امیدوارم با شرایطی که هست فارغ از یک سهمیه کسب نشده در کشتی آزاد، نتایج قابل توجهی در المپیک داشته باشیم. گذشته المپیک نشان داده غیر از لندن، همیشه تک طلایی بودیم اما امیدوارم امسال از این حالت خارج شویم و مدال‌های طلای بیشتری بگیریم.

وی همچنین درباره انتخاب امین میرزازاده به عنوان بهترین ورزشکار، گفت: او کشتی‌گیر شاخص سنگین‌وزن ماست و جزو نفرات طراز اول وزن خود است. او در مسابقات آسیایی و چند رویداد دیگر به عنوان مرد سال ورزش ایران انتخاب شد و مردم هم این اعتماد را کردند. امیدوارم او با حمایتی که گرفته دل مردم را با طلای المپیک شاد کند.

یاری در پایان گفت: عملکرد فدراسیون در حوزه فنی، زیرساختی و ... مشخص است. ما شاهد تلاش‌های ریاست فدراسیون بودیم و این موضوع از دید علاقمندان به کشتی پنهان نمانده است. مردم هم ورزش را می‌فهمند و کشتی را می‌شناسند. آنها فردی نگاه نکردند و به خانواده کشتی تبریک می‌گویم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • یاری: لیگ کشتی بعد از المپیک شروع می‌شود
  • لیگ کشتی از شهریور آغاز می شود/ میزبانی اهواز از جام تختی خوب بود
  • ملاک اصلی جام تختی انتخاب تیم ملی امید است/ شانس کسب ۲ مدال طلا در المپیک
  • آنهایی که اهل ژیمناستیک نیستند، به انتخابات نیایند
  • المپیک شگفتی‌ها
  • ژیمناستیک ایران، آماده خروج از دوران برزخ
  • نقش اینچه درگاهی در موفقیت تاریخی ژیمناستیک ایران
  • ردپای مربی قزوینی در المپیکی شدن الفتی
  • کارشناس ژیمناستیک: بار روانی منفی برای الفتی ایجاد نکنیم/ کسب مدال المپیک دور از دسترس نیست
  • یوسفی: بار روانی منفی برای الفتی ایجاد نکنیم/ کسب مدال المپیک دور از دسترس نیست