Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-05-04@12:57:20 GMT

رشد اقتصادی همسایگان ایران کاهش می‎یابد

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۴۸۹۸۵

بانک جهانی پیش بینی خود از رشد اقتصادی کشورهای قفقاز را کاهش داد.

بانک جهانی در گزارشی از کاهش رشد اقتصادی کشورهای حوزه قفقاز به دلیل شیوع کرونا خبر داد. این بانک پیش بینی خود از رشد اقتصادی گرجستان را در سال جاری به ۰.۱ درصد تقلیل داده است که قابل مقایسه به رشد پنج درصدی پیش بینی شده در گزارش قبلی نیست اما انتظار می رود با فروکش کردن کرونا، رشد اقتصادی این کشور در سال ۲۰۲۱ به چهار درصد خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بخش گردشگری که نقش مهمی در اقتصاد گرجستان دارد بیشترین زیان را از کرونا متحمل خواهد شد و احتمالا رشد آن در سراسر سال منفی باقی خواهد ماند. بانک جهانی با استقبال از بسته حمایتی دولت که معادل دو درصد تولید ناخالص داخلی این کشور است، خواهان افزایش اقدامات حمایتی دولت شده است. 

این بانک هم چنین رشد اقتصادی ارمنستان و آذربایجان را در سال جاری به ترتیب ۰.۱ درصد و ۰.۲ درصد پیش بینی کرده که به ترتیب پنج درصد و ۲.۱ درصد کمتر از نرخ پیش بینی شده در گزارش قبلی این نهاد است. با این حال رشد اقتصادی ارمنستان و آذربایجان در سال ۲۰۲۱ با شتاب بیشتری همراه خواهد شد و به ترتیب به ۴.۵ رصد و ۲.۲ درصد خواهد رسید.  

بانک جهانی در گزارش جداگانه مشابه دیگری از کاهش رشد اقتصادی کشورهای اروپایی و آسیای مرکزی به دلیل شیوع کرونا خبر داده است. این بانک پیش بینی کرده است متوسط رشد اقتصادی کشورهای حوزه اتحادیه اروپا در سال جاری به منفی ۲.۸ درصد برسد که این رقم ممکن است در سناریو بدبینانه تا منفی ۴.۴ درصد نیز ثبت شود. 

از سوی دیگر کاهش قیمت مواد اولیه در بازارهای جهانی به دلیل افت شدید تقاضا، فشار زیادی را به اقتصاد کشورهای آسیای میانه که وابستگی زیادی به صدور مواد اولیه دارند وارد خواهد کرد. بانک جهانی هشدار داده است که رشد اقتصادی کشورهای منطقه آسیای مرکزی ممکن است تا شش درصد کاهش پیدا کند.

 

ایسنا

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000Hpg برچسب ها: رشد اقتصادی ، گرجستان ، گردشگری ، بانک جهانی ، اخبار کرونا

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: رشد اقتصادی گرجستان گردشگری بانک جهانی اخبار کرونا رشد اقتصادی کشورهای بانک جهانی پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۴۸۹۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تورم نقطه به نقطه فروردین ماه اعلام شد

به گزارش خبرآنلاین، بانک مرکزی به تازگی در پاسخ به ادعای یک رسانه درباره میزان تورم، جزئیاتی از روند این شاخص در سال گذشته و آخرین وضعیت آن در فروردین امسال ارائه کرد.

ایرنا در خبری نوشت:در متنی که بانک مرکزی منتشر کرده، آمده است: بر اساس آمار بانک مرکزی تورم نقطه‌به‌نقطه شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در فروردین سال ۱۴۰۳ نسبت به فرودین سال ۱۴۰۲ به میزان ۲۷.۷ واحد درصد کاهش پیدا کرده و به کمتر از میانه کانال ۳۰ درصد رسیده است.

توضیحات بانک مرکزی نشان می‌دهد نرخ تورم نقطه‌به‌نقطه در پایان فروردین امسال به کمتر از ۳۵ درصد رسیده است.

هفته گذشته نیز مرکز آمار از کاهش تورم نقطه‌به‌نقطه به ۳۰.۹ درصد در پایان فروردین ماه خبر داده بود.

۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902450

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی تورم جهانی بین سال‌های ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۶
  • سیاست‌گذاری صحیح برای گسترش روابط با همسایگان در حوزه تقویت جایگاه گازی چگونه باید باشد؟
  • تداوم بارندگی‌ها در کشور / دمای هوا در بعضی مناطق کاهش می‌یابد
  • تورم نقطه به نقطه فروردین ماه اعلام شد
  • پیش‌بینی آغاز تجارت آزاد بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده 
  • پیش‌بینی رشد اقتصادی جهان در سال ۲۰۲۴
  • بخش خصوصی می تواند از فروپاشی اقتصادی افغانستان جلوگیری کند
  • از توجه ویژه به توسعه روابط فرهنگی با همسایگان تا طرح مسئله غزه در اجلاس باکو
  • توجه ویژه به توسعه روابط فرهنگی با همسایگان تا طرح مسئله غزه در اجلاس باکو
  • راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده