Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-27@17:59:01 GMT

کووید 19 مهربانی 20

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۵۰۶۶۳

کووید 19 مهربانی 20

«امروز با فاصله از هم می‌ایستیم تا فردا یکدیگر را محکمتر در آغوش بگیریم.» این جمله را هرجای ایتالیا که باشی می‌بینی یا می‌شنوی. می‌گویند ایتالیایی‌ها و ایرانی‌ها از خیلی جهات شبیه هم هستند؛ از شلختگی در ترافیک و بقیه کارها بگیر تا عواطف تند و ظریف در روابط انسانی. یکی دیگر از خصلت‌های مشترک ما البته همدلی در شرایط بحرانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 در قسمت نخست این گزارش که چهارشنبه هفته گذشته در همین صفحه چاپ شد، سری زدیم به کشورهای مختلف و از زبان ایرانیان خارج از کشور در جریان نوع برخورد دولت‌ها با کرونا و قرنطینه خانگی قرار گرفتیم و همین طور دلتنگی اروپایی‌ها و استرالیایی‌ها برای بازگشت به زندگی اجتماعی. در قسمت دوم و پایانی درباره تجربه شهروندان از چگونگی همدلی مردم برای تحمل این روزهای سخت می‌خوانید.
«اغلب ایرانی‌های ساکن ایتالیا مثل من دانشجو هستند. امسال ما مجبور شدیم همه جشن‌های عمومی مربوط به نوروز را تعطیل کنیم. حتی سفارت ایران که هر سال جشن برگزار می‌کرد و میهمان‌های زیاد هم داشت همه برنامه‌ها را لغو کرد و خیلی از ما مثل سال‌های قبل کنار هم جمع نشدیم.»
این‌ها را آیدا می‌گوید؛ دانشجوی ایرانی دانشگاه هنرهای زیبای رم. او نوروز امسال نتوانست برای تهیه وسایل سفره هفت سین از خانه خارج شود:«امسال سفره هفت سین نداشتیم و در تنهایی و همراه با خواهرم و همسرم لحظه تحویل را جشن گرفتیم. تعدادی از دانشجوها هم به دلیل تعطیل شدن دانشگاه و برگزاری کلاس‌ها به صورت آنلاین، برای اینکه در هزینه‌های زندگی و اجاره خانه صرفه جویی کنند، تصمیم گرفتند به ایران برگردند و این روزها کنار خانواده‌هایشان باشند.»
او به همدلی مردم ایتالیا در این روزهای سخت اشاره می‌کند و می‌گوید:«بر اساس نظرسنجی‌هایی که از سوی رسانه‌ها انجام گرفته 93 درصد مردم ایتالیا حاضرند حقوق و آزادی خودشان را فدای بهبود شرایط کنند. حتماً در مورد سبد مهربانی شنیده‌اید؛ برخی از فروشگاه‌های مواد غذایی سبدهایی را برای نیازمندان دم در فروشگاه گذاشته‌اند و مردم وقتی برای خرید به این فروشگاه‌ها می‌روند، اغلب چیزی می‌خرند و داخل این سبدها می‌گذارند. هر روز عصر کسانی که توان مالی برای خرید ندارند می‌توانند این سبدها را بردارند و به خانه ببرند. از آن طرف در برخی از فروشگاه‌های بزرگ مثل فروشگاه کوپ در میلان فروشنده‌ها لباس‌هایی به تن دارند که روی آن نوشته «اگر رنگ چشم‌های مرا می‌بینی به من خیلی نزدیکی، یک متر از من فاصله بگیر» صحنه‌های همدلی اینجا زیاد می‌بینی؛ در یکی از خیابان‌ها مأمور پلیسی را دیدم وقتی متوجه شد مرد سالخورده‌ای بدون ماسک بیرون آمده، بلافاصله به او ماسک داد. جالبترین صحنه‌ای که تقریباً هر روز می‌بینم مردی است که به دیدن مادرش می‌آید و زیر پنجره برایش آواز می‌خواند. او هر روز به دیدن مادرش می‌آید و زیر پنجره برایش آواز می‌خواند.»
آیدا همچنین به حضور پررنگ سلبریتی‌ها در ایتالیا برای کمک به مردم اشاره می‌کند و می‌گوید: «این روزها خیلی از خواننده‌های ایتالیایی به کمک مردم آمدند؛ «کیارا فرانی» یکی از مشهورترین اینفلوئنسرهای دنیا و ایتالیا در کنار همسر خواننده‌اش «فده» 100هزار یورو به نیازمندان کمک کردند و 3میلیون و 300هزار یورویی را که مردم در اختیارشان قرار دادند، به بیمارستان‌های شمال ایتالیا دادند. نخست وزیر سابق ایتالیا هم 10میلیون یورو به بیمارستان‌ها کمک کرد.»
همه برنامه‌های مربوط به نوروز که توسط انجمن ایرانیان در فرانسه برگزار می‌شد با شیوع کرونا لغو شد. ارغوان دانشجوی حقوق دانشگاه استراسبورگ می‌گوید لحظه سال تحویل دوست داشتم کنار چند همکلاسی ایرانی‌ام باشم و سال جدید را به هم تبریک بگوییم اما فقط 5 دقیقه توانستیم بیرون برویم و با دیدن پلیس فوراً به خانه برگشتیم. او در مورد تلاش و همدلی مردم فرانسه در این روزهای سخت می‌گوید:«هر شب ساعت 8 اینجا غوغایی برپاست. هر کسی هر سازی که بلد است در بالکن می‌نوازد و به بقیه روحیه می‌دهد. همه از طریق شبکه‌های مجازی پیام مثبت می‌فرستند و هنرمندان از مردم می‌خواهند کارهای خنده‌دار انجام دهند و شعر بخوانند و برای یکدیگر ارسال کنند. همه بهم می‌گویند کرونا را شکست می‌دهیم. خیلی از مردم همراه شبکه زوم ورزش می‌کنند و به یکدیگر روحیه می‌دهند.»
خیلی از ایرانی‌های خارج از کشور امسال حال و حوصله نوروز را نداشتند و در کنار سفره هفت سین با نگرانی اخبار ایران را دنبال می‌کردند مثل بهاره که مقیم استرالیا است:«هر سال نوروز با وجود اینکه اینجا تعطیل نیست و مثل روزهای عادی دیگر باید سرکار باشیم اما من و همسرم سعی می‌کنیم در خانه بمانیم و جشن بگیریم اما امسال با توجه به شیوع کرونا و سرماخوردگی که داشتم مجبور شدم تست کرونا بدهم و چند روزی هم در قرنطینه بمانم. خیلی نگران ایران بودیم و هستیم.»
او درباره همدلی مردم استرالیا می‌گوید بعد از شیوع کرونا گروهی از مردم به کمک سالمندان آمدند. مردم داوطلب نامه‌هایی را که در آن برای کمک و خرید اعلام آمادگی می‌کنند، داخل صندوق پست خانه افراد سالمند می‌اندازد و آنها هم نیازهای‌شان را در نامه می‌نویسند و برمی‌گردانند. جالب است بدانید بعضی‌ها اینجا برای خودکفا شدن در خانه‌هایشان صیفی جات می‌کارند و توی حیاط، مرغ و خروس نگه می‌دارند.»
در کانادا انجام کارهای داوطلبانه خیلی رایج است و مردم در شرایط مختلف به صورت داوطلب به هم کمک می‌کنند. این روزها در این کشور گروه‌های مختلف مردمی برای کم کردن رفت و آمد سالمندان و بیماران به آنها کمک می‌کنند. امیر حسین دانشجوی ایرانی ساکن اتاوا با اشاره به همدلی کانادایی‌ها می‌گوید:«هر روز تعداد زیادی آگهی در فضای مجازی منتشر می‌شود که هر کسی نیاز به کمک دارد، تماس بگیرد. دولت هم در کنار سختگیری برای قرنطینه مردم تسهیلات و امکاناتی زیادی در نظر گرفته است. ازجمله اینکه به سرپرست خانواده‌هایی که به واسطه کرونا شغل‌شان را از دست داده‌اند تا 4 ماه و هر ماه 2 هزار دلار و برای مادران شاغلی که در قرنطینه هستند ماهیانه 300 دلار پرداخت می‌کند. بازپرداخت وام دانشجویان هم تا 6ماه عقب افتاده است.»
در امریکا افسران پلیس در کنار وظیفه نظارت بر تردد مردم در کارهای خیرخواهانه نیز مشارکت می‌کنند. امیررضا دانشجوی ایرانی در نیوجرسی امریکا از حرکت جالب مأموران پلیس دراین روزها می‌گوید:«باتوجه به شیوع گسترده کرونا در این ایالت خیلی از سالمندان نمی‌توانند برای خرید از خانه بیرون بروند. برای همین تعدادی از مأموران پلیس در هر محله با شناسایی این افراد مواد غذایی و داروی آنها را تهیه می‌کنند. این حرکت با استقبال زیاد مردم مواجه شده است.»
در ایالت تگزاس امریکا هم مردم در خانه ماسک تولید می‌کنند و رایگان بین همه توزیع می‌کنند. در این ایالت مواد ضدعفونی کننده و ماسک و دستکش به بیمارستان‌ها اختصاص داده‌اند و مردم برای مصارف شخصی خودشان این لوازم را تهیه می‌کنند یا مثل ماسک در خانه می‌سازند. غزال ساکن این ایالت است. او با اشاره به همدلی تگزاسی‌ها برای گذر از این روزهای سخت می‌گوید:«خیلی از تولیدی‌های رویه مبل و تخت، تولیدشان را متوقف کردند و شروع کردند به تولید ماسک و دستکش و روپوش پزشکی و آنها را رایگان به بیمارستان‌ها می‌دهند. اینجا فروشگاه‌ها از ساعت 7 تا 8 صبح به زنان باردار و سالمندان اختصاص دارد تا آنهایی که نیاز به مراقبت بیشتری دارند بتوانند بدون نگرانی خرید کنند. رستوران‌ها و کافی شاپ‌ها برای کادر درمانی بیمارستان‌ها و مأموران پلیس غذا و قهوه رایگان ارسال می‌کنند. دورکاری گویندگان خبر تلویزیون هم خیلی جالب است. هرکدام از آنها گاراژ خانه، زیرزمین یا یکی از اتاق‌های خانه‌شان‌ را به اتاق کار تبدیل کرده‌اند و از همان جا خبرها را برای مردم می‌خوانند. برایان کُرتیس یکی از گویندگان خبر دالاس کانتی گاراژ خانه‌اش را به استودیو تبدیل کرده که خیلی جالب است. او می‌گوید با این کار خواسته به مردم نشان دهد که می‌شود در خانه ماند و به سلامتی خود و دیگران کمک کرد.»
کرونا مرزها را درمی‌نوردد و همچنان که گرد بیماری بر سر بشر می‌پاشد، قلب‌ها را هم به هم نزدیک می‌کند. کرونا در گوش‌های ما شعر سعدی را زمزمه می‌کند: «بنی آدم اعضای یک پیکرند/ که در آفرینش ز یک گوهرند»
 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: بیمارستان ها روزهای سخت همدلی مردم فروشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۵۰۶۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!

اخیرا محققان هلندی خبر فوت مردی که ۶۱۳ روز به بیماری کرونا مبتلا بود گزارش کردند. این مرد به‌دلیل ابتلا به نقص ایمنی نتوانست بیماری کرونا را شکست دهد.

این مرد ۷۲ ساله هلندی، که نام او فاش نشده است، به نقص ایمنی شدیدی مبتلا بود و سال ۲۰۲۲ گرفتار یکی از گونه‌های ویروس کرونای اُ-میکرون شد. او پیش از ابتلا چند بار واکسن کوید۱۹ هم زده بود. از همان زمان او هر بار که آزمایش کرونا می‌داد، مثبت می‌شد و این بیماری آنقدر ادامه یافت تا سرانجام مرد نگون‌بخت اکتبر سال گذشته فوت کرد.

بیماری کرونای این مرد ۲۰ ماه طول کشید که طولانی‌ترین مورد در نوع خود بوده است. پزشکان برای کمک به او درمان‌های گوناگونی را پیشنهاد داده بودند که متاسفانه هیچ‌کدام فایده نداشت.

سیستم ایمنی بدن او آنقدر قوی نبود تا بتواند با ویروس کرونا مبارزه کند. حتی داروهای پادتن هم به‌کارش نیامدند.

بیماران مبتلا به کرونا معمولا پس از گذشت چند روز یا نهایت چند هفته درمان می‌شوند اما این مرد ۷۲ ساله، ۶۱۳ روز گرفتار این بیماری بود.

محققان در بررسی‌های این بیمار متوجه وجود حدود ۵۰ جهش ویروس کرونا در بدن شده بودند. این جهش‌ها توانسته بودند در سیستم ایمنی بدن این مرد اختلال ایجاد کنند که در نهایت جان او را گرفتند.

دیگر خبرها

  • توزیع مهربانی در نانوایی | ببینید
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • برای کار التماس نمی‌‌کنم
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • اتوبوس‌هایی که به فرمان خانم‌ها حرکت می‌کنند
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود
  • وضعیت وحشتناک تخریب دیوار خانه‌های مردم در زاهدان پس از طوفان | فیلم
  • تداوم پنجشنبه‌های مهربانی با کمک یکی از کارمندان زندان یزد
  • فیلمی بامزه از متهم اصلی کرونا!