Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد شهردار یاسوج گفت: از ابتدای اسفند ۹۸ تاکنون حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد تولید زباله نسبت به مدت مشابه سال ۹۷ کاهش پیدا کرده است.

“نستهن مقدم” در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، افزود: شهر یاسوج به دو ناحیه یک و دو تقسیم می شود با سه پیمانکار جمع آوری و حمل زباله را که توسط ۲۱ دستگاه حمل زباله و ۷۱ نفر پاکبان که کار جمع آوری زباله از محل های مختلف شهر و انتقال به مرکز دفن زباله در منطقه"دو پشته دشت روم" را بر عهده دارند را شامل می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی تصریح کرد: روزانه متوسط ۱۲۰ تن زباله های تجاری، خانگی، سایر صنوف و همچنین زباله های عفونی بعد از بی خطر سازی به مرکز دفن زباله منتقل می شوند.

شهردار یاسوج ادامه داد: این روزها و با شیوع بیماری کروناویروس شهرداری وسایل حفاظتی بهداشتی از جمله ماسک، دستکش، ژل برای پاکبانان تهیه و در اختیار آن‌ها قرار داده است.

مقدم اظهارکرد: جمع کلی پسماندها در قبل از شیوع کرونا و با شیوع کرونا تغییر پیدا نکرده است بلکه میزان آن در مناطق تغییر پیدا کرده، برای مثال قبلا در مراکز شهر زباله های زیادی به دلیل فعالیت های تجاری کسبه و هم چنین مراکز طبخ غذا از جمله رستوران‌ها بوده که میزان آن کم شده و همین میزان به پسماند خانگی اضافه شده است.

وی خاطرنشان کرد: از ابتدای اسفند ۹۸ تاکنون حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد تولید زباله نسبت به مدت مشابه سال ۹۷ کاهش پیدا کرده است به این دلیل که در سال گذشته شهر ما مقصد سفر گردشگران و مسافرین و هموطنان مان بوده اما امسال به دلیل شیوع بیماری کرونا و جلوگیری از تردد و مسافرت و قرنطینه خانگی این میزان کاهش پیدا کرده است.

شهردار یاسوج بیان کرد: سال گذشته در آبشار یاسوج روزانه بیش از ۱۵ تا ۳۰ تن تولید زباله داشتیم که در این مدت شیوع بیماری و تعطیل شدن این منطقه گردشگری تولید زباله به کمتر از یک تن رسیده است که آن هم تنها زباله خانگی ساکنین آن منطقه است.

مقدم تاکید کرد: قبل از این که محدودیت فعالیت مراکز درمانی خصوصی را داشته باشیم، در ماه های گذشته شاهد پسماندهای مطب ها و مراکز درمانی خصوصی در کیسه های معمولی یا کیسه های زباله سیاه بودیم درصورتی که این مراکز مکلف هستند زباله های عفونی خود را در کیسه های زرد رنگ جمع آوری کنند تا نسبت به بی خطر کردن آن ها و انتقال آن ها با رعایت اصول بهداشتی اقدام شود و ما از آن ها می خواهیم بعد از برداشته شدن محدودیت ها این موارد را رعایت کنند.

وی اظهار کرد: حاشیه نشین‌های شهر یاسوج زباله‌های خود را به اطراف ساختمان‌های مسکونی انداخته و این شهر به دلیل همجواری با روستاها و همچنین استقرار عشایر در پاره ای از فصل‌ها باعث تجمع حیوانات از جمله سگ‌ها و گربه‌ها می شود که هم مشکلاتی را برای شهروندان و هم خطری برای پاکبانان که کار جمع آوری این زباله‌ها را برعهده دارند به وجود می آورد و از همشهریان می خواهیم که زباله‌های خود را در کیسه های در بسته در زمان مناسب و مکان‌های مشخص شده قرار دهند که نیروی خدماتی شهرداری یک روز در میان به آن مکان ها مراجعه کرده و زباله‌ها را جمع آوری کنند.

شهردار یاسوج خاطرنشان کرد: از مراکز بهداشتی درمانی، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج می خواهیم، لیست افرادی را که مشکوک به کرونا یا درگیر به کرونا هستند و به آن ها توصیه شده در خانه‌هایشان قرنطینه شوند را در اختیار معاونت خدمات شهری شهرداری قرار دهند تا با رعایت اصول بهداشتی نسبت به انتقال پسماند به روش بهداشتی اقدام کنند و حوزه خدمات و پسماند شهرداری این خانه ها را بشناسد و حتی شهرداری کیسه‌های قرمز به آن ها تحویل دهد که پسماند آن‌ها وارد پسماند عمومی نشود.

مقدم بیان کرد: به دلیل این که این روزها مشاهده شده که بیشتر پسماندهای خانگی جمع آوری شده حاوی دستکس، ماسک و وسایل محافظتی است از شهروندان می خواهیم دستکس و ماسک‌های خود را در زباله های خانگی رها نکنند و در کیسه‌های جداگانه جمع آوری کنند.

وی تصریح کرد: مشاهده شده که برخی از ساکنین حومه شهر یاسوج که زیر نظر بخشداری ها و دهیاری‌ها هستند زباله های خود را بدون هماهنگی و با ماشین‌های شخصی در ورودی دو پشته دشتروم در مسیر اصلی رها می کنند که همکاران ما باید روزانه نزدیک به یک تن زباله جلوی ورودی مرکز دفن جمع آوری کنند و ما انتظار داریم از بخشدار و فرماندار و همه دهیاران که به مردم توصیه کنند از رهاسازی پسماندها در جاده اصلی دوپشته دشتروم خودداری کنند.

شهردار یاسوج تاکید کرد: این روزها کار مونتاژ کارخانه تفکیک و بازیافت زباله شهر یاسوج و حومه، در شهرک صنعتی "بلکو" مراحل نهایی خود را طی می کند که گزارش تکمیلی این خبر ارائه خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی شهردار یاسوج زباله کروناویروس کاهش تولید زباله كهگيلويه و بويراحمد جمع آوری کنند شهردار یاسوج شیوع بیماری تولید زباله شهر یاسوج پیدا کرده زباله ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۵۰۹۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید زباله مسافران، نمکی روی زخم بی‌درمان گیلان!/ اقداماتی که گردشگران باید برای بحران پسماند انجام دهند + عکس

آمار جمعیت گیلان بیش از ۲ میلیون ۵۰۰ هزار نفر است که در ایام تعطیلات با میزبانی از مسافران این رقم افزایش پیدا می‌کند و اگر هر نفر در ایام سفرش یک کیلوگرم هم زباله تولید کند به آمار تولید زباله استان اضافه شده و به مشکلات آنان می‌افزاید.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، سید اسحاق موسوی؛ یکی از مسائلی که ریشه در عدم مدیریت در دهه‌های قبلی دارد و مدتی زیادی است که به یکی از بحران‌های استان‌های کشور مخصوصا استان‌های شمالی تبدیل شده و در شرایط فعلی این زخم سر باز کرده است بحث پسماند و زباله است؛ در این گزارش قصد داریم بیشتر زوایای مختلف این مشکل را مورد بررسی قرار دهیم و با ارائه چند راهکار ساده نقشی در حل شدن این مسئله داشته باشیم.

از سال ۱۳۹۰ مسئله زباله و پسماند در سر زبان‌ها افتاد و اگر در گذشته مورد توجه جدی مسئولان قرار می‌گرفت شاید به بحران تبدیل نمی‌شد؛ وقتی از گیلان صحبت می‌کنیم مناطق سرسبز در ذهن متبادر می‌شود و به خیال خود در استان‌های شمالی هیچ مشکلی وجود ندارند، در حالی که بحران پسماند بنا به دلایلی مختلفی مانند عدم فرهنگ‌سازی در حال افزایش است و اگر مسافران در کنار اهالی نباشند در آینده دریا و جنگل از بین خواهد رفت.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان درباره خطرات عدم توجه به این مهم در آینده‌ای نزدیک اظهار کرد: این حجم زیاد موجبات حجم وسیعی از آلودگی محیط زیست را فراهم می‌آورد و با ادامه این روند رهاسازی زباله در دل طبیعت دیگر جایی برای نشستن و استفاده از مناطق جذاب گردشگری استان باقی نخواهد ماند.

 

 چرا موضوع پسماند و زباله در گیلان به بحران تبدیل شده است؟

عدم توجه به محیط زیست در استان‌های شمالی و جنوبی (پوشش گیاهی، دریا و...) عدم مدیریت در دهه‌های قبلی با اجرای طرح‌های غیرکارشناسی نبود زباله‌سوز و لندفیل‌ استاندار (محل دفن زباله و پسماند) سایت پسماند سراوان تنها و مهم‌ترین دفن‌گاه زباله غیر اصولی بودن سایت پسماند سراوان انباشت زباله در سایت سراوان تفکیک نشدن زباله‌ از مبدا عدم فرهنگ‌سازی

 

اقدامات انجام شده برای حل شدن بحران پسماند در استان گیلان:

ورود رئیس جمهور و وزیر کشور به موضوع تخصیص اعتبار به منظور ساماندهی پسماند سراوان دستور توقف ورود زباله به سایت پسماند سراوان عملیات بهسازی محل دفن زباله سراوان رشت جمع شدن سطل‌های زباله از سطح محلات

 

جمع شدن سطل‌های زباله؛ تفکیک زباله از مبدا توسط اهالی گیلان

شاید خیلی از مسافران این نکته را نمی‌دانند که سطل‌های زباله از بیشتر مناطق گیلان جمع شده و مردم مدت زیادی است که تفکیک از مبدا رو شروع کرده‌‍اند تا حجم ورودی زباله به دفن‌گاه‌ها کم شود و دوباره کوهی از زباله مانند سایت پسماند سراوان به وجود نیاید.

 

تاثیر سایت پسماند سراوان در استان گیلان:

سخت شدن زندگی اهالی با بوی پسماند، افزایش حشرات و... ورود ۱۰ تا ۲۰ لیتر شیرابه در هر ثانیه به منطقه آلوده شدن رودخانه و آب‌های زیرزمینی از بین رفتن جنگل و پوشش گیاهی افزایش بیماری در بین مردم آلوده شدن چرخه غذایی

 

تاثیر مسافران در جمعیت گیلان و تولید زباله!

آمار جمعیت گیلان بیش از ۲ میلیون ۵۰۰ هزار نفر است که در ایام تعطیلات با میزبانی از مسافران این رقم افزایش پیدا می‌کند؛ به طور مثال مردم خوب گیلان در نوروز امسال میزبان ۷ میلیون و ۷۸ هزار نفر بودند و حالا اگر هر نفر در ایام سفرش یک کیلوگرم هم زباله تولید کند به آمار تولید زباله استان اضافه شده و به مشکلات آنان می‌افزاید.

روزانه حدود ۵۸ هزار تن زباله در کشور تولید می‌شود که در این میان سهم استان های گردشگر پذیر مانند گیلان، مازندران و گلستان بسیار نگران کننده است؛ در این سه استان در حالت عادی روزانه حدود ۶ هزار تُن پسماند تولید می‌شود که این رقم در ایام نوروز گاه تا سه برابر افزایش می‌یابد.

 

اقداماتی که مسافران باید برای بهتر شدن حال گیلان انجام دهند:

تولید زباله را در سفرها به حداقل برسانیم زباله‌ها را به هیچ عنوان در مناطق مختلف گیلان رها نکنیم تفکیک زباله‌های خشک و تر را انجام دهیم اگر شرایط فراهم بود زباله‌های تر را دفن کنیم در حد امکان زباله‌های خشک را به شهر خودمان برگردانیم در حد توان زباله‌های رها شده دیگر مسافران را از محیط جمع کنیم

 

در ادامه می‌توانید اسلایدشو این گزارش را مشاهده کنید:

دیگر خبرها

  • روزانه بیش از ۲۰۰ تن پسماند در شهرستان مهاباد تولید می‌شود
  • ریزش ۷۹ درصدی تورم تولید/کاهش تورم مصرف‌کننده ادامه دارد؟
  • آنروا درباره وقوع اپیدمی در غزه با آغاز فصل گرما هشدار داد
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • هشدار دامپزشکی : شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرما
  • ساخت آجر‌های هوشمند انرژی با استفاده از پسماند
  • تامین ۷۰ درصدی لوله و اتصالات کشاورزی از تولیدکنندگان داخلی
  • تولید زباله مسافران، نمکی روی زخم بی‌درمان گیلان!/ اقداماتی که گردشگران باید برای بحران پسماند انجام دهند + عکس
  • ورزش و کاهش وزن نخستین اقدام برای درمان کبد چرب
  • گندم‌کاران مراقب شیوع بیماری زنگ زرد باشند