Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-02@15:22:13 GMT

اگر حقیقت این باشد... 

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۵۲۶۲۱

اگر حقیقت این باشد... 

رمان «اگر حقیقت این باشد» اثر کالین‌هوور با ترجمه عباس زارعی درباره زندگی نویسنده‌ای است که با مشکلات مالی بسیاری روبه‌روست.  

خدیجه زمانیان/

رمان «اگر حقیقت این باشد» اثر کالین‌هوور با ترجمه عباس زارعی درباره زندگی نویسنده‌ای است که با مشکلات مالی بسیاری روبه‌روست.  

«لوئن‌اشلی» نویسنده  تازه‌کاری است که با مشکلات مالی فراوانی دست به گریبان است و در آستانه ورشکستگی قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درست زمانی که همه درها به رویش بسته شده روزنه‌ای از امید به رویش باز می‌شود. جرمی‌کرافورد، شوهر نویسنده معروف «وریتی‌کرافورد» به او پیشنهاد کاری پردرآمد می‌دهد. جرمی از لوئن می‌خواهد تا مجموعه رمان ناتمام همسر ناتوانش را به پایان ببرد، اما...  .

رمان در ژانر عاشقانه و معمایی نوشته شده و همه معیارهای سرگرم‌کنندگی یک داستان خواندنی را دارد. همه این‌ها به علاوه توجه به زندگی روزمره یک نویسنده که موضوع این رمان است همیشه برای مخاطب جذاب بوده است.  

کالین‌هوور، نویسنده کتاب ۱۰ رمان نوشته که بیشتر آن‌ها فضایی عاشقانه و معمایی دارند. تقریباً اکثر آثار او جزو پرفروش‌ترین‌های نیویورک‌تایمز بوده‌اند. خانم هوور لیسانس علوم‌اجتماعی دارد و تاکنون نامزد و برنده جوایز ادبی زیادی برای آثارش شده است. «اگر حقیقت این باشد» پرفروش‌ترین کتاب سال لقب گرفته و شاید خواندن آن در این روزها خالی از لطف نباشد.  

عباس‌زارعی جزو مترجمانی است که تا به حال بیش از ۵۰ اثر ترجمه کرده که حدود ۴۰ عنوان از آن‌ها منتشر و روانه بازار کتاب شده است. بسیاری از این عناوین  شامل کتاب‌های علمی و رمان برای گروه سنی کودکان و نوجوانان و ۱۰ عنوان برای بزرگسالان است. «زندگی اسرارآمیز» نوشته سومانک کید، «جاناتان‌مرغ دریایی» اثر ریچارد باخ، «مزرعه حیوانات»   نوشته جورج اورول، «نامه به کودکی که هرگز زاده نشد» اثر اوریانا فالاچی، «هدف» اثر برایان تریسی، مجموعه علمی ۲۰ جلدی برای نوجوانان، مجموعه داستان «پرسی جکسون و ایزدان المپ» اثر ریک ریوردان و... و. از آثاری هستند که این مترجم دست به ترجمه آن‌ها زده است.

گفت‌وگوی ما را با عباس زارعی درباره این اثر و حرفه ترجمه بخوانید.

* چه شد کتاب  «اگر حقیقت این باشد» را ترجمه کردید؟

** ترجمه این اثر از سوی ناشر پیشنهاد شد و پس از خواندن و بررسی، آن را پسندیدم و تصمیم به ترجمه‌اش گرفتم.

*  پیش از ترجمه این اثر، کالین‌هوور را می‌شناختید؟

** پیش از ترجمه این اثر، رمان دیگری را با عنوان «ما تمامش می‌کنیم» از این نویسنده خوانده بودم و وقتی بنا شد رمان «اگر حقیقت این باشد» را ترجمه کنم، احوال و آثار نویسنده را بررسی کردم تا بیشتر با قلم و سبک ایشان آشنا شوم. کالین هوور، نویسنده‌ای آمریکایی است که بیش از ۱۰ رمان را به رشته تحریر درآورده است. بیشتر آن‌ها فضایی عاشقانه دارند و جزو پرفروش‌ترین‌های نیویورک‌تایمز بوده‌اند. کالین‌هوور تاکنون نامزد و برنده جوایز ادبی زیادی برای آثارش شده است.

* ترجمه اثر چطور بود؟

** وجود دو راوی در داستان ترجمه آن را مشکل می‌کرد، چرا که دو سبک مختلف در روایت وجود داشت و از طرفی دو زمان مختلف. شخصیت لوئن داستان را در زمان حال روایت می‌کرد و شخصیت وریتی با استفاده از زمان گذشته داستان را بازمی‌گفت. این مسئله دقت زیادی را می‌طلبید که ترجمه درست از کار دربیاید.

* مخاطب ایرانی ژانرهای معمایی و عاشقانه را دوست دارد که این رمان هم در همین دو ژانر نوشته شده است. آیا به دلیل آگاهی از اقبال مخاطب دست به ترجمه این کتاب زدید یا رمان ویژگی داشت که شما را مصمم به ترجمه اثر می‌کرد؟

** دو عنصر مهم برای ایجاد کشش در داستان وجود دارد، یکی طرح معما و دیگری روایت ماجرای عاشقانه. این دو عنصر خواننده را به دنبال خود می‌کشد تا به حل آن معما برسد، یا به سرانجام آن رابطه عاشقانه پی ببرد. گذشته از آن، موضوع داستان حول محور نویسندگی می‌گردد که از این جهت برای من جذاب بود. مقایسه دو نویسنده در شرایط متفاوت، عادات نویسندگان، یافتن ایده برای داستان، شکل دادن به شخصیت‌ها و ارتباط برقرارکردن با آن‌ها، چگونگی برخورد خانواده و اطرافیان یک نویسنده با کار او و مسائلی از این دست را می‌توان در این رمان یافت. در این رمان سیاهی درونی انسان به خوبی به تصویر کشیده شده و به قول خانم شاری‌لاپنا موجب می‌شود فکر کنیم «تقریباً هر کاری از آدم‌ها برمی‌آید!».

* رمان بسیار پر کشش نوشته شده و مخاطب نمی‌تواند آن را زمین بگذارد. چطور یک نویسنده می‌تواند اینچنین مسحورکننده و پرکشش کتابی بنویسد؟

** نویسنده با شناخت درست از روح، روان و زندگی انسان‌ها و آگاهی از ابزاری که برای نویسندگی در اختیار دارد، می‌تواند چنین اثری بیافریند. طوری که خواننده بتواند خود را در داستان ببیند، جای شخصیت‌ها بنشیند، با آن‌ها زندگی کند و مشکلات و مسائلش را در کنار شخصیت‌های داستان حل کند. رمان قالبی است که می‌تواند بسیار آموزنده باشد و به طور غیرمستقیم شیوه زندگی و نحوه کنار آمدن با مسائل و مصائب آن را به مخاطب بیاموزد.

* شما آثار زیادی ترجمه کرده‌اید، کدام ترجمه شما بیشتر مورد توجه قرار گرفت و با آن شناخته شدید؟

** در ۱۲ سال گذشته آثار مختلفی را در زمینه‌های علمی، روان‌شناسی و داستانی در حوزه کودک و نوجوان و بزرگسال ترجمه کرده‌ام، اما فکر می‌کنم بنده را بیشتر با آثار شاری‌لاپنا بشناسند. اولین بار با ترجمه و نشر رمان «زن همسایه» این نویسنده را در ایران معرفی کردیم. نویسنده‌ای که رمان‌های جنایی و معمایی می‌نویسد. رمان «غریبه‌ای در خانه» و «مهمان ناخوانده» را نیز  از این نویسنده منتشر کرده‌ایم و رمان چهارم ایشان هم به زودی از سوی نشر آموت منتشر خواهد شد.

*  در ترجمه کتاب چه مواردی برای شما اهمیت دارد؟

** در حوزه ادبیات‌ داستانی سعی بر این بوده کتابی انتخاب شود که آموزنده و پرکشش و از نقطه‌نظر زبان و ادبیات غنی باشد، چون در ادبیات داستانی به طور مشخص دو هدف دنبال می‌شود، یکی لذت بردن از اثر و دیگری درک عمیق‌تر از مسائل زندگی و رسیدن به آگاهی و خودآگاهی از مسیر تخیل.

* بر چه وجهی از این اثر باید توجه بیشتری کند؟

امیدوارم به خلاقیت و شیوه نگارش نویسنده، پیام او، جنبه ادبی و روایی داستان و  همچنین ترجمه اثر توجه کند. خواندن کتاب تأثیر مثبتی بر خواننده داشته  و او را به تفکر و تأمل وادارد؛ اوقات خوشی برای او فراهم آورد و گرهی از کارش بگشاید.

*  دوست دارید چه اثری از چه نویسنده‌ای را ترجمه کنید که هنوز موفق به برگردان آن نشده‌اید؟

** دوست دارم در آینده به ترجمه اشعار و آثار گرانمایه ادبیات جهان بپردازم که با مطالعه و بررسی دقیق و عمیق این آثار و تسلط بر شعر و ادب پارسی و مجاهدت بسیار میسر و ممکن خواهد شد.

*  به صورت حرفه‌ای ترجمه می‌کنید؟ چقدر از زمان و وقت خود را به ترجمه اختصاص می‌دهید؟

** به نظر من مترجم حرفه‌ای کسی است که کار، زندگی و تمرکزش ترجمه باشد، تا جایی که امکان دارد تحصیلاتی در این زمینه داشته باشد، اصول و نظریات ترجمه را به خوبی بداند و از نظر تجربی نیز آثار گرانمایه‌ای را ترجمه کرده باشد. اگر اشتباه نکنم، استاد بهاءالدین خرمشاهی در کتاب گرانسنگ «ترجمه کاوی» مترجمی را که بیش از ۳هزار صفحه ترجمه کرده باشد، حرفه‌ای قلمداد کرده‌اند. فکر می‌کنم در این سال‌ها به لحاظ حجم بیش از ۱۰هزار صفحه ترجمه کرده باشم، اما ترجمه تنها حرفه من نیست و به کارهای دیگری نیز اشتغال دارم. به طور میانگین، معمولاً روزی دو، سه ساعت ترجمه می‌کنم که حاصل آن سه چهار کتاب در سال می‌شود.

* وضعیت ترجمه در ایران چطور است و چه خلأیی وجود دارد؟

** به لحاظ کمّی وضع ترجمه خوب است و درصد زیادی از آثار منتشر شده، ترجمه هستند. اما از نظر کیفی باید دقت و نظارت بیشتری وجود داشته باشد و از شتابزدگی پرهیز شود. مهم¬ترین مشکلی که وجود دارد، عدم‌تسلط و توجه مترجمان به زبان مقصد (پارسی) است که معمولاً متن روان و قابل قبولی ارائه نمی‌دهند.

* موافق توجه مخاطب ایرانی به ترجمه هستید؟ فکر می‌کنید این توجه به چه دلیل اتفاق افتاده است؟

** به طور کلی ما با فرهنگ، ادب و معارف بشری سر و کار داریم و مرزهای جغرافیایی در این زمینه تعیین‌کننده نیستند. ایران یک کشور است از ده‌ها کشوری که بر این کره‌خاکی وجود دارد و طبیعی است که تولید محتوای ادبی و فرهنگی در یک کشور نمی‌تواند با تمام کشورهای دیگر برابری کند. بنابراین هر اثر خوب و ممتازی را از هر نقطه از عالم که باشد، باید خواند و بهره گرفت.

دلبستگی زیادی به شعر، ادب و زبان پارسی دارم و پیشنهاد می‌کنم مخاطبان خواندن آثار فاخر ادب پارسی را نیز در برنامه مطالعات خود قرار دهند. از جمله آثار سعدی، مولانا، حافظ، فردوسی، نظامی و دیگر شعرا که بسیار شیرین هستند و گنج‌های حکمت، معرفت، فلسفه و اخلاق را می‌توان در آن‌ها یافت، آموخت و بهره برد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: کتاب مترجم اگر حقیقت عباس زارعی ترجمه کرده کالین هوور نویسنده ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۵۲۶۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پل استر، نویسنده شهیر آمریکایی در گذشت

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،وی علاوه بر کتاب‌هایی چون «سه گانه نیویورک»، فیلمنامه نویس «دود» وین وانگ و کارگردان فیلم «لولو روی پل» بود.

آستر با انتشار اولین کتابش با عنوان «اختراع انزوا» با تحسین منتقدان روبه رو شد.

نصرالله شیرین‌آبادی نوازنده پیشکسوت ویولن شامگاه یکشنبه نهم اردیبهشت در سن ۷۵ سالگی بر اثر ایست قلبی جان به جان آفرین تسلیم کرد.

جایگاه او به عنوان یکی از برجسته‌ترین نویسندگان آمریکایی با مجموعه‌ای از سه داستان مرتبط با هم که به عنوان «سه‌گانه نیویورک» منتشر شد، تثبیت شد. این ۳ کتاب شامل «شهر شیشه ای» (۱۹۸۵)، «ارواح» (۱۹۸۶) و «اتاق قفل شده» (۱۹۸۶) هستند. کتاب‌های سه‌گانه برای پرداختن به پرسش‌های اگزیستانسیال، با موضوع رمان پلیسی بازی می‌کنند.

جویس کارول اوتس، رمان‌نویس، در سال ۲۰۱۰ نوشت، آستر برای «داستان‌های پست مدرنیستی بسیار شیک و معمایی‌اش که در آن راوی‌ها بندرت قابل اعتماد هستند و بستر داستان دایم در حال تغییر است، شناخته شد».

داستان های او اغلب با مضامین تصادف، شانس و سرنوشت بازی می کنند. بسیاری از قهرمانان او خود نویسنده هستند و مجموعه آثار او خودارجاعی است و شخصیت‌هایی از رمان‌های اولیه دوباره در رمان‌های بعدی ظاهر می‌شوند.

منتقد مایکل دیردا درباره آثار آستر می‌نویسد: از زمان «شهر شیشه‌ای»، اولین جلد از سه‌گانه‌اش در نیویورک، آستر سبکی شفاف و اعترافی را به کمال رساند، سپس از آن برای نشان دادن قهرمانان سرگردان در دنیایی به ظاهر آشنا استفاده کرد که به تدریج با تهدیدهای مبهم و توهم احتمالی، مملو از ناراحتی فزاینده می‌شوند.

آستر خالق ۱۸ رمان بود که از این میان چندین عنوان به فیلم تبدیل شده اند که «موسیقی شانس» از آن جمله است.

او بعدها خودش فیلمنامه‌هایی نوشت که با فیلمنامه «دود» (۱۹۹۵) با بازی هاروی کایتل، ویلیام هرت و جیانکارلو اسپوزیتو شروع شد. وی با این فیلمنامه جایزه معتبر ایندپندنت اسپرایت را برای بهترین فیلمنامه اول کسب کرد.

همکاری او با وانگ ادامه پیدا کرد و این دو به طور مشترک دنباله‌ای به نام «آبی در چهره» را کارگردانی کردند که دوباره کایتل و اسپوزیتو به همراه لو رید، میرا سوروینو و مدونا در آن بازی کردند. آستر در نوشتن فیلمنامه «مرکز جهان» اثر وانگ نیز نقش دارد.

سال ۱۹۹۸، آستر همراه کایتل، سوروینو و ریچارد ادسون فیلمنامه «لولو روی پل» را نوشت و کارگردانی کرد. او سال ۲۰۰۷ در فیلم «زندگی درونی مارتین فراست» با بازی دیوید تیولیس، ایرنه جاکوب و مایکل ایمپریولی بار دیگر همین وظیفه را انجام داد.

رمان «۴۳۲۱» آستر در سال ۲۰۱۷ در فهرست نهایی جایزه من بوکر قرار گرفت.

۲۲۰۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901648

دیگر خبرها

  • بدرود آقای پل استر
  • درباره پل استر، نویسنده شهیر آمریکایی/ تراژدی پست مدرن
  • پل آستر نویسنده معروف آمریکایی درگذشت
  • میراث «پل آستر» در سینما
  • پُل آستر درگذشت
  • پل استر، نویسنده شهیر آمریکایی در گذشت
  • «پل آستر»‌ درگذشت
  • «کمی دیرتر» به چاپ هفدهم رسید
  • «حذف و اضافه» رمانی درباره همه آنچه در دانشگاه‌ها می‌گذرد
  • چگونه نوجوانان امروز را به خواندن کتاب‌های ایرانی علاقه‌مند کنیم؟/ ادبیات نوجوان در سایه غلبه ترجمه