Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@08:26:49 GMT

طرح تئاتری برای روزهای پسا کرونا

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۵۲۶۸۱

طرح تئاتری برای روزهای پسا کرونا

سامان خلیلیان روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با ابراز امیدواری درباره بهبود بیماران مبتلا به شیوع کرونا در کشورمان و سراسر جهان و تسلیت بابت فقدان تعدادی از هم‌وطنانمان در سایه این ویروس، گفت: به‌عنوان یکی از افراد این جامعه از ابتدای اسفندماه بیش از ۵۰ و چند روز است که شرایط قرنطینه را برای برداشتن گامی در راستای قطع زنجیره شیوع و کمک برای شکست این ویروس به همراه خانواده‌ام انجام داده‌ام.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باید از امروز برای روزهای بعد از کرونا اندیشید

مدیر دفتر تئاتر خیابانی اداره کل هنرهای نمایشی با تاکید برآنکه شرایط این روزها با تمام سختی‌ها و تلخی‎هایش، تمامی مردم کشورمان را به خود مبتلا کرده است ادامه داد: بعد از پشت سر گذاشتن این روزها که به مدد کادر درمانی ایثارگر کشورمان، تلاش‌های مسئولان و بسیج همگانی مردم؛ امیدوارم شکست این ویروس در آینده‌ای نزدیک محقق شود باید از امروز برای روزهای بعد از کرونا و مسائل پیش روی آن طرح‌های مفصلی را در سر داشت.

افزایش فشار روحی و روانی جامعه در سایه ویروس کرونا

خلیلیان درباره گفتگوی مفصل سه روز پیش خود (چهارشنیه ۲۰ فروردین‌ماه) با قادر آشنا مدیرکل اداره هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: آنچه مشهود است نشان‌دهنده این نکته است که جامعه به لحاظ روحی با توجه به در خانه ماندن و تجربه قرنطینه از یک‌سو و ازسوی دیگر اخبار تلخ ناشی از حوادث ویروس کرونا از لحاظ روحی و روانی فشار منفی را تحمل کرده است.

همچنین این پیامدهای روانی باعث پایین آمدن روحیه نشاط اجتماعی میان مردم شده است که این مساله در روزهایی پساکرونا نیازمند توجه بیشتری است.

به گفته خلیلیان؛ در این راستا طی گفتگو با مدیر اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر این اصل اشاره کردم که بیشترین بضاعت و ظرفیت برای بالا بردن روحیه نشاط اجتماعی نزد هنرمندان تئاتر است.

استفاده از ظرفیت تئاتر خیابانی برای افزایش نشاط اجتماعی

مدیر دفتر تئاتر خیابانی اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به آنکه تئاتر هنری زنده است که در ارتباطی مستقیم و رودررو با مخاطب قرار دارد خاطرنشان کرد: بعد از پشت سر گذاشتن و رسیدن به روزهایی پساکرونا؛ هنرمندان تئاتر خیابانی با تمام بضاعت، توان و ظرفیتشان می‌توانند در بطن آحاد جامعه حضور پیدا کنند. هنرمندان تئاتر خیابانی در تمامی شهرستان‌های کشورمان می‌توانند ذیل برنامه‌ریزی منسجم برای کمک به افزایش روحیه و نشاط اجتماعی دست به تولید و اجرای آثار نمایشی با همین رویکرد و هدف بزنند.

وی افزود: همچنین برای استفاده بیشتر از اغلب گروه‌های تئاتری جهت اجرای آثار متنوع می‌توان از کمک استانداری‌ها و شهرداری‌ها همسو با اداره کل هنرهای نمایشی بهره برد تا فصلی متفاوت از کمک و یاری هنر نمایش را برای رهایی از پیامدهای روانی روزهای کرونا در کشورمان شاهد باشیم.

توجه به دو ابزار مهم نمایش و موسیقی در مسیر ارتقای نشاط اجتماعی

خلیلیان با اشاره به استقبال میرکل اداره هنرهای نمایشی از این طرح، گفت: وی بر این مسئله تاکید کرد که دو هنر نمایش و موسیقی در کنار هم می‌توانند به‌عنوان مهم‌ترین ابزار برای ارتقاء روحیه مردم و نشاط اجتماعی در روزهای پسا کرونا کارکردی مهم و اساسی داشته باشند.

اشاره دیگر او بر این مهم استوار بود که درباره طرح دفتر تئاتر خیابانی برای برگزاری فصل نمایش شادی‌آور و روحیه بخش به شکلی مجزا و خاص با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صحبت خواهد کرد و شیوه و نحوه برگزاری برنامه‌ریزی و اجرای آن را اطلاع خواهیم داد.

بدهی هنرمندان تئاتر خیابانی به زودی تسویه می‌شود

خلیلیان در پاسخ به این پرسش که دفتر تئاتر خیابانی اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به مدیریت وی برای حمایت از هنرمندان این عرصه طی روزهای کرونایی و تعطیلی فعالیت هنرمندان نمایشی چه اقداماتی انجام داده است گفت: من و تمامی امکانات دفتر تئاتر خیابانی به شکل تام و تمام در اختیار هنرمندان این عرصه قرار دارد و در راستای مشکلات کاری، مالی و اقتصادی هنرمندان تئاتر خیابانی در حیطه اختیاراتم تمامی توان خود را به کار خواهم بست.

وی همچنین درباره تسویه بدهی‌های گروه‌های تئاتر خیابانی که در سال ۱۳۹۸ اجرای خود را پشت سر گذاشته بودند یادآور شد: بنا بر این بود که تا پایان اسفندماه سال ۹۸ بدهی‌های گروه‌ها تسویه شود؛ اما با وجود شرایط کشورمان و درگیر شدن با شیوع ویروس کرونا از امروز شنبه، ۲۳ فروردین‌ماه تلاش می‌کنیم تا پایان همین ماه یا حداکثر دهه نخست اردیبهشت تمامی بدهی‌های هنرمندان تئاتر خیابانی که اجرای خود را در سال گذشته پشت سر گذاشته‌اند پرداخت شود.

تاکید وزیر فرهنگ بر حمایت از خسارت هنرمندان تئاتر

سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پنجشنبه شب - ۲۱ فروردین‌ماه 99 ضمن تاکید بر لزوم حمایت از هنرمندان عرصه تئاتر به واسطه تعطیلی فعالیت حرفه‌ای آنها از ابتدای اسفندماه مانند دیگر عرصه‌های فرهنگی وهنری در حساب شخصی خود در رشته توییتی، نوشت: موضوع خسارات اصحاب فرهنگ، نشر، هنر، سینما، رسانه، آموزشگاه ها، چاپ، موسسات، کانون‌ها و ... مورد پیگیری جدی است. از صنوف 10 گانه مصوب هستند که قرار شد مورد حمایت قرار گیرند.

عضو کابینه دولت دوزادهم درادامه تاکید کرد: قریب دو ماه تعطیلی غالب این صنوف و نمایشگاه کتاب تهران و ... ضربه سختی است.

صالحی تاکید کرد: برآورد خسارت داشته و پیگیریم.

برچسب‌ها ویروس کرونا سید عباس صالحی تئاتر خیابانی نمایش قادر آشنا اداره کل هنرهای نمایشی پروندهٔ خبری پویش اجتماعیِ سهم من در کرونا کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا سید عباس صالحی تئاتر خیابانی نمایش قادر آشنا اداره کل هنرهای نمایشی ویروس کرونا سید عباس صالحی تئاتر خیابانی نمایش قادر آشنا اداره کل هنرهای نمایشی هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هنرمندان تئاتر خیابانی اداره کل هنرهای نمایشی دفتر تئاتر خیابانی نشاط اجتماعی ویروس کرونا پشت سر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۵۲۶۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موافق اجرای نمایش در سالن‌های خصوصی نیستم/ اقتصاد تئاتر رضایت‌بخش نیست

داود زارع گاریزی، که این روز‌ها تهیه‌کنندگی نمایش «طلوع خونین» کاری از مسعود طیبی را برعهده دارد در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: طیبی را از حدود ۵ سال پیش و به واسطه حضور در کلاس‌های بازیگری و بیان و بدن او می‌شناسم و از نزدیک با نمایش‌ها و اجرا‌های وی آشنا شدم. او متنی با عنوان «انتقام سیاوش» داشت که من دوست داشتم آن را روی صحنه ببریم. این متن مدرنیزه شده سیاوش شاهنامه بود و از ویژگی‌های جالبی برخوردار بود که با ایرادات مرکز هنر‌های نمایشی عنوان اثر به «طلوع خونین» تغییر کرد.

وی درباره میزان موفقیت این اثر در اجرا تشریح کرد: گروه اجرایی نمایش «طلوع خونین» با اعتقاد بر اینکه باید چراغ تئاتر روشن نگه داشته شود برای اجرای این اثر زحمات زیادی کشیدند و بازیگران چیزی حدود ۱۰ماه به تمرین اثر پرداختند ولی با توجه به شرایط جامعه، تئاتر ما آنچنان که باید حمایت نشد. من از شرایط جامعه ناراضی هستم و با اینکه تولید، تبلیغات و اجرای یک اثر نمایشی هزینه‌های بسیار گزافی دارد، اما هیچ ارگانی از تولید تئاتر حمایت نمی‌کند و جامعه هنری هم پشتیبان و حامی یکدیگر نیستند. این شرایط به گونه‌ای است که حتی وقتی از بازیگرانی که به واسطه تئاتر به جایگاه و نامی رسیده‌اند، دعوت می‌کنیم برای دیدن اثر به سالن‌های نمایشی نمی‌آیند.

این تهیه کننده تئاتر ادامه داد: علی‌رغم اینکه عاشق تئاتر هستم و دوست دارم به عنوان تهیه‌کننده از نمایش و فعالیت جوانان حمایت کنم، اما دلم پر از درد است و نمی‌دانم نمایش بعدی را تولید کنم یا نه؟ تا کی می‌توان ادامه داد و در بحث فروش متحمل ضرر و زیان شد؟

وی درباره کمک ارگان‌های دولتی بیان کرد: هر ارگان دولتی یک واحد فرهنگی دارد و طبیعتا برای خانواده‌های کارمندان و نیرو‌های خود یک بسته فرهنگی دارند و می‌توانند از تخفیف‌های نمایش‌ها بهره‌مند شوند و از طریق آوردن خانواده‌های هنردوست به سالن‌ها از تئاتر حمایت کنند.

زارع گاریزی درباره اجرای نمایش «طلوع خونین» در تماشاخانه ایرانشهر اظهار کرد: ۲۰درصد از فروش یک اثر نمایشی مختص سالن است، که نسبت به سالن‌های خصوصی که ۴۰ تا ۵۰درصد از فروش نمایش را طلب می‌کنند، بسیار شرایط مساعدتری دارند. همچنین نوع سالن و امکانات فضای نمایش و موقعیت جغرافیایی و دسترسی آن برای مخاطب اهمیت زیادی دارد. من موافق اجرای نمایش در سالن‌های خصوصی نیستم، چون هزینه‌های گزافی از گروه‌های نمایشی گرفته می‌شود. اما تماشاخانه ایرانشهر یکی از سالن‌های خوب دولتی با امکانات و دیسیپلین خوبی است و من از اجرای نمایش در این سالن راضی هستم. دراین تماشاخانه از نمایش «طلوع خونین» هم به لحاظ تبلیغاتی و هم از نظر احترام به گروه اجرایی و مخاطب حمایت خوبی شد و امکان بسیار خوبی برای گروه نمایش مهیا شد.

وی ادامه داد: مرحوم آتیلا پسیانی قبل از فوت خود اشاره کرد که از تئاتر باید حمایت شود و هنرمندان نباید از تئاتر فاصله بگیرند، اما متاسفانه برخی هنرمندان وقتی وارد عرصه تئاتر می‌شوند، دستمزد‌های نجومی می‌گیرند و چون اقتصاد تئاتر رضایت‌بخش نیست هزینه مضاعفی برای تهیه کننده اثر و کم شدن رغبت برای تولید از حمایت تئاتر می‌شود.

این تهیه کننده تئاتر «طلوع خونین» گفت: در این اجرا علیرضا جلالی‌تبار، هیچ بحثی نسبت به میزان دستمزد با ما نکرد. او تئاتر را دوست دارد و فردی بسیار حرفه‌ای و باشخصیت است و فقط به تئاتر و اجرا فکر می‌کند و من از نحوه برخوردش نکات زیادی را آموخته‌ام.

وی در پایان اظهار کرد: ما می‌توانستیم در کار فروش بهتری داشته باشیم، ولی تبلیغات هزینه گزافی دارد و گروه «طلوع خونین» بیش از ۱۵۰میلیون صرف طراحی و ساخت اقلام تبلیغاتی کرده در حالی که فروش نمایش تا الان ۱۶۰میلیون تومان به رسیده است. جدای از این هزینه دستمزد بازیگران و عوامل و طراحی‌ها و ... چیزی حدود ۶۵۰میلیون هزینه داشت. با اینکه از گروه نمایشی‌ام بسیار راضی هستم و افراد کارشان را به نحو احسن انجام داده‌اند، اما این میزان فروش در مقابل این حجم تلاش برای من دلشکستگی ایجاد کرد. از تئاتر ما حمایت نشد تا گروه نمایشی دیده شوند.

نمایش طلوع خونین تا اواخر هفته آینده، هر شب ساعت ۲۱:۰۰ در سالن استاد ناظرزاده کرمانی روی صحنه است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اثر نمایشی «۴۴۴» از مشهد به جشنواره تئاتر مساجد کشور راه یافت
  • تونس حوزه هنری را نماینده تئاتر ایران می‌داند/مفاهیم مشترک تئاتری
  • موافق اجرای نمایش در سالن‌های خصوصی نیستم/ اقتصاد تئاتر رضایت‌بخش نیست
  • همکاری سازمان عقیدتی سیاسی ارتش و اداره کل هنرهای نمایشی برای تولید آثار نمایشی
  • از رکوردها تا یک تفاهم‌نامه تئاتری و...
  • یک هشدار دیگر درباره «سنگلج» و شروع «جادوی شهرزاد»
  • آغاز نوزدهمین جشنواره هنرهای نمایشی کانون پرورش فکری آذربایجان‌غربی
  • تفاهم ارتش واداره‌کل هنرهای نمایشی درحمایت از نمایشنامه‌های برتر
  • نمایش و نقد فیلم‌تئاتر «شهر آفتاب مهتاب» در سینماتک خانه هنرمندان
  • گروه های جشنواره هنرهای نمایشی مازندران معرفی شدند