Web Analytics Made Easy - Statcounter

در روز‌هایی که به دلیل شیوع کرونا مجبوریم بسیار کمتر از گذشته به خرید برویم، ذخیره کافی مواد غذایی و داشتن ابتکاراتی برای افزایش ماندگاری آن‌ها یک چالش مهم برای خانواده‌ها است. در ادامه چند راه حل برای افزایش مدت نگهداری مواد غذایی و هم‌زمان حفظ کیفیت آن‌ها پیشنهاد می‌شود:

یخچالتان را سرد نگه‌دارید
یکی از اساسی‌ترین قوانین برای تازه نگه‌داشتن مواد غذایی در یخچال این است که هرچه یخچال سردتر باشد، دوام مواد غذایی بیشتر خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دمای یخچال باید بین ۱ تا ۴ درجه سانتیگراد باشد تا هم کیفیت و هم سلامت مواد غذایی حتی برای شیر که ماندگاری کمی دارد، تضمین شود.
مواد غذایی را تا جای امکان دور از در یخچال بچینید
در روز‌هایی که به دلیل شیوع کرونا مجبوریم تمام روز در خانه بمانیم، باز و بسته شدن در یخچال‌ها بسیار بیشتر از دیگر روز‌ها اتفاق می‌افتد و به همین دلیل احتمال گرم شدن فضای درون یخچال‌ها بسیار بالاست. دمای یخچال را کنترل کنید و از سرمای آن مطمئن شوید. تا جایی که می‌توانید مواد غذایی را دورتر از در بچینید تا در اثر باز و بسته شدن‌های در یخچال، دیرتر گرم شوند.

مواد غذایی خود را گروه‌بندی کرده و از یکدیگر جدا کنید
دوام همه میوه‌ها و سبزی‌ها به یک اندازه نیست بنابراین نمی‌توان همه را در یک کشوی یخچال قرار داد. اگر همه میوه‌ها و سبزی‌ها را در یک مکان بگذاری، طول عمر برخی از آن‌ها کوتاه‌تر می‌شود؛ مثلا سیب، گوجه‌فرنگی، سیب‌زمینی، خربزه و هلو از جمله مواد غذایی هستند که گاز اتیلن زیادی تولید می‌کنند. گاز اتیلن را می‌توان هورمون طبیعی رسیدن و حتی پوسیدگی میوه‌ها و پژمردگی گل‌ها و سبزیجات دانست. در مقابل مارچوبه، سیر، پیاز، کلم بروکلی، گل کلم، هویج، لوبیا سبز، فلفل و توت‌فرنگی از جمله مواد غذایی هستند که در مقابل گاز اتیلن بسیار حساس‌اند. اگر می‌خواهید این مواد را در یخچال بگذارید، محصولات با گاز اتیلن بالا را در یک کشو بگذارید و از وسایلی استفاده کنید که این گاز را جذب می‌کنند و باعث افزایش ماندگاری مواد غذایی می‌شوند.

همه چیز را در یخچال نگذارید
برخی از میوه‌ها و سبزیجات در دمای اتاق دوام بیشتری دارند بنابراین نباید آن‌ها را در داخل یخچال گذاشت. سیب‌زمینی، گوجه‌فرنگی، پیاز و آووکادو در این گروه قرار دارند.

برخی برگ‌ها را باید چید
فاسدشدن میوه‌ها و سبزیجات به دلایل مختلفی روی می‌دهد از جمله به دلیل وجود رطوبت، آنزیم، اکسیداسیون (قرار گرفتن در معرض هوا) و عامل زمان که یکی از مهم‌ترین عوامل فاسدشدن مواد غذایی است. برخی آنزیم‌ها حتی پس از چیده شدن میوه‌ها و سبزی‌ها از درخت یا بوته همچنان فعال‌اند و به تدریج باعث پوسیدگی آن‌ها می‌شوند. به همین دلیل در «سبزیجات ریشه‌ای» مانند هویج، شلغم و چغندر با چیدن برگ‌هایشان می‌توان ماندگاری آن‌ها را افزایش داد و برای ماه‌ها ذخیره کرد.

میوه و سبزیجات را نشویید
رطوبت باعث تولید کپک می‌شود. به همین دلیل شستن تمام توت‌فرنگی‌ها باعث می‌شود که خیلی زودتر ازآنچه فکر می‌کنید پوسیده شوند. تنها چیز‌هایی را بشویید که همان موقع می‌خواهید مصرف کنید. به کمک برخی وسایل جانبی، سعی کنید رطوب یخچال خود را نیز پایین بیاورید تا میوه‌ها و سبزیجات تازه و پردوام باقی بمانند.

استفاده از بطری آب برای سبزیجات
بهترین راه برای افزایش عمر سبزیجاتی مانند گشنیز و جعفری این است که ساقۀ آن‌ها را در لیوانی پر از آب قرار دهید و یک کیسه پلاستیکی روی آن‌ها بکشید. این کار به حفظ رطوبت سبزیجات کمک می‌کند. به یاد داشته باشید که مرتبا آب لیوان را عوض کنید.

اتلاف مواد غذایی را به حداقل برسانید
بعضی وقت‌ها تنها به نصف یک پیاز، گوجه‌فرنگی یا لیمو نیاز دارید. برای این کار باید سطوح بریده‌شده این مواد را به حداقل برسانید، زیرا اکسیژن یکی از فاکتور‌هایی است که فاسدشدن مواد غذایی را سرعت می‌بخشد. اگر به نصف یک پیاز احتیاج دارید، دیگر همۀ آن را خرد نکنید و نیمۀ باقی‌مانده را در یک کیسه پلاستیکی بگذارید و در آن را محکم ببندید. این کار باعث می‌شود که بوی نیمه باقی‌مانده نیز فضای یخچال شما را پر نکند.

پنیرتان را خفه نکنید
پنیر به‌ویژه یک پنیر خوب، یک محصول زنده است. گذاشتن پنیر در یک محفظه پلاستیکی و بستن سر آن، نه تنها باعث می‌شود که پنیر نتواند نفس بکشد بلکه رطوب را در داخل این محفظه حبس می‌کند و به این ترتیب پنیر نرم و لزج می‌شود. بهترین کار برای نگهداری پنیر، استفاده از کاغذ‌های روغنی و براق است. آن‌ها را در این کاغذ‌ها بپیچید و سپس در یک ظرف مخصوص یخچال بگذارید و در آن را ببندید.

هوای داخل ظرف را تخلیه کنید
یکی از بهترین راه‌ها برای حفظ مواد غذایی، تخلیه هوایی است که در داخل ظرف وجود دارد. با پمپاژ کردن هوای داخل ظرف گاه می‌توان طول عمر مواد غذایی را تا ۵ برابر بیش از استفاده از دیگر راه‌های نگهداری افزایش داد.     منبع:بهداشت نیوز

منبع: پارسینه

کلیدواژه: پارسی خبر موادغذایی سبزیجات مواد غذایی گاز اتیلن میوه ها روز ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۵۳۴۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت انواع سبزیجات برگی و غیربرگی در میادین میوه و تره‌بار

به گزارش خبرگزاری مهر، سازمان مدیریت میادین میوه و تره‌بار شهرداری تهران، قیمت انواع سبزیجات برگی و غیربرگی در میادین و بازارهای میوه و تره بار به شرح زیر اعلام کرد؛

هر کیلوگرم بادمجان ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان

هر کیلوگرم بادمجان دلمه و لامپی ۱۴ هزار تومان

هر کیلوگرم پیاز سفید صدفی نو ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان

هر کیلوگرم پیاز زرد ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان

هر کیلوگرم پیاز قرمز ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان

هر کیلوگرم انواع پیاز ریز ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان

هر کیلوگرم تره فرنگی ۲۵ هزار تومان

هر کیلوگرم ذرت شیرین ۲۸ هزار تومان

هر کیلوگرم ذرت معمولی ۱۴ هزار تومان

هر کیلوگرم سبزی پاک کرده ۳۳ هزار تومان

هر کیلوگرم انواع سبزی جور ۱۸ هزار و ۳۰۰ تومان

سبزی خوردن پاک کرده بسته بندی ۳۰۰ گرم ۳۳ هزار تومان

هر کیلوگرم نعنا جعفری ۱۸ هزار و ۳۰۰ تومان

هر کیلوگرم سیب زمینی ریز ۱۱ هزار تومان

هر کیلوگرم سیر تازه با برگ ۳۷ هزار تومان

هر کیلوگرم فلفل دلمه‌ای رنگی ۲۵ هزار تومان

هر کیلوگرم فلفل دلمه سبز ۲۵ هزار تومان

هر کیلوگرم انواع فلفل ریز (شیرین، تند، کبابی و غیره) ۲۵ هزار تومان

هر کیلوگرم فلفل کاپی و شمشیری ۳۳ هزار تومان

هر کیلوگرم کاهو پیچ (سالادی) ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان

هر کیلوگرم کاهو رسمی پاک کرده ۱۶ هزار تومان

هر بسته کاهو فرانسوی ۲۷ هزار تومان

هر کیلوگرم کدو مسمایی ۲۱ هزار تومان

هر کیلوگرم کرفس ۱۲ هزار تومان

هر کیلوگرم کلم بروکلی ۲۰ هزار تومان

هر کیلوگرم کلم سفید ۷,۵۰۰ تومان

هر کیلوگرم کلم قرمز ۷,۵۰۰ هزار تومان

هر کیلوگرم گوجه فرنگی بوته رس ۱۵ هزار و ۹۰۰ تومان

هر کیلوگرم گوجه فرنگی گلخانه‌ای و خوشه‌ای ۱۵ هزار و ۹۰۰ تومان

هر کیلوگرم گوجه فرنگی گیلاسی، زیتونی، ریز فله و غیره ۴۵ هزار تومان

هر کیلوگرم لوبیا سبز قیطونی ۳۲ هزار تومان

هر کیلوگرم هویج فرنگی و ایرانی ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان

کد خبر 6090959

دیگر خبرها

  • آیا حتما به خرید قرص ویتامین C نیاز داریم؟
  • افزایش نرخ تورم و قیمت مواد غذایی در اسپانیا
  • کشف ۹۰۰ کیلوگرم موادغذایی فاسد در آبادان
  • ۴ سبزی که هرگز نباید پوست آن‌ها را کند
  • قند پنهان در کدام یک از مواد غذایی وجود دارد؟
  • ۴ سبزی که هرگز نباید پوست آنها را کند
  • قیمت انواع سبزیجات برگی و غیربرگی در میادین میوه و تره‌بار
  • منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟
  • این غذاها را با هم نخورید!
  • خواص بی نظیر نخود فرنگی برای لاغری | هر فنجان نخود فرنگی چقدر کالری دارد؟