Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-27@17:14:09 GMT

سینوزیت و راه‌های درمان آن

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۵۳۵۶۸

سینوزیت و راه‌های درمان آن

سینوزیت به معنای التهاب سینوس‌ها است که معمولا در اثر عفونت‌های ویروسی، باکتریایی یا قارچی در افراد به وجود می‌آید.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، سینوس‌ها بخش‌های تو خالی در جمجمه هستند که توسط هوا پر شده‌ و در پیشانی، استخوان بینی، گونه‌ها و زیر چشم‌ها قرار دارند. سینوس‌های سالم از هوا پر شده، میزان مشخصی از موکوس درون آن‌ها وجود دارد و هیچ نوع باکتری یا میکروب در آن‌ها مشاهده نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر سینوس‌ها دچار التهاب و عفونت شوند، سینوزیت رخ می‌دهد. سینوزیت معمولا دارای دو نوع سینوزیت حاد و سینوزیت مزمن است؛ سینوزیت حاد به دنبال یک بیماری عفونی مانند سرماخوردگی رخ می‌دهد و با تب و درد شدید همراه است. زمانی که علائم سینوزیت بیش از سه ماه به طول بیانجامد، سینوزیت مزمن رخ می‌دهد.

علائم سینوزیت چیست؟

علائم سینوزیت معمولا شامل تب، سردرد، درد زیر چشم، دندان درد، آبریزش بینی، گلودرد، مشکل تنفسی، بوی بد دهان، از دست دادن حس بویایی، سرفه، بی‌اشتهایی به خصوص هنگام صبح، خستگی و کسالت می‌شود. اگر فردی این علائم را به مدت کوتاهی داشته باشد، به سینوزیت حاد مبتلا شده و در صورتی که این نشانه‌ها بیش از سه ماه طول بکشد، فرد دچار سینوزیت مزمن شده است. موضوع قابل توجه اینکه تنها باکتری‌ها، عامل بروز این بیماری و علائم این بیماری نیستند، بلکه آناتومی سینوس‌ها، آلرژی و حساسیت‌ها، پولیپ‌ها، مشکلات سیستم ایمنی بدن و بیماری‌های دندانی از دیگر عوامل به وجود آوردنده آن محسوب می‌شود.

روش های تشخیص سینوزیت

مهمترین راه تشخیص سینوزیت، معاینه بیمار است. اما به منظور تشخیص قطعی بیماری از روش‌های دیگری مانند سی تی اسکن و MRI سینوس‌ها استفاده می‌شود. آندوسکوپی نیز زمانی انجام می‌شود که سینوزیت فرد با دارو درمان نشده و او کاندیدای عمل جراحی است. روش‌های دیگر برای تشخیص سینوزیت شامل آزمایشات حساسیت، آزمایش خون برای  تشخیصHIV یا سایر مشکلات ضعف سیستم ایمنی، تست عملکرد اجسام مژگانی و سیتولوژی بینی می‌شود.

روش‌ های درمان سیتولوژی چیست؟

معمولا مصرف آنتی‌بیوتیک در موارد سینوزیت حاد نیاز نیست، زیرا اغلب این عفونت‌ها به صورت خود به خود از بین می‌رود، اما در صورتی که فرد علائمی مانند گرفتگی بینی، آبریزش بینی، سردرد، ورم چشم، تب یا سرفه را به مدت بیش از یک هفته تجربه کرده و این علائم بهبود پیدا نیافت، ممکن است به درمان آنتی‌بیوتیک نیاز داشته باشد. علاوه بر این، ممکن است آنتی هیستامین‌ها، داروهای ضد درد (OTC)، اسپری‌های بینی ضد انعقاد و استروئیدهای استنشاقی برای درمان سینوزیت موثر واقع شود. زمانی که فرد به سینوزیت مزمن مبتلا شود و با گذشت زمان بهبود پیدا نکند، عمل جراحی، بهترین راه حل است.

پیشگیری از سینوزیت

چندین روش برای پیشگیری از سینوزیت وجود دارد؛ به عنوان مثال افراد باید از کشیدن سیگار خودداری کنند، زیرا دود سیگار باعث تحریک و تورم بیشتر غشای مخاطی در بینی و سینوس‌ها می‌شود. همچنین توصیه می‌شود افراد از تنفس هوای خشک دوری کنند، بهتر است آن‌ها در منزل یا محیط کار خود از دستگاه بخار ساز استفاده کنند تا رطوبت هوا افزایش یابد. درمان گرفتگی بینی ناشی از سرماخوردگی یا آلرژی از دیگر راه‌های پیشگیری از سینوزیت است و مانع گسترش عفونت به سینوس‌ها می‌شود. اگر فرد دچار آلرژی است، باید از محرک‌های آلرژی زا دوری کند. همچنین افراد باید از تماس با کسانی که سرما خورده‌ یا دارای سایر عفونت‌های ویروسی هستند، خودداری کرده و به مقدار زیاد میوه، سبزیجات و آب مصرف کنند.

کد خبر 418014

منبع: ایمنا

کلیدواژه: سینوزیت درمان علائم بیماری تشخیص سردرد عفونت های ویروسی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق سینوزیت مزمن سینوزیت حاد سینوس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۵۳۵۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علائم سرطان روده بزرگ را بشناسیم

آفتاب‌‌نیوز :

دکتر سیدامیر آل‌داوود اظهار کرد: امروزه سرطان‌های روده بزرگ جزء سرطان‌های شایع کشور بوده و موارد ابتلای آن نیز روز‌به‌روز در حال افزایش بوده و به همین رعایت موارد بهداشتی و پیشگیرانه بیشتر از هر زمان دیگری مورد تأکید است.

وی تصریح کرد: در اکثر موارد بیمار مبتلا به سرطان فاقد علائم بارز و آشکار بوده و همین موضوع بعضاً مردم را به اشتباه می‌اندازد و در شرایطی که حال عمومی و وزن و وضعیت اشتهایی خوبی دارند، آن علائم جزئی را جدی نمی‌گیرند و همین موضوع در آینده و در زمان آشکار شدن علائم وضعیت بدتری در فرد بیمار ایجاد می‌کند و بهتر است که با مشاهده هرنوع علائمی، هرچند کوچک، پیگیری و اقدام به‌موقع را داشته باشیم.

عضو هیأت علمی رادیوتراپی و انکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رابطه با مهمترین علائم سرطان روده بزرگ، بیان کرد: این بیماری علائم و نشانه‌های متعددی دارد که مهمترین آن‌ها ایجاد مشکل در اجابت مزاج، خون در مدفوع و کاهش به یک باره وزن بوده، به خصوص مشکل اجابت مزاج طولانی شود، و فرد چند هفته مداوم یبوست و اسهال داشت باید وضعیتش مورد بررسی قرار بگیرد؛ همچنین در خصوص کاهش وزن هم باید بگوییم که این شرایط بیشتر در زمانی بوده که بیماری به حالت پیشرفته رسیده و باید آن ۲ مورد دیگر را جدی‌تر بگیریم.

دکتر آل‌داوود اضافه کرد: همچنین باید به موضوع دفع خون مخفی هم به‌طور ویژه توجه کنیم و عمدتاً فرد بیمار دچار کم‌خونی مزمن بوده و اگر علائم مشکوک در زمان طولانی مشاهده شد باید حتماً به پزشک مراجعه شود.

وی تأکید کرد: کسانی که سابقه خانوادگی در ابتلای به انواع سرطان‌ها، از جمله سرطان روده بزرگ دارند باید حتماً تحت غربالگری قرار بگیرند، حتی به افرادی هم هیچگونه سابقه خانوادگی در این خصوص ندارند هم توصیه می‌کنیم که پس از رسیدن به سن ۵۰ سال غربالگری سرطان روده را داشته باشند و تست‌های آن به ۳ روش تست بررسی خون در مدفوع، خون مخفی در مدفوع و انجام کولونوسکوپی بوده است.

متخصص پرتو درمانی و رادیوتراپی با بیان اینکه با توجه به کاهش سن ابتلا به سرطان در زمان بیماری نباید در خصوص فرزندآوری اقدام نماید و باید این کار بین ۲ تا ۳ سال پس از بهبود بیماری باشد، خاطرنشان کرد: همچنین باید اشاره کنیم که پس از بهبود بیماری امکان انتقال سلول سرطانی به جنین وجود ندارد و در این خصوص دغدغه‌ای بابت بارداری و نگرانی زوجین وجود ندارد و فقط همانطور که اشاره شد باید از بارداری در دوره درمان بیماری خودداری شود.

دکتر آل‌داوود افزود: همه ما باید در راستای پیشگیری از انواع سرطان‌ها از جمله سرطان روده بزرگ به مواردی همچون تحرک و فعالیت بدنی مناسب روزانه، عدم چاقی و افزایش وزن، عدم مصرف غذا‌های پرچرب به‌خصوص فست‌فودها، عدم مصرف سیگار و دخانیات و عدم مصرف نوشیدنی‌های الکلی توجه نماییم، موضوعی که در افراد با سابقه خانوادگی در این خصوص بیشتر از سایر گروه‌های جامعه مورد تأکید بوده و هست.

وی در پایان گفت: باید همچنین به در پیشگیری از سرطان به موضوع آموزش و افزایش سطح آگاهی جامعه هم توجه کرد و اگر به این مهم نیز توجه شود شاهد آمار بالای تعداد مبتلایان به انواع سرطان‌ها از جمله سرطان روده بزرگ و همچنین کاهش سن مبتلایان به این بیماری نخواهیم بود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • دلیل آبریزش دائمی بینی چیست؟
  • جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علت آن
  • علل پرش و اسپاسم عضلانی
  • علائم سرطان روده بزرگ را بشناسیم
  • بیماری‌های خودایمنی که باعث ریزش مو می‌شوند
  • چطور جلوی بیرون ریختن آب دهان در خواب را بگیریم؟
  • پیش‌بینی یک بیماری ۱۲ سال قبل از بروز علائم
  • ‌بیماری مالاریا در صورت ‌تشخیص دیرهنگام، خطرآفرین است
  • پیش بینی آلزایمر ۱۲ سال قبل از بروز علائم با آزمایش چشم
  • آزمایش چشم آلزایمر را ۱۲ سال قبل از بروز علائم پیش بینی می کند