Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@23:34:09 GMT

شایعه است: گرمای سشوار ویروس کرونا را از بین می‌برد

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۵۴۲۱۶

شایعه است: گرمای سشوار ویروس کرونا را از بین می‌برد

این روزها که ویروس کرونا در بیشتر کشور های جهان ریشه کرده و روزانه افراد زیادی را به خود مبتلا می‌کند، بر این اساس بازار شایعات و اخبار کذب هم داغ شده و عده‌ای با انتشار مطالبی کذب در فضای مجازی، سلامتی مردم را تحت تاثیر اخبار مخرب خود قرار می‌دهند.

شایعه: در روزهای اخیر منابع غیر رسمی خبر از تاثیر گرمای سشوار بر از بین بردن ویروس کرونا دادند که شاید بسیاری از افراد بدون دانستن عوارض آن تصمیم به انجام این اقدام بگیرند و سلامتی خود را به خطر اندازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پاسخ شایعه: دکتر محمد طاهری در باره این شایعه اظهار داشت: متاسفانه شایعه شده که گرفتن سشوار در ناحیه بینی سبب از بین رفتن ویروس کرونا می‌شود اما باید بگویم که این ادعا به هیچ عنوان صحت ندارد. وی با بیان اینکه بینی یک ناحیه مرطوب است که  درون آن سلول‌هایی وجود دارد که سبب ایجاد ترشحات و موکوس درناحیه داخلی بینی می‌شود، تصریح کرد: این ترشحات از ورود گرد و غبار، میکروب‌ها و قارچ‌ها  به دستگاه تنفسی جلوگیری می‌کند.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی همدان با تاکید بر اینکه در ناحیه دستگاه تنفسی یک سری مژک وجود دارد، ابراز کرد:این مژک‌ها اجازه نمی‌دهد هر گونه آلودگی گرد و غبار، میکروبی و قارچی  وارد ریه شود. وی با تاکید بر اینکه گرمای سشوار هیچ تاثیری بر از بین بردن کرونا ندارد، عنوان کرد: زمانی علائم بالینی کرونا ویروس بر بدن ظاهر میشود که این ویروس داخل سلول قرار گیرد و سلول را تحریک کند.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه اگر قرار باشد ویروس از بین برود باید آن سلول هم نابود شود،  افزود: اگر به واسطه سشوار سلول را از بین ببریم بدون شک یک آسیب فوق حاد رخ می‌دهد.

طاهری با تاکید بر اینکه موضوع استفاده از گرما سشوار برای نابودی کرونا دقیقا مانند  اشتباه بزرگ و جبران ناپذیر خوردن الکل به خیال درمان کرونا است، تصریح کرد: عده ای الکل خوردند تا به ظن خودشان از شر ویروس کرونا راحت شوند اما با این اقدام خود را به کام مرگ کشاندند.

وی با تاکید بر اینکه از مردم می خواهیم به شایعات غیر منطقی که هیچ مبنای علمی ندارد توجه نکنند، گفت: اما به طور کلی مرطوب نگه داشتن دستگاه حلق و گلو برای پیشگیری از کرونا روش مطلوبی است که توصیه می‌شود.

برچسب‌ها ویروس کرونا اخبار جعلی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا اخبار جعلی ویروس کرونا اخبار جعلی ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۵۴۲۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یافته‌های پژوهشگران برای افزایش ظرفیت دیالیز برای بیماران

فیبروز صفاقی مهمترین علت از دست دادن ظرفیت دیالیز است که معمولاً به دلیل التهاب و فیبروتیک شدن صفاق روی می‌دهد. یافته‌های پژوهشگران برای نخستین بار نشان داد می‌توان از سلول‌های بنیادی مزانشیمی مشتق از بافت چربی برای درمان ضایعات صفاق استفاده کرد. مطالعات بالینی آینده می‌تواند امکان استفاده درمانی از این سلول‌ها را در مبتلایان به فیبروز صفاقی مورد بررسی قرار دهد.

به گزارش ایسنا، کارآزمایی بالینی از سوی امین احمدی، سودابه اعلاتاب، رضا مقدسعلی، ایرج نجفی، سروش شکرچیان از پژوهشگاه رویان، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه ماستریخ هلند به بررسی تأثیر سلول‌های بنیادی مزانشیمی مشتق از بافت چربی خود فرد، بر عملکردی صفاق و التهاب آن در افراد تحت دیالیز پرداختند.

در همین ارتباط باید گفت؛ بیماری مزمن کلیه (Chronic kidney disease) یک نارسایی آرام، پیش رونده و غیرقابل برگشت در کلیه است که حدود هفتصد میلیون نفر در جهان به آن مبتلا هستند.

پیشرفت این بیماری می‌تواند تا تخریب کامل کلیه و نیازمند شدن فرد مبتلا به پیوند کلیه یا دیالیز روزانه ادامه پیدا کند. اگر دیالیز دیگر قادر به تصفیه مایعات و محلول‌ها به میزان مورد نیاز برای بیمار نباشد، شرایطی با عنوان ناکارآمدی اولترا فیلتراسیون اتفاق می‌افتد که منجر به بی‌فایده شدن دیالیز برای بیماران می‌گردد.

 فیبروز صفاقی مهمترین علت از دست دادن ظرفیت دیالیز است که معمولاً به دلیل التهاب و فیبروتیک شدن صفاق روی می‌دهد. این شرایط برای حدود ۲۰ درصد از بیماران با سابقه دیالیز طولانی اتفاق می‌افتد. با پیشرفت پزشکی بازساختی (پزشکی ترمیمی) در چند دهه اخیر تلاش‌هایی برای سلول درمانی فیبروز صفاقی صورت گرفته است.

نتیجه این پژوهش که در نشریه بین المللی Archives of Iranian Medicine منتشر شده است، نشان داد، استفاده از سلول‌های بنیادی مزانشیمی مشتق از بافت چربی باعث بهبود جزئی در اولترافیلتراسیون و کاهش اندک التهاب در بیماران می‌گردد.

یافته‌های این پژوهش برای نخستین بار نشان داد می‌توان از سلول‌های بنیادی مزانشیمی مشتق از بافت چربی برای درمان ضایعات صفاق استفاده کرد. مطالعات بالینی آینده می‌تواند امکان استفاده درمانی از این سلول‌ها را در مبتلایان به فیبروز صفاقی مورد بررسی قرار دهد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • گرمای بی‌سابقه و خونخواری حیوانات یک باغ‌وحش! + فیلم
  • کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول های بنیادی»
  • تولید برق در اوج گرمای تابستان
  • کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول‌های بنیادی خونساز»
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید
  • کشف تکنیکی جدید برای تغییر گروه خونی اهدایی
  • (ویدئو) گرمای بی‌سابقه و خونخواری حیوانات یک باغ وحش!
  • یافته‌های پژوهشگران برای افزایش ظرفیت دیالیز برای بیماران
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید!
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟