Web Analytics Made Easy - Statcounter

رحیم مجدمی رئیس اداره محیط زیست شهرستان شادگان درخصوص زباله‌های رها شده در تالاب بین المللی شادگان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: زباله‌های شهری و پسماند‌های جمع آوری شده در بخش دارخوین از توابع شهرستان در بخشی از تالاب رهاسازی می‌شدند که با پیگیری‌های مکرر از ادامه این اقدام جلوگیری شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: در حال حاضر قطعه زمینی بصورت موقت برای انتقال زباله‌های شهری دارخوین در اختیار شهرداری قرار گرفته تا از ریختن زباله‌ها در تالاب جلوگیری بعمل آید و تا زمان تامین زمین برای جمع آوری و دفن زباله‌ها و پسماندها، مشکلی در زمینه نداشته باشند.

مجدمی درخصوص بخشی دیگر از تالاب بین المللی شادگان که در حصار زباله‌های گرفتار است، اظهار داشت: این بخش در حوزه استحفاظی اداره محیط زیست شهرستان آبادان است.

 ۶ محیط بان برای حفاظت از تالاب کافی نیست

این مقام مسئول درخصوص حفاظت از تالاب بین المللی شادگان بیان کرد: برای حفاظت و نگهبانی از این تالاب، حفظ آبزیان و جلوگیری از صید غیرمجاز نیازمند تامین بودجه برای تهیه تجهیزات پیشرفته گشت آبی هستیم.

او ادامه داد: اداره محیط زیست شهرستان شادگان فقط ۶ نفر محیط بان دارد که با توجه به وسعت ۴۰۰ هزار هکتاری این تالاب، با کمبود محیط بان نیز مواجه بوده و در صورتیکه استخدام نیرو صورت گیرد، می‌توان به نحو بهتری از محیط تالاب نگهبانی کرد.

رئیس اداره محیط زیست شادگان خواستار تامین بودجه برای تهیه تجهیزات گشت آبی به منظور صیانت از تالاب بین المللی شادگان که تنها منبع امرارمعاش تالاب نشینان است، شد.

وخیم شدن حال تالاب دور از انتظار نیست

رحیم مجدمی درخصوص وضعیت آب در تالاب شادگان گفت: درحال حاضر بدلیل بارندگی‌های مناسب پارسال، وضعیت آب موجود در تالاب خوب است و تمام سطح آن زیر آب رفته، اما در فصل تابستان و افزایش میزان تبخیر آب، احتمال خشک شدن و بحرانی شدن آن وجود دارد.

او تصریح کرد: اهالی و کشاورزان بالادست تالاب و حاشیه رودخانه جراحی برای کشاورزی از آب این رودخانه برداشت می‌کنند و آب موردنیاز تالاب تامین نمی‌شود، لذا برای ادامه حال خوب این منطقه گردشگری و رفاه حال ساکنان آن باید حقابه بیشتری تعلق گیرد.

انتهای پیام/گ

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محیط زیست تالاب شادگان تالاب بین المللی شادگان اداره محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۵۴۶۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمین توان پذیرش رفاه مصنوعی را ندارد

ایسنا/مازندران عضو هیئت علمی دانشگاه نوشیروانی بابل با بیان اینکه طی ۲۰ سال اخیر مسائل محیط زیستی اعم از ریزگردها، زباله شهرهای شمالی در ساحل، از بین رفتن جنگل‌ها، زمین خواری، کوه خواری، ماسه خواری و دسترسی زیاد به دریا افزایش یافته، گفت: لازم است مسئولان کشورهای مختلف این مسائل را جدی‌تر تلقی کنند؛ چرا که زمین توان پذیرش جمعیت بیشتر ‌و استفاده و رفاه تصنعی را ندارد.

استادیار گروه آموزشی محیط زیست دانشکده مهندسی عمران دانشگاه نوشیروانی بابل به مناسبت هفته «زمین پاک» در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: انسان از ۱۰ هزار سال پیش کشاورزی و یکجا نشینی و توسعه شهرها را شروع کرد که حدود ۳۰۰ سال پیش وارد انقلاب و دوره صنعتی شد و به طور خاص بعد از جنگ جهانی دوم وارد دوره جدیدی شد و عصر جدیدی شروع شد که ۲۰۰ سال پیش وجود نداشت.

عزیر عابسی تصریح کرد: این عصر جدید با افزایش جمعیت به شدت زیاد انسان از ۱ به ۸ میلیارد و افزایش سطح رفاه و بهداشت‌ انسان که همه و همه در پی آن مصرف بالای آب، انرژی، تغییر کاربری اراضی و تولید زباله را نیز به همراه داشته روبرو شد.

وی با اشاره به اینکه به گفته بسیاری از افراد در گذشته این مشکلات وجود نداشت که کاملا درست است، خاطرنشان کرد: در قدیم پلاستیک نبود، نوشیدنی‌ها در ظرف‌های یکبار مصرف استفاده نمی‌شد، زباله‌های الکترونیکی اصلا وجود نداشت.

استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه نوشیروانی بابل ادامه داد: این موارد مسائل هزاره جدید، سده جدید و شاید حتی طی۳۰ سال اخیر است که باعث فشار زیاد به طبیعت شده است.

وی افزود: زباله‌هایی که طبیعت نمی‌تواند در خود جذب و هضم کند، منابع آبی که دیگر طبیعت برای فعالیت‌های کشاورزی و صنعتی ندارد همچنین منابع سوختی که از اعماق زمین خارج و وارد اتمسفر می‌شود موجب گرمایش زمین شده است.

عابسی با اشاره اینکه دوره جدید، دوره‌ای است که زمین تحت فشار است و نیاز به حمایت دارد، افزود: باید ۸ میلیارد انسانی که روی کره زمین زندگی می‌کنند متوجه شوند که رفتار سنتی و غلط را عوض کنند و آموزش متناسب و مدرن ببینند.

این محقق، پژوهشگر و استاد محیط زیست تاکید کرد: بچه‌هایی که با موبایل، باتری و لوازم الکترونیکی در ارتباط هستند باید بدانند که این موارد بعد از چند سال به بدترین و خطرناک‌ترین نوع زباله به دلیل وجود سرب و جیوه تبدیل می‌شوند.همچنین تا می‌توانند از مصرف پلاستیک پرهیز کنند و اگر استفاده کردند به گونه‌ای باشد که وارد روند بازیافت شود.

وی افزود: فرهنگ سازی، آموزش و فهمیدن تغییری که اتفاق افتاده را حتما باید به نسل جدید دانش‌ آموزان و دانشجویان آموزش داد چرا که جای این آموزش به شدت خالی است.

عابسی با بیان اینکه درسی در دوره دوم متوسط به نام شناخت انسان و محیط زیست وارد شد که خیلی دیر است، تصریح کرد: چون این آموزش‌ها باید از دبستان شروع شود و در دانشگاه هم همین درس اختیاری است و به همین دلیل خیلی از فارغ التحصیلان مقطع دکتری موارد بسیار ساده محیط زیست را نمی‌دانند در حالی هر بچه‌ای در اروپا در حال آموزش دیدن موضوعات مختلف محیط زیستی است.

استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه نوشیروانی بابل با اشاره اینکه آموزش خیلی خیلی مهم است، ادامه‌داد: متاسفانه آموزش‌ها هنوز به صورت مبسوط شروع نشده و تصمیات خیلی ساده‌ای گرفته شد و بیشتر خانواده‌ها خودشان آموزش‌های لازم را به فرزندانشان می‌دهند.

وی افزود: شبکه‌های مردم نهاد نیز با اجرای برنامه‌های مختلف در این راستا کمک می‌کنند اما بنا به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، مسئولان، مدارس و دانشگاه کوتاهی کرده و برای آموزش و حل معضلات ورود نکرده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ضرورت ساماندهی پسماندهای پلاستیکی اطراف مجتمع‌های بین‌راهی
  • مسئولان، صدای مردم میمند درخصوص موقوفه میمند باشند
  • برگزاری مسابقه نقاشی و جمع آوری زباله در شهر همدان
  • آب تالاب‌های پلدشت ۴۰ درصد افزایش یافت
  • پاکسازی حاشیه و تالاب پیرسلمان
  • معضل جدی مدیریت پسماند در گناباد
  • پاکسازی طبیعت نقده به مناسبت هفته زمین پاک
  • زمین توان پذیرش رفاه مصنوعی را ندارد
  • تزریق ۳.۵ میلیون متر مکعب آب به تالاب هشیلان
  • پویش بزمان زیبا با طبیعت بدون زباله اجرا شد