Web Analytics Made Easy - Statcounter

معصومه آقاپور علیشاهی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درباره افزایش حقوق کارگران و این‌که آیا در شرایط امروز کشور چنین افزایش حقوقی می‌تواند کفاف زندگی این قشر از جامعه را دهد، گفت: افزایش حقوقی که صورت گرفته برای کارگران مجرد ۲ میلیون ۶۰۰ هزار تومان و برای کارگران متاهل ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است که باتوجه به ۲ ماه عیدی و سنوات یک کارگر در سال ۱۵ ماه حقوق دریافت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر  همین ۲ میلیون و ۸۰۰ تومان حق بیمه‌اش حدود ۷۸۰ هزار تومان می‌شود که کارفرما باید پرداخت؛ در کنار این مورد موارد دیگری وجود دارد که اگر حساب کنیم تقریبا دریافتی یک کارگر ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان می‌شود اما در نهایت پرداختی‌ها همان ۲ میلیون ۵۰۰ هزار تومان یا ۲ میلیون ۸۰۰ هزار تومان است.

نماینده مردم شبستر ادامه داد: معتقدم باید کارگران را بر اساس لیست‌های بیمه شناسایی و تعداد خانوار‌هایشان مشخص شوند و یک کارت معیشتی برای تامین اقلام به آنها داده شود.

وی افزود: دولت می‌تواند در این کارت معیشتی هر ماه یک میلیون تا یک میلیون و ۵۰۰  هزار تومان واریز کند تا کارگران بتوانند اقلام عمومی و کالاهای ضروری‌شان را خرید کنند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی  تاکید کرد: منظور از کارت معیشتی فقط کارت خرید اقلام است، نه اینکه کارت به کارگر بدهیم مبلغی در آن بریزیم و بعد بگوییم ماهانه قسطش را پرداخت کند؛ کارت مورد نظر فقط باید در قبال خرید کالا باشد.

وی ادامه داد: حتی می‌توانیم فروشگاه‌هایی را در جاهای مختلف یا شهرک‌های صنعتی مشخص کنیم تا  کارگران با این کارت‌ها خرید کنند. از سوی دیگر اداره کل صنعت و معدن می‌تواند شرایطی را فراهم کند تا کارگران گوشت، مرغ، برنج، روغن و سایر اقلام ضروری‌شان را دریافت کنند.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اگر دولت شرایط معیشتی کارگران را تامین کند، در کنار این حقوق مصوب شده آنان زندگی در حد معمول را می‌توانند اداره کنند، اما اگر چنین اتفاقی نیفتد یک کارگر تنها می‌تواند ۵۶ درصد از هزینه‌های زندگی‌اش را پوشش دهد.

 وی با اشاره به شیوع بیماری کرونا در کشور، گفت: باید بسته‌های بهداشتی تهیه و به خانواده‌های آسیب‌پذیر در جامعه داده شود چرا که امروز به دلیل شیوع کرونا بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان هزینه هر خانوار اضافه شده است.

آقاپور علیشاهی تاکید کرد: اگر این بسته‌ها ماهیانه در اختیار خانواده‌ها قرار نگیرد، در موج دوم و سوم کرونا هزینه‌ای که دولت بابت درمان و آسیب‌های به وجود آمده پرداخت می‌کند، چندین برابر خواهد بود.

وی یادآور شد: همانطور که ۴۰ سال مردم نظام، حکومت و دولت را حمایت کردند در این شرایط سخت دولت، حکومت و نظام باید خودش را فدای ملت کند و به فکر معیشت و سلامتی مردم و اقتصاد خانواده آنان باشد تا این دوران کرونا را بگذرانیم و برای دوران پساکرونا شرایط متفاوتی برای کشور تعریف کنیم.

این نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: امروز در حال حاضر در بحران ما باید راه حل بحران داشته باشیم و بعد از آن به فکر برنامه‌های کوتاه و بلندمدت اقتصادی باشیم.

وی با اشاره به این‌که در این شرایط اقتصادی کارفرماها را هم باید در نظر بگیریم؛ چراکه یکی از ارکان اصلی تولید و اشتغال هستند، گفت: دولت باید کارت معیشتی تعریف کند که هم کمک حال کارگران باشد و هم کارفرمایان؛ چراکه اگر به فکر کار کارفرما نباشیم اولین اتفاقی که رخ می‌دهد، تعدیل نیرو است.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، عنوان کرد: تعدیل نیرو از سوی کارفرما برای دولت هزینه‌بر است؛ چرا که باید حقوق بیکاری به کارگران پرداخت کند، درصورتی که امروز با دادن کارت معیشتی می‌تواند هم از تعدیل نیرو و هم از دادن حقوق بیکاری جلوگیری کند، بنابراین می‌توان گفت این یک بازی برد- برد بین دولت و کارفرما است.

وی ادامه داد: امروز تقاضای داخلی  و صادرات غیرنفتی به حداقل رسیده دلار ۱۶ هزار تومان شده است در این شرایط یک کارفرما چه باید انجام دهد چگونه می‌تواند حقوق یک کارگر را پرداخت کند.

نماینده مردم شبستر ادامه داد: چندین کارفرما با من تماس گرفتند و گفتند که بلا‌استثنا می‌خواهند ۵۰ درصد کارگران‌شان را تعدیل کنند آن هم به این علت که تقاضای داخلی و صادرات خارجی کاهش یافته و افزایش هزینه‌ها به آنها فشار آورده است.

وی ادامه داد: از کارفرمایان پرسیدم اگر ۵۰ درصد نیرو را تعدیل کنید چه خواهید کرد؟ جواب دادند زن و بچه‌مان را می آوریم را در کارگاه کار کنند آنقدر درآمد نداریم که بتوانیم حقوق کارگران را بدهیم.

آقاپور علیشاهی ادامه داد: تمام بنگاه‌های اقتصادی که زیر ۱۵ کارگر دارند و در کشور هم تعدادشان کم نیست با این شرایط دست به تعدیل نیرو می‌زنند و مطمئن باشید بنگاه‌های اقتصادی متوسط این تعدیل نیرو را انجام می‌دهند.

وی تاکید کرد: اگرتعدیل نیرو از سوی کارفرمایان صورت گیرد، کار برای کارگرانی که در این کارگاه‌ها می‌مانند چندین برابر می‌شود و فشار روی آنها افزایش پیدا می‌کند و یا اینکه کارفرمایان سراغ نیروهای غیرقانونی کار و قراردادهای دیگر می‌روند.

نماینده مردم شبستر افزود: کارفرما باید در درآمد داشته باشد تا حقوق کارگر را پرداخت کند. امروز در جایی که بانک مرکزی رسماً اعلام می‌کند، سود ۱۸ درصد به پول‌ها می‌دهد؛ کارفرما هم به جای اینکه بیاید مالیات بدهد بیمه پرداخت کند و یا با کسی سر و کله بزند سرمایه در گردشش را در حساب بانکی می‌گذارد و سود را می‌گیرد.

وی با بیان این‌که امروز یک زنگ خطر بزرگ برای جامعه به وجود آمده است، گفت: همیشه بین نرخ بهره بانکی با نرخ بهره آزاد یک گپ وجود دارد اما متاسفانه در پی رکود اقتصادی ماه‌های اسفند و فروردین چک‌های برگشتی زیاد شده است و متاسفانه باید بگویم در جامعه نرخ بهره صدی ۵ یا صدی ۶  شده که برای اقتصاد جامعه سرطان است.

آقاپور علیشاهی گفت: وقتی صحبت از کارت معیشت می‌کنم فقط و فقط باید ارزاق باشد نباید به حجم نقدینگی جامعه اضافه شود؛ اضافه کردن نقدینگی یعنی ما خودمان بمب ساعتی را فعال می‌کنیم.

وی افزود: هنگامی که می‌خواستند یارانه را به افراد بدهند من به شدت با این کار مخالف بودم چرا که حجم نقدینگی یک بمب ساعتی است که اگر منفجر شود مشکلات زیادی به وجود خواهد آورد.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای تاکید کرد: امروز نقدینگی مشکلاتی را برای کشور به وجود آورده است وجود نقدینگی در جامعه مانند یک بهمن است که هر روز به قطرش اضافه می‌شود و قاعدتاً  یک جا باعث ویرانی در یک نقطه از اقتصاد می‌شود.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: کارگران کرونا افزایش حقوق مجلس شورای اسلامی آقاپور علیشاهی برای کارگران کارت معیشتی تعدیل نیرو هزار تومان یک کارگر ۲ میلیون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۵۴۷۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام حمایت قاطع دستگاه قضایی از حقوق متقابل کارگر و کارفرما

ابوالفضل فرحبخش در همایش روز کارگر با اشاره به حدیثی از پیامبر به تکریم مقام کارگر در اسلام پرداخت و گفت: ارزش فعالیت تولیدی، کار و تلاش برای تامین معاش تا آنجاست که پیامبر اسلام بوسه بر دستان یک کارگر می‌زند و بیان می‌دارند که آتش دوزخ بر دستان کارگر آسیب نخواهد رساند و از سویی اسلام پاداش مجاهد در راه خدا را برای کارگران در نظر گرفته است.

رئیس دادگستری زرند تصریح کرد: شهرستان زرند با وجود معادن بیشمار و احداث صنایع عظیم ماهیتی صنعتی به خود گرفته و بخش اعظم جمعیت شهرستان را قشر کارگر تشکیل می‌دهد که به طور قطع رعایت حقوق آن‌ها در محیط کاری بسیار ضروری است و از طرفی دیگر نیز داشتن زندگی شرافتمندانه بگونه که زندگی کاری به کیفیت زندگی شخصی شأن آسیب وارد نکند حق فرد و جامعه است.

وی افزود: در صورتی که فعالیت و اشتغال مانع از ایفای نقش‌های خانوادگی از جمله، همسری، پدری و فرزندی شود بایستی انتظار افزایش آسیب‌های اجتماعی را داشت و در حال حاضر هم اگرچه تصور بر آن است که عدم اشتغال تشدید کننده جرایم و آسیب‌های اجتماعی است، اما به طور محسوس آمار پرونده‌های تشکیل شده در دادگستری به ویژه در حوزه خانواده ریشه در بی توجهی به نهاد خانواده و نقش‌های شخصیتی ناشی از غرق شدگی و توجه بیش از حد افراد به اشتغال و نیاز‌های مادی و غفلت از نیاز‌های معنوی است.

وی گفت: توجه به همسر و فرزند سرمایه گذاری در زندگی است و در مقابل فاصله گرفتن از خانواده منجر به خسران می‌شود و بنابراین بایستی برای خانواده، همسر و فرزندان نیز برنامه ریزی کرد چرا که تامین آرامش خانواده ایجاد رابطه دوستانه میان اعضای خانواده و همکاری در امور، منجر به تربیت فرزند صالح که صدقه جاریه هستند می‌شود و در نتیجه از آسیب‌هایی که با وجود گسترش فضای مجازی رها شده، متوجه جامعه می‌شوند کاشته خواهد شد.

این مقام قضایی به حقوق کارگران در محیط کارگری پرداخت و خاطر نشان کرد: مطابق قواعد حقوقی و به ویژه نظریه خطر، کارفرمایان ملزم به تامین کامل شرایط استاندارد محیط کاری برای کارگران هستند و در نتیجه حمایت مطلق قانون از کارگر در صورتی که هر گونه رخداد و آسیبی در محیط کار برای پرسنل به وجود آید کارفرما مسئولیت مطلق دارد و در برابر قانون پاسخ گو خواهد بود مگر آنکه بتواند اثبات نماید که قصوری از سمت ایشان نبوده و تمامی استاندارد‌های ایمنی، فنی و بهداشتی را در محیط کاری رعایت شده است.

فرحبخش به تعلیمات اسلام در زمینه وجدان کاری پرداخت و گفت: همانگونه که پیامبر گرامی اسلام می‌فرمایند؛ عبادت ده جز است که ۹ جز آن را کار و کسب روزی حلال تشکیل می‌دهد و بنابراین می‌طلبد کارگران زحمت کش در زمان کار حداکثر بهره وری را داشته باشند و از سویی دیگر در زمانی که برابر شرایط جامعه و اقتضائات تحریم و جنگ اقتصادی مشکلاتی نیز برای کارفرمایان به وجود می‌آید، با درک موضوع، حداکثر خویشتن داری و صبوری را به خرج دهند و درخواست‌های به حق خود را به صورت مسالمت آمیز و قانونی دنبال نمایند.

رییس حوزه قضایی زرند در پایان به افزایش ورودی پرونده‌های کلاهبرداری اینترنتی در دستگاه قضایی اشاره کرد و افزود: مهمترین شگرد کلاهبرداران به شکل عمومی استفاده از نام آگاهی افراد و ارسال لینک به بهانه‌های مختلف و در قالب پیامک است که با در نهایت با دسترسی به مخاطبین و حساب‌های بانکی افراد به کلاهبرداری از افراد است و بنابراین موثر‌ترین راه، افزایش آگاهی و سواد رسانه‌ای در عموم مردم و باز نکردن لینک‌های ناشناس با سرشماره‌های شخصی است.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • روزگار به نام کارگر شد و به کام کارگر نشد
  • اعلام حمایت قاطع دستگاه قضایی از حقوق متقابل کارگر و کارفرما
  • وابستگی اقتصادی اسارت می‌آورد
  • علم الهدی : برای حل مشکلات معیشتی کارگران نمی‌توانیم تنها به دنبال افزایش دستمزد باشیم
  • آیت‌الله دژکام: بی‌انصافی در حق کارگر نباید انجام شود
  • رشد اقتصادی کشور در گرو بهبود شرایط زندگی کارگر است
  • زمینه بهبود وضعیت معیشتی‌ کارگران فراهم شود
  • دغدغه کارگران روی میز مسئولان
  • امنیت شغلی کارگران در کاشان تامین شود
  • کاهش رشد نقدینگی به تنهایی موجب مهار تورم نخواهد شد