Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسینی با بیان اینکه سالانه ۷۰ هزار هکتار از مساحت خراسان‌ جنوبی زیرکشت محصولات زراعی است، گفت: از این میزان ۴۰ هزار هکتار در پاییز و ۳۰ هزار هکتار در بهار زیر کشت محصولات مختلف می رود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «سید مجتبی حسینی» امروز (23 فروردین) در لایو زنده اینستاگرامی با خبرنگاران اظهار کرد: حوزه زراعت یکی از چهار رکن توسعه پایدار روستایی است در حال حاضر با توجه به تغییرات اقلیمی طی سالهای گذشته و کاهش منابع آبی، سطح زراعی استان تحت تاثیر قرار گرفته و بخشی از سطوح زراعی به باغی تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه سالانه 70 هزار هکتار از مساحت استان زیرکشت محصولات زراعی است، گفت: از این میزان 40 هزار هکتار آن در پاییز و 30 هزار هکتار در بهار زیر کشت محصولات مختلف می رود.

 

حسینی ادامه داد: این میزان سطح زیر کشت بهاره شامل محصولات علوفه‌ای، پنبه، دانه های روغنی، محصولات صیفی و سبزیجات می‌شود.

 

وی با تاکید بر اینکه افزایش عملکرد در واحد سطح عمده سیاست وزارت جهاد کشاورزی در بحث محصولات زراعی است که از دو طریق اقدامات به نژادی و به زراعی دنبال می شود، افزود: تهیه و تولید بذور اصلاح شده و شناسایی ارقام پربازده و سازگار با شرایط اقلیمی از جمله اقدامات در این حوزه است.

 

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه امسال برای افزایش عملکرد در واحد سطح برنامه ای تدوین شده است که ارقام پربازده و سازگار با شرایط اقلمی جایگزین کشت ارقام بومی شود، گفت: همچنین تغییر در تاریخ کاشت محصولات از بهاره به پاییزه جدیدترین سیاست های جهاد کشاورزی در راستای مدیریت خشکسالی در حوزه زراعی است و امسال کشت بهاره حبوبات و محصولات علوفه را به پاییز انتقال دادیم.

 

حسینی با اشاره به اینکه کمبود ماده عالی خاک یکی از بزرگترین مشکلات در حوزه کشاورزی خراسان جنوبی است، بیان کرد: برای رفع این مشکل یکی از برنامه های مورد تاکید گسترش کشاورزی حفاظتی و پایدار است که اکنون بشرویه جزو شهرستان های شاخص در این حوزه می باشد.

 

وی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر کمبود کودهای شیمیایی و دغدغه کشاورزان در استان، عنوان کرد: با وجود همه محدودیت ها و تحریم ها سال زراعی گذشته 18 هزار تن انواع کود پایه تامین و توزیع شد و در فصل زراعی گذشته نیز بیش از 10 هزارتن انواع کودشیمیایی و از ابتدای امسال نیز 550 تن کود در بین کشاورزان توزیع شده است و تلاش کرده ایم نیاز استان را با توجه به محدودیت های حمل ونقل از محل انبارهای داخلی تامین شود اما همچنان پیگیری ها برای تامین نیازهای استان در حال انجام است.

 

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه باید میزان تمایل و رغبت کشاورزان به بذور اصلاح شده افزایش یابد، ادامه داد: در تامین بذور مورد نیاز استان هیچ مشکلی وجود ندارد و حتی سال گذشته بخشی از نیازهای استان سیستان و بلوچستان در بحث بذور گندم را تامین کردیم.

 

حسینی در ادامه سطح زير كشت محصول گندم در استان را 18 هزار و 60 هكتار دانست و بيان كرد: ميزان برداشت گندم از اراضی سطح زير كشت بيش از 65 هزار تن پيش بينی شده است.

 

وی با بیان اینکه برای خريد تضمينی گندم كشاورزان امسال 18 مركز جمع آوری در شهرستان های استان فعال است، گفت: خریدگندم از کشاورزان از اواخر اردیبهشت ماه آغاز می‌شود و امسال نرخ خرید گندم در ابتدا 2 هزار و ۲۰۰ تومان تعیین شد که با رایزنی‌های مختلف به 2 هزار و ۵۰۰ تومان افزایش یافت.

 

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه چند سالی است که با هدف خودکفایی کشور در دانه های روغنی، کشت دانه های روغنی از جمله کلزا، کنجد و گلرنگ در اراضی کشاورزی استان رونق گرفته است، افزود: در سال زراعی جاری برنامه ریزی برای هزار و ۵۰۰ هکتار سطح زیر کشت دانه‌های روغنی است.

 

حسینی در پایان گفت: از این میزان ۱۳۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان زیر کشت دانه روغنی گلرنگ است.

 

پایان پیام/375

منبع: شبستان

کلیدواژه: محصولات زراعی کشت بهاره خرید تضمینی گندم دانه های روغنی کشت محصولات هزار هکتار زیر کشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۵۴۸۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت گندم مشخص شد

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، علیقلی ایمانی، مدیر عامل بنیاد ملی گندم‌کاران کشور و دبیر خانه کشاورز استان گلستان با توجه به بارش‌ها در استان‌های مختلف کشور به کشاورزان توصیه کرد و به مهر گفت: با توجه به بارندگی در برخی مناطق و دمای بالا، فضایی برای آفات گندم از جمله زنگ زرد، لکه سفید، سن زدگی و.... به وجود آمده که ضروری می‌کند کشاورزان رصد دائمی از مزارع داشته باشند.

بیشتر بخوانید: قیمت تضمینی گندم چند شد؟

وی افزود: در برخی مناطق با وجود اطلاع رسانی کشاورزان غفلت کردند و خسارت‌هایی به مزارع گندم وارد شد. اما بیشتر گندم کاران اگر چه سموم به اندازه کافی وجود نداشت به هر ترتیبی سمپاشی را انجام داده و از خسارت‌های سنگین‌تر جلوگیری کردند.

وی ادامه داد: با توجه به پیش آگاهی و هشدارهایی که داده شد تقریباً در بسیاری از استان‌ها زنگ زرد و سایر آفات مهار شده است.

وی تاکید کرد: رصد مزارع با دقت بیشتر انجام شود زیرا در حال حاضر در بیشتر استان‌های کشور شاهد بارش هستیم و پس از آن با رطوبت و گرما هوا رو به رو خواهیم بود که فضای مناسبی برای رشد آفات است.

پیش‌بینی میزان تولید

ایمانی در ادامه سخنان خود به خرید تضمینی گندم در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ اشاره کرد و گفت: سال گذشته کل تولید حدود ۱۳ میلیون تن بود که بیش از ۱۰ میلیون تن خرید تضمینی انجام شد. پیش بینی می‌شود امسال با افزایش تولید خرید تضمینی این محصول استراتژیک به حدود ۱۱ میلیون تن برسد.

وی گفت: اگر عوامل غیرمترقبه طبیعی مهار شود امکان تولید ۱۳ میلیون تن گندم در کشور وجود دارد.

مدیر عامل بنیاد ملی گندم‌کاران کشور یادآور شد: گندمزارهای استان‌های شمالی با توجه به خشکسالی و رطوبت هوا و افزایش دما شرایط مساعدتری برای بروز آفات دارند. همچنین بارش در ۱۵ استان کشور بالا بوده و این باعث می‌شود تا گندم کاران دقت بیشتری به مزارع خود داشته باشند.

دل‌نگرانی گندم‌کاران

ایمانی با اشاره به نگرانی گندم کاران درباره خرید تضمینی محصولاتشان عنوان کرد: یکی از دغدغه کشاورزان مربوط به مطالبات بوده و امیدوارند امسال پرداخت مطالبات کشاورزان همچون سال قبل با دیرکرد چند ماهه انجام نشود.

وی درباره قیمت خرید تضمینی گندم هم گفت: امسال خرید تضمینی گندم هر کیلو گرم ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان بوده و خرید تضمینی گندم دوروم هم که در صنایع غذایی مانند ماکارونی مورد استفاده قرار می‌گیرد ۱۸ هزار تومان است.

منبع: مهر

انتهای پیام/

کد خبر: 1229594 برچسب‌ها گندم

دیگر خبرها

  • پیش بینی برداشت ۸۸۱ تن گل محمدی در خراسان جنوبی
  • آغاز خرید گندم با نرخ هر کیلو ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان از هفته آینده
  • قیمت گندم مشخص شد
  • آمادگی و تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران
  • تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران
  • پیش‌بینی تولید ۱۶۰ هزار تن گندم در بیله‌سوار
  • قیمت هر کیلو گندم ۱۷ هزار و پانصد تومان/ آغاز خرید از هفته آینده
  • ۴۰ درصد مزارع گندم سیستان و بلوچستان برداشت شد
  • توسعه ۳۰۰ هزار هکتار اراضی؛ افزایش سه میلیون تنی محصولات کشاورزی
  • گندم‌های ذخیره شده در مراکز روباز خوزستان خسارت ندیدند