Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسن دانایی‌فر در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به خبر انتخاب مصطفی الکاظمی به عنوان مامور تشکیل دولت در عراق از سوی رئیس‌جمهور این کشور، در خصوص ویژگی‌های این انتخاب و همچنین استقبال دستگاه دیپلماسی کشورمان از این اقدام برهم صالح گفت: آقای کاظمی سومین نامزد مکلف از طرف رئیس‌جمهور عراق است اما یادمان نرود از زمانی که عادل عبدالمهدی استعفا داد،  شخصیت‌های مختلفی برای این نامزدی مطرح شدند که در نهایت سه نفر شامل محمدتوفیق علاوی، عدنان الزرفی و نهایتا مصطفی الکاظمی معرفی شدند که دو نفر اول در مدت معین موفق به تشکیل دولت نشدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی ادامه داد: در این مرحله اما به نظر می‌رسد که با توجه به مراسمی که برای اعلام نامزدی کاظمی برگزار شد و در آن شاهد حضور نماینده تمامی احزاب و تمام رهبران جریان‌های مختلف اعم از شیعه، سنی و کرد بودیم؛ کاظمی شانس بسیار زیادی را نسبت به دو نفر قبلی در اختیار داشته باشد و کابینه را تشکیل دهد. 

سفیر پیشین کشورمان در عراق در خصوص دلایل عدم موفقیت دو گزینه نخست تشکیل دولت در عراق نیز گفت: در بیانیه سخنگوی دستگاه دیپلماسی در خصوص انتخاب کاظمی به نکته دقیقی اشاره شده بود و همچنین روز گذشته نیز بنده دیدم آقای ابوحسن عامری رئیس فراکسیون فتح هم به همین لفظ اشاره کرده بودند که در نهایت مسیر درست انتخاب شد.

وی افزود: منظور این است که عراق یک کشور مبتنی بر احزاب است و نمایندگان پارلمان اعضای این احزاب هستند و وظیفه قانونی آنها است که نامزد تصدی پست نخست وزیری را مشخص کنند و این مساله نشان داد هم گزینه نخست و هم گزینه دوم با توجه به این که از طرق دیگری انتخاب شده بودند، به موفقیت نرسیدند. 

دانایی‌فر در پاسخ به سوالی در خصوص تحرکات اخیر نیروهای آمریکایی در عراق و همچنین نزدیک شدن به موعد تعیین شده توسط پارلمان این کشور برای خروج این نیروها و امکان تاثیرگذاری واشنگتن بر صحنه سیاسی بغداد نیز گفت: به نظر می‌رسد خواست پارلمان عراق در حال محقق شدن است و آمریکایی‌ها تنها یک سری صحنه‌سازی طراحی کردند که فضاسازی سیاسی بود و به دنبال عقب‌نشینی از پایگاه‌ها صورت گرفت چرا که براساس آنچه منابع رسمی عراق اعلام کرده‌اند آنها از بسیاری از پایگاه‌های خود عقب‌نشینی کرده‌اند و به زودی آماده ترک عراق خواهند شد. 

وی ادامه داد: مردم و جوانان عراق اجازه نمی‌دهند آمریکایی‌ها سیادت آنها و حق حاکمیت عراق را تحت‌الشعاع قرار دهند و واشنگتن راهی غیر از خروج از عراق ندارد.  

این تحلیلگر مسائل منطقه همچنین در خصوص برخی حساسیت‌های جناحی مبنی بر دخالت ایران در امور سیاسی عراق به ویژه در برهه انتخاب نخست‌وزیر نیز گفت: به نظر می‌رسد بخش قابل توجهی از این بحث‌ها طبیعی نبودند؛ چراکه روابط بین ایران و عراق، بین دو ملت و دو دولت رابطه‌ای خاص و ویژه است. البته برخی گروه‌های عراقی با رصد رسانه‌های ما این گونه برداشت می‌کنند که قصد تهران دخالت در امور همسایگان است که به هر صورت باید مراقبت کنیم؛ چراکه ایران و عراق منافع مشترک زیادی دارند و باید بتوانند مسائل خود را مشترکا دنبال کنند. 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: پارلمان عراق مصطفی الکاظمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۵۴۹۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصمیم کابینه جنگ رژیم صهیونیستی برای ادامه حملات به رفح

دفتر نخست‌وزیری رژیم صهیونیستی اعلام کرد که کابینه جنگ با اتفاق آرا تصمیم گرفت عملیات نظامی در رفح ادامه یابد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، دفتر نخست‌وزیری رژیم صهیونیستی اعلام کرد کابینه جنگ با اتفاق آرا تصمیم گرفت عملیات نظامی در رفح ادامه یابد.

تل‌آویو همچنین مدعی شده پیشنهاد حماس از خواسته‌های تل‌آویو بسیار دور از دسترس است اما آن‌ها هیئتی را برای «عدم از دست دادن شانس توافق» به قاهره می‌فرستد.

به گزارش ایمنا، جنبش حماس عصر امروز _دوشنبه، هفدهم اردیبهشت_ اعلام کرد که «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی این جنبش با «محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» نخست‌وزیر و وزیر خارجه قطر و «سید عباس کامل» رئیس دستگاه اطلاعات مصر تلفنی گفت‌وگو کرد. هنیه در این تماس تلفنی از موافقت حماس با پیشنهاد قطر و مصر درباره آتش‌بس در نوار غزه خبر داد.

شبکه «المیادین» نیز به نقل از یکی از رهبران مقاومت فلسطین گزارش داد که میانجی‌گران و جنبش حماس به یک فرمول جدید و محکم درباره برقراری آتش‌بس دست یافتند و این مشکل نیز حل شد.

وی گفت که حماس نرمش بیشتری برای دستیابی به توافق از خود نشان داد و اکنون توپ در زمین رژیم صهیونیستی است.

«طاهر النونو» از رهبران حماس نیز گفت که با پیشنهادی که شامل برقراری آتش‌بس، بازسازی ویرانه‌ها، بازگشت آوارگان فلسطینی و آزادسازی اسراست، موافقت کردیم.

وی افزود: منتظریم ببینیم میانجی‌گران در پاسخ به جوابیه رهبران حماس چه کار خواهند کرد، هیأت حماس نیز به زودی برای بررسی توافق آتش‌بس به قاهره می‌رود.

پیشتر شبکه «القاهرة الإخباریة» به نقل از یک منبع عالی‌رتبه مصر گزارش داد که هیأت حماس فردا (سه‌شنبه) با هدف تکمیل مذاکرات مربوط به آتش‌بس در نوار غزه، به قاهره بازمی‌گردد.

هیئت حماس یکشنبه شب (دیشب) پس از پایان مذاکرات در قاهره به منظور مشورت با رهبران این جنبش در قطر، عازم دوحه شد.

کد خبر 751278

دیگر خبرها

  • چرا نتانیاهو نمی‌خواهد جنگ در غزه تمام شود؟
  • تصمیم کابینه جنگ رژیم صهیونیستی برای ادامه حملات به رفح
  • بارزانی: با جدیت تمام، اجرای کامل توافق‌نامه امنیتی با تهران را دنبال خواهیم کرد
  • تصمیم کابینه جنگ اسرائیل برای ادامه حملات به رفح
  • اهمیت پیام‌های رئیس اقلیم کردستان عراق در تهران
  • توجه ویژه رسانه‌های عربی به سفر «مهم» بارزانی به ایران
  • هشدار کارشناسان درباره بحران مسکن در اروپا و خطر راست افراطی
  • اربیل: در روزهای سخت اولین تماس ما با جمهوری اسلامی ایران است
  • ممنوعیت فعالیت الجزیره در فلسطین اشغالی/ گانتز: شانس توافق کاهش یافت
  • کابینه جنگ اسرائیل امروز تشکیل جلسه می‌دهد