Web Analytics Made Easy - Statcounter

بر اساس برآورد بانک جهانی از شاخص های اقتصادی کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا، تا ابتدای ماه آوریل اقتصاد کشورهای این منطقه حدود ۱۱۶ میلیارد دلار یعنی معادل حدود ۳.۷ درصد نسبت به سال گذشته کوچکتر شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلومبرگ، شوک ناشی از افت شدید قیمت نفت و شیوع گسترده ویروس کرونا آنچنان سنگین و ناگهانی بوده که اقتصاددانان از تحلیل این رویدادهای کم سابقه ناتوان شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس برآورد بانک جهانی از شاخص های اقتصادی کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا، تا ابتدای ماه آوریل اقتصاد کشورهای این منطقه حدود 116 میلیارد دلار یعنی معادل حدود 3.7 درصد نسبت به سال گذشته کوچکتر شده است.

بانک جهانی در تازه ترین برآورد خود بر عدم شفافیت وضعیت موجود تاکید بیشتری داشته و اعلام کرد: «برآوردهای هزینه های بحران جاری برآوردهایی سیال است زیرا با توجه به گسترش شیوع کرونا پیش بینی نحوه واکنش اقتصاد جهانی، سیاست های ملی و جوامع بسیار دشوار شده است.»

منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا تقریبا در مرکز دو بحران موجود متوجه اقتصاد جهانی قرار گرفته است. خاورمیانه به عنوان منطقه میزبان برخی از بزرگترین تولیدکنندگان نفت جهان همچنین در حال مواجهه با شمار روز افزون موارد ابتلا به ویروس کروناست و از جمله ایران جزء کشورهای عمده درگیر این بحران به شمار می رود.

فرید بلهاج نایب رئیس بخش خاورمیانه و شمال آفریقای بانک جهانی در این باره گفت: «خاورمیانه و شمال آفریقا بیش از هر منطقه دیگری در جهان با 2 بحران متفاوت اما مرتبط یعنی شیوع کرونا و افت قیمت نفت مواجه است.»

بانک جهانی گفته علاوه بر آسیب وارده به اقتصادهای منطقه از ناحیه افت وضعیت سلامت عمومی، شیوع کرونا همچنین در حال کاهش دادن تقاضای جهانی برای کالاها و خدمات تولیدی این منطقه است. بحران جاری همچنین به دلیل محدود کردن تردد افراد در حال کاهش دادن عرضه و تقاضای داخلی است.

در همین حال، به گفته بانک جهانی افت قیمت نفت در عین حالی که در حال آسیب زدن به کشورهای صادرکننده نفت است، از طریق کاهش حجم ارسال پول، سرمایه گذاری و جریان سرمایه به اقتصاد کشورهای وارد کننده نفت نیز لطمه می زند. 3 کشور از 6 کشور عرب حاشیه خلیج فارس احتمالا در سال جاری میلادی شاهد رشد منفی اقتصادی خواهند بود و رشد اقتصادی در عربستان احتمالا اندکی بالاتر از صفر خواهد بود.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: خاورمیانه و شمال آفریقا بانک جهانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۵۵۸۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بدهی خارجی ایران کمتر از ۲۶ کشور خاورمیانه و آسیای مرکزی شد

صندوق بین‌المللی پول از کاهش قابل توجه بدهی خارجی ایران در سال ۲۰۲۳ خبر داد و اعلام کرد ایران و الجزایر کمترین میزان بدهی خارجی را در منطقه خاورمیانه و آسیای مرکزی طی این سال داشته‌اند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، صندوق بین‌المللی پول در گزارش جدید خود موسوم به چشم‌انداز اقتصاد منطقه خاورمیانه و آسیای مرکزی به بررسی میزان بدهی خارجی 28 کشور منطقه از جمله ایران پرداخته است.

بر اساس محاسبات این نهاد بین‌المللی ایران به همراه الجزایر کمترین نسبت بدهی خارجی به تولید ناخالص داخلی در سال 2023 را در مقایسه با سایر کشورهای منطقه داشته‌اند.

در این گزارش نسبت بدهی خارجی ایران به تولید ناخالص داخلی در سال 2023 تنها 1.7 درصد اعلام شده است که کمتر از همه کشورهای خاورمیانه و آسیای مرکزی به‌جز الجزایر است.

بدهی خارجی ایران در سال 2023 کاهش قابل توجهی نسبت به سال قبل داشته است. در سال 2022 نسبت بدهی خارجی ایران به تولید ناخالص داخلی 2.2 درصد اعلام شده بود که بر این اساس این رقم در سال 2023 کاهش 22 درصدی داشته است.

میزان بدهی خارجی الجزایر به تولید ناخالص داخلی این کشور در سال گذشته میلادی 1.3 درصد گزارش شده است. بحرین با بدهی 201.4 درصدی بدهکارترین کشور خاورمیانه شناخته شده است.

متوسط بدهی کشورهای منطقه خاورمیانه، شمال آفریقا و آسیای مرکزی به کل تولید ناخالص داخلی آن‌ها در سال 2023 برابر با 47.8 درصد برآورد شده است.

نسبت بدهی کشورهای صادرکننده نفت منطقه به تولید ناخالص داخلی‌شان در این سال نیز 42.9 درصد اعلام شده است. بر این اساس متوسط بدهی خارجی منطقه 28 برابر ایران بوده است .

صندوق بین‌المللی پول نسبت بدهی خارجی عربستان به تولید ناخالص داخلی این کشور در سال 2023 را 26.6 درصد محاسبه کرده است که 15 برابر بدهی خارجی ایران است. بدهی خارجی امارات متحده عربی نیز معادل 94.7 درصد تولید ناخالص داخلی آن در سال جاری برآورد شده که 55 برابر ایران است.

نسبت بدهی خارجی برخی کشورهای دیگر به تولید ناخالص داخلی‌شان در این سال عبارت است از: آذربایجان 9.8 درصد، عراق 22.8 درصد، کویت 35.8 درصد، عمان 60.3 درصد، مصر 50.1 درصد، گرجستان 71.8 درصد، اردن 84.1 درصد، مراکش 48.8 درصد، پاکستان 40.1 درصد، تاجیکستان 64.7 درصد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • راهکار پایان دادن به تقاضای کاذب دلار
  • قیمت جهانی طلا به ۲۲۸۳ دلار و ۲۳ سنت رسید
  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است
  • اژدهای زرد در مسیر صلح‌سازی / بررسی نوع بازیگری چین در حوزه میانجیگری میان گروه های فلسطینی
  • تثبیت قیمت نفت در پی مذاکرات آتش‌بس در خاورمیانه
  • کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند
  • رونمایی از ارزان‌ترین گوشی تاشو دنیا با دوربین ۱۰۸ مگاپیکسلی
  • چشم بازار نفت به خاورمیانه/ ضعف کوتاه‌مدت نفت نشانه چیست؟
  • بدهی خارجی ایران کمتر از ۲۶ کشور خاورمیانه و آسیای مرکزی شد
  • تکیه خاتون‌آبادی، نقش جهانی کوچک در دل تخت فولاد