Web Analytics Made Easy - Statcounter

بخشی جدایی‌ناپذیر از حقوق بنیادین مردم کشورهای اروپایی در بحران کرونا آسیب دیده است. به نظر آژانس حقوق اساسی اتحادیه اروپا آزادی‌های اساسی می‌تواند به خاطر تندرستی مردم موقتا تعطیل شود اما این نباید عادی و همیشگی تلقی شود.

به گزارش یسنا به نقل از شبکه خبری دویچه وله، قوانین بین‌المللی اجازه می‌دهند که حقوق بنیادین مردم برای گذار از یک بحران برای مدتی محدود تعطیل شود؛ اما این امر را نباید طبیعی و ابدی تلقی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نهاد نظارت بر حقوق اساسی وابسته به اتحادیه اروپا در گزارشی تازه نگرانی خود را نسبت به پایمال شدن حقوق اساسی مردم در پرتو پیکار با بیماری کووید۱۹ ابراز کرده است.

آژانس حقوق بنیادین در نخستین گزارش خود درباره بحران کرونا گفته است که کمابیش تمام کشورهای اروپایی برای رویارویی با اپیدمی کرونا بخشی از حقوق اساسی شهروندان خود را نقض کرده‌اند.

کارشناسان حقوق اساسی محدودیت‌های کنونی را برای مقابله با پاندمی کرونا قابل‌ توجیه می‌دانند، اما در عین حال تأکید می‌کنند که حقوقی مانند آزادی تجمع و تحرک، حق بهداشت و کار از حقوق اساسی مردم هستند که باید با احتیاط فراوان محدود شوند، اثرات این امر بایستی روشن باشد و تنها برای مدتی معین اعمال شود.  

کارشناسان در گزارش تازه موارد متعدد نقض حقوق بنیادین را برشمرده‌اند. آنها یادآور شده‌اند که با توجه به سرعت گسترش اپیدمی کرونا آنها نمی‌توانند درباره چندوچون محدودیت‌های اعمال شده به دقت داوری کنند. در گزارش کنونی تنها عملیات دولت‌های اروپایی در ‌فاصله اول فوریه تا ۲۰ مارس ۲۰۲۰ مد نظر قرار گرفته است.

محدودیت‌های ناگزیر

مارتا اشتیکینگز، از مؤلفان گزارش تازه درباره حقوق اساسی شهروندان اروپا می‌گوید: «درباره اثرات محدودیت‌های اعمال شده باید گفت که از سویی شامل همه مردم می‌شوند اما از سوی دیگر برخی از گروه‌ها زیر فشار بیشتری قرار می‌گیرند». او مثال می‌زند که افراد ساکن خانه سالمندان، زندانیان و پناهجویان مقیم اردوگاه‌ها آشکارا فشار بیشتری متحمل می‌شوند.

او تأکید می‌کند که رفت و آمد این افراد به شدت محدود شده و آنها در محدودیت بیشتری فرو رفته‌اند. برای جبران این وضعیت در برخی از کشورها امکانات ارتباطی بیشتری برای زندانیان گذاشته شده یا برخی از آنها قبل از پایان محکومیت آزاد شده‌اند.

مخاطرات جنبی قرنطینه‌نشینی

پیامدهای ناگوار بحران کرونا به فشارهای اعمال شده از سوی دولت‌ها محدود نمی شود، بلکه عوارض دیگری دارد، برای نمونه از زمان اجرای قرنطینه، شمار خشونت خانگی به مراتب بیشتر شده است؛ تا آنجا که برخی از کشورها پایگاه های تلفنی برای مراجعه و رسیدگی به این موارد برپا کرده اند.

در برخی از کشورها مواردی از بیگانه ستیزی دیده می شود، که قربانیان آن بیشتر افراد با هویت خاور دور هستند. برخی از سیاستمداران راستگرا آشکارا و با لحنی تحقیرآمیز از "خطر شرق" سخن گفته‌اند.

به نظر کارشناسان حقوق اساسی در حوزه صنعت و بازار کار نیز پدیده‌های ناشایستی دیده می شود. از آنجا که فعالیت و درآمد بسیاری از رشته‌های صنعتی بر اثر شیوع کرونا به خطر افتاده است، بسیاری از کارفرمایان به پایمال کردن حق کارکنان خود روی آورده‌اند و برای نمونه مایل نیستند که آنها از حقوق خود آگاهی داشته باشند. ادارات مسئول باید مراقب باشند و بدانند که در شرایط دشوار کنونی برخی از کارفرمایان می‌کوشند به شکل خودسرانه کارکنان را اخراج و حقوق صنفی آنها را پایمال کنند. 

در شرایط گسترش کرونا، در کشورهای اروپایی، غیر از سوئد، تمام مدارس تعطیل شده‌اند؛ باید مراقب بود که این امر عادی تلقی نشود و دولت‌ها از این امر برای کاستن از بودجه آموزش و پرورش سوءاستفاده نکنند. وظیفه دولت‌هاست که تمام شهروندان، از همه لایه‌های اجتماعی و فرهنگی، حتما به اطلاعات کافی درباره گسترش کرونا دسترسی داشته باشند. هیچکس نباید به خاطر زبان مادری یا محدودیت‌های دیگر از دستیابی به اطلاعات کافی محروم بماند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کروناویروس کرونا در جهان حقوق بنیادین حقوق اساسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۵۶۰۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اروپا در حال سرکوب اعتراضات مسالمت آمیز در حمایت از فلسطین است

کشور‌های اروپایی که خود را حامی حقوق بشر و آزادی بیان می‌دانند و اعتقاد به لیبرالیسم را بخشی از هویت قاره سبز تعریف می‌کنند، از زمان نسل کشی رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان در غزه تاکنون اقدام به حمایت همه جانبه از تل آویو کرده و هر گونه مخالفت در این زمینه را سرکوب می‌کنند. 

به گزارش الجزیره، گروه‌های حقوق بشری می‌گویند مقامات اروپایی در حال سرکوب تظاهرات مردمی در حمایت از فلسطینیان در این قاره هستند. 

جولیا هال، از مقامات عفو بین الملل امروز (دوشنبه) با هشدار درباره نقض آشکار آزادی بیان در قاره اروپا در تظاهرات طرفداران فلسطین، تاکید کرد: ما شاهد آن هستیم که مقامات اروپایی قوانین مربوط به نفرت پراکنی و قوانین مبارزه با تروریسم را به عنوان ابزاری برای پیگرد سخنان مشروع تحت استاندارد‌های بین المللی مردم مورد استفاده قرار می‌دهند. 

وی خاطر نشان کرد: اکنون موج گسترده‌ای از لغو تظاهرات ها، هدف قرار دادن اعتراضات صلح آمیز، دانشگاهیان، و هر کسی که اقدام به اعلام همبستگی با حقوق بشر فلسطینیان کرده و از اسراییل انتقاد کند، در اروپا شکل گرفته است. 

براساس اعلام انجمن مدنی اروپا مستقر در بروکسل، مقامات دستکم ۱۲ عضو اتحادیه اروپا اقدام به برداشتن گام‌های نامناسب شامل جلوگیری از برگزاری تظاهرات مردمی به دلیل آنچه نظم عمومی و امنیت خوانده شده است، کرده اند. 

مقامات فرانسوی اقدام به ممنوعیت تظاهرات در حمایت از فلسطینی ها، لغو کنفرانس‌ها در این زمینه، و دو مقام سیاسی چپ گرا را به اداره پلیس برای انجام تحقیقات پیرامون حمایت از تروریسم دعوت کرده اند!

آلمان نیز ماه جاری میلادی از ورود وانیس واروفاکیس، وزیر دارایی پیشین یونان به این کشور به دلیل آنچه نگرانی از اظهارات ضدیهودی و ضداسراییلی خوانده شده است، جلوگیری کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • دولت اوکراین به دنبال راه حل های جدید برای مقابله با تهاجم روسیه
  • اروپا در حال سرکوب اعتراضات مسالمت آمیز در حمایت از فلسطین است
  • زلنسکی مجوز نقض حقوق بشر در جنگ اوکراین را از اروپا می‌گیرد
  • بن‌فرحان: تنها اسرائیل مخالف توقف جنگ غزه است
  • (تصاویر) وضع ناگوار حاشیه‌نشین‌های مرادآباد
  • روستای رودریش شهرستان کهگیلویه درگیر اپیدمی بیماری تب مالت است
  • نیرو‌های مسلح، پشتوانه امنیت مردم هستند
  • کالاهای اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت 2 تا 3 برابری به دست مردم می رسد/ شرایط کنونی یعنی دولت منطقا باید در سیاست ارزی خود تجدیدنظر کند
  • عضو پارلمان اروپا: این نهاد ننگ بشریت است
  • گسترش اعتراضات حامیان فلسطین در اروپا