Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-30@00:54:55 GMT

افسانه ۱۰ میلیون دلاری

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۵۹۶۰۷

افسانه ۱۰ میلیون دلاری

آفتاب‌‌نیوز :

«مهدی تاج، رئیس وقت فدراسیون فوتبال ۲۸ تیرماه در برنامه ورزش و مردم حاضر شد و مقابل دوربین‌های تلویزیون درباره طلب فدراسیون فوتبال ایران از فیفا به مردم گفت: «۱۰ میلیون دلار از فیفا طلب داریم و نمی‌توانیم بگیریم.»

روزنامه ایران ورزشی در ادامه نوشت: بعد از آن او بارها و بارها این صحبت را تکرار کرد و گاهی این رقم را ۷،۸ میلیون دلار اعلام می‌کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر همین اساس او از بانک مرکزی درخواست وام کرده بود و مبالغی را قرض گرفته بود تا بعدها با وصول طلب ۱۰ میلیون دلاری ایران، این مبالغ را پرداخت کند. حالا اما جالب است بدانید این طلب ۱۰ میلیون دلاری، افسانه‌ای بیش نبود. مبلغ اصلی طلب ما از فیفا، ۲ میلیون و ۲۶۲ هزار دلار است که مبلغ ۲ میلیون و ۲۵۴ هزار دلار از آن بابت پاداش جام جهانی به باشگاه‌ها تعلق دارد. طلب ایران از فیفا چقدر است؟ تنها حدود ۸ هزار دلار!

بالاترین نهاد فوتبال در جهان، گزارش عملکرد مالی خود را به این شکل شفاف و دقیق به صورت سالانه مشخص می‌کند. برای هر فدراسیون چند اکانت مالی شفاف ساخته شده و جزئیات فعل و انفعال مالی در آن ثبت می‌شود و در سند مالی شماره‌دار نیز جزئیات اسناد مالی برای فدراسیون‌ها و فیفا به راحتی قابل دسترس خواهد بود. این در حالی است که در ایران، مدیران فدراسیون فوتبال به هیچ عنوان جزئیات حساب ارزی خود را به این شکل به اعضای مجمع ارائه نمی‌دهند و تنها به ارائه گزارش‌های کلی بسنده می‌کنند.

باید از فدراسیون فوتبال دعوت کنیم تا رسماً به جامعه فوتبال توضیح دهد که در سال ۹۷ و ۹۸ برای دریافت کمک مالی از فیفا در پروژه فیفا فوروارد چه طرحی را ارائه داده‌اند و آیا تأییدیه طرح را گرفته‌اند؟ آنها می‌توانستند به بهانه‌های مختلف از جمله سیل و از بین رفتن بسیاری از زیرساخت‌های فوتبالی در نقاط مختلف کشور پروژه ساخت و ساز تعریف کنند و برای این پروژه‌ها، بودجه قابل توجهی از فیفا بگیرند. تا زمانی که این شفاف‌سازی دقیق و اصولی اتفاق نیفتد نمی‌توان صحبت‌های مدیران فدراسیون فوتبال درباره مطالبات ۸ میلیون دلاری از فیفا را باور کرد؛ به ویژه این که اسناد نشان می‌دهد بسیاری از این پول‌ها مربوط به پاداش جام جهانی و ... با مکاتبات صورت گرفته خرج شده است!

فدراسیون فوتبال برای برگزاری دو بازی دوستانه با تیم‌های ترینیداد و توباگو و ونزوئلا قبل از جام ملت‌های آسیا پول قابل توجهی به فدراسیون فوتبال این کشورها پرداخت کرد. طبق نامه‌نگاری‌های صورت گرفته با فیفا مبلغ ۱۴۳ هزار یورو به ترینیداد و توباگو و مبلغ ۹۲ هزار یورو به ونزوئلا از محل درآمدهای ایران پرداخت شده است. مسابقات دوستانه‌ای که هیچ کمک قابل توجهی به فوتبال ملی ایران نداشت و فقط باعث از بین رفتن چیزی حدود ۴ میلیارد تومان از بودجه فدراسیون نزد فیفا شد. پولی که اگر خرج زیرساخت‌های فوتبال ملی می‌شد، قطعاً نتایج مثبت و بهتری به دنبال داشت. جالب اینجاست که تیم ایران به عنوان تیم اول آسیا، برای برگزاری بازی دوستانه به حریفان پول پرداخت می‌کند و تیم‌هایی مثل ترینیداد و توباگو و ونزوئلا باید پول هم می‌دادند تا با تیم ملی ایران بازی کنند اما همان طور که صورت‌های مالی فیفا نشان می‌دهد ما به این کشورها ۲۳۵ هزار یورو پول دادیم!

پاداش باشگاه‌های ایرانی از فیفا به خاطر حضور بازیکنان‌شان در جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه ۲ میلیون و ۲۵۴ هزار و ۹۵ دلار است. بر اساس اسناد و مدارک ارائه شده از سوی فدراسیون جهانی سهم باشگاه‌های ایرانی از این مبلغ هم به این شکل است: استقلال (۸۴۰۵۱۰ دلار)، پرسپولیس (۶۴۹۴۸۵ دلار)، سایپا (۲۲۹۲۳۰ دلار)، سپاهان و سیاه‌جامگان هر کدام (۷۶۴۱۰ دلار)، ذوب‌آهن (۲۲۹۲۳۰ دلار)، پدیده (۱۵۲۸۲۰ دلار).

البته جزئیات و تقسیم این مبالغ مشخص شده و به خاطر تحریم‌ها، هیچ‌یک از باشگاه‌های ایرانی نتوانسته‌اند مطالبات خود را از فیفا دریافت کنند.

باشگاه استقلال همین چند ماه قبل طلب ۴۳۰ هزار دلاری پروپئیچ را از محل مطالبات خود در فیفا پرداخت کرد و فدراسیون جهانی پول را به این طلبکار داد. اخیراً باشگاه پرسپولیس هم در نامه به فیفا درخواست کرده از محل پاداش جام جهانی، پول چند نفر از طلبکارانش پرداخت شود و فیفا با این موضوع موافقت کرده است.

گفتنی است فیفا پول پاداش باشگاه‌های ایرانی برای حضور بازیکنان در جام جهانی ۲۰۱۸ را در تاریخ ۲۰۱۸/۰۱/۳۰ در اکانت مالی ایران لحاظ کرد. همچنین در سند ۱۱۰۰۷۱ که جزئیات آن مشخص نیست مبلغ ۲ میلیون فرانک سوئیس پرداختی برای فدراسیون فوتبال هم داشته است. درباره جزئیات این فعل و انفعال مالی باید منتظر شفاف‌سازی مدیران فدراسیون فوتبال باشیم. همچنین گفته می‌شود پول حضور ایران در کمپ لکوموتیو مسکو در روسیه هم از طریق فیفا پرداخت شده که معلوم نیست جزئیات آن به چه شکل بوده و در چه زمانی این پرداختی صورت گرفته است.

جزئیات پرداختی ۱۴۹ هزار یورویی طبق سند مالی ۲۷۰۰۱۱۱۸ هم از موارد غیر شفاف است. فیفا طبق این اسناد پرداختی ۱۶۵ هزار یورویی به شرکت euro stat sport ltd هم داشته است. سه روز بعد هم فعل و انفعال ۱۴۶ هزار فرانکی با همین عنوان در سیستم مالی ثبت شده است. فیفا پرداختی ۵۰هزار دلاری برای پروژه فوروارد هم داشته است.

البته هزینه دادگاه CAS برای رسیدگی به پرونده ایران و عربستان به مبلغ ۱۹ هزار فرانک و۱۷ هزار فرانک هزینه وکالت، حدود ۶۰ هزار دلار و ۲۷ هزار یورو هزینه‌های نوشیدنی اضافه و خدماتی شرکت‌های روسیه‌ای به ایران در جام جهانی ۲۰۱۸ موارد دیگری است که در این اسناد مشاهده می‌شود.

اسناد مالی فیفا نشان می‌دهد فدراسیون فوتبال ایران تا تاریخ ۲۰۱۹/۰۷/۲۲ (۳۱ تیر‌ماه ۱۳۹۸) تنها ۲ میلیون و ۲۶۲ هزار و ۴۳ دلار از این نهاد بین‌المللی طلب دارد. این در حالی است که مدیریت فدراسیون فوتبال در ماه‌های گذشته به صراحت از طلب ۸ تا ۹ میلیون دلاری از فیفا حرف زده است. مهدی تاج و مدیران فوتبال حتی رسماً درخواست کردند به خاطر مشکلات مربوط به دریافت این پول از فیفا به خاطر تحریم‌ها، بانک مرکزی به فدراسیون ۱۰ میلیون دلار پول قرض بدهد.

این اتفاق در شرایطی رخ داده که اعداد و ارقام اسناد مالی فیفا با آن چیزی که مدیران فدراسیون فوتبال از آن حرف می‌زنند اصلاً همخوانی ندارد.

مدیران فدراسیون البته اعتقاد دارند فیفا برای ساخت زمین چمن کمپ تیم‌های ملی، باید مبلغ ۱‌میلیون دلار به فدراسیون پرداخت کند. آنها مدعی هستند برای ساختن ساختمان اداری فدراسیون و چند پروژه عمرانی دیگر مثل ساخت خوابگاه برای زنان هم قول دریافت ۲ میلیون یورو را از فیفا گرفته‌اند و حداقل ۱‌میلیون یورو بودجه سالیانه خودشان را هم گویا به این مبالغ اضافه کرده‌اند.

چند ماه قبل، فدراسیون جهانی فوتبال در نامه‌نگاری که با خبرگزاری تسنیم داشت، درباره جزئیات مطالبات عمرانی و کمک‌های مالی فدراسیون ایران اعلام کرده بود: تا امروز میزان پرداختی‌های واریزنشده مربوط به برنامه FIFA Forward و بودجه‌های مربوط به برنامه کمک مالی فیفا (FAP)، رقمی در حدود ۵/۷ میلیون دلار آمریکاست.

به این ترتیب طبق قوانین فیفا این مبالغ مطالبات فدراسیون فوتبال از فیفا به حساب نمی‌آید و در ازای تعریف پروژه برای ساخت و ساز و توسعه فوتبال در صورت تأیید شدن از سوی فیفا، بودجه و کمک مالی به آن تعلیق می‌گیرد و مدیران فدراسیون فوتبال ایران پروژه‌های به اتمام نرسیده و شروع نشده را هم جزئی از مطالبات خود مطرح می‌کنند.»

 

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: فیفا مهدی تاج فدراسیون فوتبال مدیران فدراسیون فوتبال باشگاه های ایرانی ۱۰ میلیون دلار میلیون دلاری ۲ میلیون مالی فیفا هزار یورو جام جهانی هزار دلار باشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۵۹۶۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آماده‌باش فدراسیون برای ال‌کلاسیکوی فوتبال ایران

پس از گذشت حدود یک هفته از اعلام قانون جدید فدراسیون فوتبال، مدیر تیم فوتبال سپاهان به کمیته اخلاق احضار شد که به نظر می‌رسد راهکار جدید فدراسیون برای پیشگیری از حواشی تقابل سپاهان و پرسپولیس و پیرو آخرین بخشنامه جرایم باشگاهی باشد.

به گزارش ایسنا، در چند روز گذشته فدراسیون فوتبال در ادامه قوانین جدید این فصل، این بار سراغ صحبت‌های اعضای تیم‌ها رفت و اعلام کرد که بیانیه‌ها و مصاحبه‌های غیر فنی اعضای تیم‌ها علیه فدراسیون، سازمان لیگ، هیات فوتبال استان، باشگاه‌ها، کمیته‌های فدراسیون و اعضای باشگاه‌ها جریمه حداقل ۲ میلیارد تومانی در پی خواهد داشت که البته این قانون سکه‌ای است که دو رو دارد.

با اینکه هدف فدراسیون‌نشینان از این قوانین جلوگیری از حواشی میان باشگاهی و درگیری‌های رسانه‌ای است اما در سوی دیگر می‌تواند دموکراسی و حق انتقاد را از روح فوتبال بگیرد و تیم‌ها حق خود را در حال ضایع شدن ببینند. البته این محکومیت‌ها عموما دامن‌گیر تیم‌هایی می‌شود که در جنگ رسانه‌ای کمتر از رقبا دست دارند و با افزایش بار مالی، رغبتی به ادامه نخواهند داشت.

مجتبی فریدونی، مدیرعامل پیشین ذوب‌آهن در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: جریمه‌های فدراسیون بار مالی باشگاه‌ها را سنگین‌تر کرده و شاید لیگ را از پویایی خارج کند. باشگاه‌ها همین الان هم در بودجه‌هایشان مشکل دارند و پرداختی‌هایشان عقب افتاده است. باشگاهی که در مخارج فعلی‌اش مانده، جریمه را نمی‌تواند بپردازد.

فریدونی همچنین با انتقاد از «سیاست کسب درآمد فدراسیون از طریق جرایم،» ادامه می‌دهد: رویکرد سازمان لیگ در این مدت تنها جریمه کردن است و ظاهرا تنها ممر درآمدی سازمان لیگ و فدراسیون است. درست است که این جرایم بازدارندگی ایجاد می‌کند اما به هر حال بازیکن یا سرمربی تحت شرایط و فشار بازی ممکن است چیزی بگوید و نمی‌توان آن را با جرایم کنترل کرد. لیگ همین است و شاید با این قوانین آزادی انتقاد گرفته شود.

فرشید طالبی، بازیکن پیشین سپاهان نیز تصمیمات فدراسیون را پاک کردن صورت مساله دانست و در خصوص راه حل درست گفت: باید مشکلات را بپذیرند و برای حل آن اقدام کنند. برای این کار باید به جای اتخاذ تصمیمات سفت و سخت، با شیوه هم‌اندیشی پیش بروند.

او خاطرنشان کرد: در لیگی که تمام تیم‌ها مشکل و شکایت دارند، پس قطعا یک جای کار می‌لنگد. باید به جای محکومیت، هم‌اندیشی شود. کمیته انضباطی امسال پول کمی از جرایم نگرفته و فکر کنم لیگ ما با پول جرایم می‌چرخد! باید فدراسیون بپذیرد که در این قوانین ابهاماتی وجود دارد که باید رفع شوند.

طالبی ادامه داد: قبول دارم که برخی تیم‌ها شور موضوع را درمی‌آورند و این هم بد است. انتقاد و بیان مشکل، روش دارد. اگر قرار است حقی ضایع نشود تا زمان ورود VAR حل نخواهد شد.

مجید محافظت‌کار، مربی تیم آلومینیوم نیز در واکنش به این موضوع تصریح کرد: ما موظفیم که به قانون احترام بگذاریم اما اگر قوانین به طور یکسان اجرا شوند. اگر سرمربی تیم ما به خاطر یک مصاحبه سریعا محروم می‌شود، برای دیگر تیم‌ها نیز همین طور باشد. همسان نبودن در اجرای قوانین ما را اذیت می‌کند ولی باید احترام بگذاریم.

با این حال ابراهیم صادقی، مربی ذوب‌آهن معتقد است که بیانیه‌نویسی هیچ کمکی به فوتبال نمی‌کند و باید به مسائل فنی بپردازیم.

قوانین باید ابتدا به تصویب هیات رئیسه فدراسیون فوتبال برسند و اجرایی شوند اما شاید تدوین این مقررات دست فضاهای رسانه‌ای غیررسمی را به فضای انتشار محتوا باز کند که حقوق تیم‌ها در این موضوع یکسان نخواهد بود و همین امر می‌تواند تنش در بازی‌های حساسی چون تقابل سپاهان و پرسپولیس را بیشتر کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فدراسیون فوتبال دوباره درخواست حواله خودرو داد
  • هشدار فیفا به محرومیت رئال، بارسا و تیم ملی اسپانیا
  • زارعی: سهمیه ایران در لیگ نخبگان آسیا در سال ۲۰۲۴ تغییری نکرده است
  • مشتری ۲میلیون دلاری تیم ایرانی به جهانبخش
  • استقلال و یاسین سلمانی، بیرانوند و سپاهان!
  • هدف‌گذاری رشد ۲۰ میلیارد‌دلاری تجارت
  • آماده‌باش فدراسیون برای ال‌کلاسیکوی ایران
  • پیدا و پنهان پول پاشی آمریکا برای مثلث نیابتی
  • آماده‌باش فدراسیون برای ال‌کلاسیکوی فوتبال ایران
  • مقام سابق موساد: ایران با دور زدن تحریم‌ها ۸۰ میلیارد دلار ذخیره کرد