Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام حسینی‌نوری انجام واجبات شرعی را یکی از موضوعات مهم برای جان‌باختگان ویروس کرونا برشمرد و گفت: حوزه‌های علمیه و روحانیت در حوزه‌های خواهران و برادران برای انجام این واجب شرعی اعلام آمادگی کردند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اندیمشک، «حجت‌الاسلام سید مصطفی حسینی‌نوری» امروز (سه شنبه ۲۳ فروردین) در نشست ستاد مقابله با ویروس کرونا شهرستان اندیمشک، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه اظهار کرد: پس از شیوع ویروس کرونا اقدامات و تلاش‌های شبانه‌روزی توسط فرماندار، اعضای شورای تامین و اعضای ستاد ملی مبارزه با ویروس کرونا در اندیمشک صورت گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

امام جمعه اندیمشک انجام واجبات شرعی را یکی از موضوعات مهم در ویروس کرونا برشمرد و افزود: بر اساس فقه شیعه متوفیان باید با آدابی به‌خاک سپرده شوند که در مرحله اول غسل ترتیبی و ارتماسی است و اگر مقدور نبود غسل به‌صورت تیمم انجام می‌شود.

 

وی به نظر مقام معظم رهبری در خصوص شرایط غسل متوفیان اشاره کرد و اذعان داشت: حوزه‌های علمیه و روحانیت در حوزه‌های خواهران و برادران برای انجام این واجب شرعی اعلام آمادگی کردند و این بستگی به نظر ستاد ملی مبارزه با ویروس کرونا و شبکه بهداشت و درمان دارد.

 

حجت‌الاسلام حسینی‌نوری تصریح کرد: در صورتی که شرایط و مکان برای غسل متوفیان امکان‌پذیر نباشد، می‌توان با احداث و راه‌اندازی غسالخانه صحرایی این واجب شرعی را توسط حوزه و روحانیت انجام داد.

 

«پیمان جهانگیری» نیز با اشاره به اجرای طرح‌های ترافیکی نقش مهمی در مدیریت و مقابله با کرونا داشته است عنوان کرد: مناطق مختلف شهرستان اندیمشک به‌صورت مستمر ضدعفونی و گندزدایی می‌شود و شهروندان باید با درک اهمیت و حساسیت موضوع از تردد غیرضروری خودداری کنند.

 

فرماندار اندیمشک بیان کرد: در عوارضی پل‌زال به عنوان ورودی شهرستان اندیمشک، محدودیت ترافیکی اجرا شده و تا بهبودی کامل ویروس کرونا این محدودیت‌ها با جدیت تمام ادامه دارد.

 

وی با بیان اینکه در راستای ادامه اقدامات پیشگیرانه ستاد مدیریت و مبارزه با ویروس کرونا آماده دریافت طرح‌ها، ایده‌ها، نظرات و پیشنهادات کاربردی صاحب‌نظران و شهروندان در جهت مقابله با ویروس ویروس در سطح شهرستان اندیمشک است اضافه کرد: شهروندان می‌توانند تا ۳۱ فروردین در این نظرسنجی شرکت و نقطه نظرات خود را به سامانه ۵۰۰۰۲۶۱۶۳ ارسال کنند و در پایان به ۲۰ پیشنهاد برتر و کاربردی لوح تقدیر و جوایزی به رسم یادبود اهدا می‌شود.

 

جهانگیری امنیت پایدار را اساس رشد و توسعه دانست و ادامه داد: تلاش کارکنان خدوم نیروی انتظامی شهرستان اندیمشک در جهت تامین امنیت و رفاه شهروندان قابل تقدیر است.

 

همچنین «عبدالرحمن روحانی» با اشاره به اینکه تاکنون آزمایش ۴۳ مبتلا به ویروس کرونا مثبت اعلام شده که از این تعداد ۳۷ نفر از آنها درمان و بهبود یافته‌اند و سه نفر نیز فوت شده‌اند ابراز کرد: سوابقی از جمله حضور در تجمعات، سفر به مناطق آلوده و بیماری زمینه‌ای در تعداد زیادی از مبتلایان به چشم می‌خورد.

 

مدیر مرکز بهداشت و درمان اندیمشک اظهار داشت: کاهش مبتلایان در شهرستان اندیمشک نسبت به گذشته و کنترل بسیار خوب وضعیت کنونی، نشان‌دهنده تمهیدات و اقدامات پیشگیرانه تاثیرگذاری است که انجام شده است.

 

«سید عطاالله موسوی» جانشین ناحیه مقاومت بسیج اندیمشک نیز خاطر نشان کرد: اجرای رزمایش گندزدایی و ضدعفونی در بخش الوار گرمسیری و دیگر مناطق مختلف شهرستان اندیمشک، راه‌اندازی کارگاه تولید دستکش و حضور در ورودی این شهرستان و همکاری با نیروی انتظامی از مهم‌ترین اقدامات صورت گرفته طی هفته‌های اخیر توسط مجموعه سپاه و بسیج اندیمشک بودند.

 

پایان پیام/661

منبع: شبستان

کلیدواژه: غسل متوفیان ویروس کووید ۱۹ اقدامات پیشگیرانه حوزه و روحانیت شهرستان اندیمشک ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۵۹۷۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!

شوک کرونا باعث گسترش دورکاری در اکثر کشور‌ها شد. حال پس از گذر از این همه‌گیری، اندکی از حجم دورکاری‌ها کم شده است؛ اما مزیت‌های آن باعث شده است که تعادل جدیدی میان کار و زندگی ایجاد شود. مطالعات جدید نیز نشان می‌دهد، می‌توان تعطیلات یا دورکاری نیروی کار را به نحوی تنظیم کرد که نه تنها اثر منفی در عملکرد اقتصادی نداشته باشد، بلکه باعث بهبود رفاه خانوار‌ها شود.

به گزارش دنیای اقتصاد؛ یک مطالعه جدید از صندوق بین‌المللی پول، اثرات کاهش زمان رفت و آمد بر افزایش رفاه را تایید کرده است. همچنین یک گزارش در اکونومیست نیز شکل جدید دورکاری در اقتصاد آمریکا را مورد بررسی قرار داده که باعث بهبود وضعیت زندگی افراد شده است.

در هفته‌های اخیر، بحث تعطیلات دو روزه در ایران مطرح شده است که بسیاری از کارشناسان بر مزایای اجرایی شدن آن تاکید می‌کنند؛ بنابراین می‌توان همسو با عصر جدید پساکرونا، در اقتصاد ایران نیز تعادل جدیدی میان کار و زندگی تعریف کرد.

یک پژوهش انجام‌شده توسط صندوق بین‌المللی پول نشان داده است که کاهش ساعات رفت‌وآمد برای کار یکی از والدین می‌تواند اثری مثبت معادل ۱.۵ تا ۴.۵ درصد میزان مصارف خانوار برای آن خانواده داشته باشد. این پژوهش در زمانی که مباحثه در رابطه با ویکند دو روزه در کشور بالا گرفته است، می‌تواند دلالت‌های مثبتی را در حمایت از این طرح داشته باشد. پژوهش صندوق بین‌المللی پول اثر مثبت رفاهی انواع دورکاری را که می‌تواند رفت‌وآمد افراد را کاهش دهد، ارزیابی کرده است.

اثر کرونا بر کاهش زمان رفت‌وآمد‌ها

همه‌گیری کووید-۱۹ به روش‌های بی‌سابقه‌ای دنیای کار را تغییر داده است؛ به‌طوری که کار از راه دور یا دورکاری به‌عنوان یک نوع مهم کار در بازار‌های کاری دنیا مورد توجه قرار گرفته است. با گسترش دورکاری، شیوه کار، مکان انجام کار و ساختار آن تغییر داده شده و هنجار‌های سنتی در مورد زمان کار، رفت‌وآمد و تعادل بین کار و زندگی به چالش کشیده شده است.

توانایی دورکاری به‌طور قابل توجهی زمان رفت‌وآمد را کاهش می‌دهد یا حتی به‌طور کامل آن را حذف می‌کند، یک جزء تقریبا بزرگ از روز کاری که می‌تواند به فعالیت‌های دیگر اختصاص یابد. این تغییر در الگو‌های کار و رفت‌وآمد به تنهایی بر کارگران تاثیر نمی‌گذارد؛ اما می‌تواند تصمیمات کل خانواده را تغییر دهد.

دورکاری یکی از والدین می‌تواند به‌طور قابل توجهی بر تخصیص زمان دیگری تاثیر بگذارد؛ میزان اثرگذاری این زمان ذخیره‌شده بستگی به این دارد که زمان پس‌انداز شده، چگونه صرف می‌شود. با وجود مطالعات بسیاری که در مورد تغییرات در الگو‌های کاری و تخصیص زمان به دلیل همه‌گیری انجام شده است، پویایی‌های مرتبط بین همسران و پیامد‌های رفاهی گسترده‌تر این پویایی‌ها نسبتا ناشناخته باقی مانده است.

هدف پژوهش انجام‌شده توسط صندوق بین‌المللی پول این بوده است که با تحلیل چگونگی تغییر تخصیص زمان در دوران پس از همه‌گیری، با در نظر گرفتن تغییرات بر اساس جنسیت و شغل افراد، به این حوزه مطالعاتی توسعه‌نیافته کمک کند.

در این پژوهش از داده‌های نظرسنجی استفاده از زمان آمریکا (ATUS) استفاده شده است، یک نظرسنجی جامع که توسط اداره آمار کار ایالات‌متحده انجام شده است و نحوه تخصیص زمان افراد در ایالات‌متحده را در فعالیت‌های مختلف ارزیابی می‌کند. داده‌های ATUS نشان می‌دهد قبل از همه‌گیری تفاوت‌های قابل‌توجهی در تخصیص زمان بین مردان و زنان وجود دارد.

به‌طور کلی مردان ساعت‌های بیشتری کار می‌کنند و بیشتر از زنان در رفت‌وآمد هستند. پس از همه‌گیری، کاهش قابل توجهی در زمان رفت‌وآمد کارگران در مشاغل دورکار شناسایی شده است که به ۱.۷ ساعت در هفته برای مردان و ۱.۲ ساعت در هفته برای زنان می‌رسد. علاوه بر این، بررسی‌های این پژوهش حاکی از کاهش بیش از یک‌ساعت در هفته در ساعات کاری مردان است، با این حال تغییر قابل توجهی در ساعات کاری زنان مشاهده نمی‌شود.

نتایج پژوهش چه می‌گوید؟

بررسی‌ها نشان می‌دهد دستاورد‌های رفاهی قابل توجهی با کاهش زمان رفت‌وآمد به‌دست می‌آید و این دستاورد‌ها برای خانواده‌هایی که کاهش بیشتری را تجربه می‌کنند، بیشتر است. هنگامی که حداقل یکی از همسران در یک شغل از راه دور کار می‌کند، سود کل رفاه از ۱.۵ تا ۴.۵ درصد در معادل مصرف متغیر است.

این سود مخصوصا برای زوج‌هایی که هر دو طرف در مشاغل دورکار، کار می‌کنند مشهود است؛ زیرا زن و شوهر هر دو از این تغییر سود می‌برند. دومین سود بزرگ را زوج‌هایی در یافت می‌کنند که شوهر در شغلی از راه دور کار می‌کند و کمترین سود زمانی مشاهده می‌شود که زن در یک شغل دورکار مشغول شده است.

دلالت‌های این پژوهش برای ایران چه می‌تواند باشد؟

دورکاری به‌عنوان یک گزینه کاری در بسیاری از محیط‌های کاری ایران نیز در دوران همه‌گیری به‌صورت گسترده اجرایی شد. کسب‌وکار‌های فراوانی به صورت دورکار به پیشبرد اهداف خود پرداختند؛ با این حال، با پایان همه‌گیری و بازگشایی پس از آن، اغلب کسب‌وکار‌ها به شیوه حضوری کار کردن بازگشتند.

بررسی‌های این پژوهش نشان می‌دهد دورکاری در بسیاری از کسب‌و‌کار‌ها می‌تواند مازاد رفاهی را برای کارکنان شرکت‌ها ایجاد کند که بدون هزینه مشخص مالی برای کارفرماست. البته این مساله در این پژوهش مورد بررسی قرار نگرفته که دورکاری چه اثری بر بهره‌وری کسب‌وکار‌ها می‌گذارد، با این حال اثر رفاهی این شیوه کار و جذابیت آن برای نیروی کار اثبات شده است.

به‌خصوص در شرایطی که رفت‌وآمد در شهر‌های بزرگ هزینه‌های زیادی را چه به لحاظ زمانی و چه به لحاظ مالی بر افراد تحمیل می‌کند.

دلالت مهم دیگر این پژوهش را می‌توان اهمیت کاهش رفت‌وآمد‌ها و فراغت کارکنان از کار، با کاهش ساعت کاری دانست. مدت‌هاست در کشور ما، صحبت‌ها در رابطه با ویکند یا آخر هفته دوروزه بالا گرفته است. به نظر می‌رسد دو روزه شدن تعطیلات آخر هفته، حتی اگر منجر به کاهش ساعات کاری نیروی کار نیز شود، اثر رفاهی مثبتی را برای جامعه خواهد داشت.

پژوهش‌هایی که در رابطه با اثر ویکند دوروزه بر میزان بهره‌وری کسب‌وکار‌ها انجام شده است، تاکید دارند که این شیوه از توزیع روز‌های تعطیل اثر منفی بر بهره‌وری کسب‌وکار‌ها ندارد و چه بسا با تقویت وضعیت روحی نیروی کار، منجر به رشد بهره‌وری کسب‌وکار‌ها نیز بشود.

دیگر خبرها

  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • سهم ۴۹ درصدی شهری کرمان در تصادفات فوتی درون شهری
  • رویداد صدرا به ایستگاه اندیمشک رسید
  • دیدار با خانواده شهید معلم در اندیمشک
  • سهم ۴۹ درصدی شهر کرمان در تصادفات فوتی درون شهری
  • تشییع و خاکسپاری پیکر مادر شهیدان والامقام دزفولی در اندیمشک
  • سیل به خانه‌های اندیمشک آسیب زد
  • نزدیک به ۳ میلیارد تومان وقف پول انجام شده است + فیلم
  • شناخت درست اهل بیت و تبعیت از آنها از واجبات است