Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-04@06:28:29 GMT

ماهی صبور دارای طعم و فواید بسیار زیادی است

تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۶۳۹۲۱

ماهی صبور دارای طعم و فواید بسیار زیادی است

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از آبادان،غذا‌های سنتی استان خوزستان نه تنها در شهر‌های ایران بلکه در کشور‌های اطراف خلیج فارس هم محبوبیت زیادی دارد و در میان این غذاها، ماهی جایگاه مهمی دارد. جنوبی‌ها طعم ماهی صبور را خیلی دوست دارند و این ماهی را به طور سنتی بر روی آتش کباب می‌کنند و آن را یا به همراه نان می‌خورند و یا به همراه سبزی پلو.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای این که این ماهی در حین کباب شدن نسوزد و خوشمزه‌تر شود موادی مثل سبزی ماهی، تمبر هندی، رب، فلفل سیاه، نمک، سیر و پیاز را با هم ترکیب و روی شکم ماهی می‌گذارند. با توجه به اینکه این ماهی معمولا سرخ نمی‌شود و به صورت کبابی استفاده می‌شود بسیار سالم و مقوی است.

خواص ماهی صبور

ماهی صبور دارای پروتئین بسیار خوبی می‌باشد به طوری که ۱۰۰ گرم از این ماهی دارای ۳۱۰ کالری و ۲۵ گرم پروتئین و ۲۲ گرم چربی است.

همچنین مقادیر قابل توجهی از ویتامین سی، آهن و کلسیم فراوان در این ماهی می‌باشد.

غذا‌های دریایی سرشار از امگا ۳ کلسترول موجود در خون را کاهش می‌دهند و برای بهیود سلامت قلب بسیار مفید هستند. مطالعات نشان داده که با مصرف یکبار ماهی در هفته می‌توانید تا ۵۰ درصد خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش دهید.

وجود اسید‌های چرب غیراشباع در این ماهی باعث مراقبت از پوست در برابر اثرات مضر پرتوفرابنفش شده و منجر به کاهش علائم بیماری‌های پوستی همچون اگزما و پسوریازیس می‌شود.

وجود ویتامین A یا رتینول موجود در این ماهی در حفظ دید در شب بسیار موثر است. همچنین شما با مصرف مداوم این ماهی از اثرات روماتیسم مفصلی و تسکین درد و خواص ضد التهابی آن بهره‌مند شوید.

بهبود سلامت مغز

همانطور که می‌دانید ۶۰ درصد از مغز انسان از چربی تشکیل شده که بخش زیادی از آن چربی امگا ۳ می‌باشد. پژوهش‌ها نشان داده افرادی که به میزان بالایی غذایی دریایی مصرف می‌کنند، در دوران سالمندی کمتر از زوال عقل و مشکلات حافظه رنج می‌برند.

مطالعات نشان می‌دهد نوعی چربی، امگا ۳ که در غذای دریایی وجود دارد، برای بهبود تمرکز کودکان، مهارت‌های رفتاری و اختلال در تمرکز یا بیش‌فعالی مفید است.

طرز تهیه‌

ابتدا داخل شکم ماهی را تمیز کنید و بشویید. برای اینکه پوست ماهی در طول پخت نسوزد، می‌توانید مقداری شیره خرما روی آن بمالید.
شکم ماهی را کاملا باز و صاف کنید. مقداری آب تمرهندی روی همه سطح آن بریزید تا کاملا جذب شود.
سبزی‌های ماهی و پلویی را بشویید و ریز خرد کنید. پیاز و سیر را نیز خرد کنید.
سیر و پیاز را تفت دهید. سپس آن‌ها را به سبزی ماهی، سبزی پلویی و مقداری تمرهندی سفت اضافه کنید. فلفل، نمک و بقیه آب‌تمرهندی را به همراه رب‌گوجه فرنگی به مخلوط سبزی اضافه کنید و روی شکم ماهی بمالید.
مخلوط به دست آمده را روی شکم ماهی بگذارید. در زبان محلی به آن «حشو» می‌گویند. سپس ماهی را روی زغال کباب کنید. یا در فر قرار دهید تا طلایی و مغزپخت شود.

انتهای پیام/ د

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ماهی صبور شهرستان آبادان غذای سنتی کباب شدن ماهی صبور شکم ماهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۶۳۹۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فواید این گیاه خوراکی در کاهش وزن و حفاظت از قلب

به گزارش خبرآنلاین از بهداشت نیوز، مصرف کرفس به مقابله با التهابات بدن کمک می‌کند و در بهبود گوارش و کنترل وزن نیز نقش دارد. کرفس را می‌توان علاوه بر افزودن به انواع غذاها در ترکیب سالاد نیز استفاده کرد. در ادامه این مطلب، به فواید عادت به خوردن این سبزی خواهیم پرداخت که به ترتیب عبارتند از:

۱. خوراکی با خاصیت ضدانعقادی

کرفس منبع غنی از ویتامینK محسوب می‌شود که این ویتامین نقش اساسی در انعقاد خون دارد. یک پیمانه کرفس خرد شده می‌تواند ۳۰ درصد نیاز روزانه به این ویتامین را تامین کند.

۲. محافظت از قلب

کرفس جزء سبزیجاتی است که از سلامت قلب و عروق محافظت می‌کند. این تاثیر به‌دلیل تنظیم فشار خون است که ناشی از مقدار فراوان پتاسیم خواهد بود. خوردن کرفس همچنین سطح کلسترول خون را پایین می‌آورد زیرا فیبرهای آن در دفع کلسترول از روده‌ها تاثیر دارند و مانع از ورود کلسترول به خون می‌شوند.

۳. ضدالتهاب طبیعی

آنتی‌اکسیدان‌های کرفس در کاهش التهابات بدن نقش دارند. از همین‌رو، توصیه می‌شود برای بهبود التهابات ناشی از نقرس و آرتریت حتما کرفس در رژیم غذایی گنجانده شود. به‌علاوه، فلاونوئیدهای موجود در کرفس از عضلات و بافت‌های همبند محافظت و آنها را تقویت می‌کنند.

۴. بهبود عملکرد گوارش

از گذشته‌های دور مردم از خواص کرفس برای مقابله با اسیدیته معده استفاده می‌کردند. در واقع، کرفس تاثیرات بسیاری برای سیستم گوارش دارد که از جمله می‌توان به بهبود یبوست تحت‌تاثیر فیبرهای فراوان اشاره کرد. خوردن کرفس ترشح بزاق و شیره گوارشی را تحریک کرده و عملکرد گوارش را در افرادی که هضم آهسته دارند یا بی‌اشتها هستند، تسهیل می‌کند. همچنین، به نظر می‌رسد کرفس مخاط معده را تقویت و از بروز زخم‌های گوارشی پیشگیری می‌کند.

۵. سرشار از ویتامین‌های C و فولات

کرفس یکی از بهترین منابع ویتامینC محسوب می‌شود. این ویتامین تاثیر آنتی‌اکسیدانی قوی دارد و جذب آهن همچنین سنتز کلاژن و تقویت عملکرد ایمنی بدن را تسهیل می‌کند. یکی دیگر از ویتامین‌هایی که به مقدار فراوان در کرفس وجود دارد، ویتامینB۹ یا فولات است که برای خانم‌های باردار طی سه ماه نخست بارداری ضروری است تا از بروز ناهنجاری‌های عصبی جنین جلوگیری شود.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902515

دیگر خبرها

  • فواید این گیاه خوراکی در کاهش وزن و حفاظت از قلب
  • تولید سوسیس و کالباس از گوشت ماهی
  • سبزی‌های بی‌نظیر برای کنترل قند خون
  • بارش باران کم سابقه در اهوا/ شهروندان صبور باشند به زودی شهر به حالت عادی باز می‌گردد
  • (ویدئو) مرگ صد‌ها هزار ماهی بر اثر گرما در ویتنام
  • فواید و خواص آب سیب‌زمینی
  • فواید باور نکردنی مصرف روزانه پیاز
  • فوت‌وفن تهیه دلمه برگ مو / ترکیب سبزی دلمه برگ مو؛ برای نرم و ترد شدن برگ‌های مو چه کنیم؟
  • ۱۶ هزار و ۵۰۰ تن انواع محصولات باغی در خمین تولید شد
  • ۸ نکته مهم برای تهیه یک زیتون پرورده گیلانی اصل + طرز تهیه