Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- کارشناس عضو اندیشکده راهبردی تبیین معتقد است سیاسیون عراقی با انتخاب «مصطفی‌الکاظمی» به‌عنوان نخست‌وزیر مأمور به تشکیل کابینه، هم خلاء سیاسی ۵ ماهه را پر کردند و هم تمایلات آمریکایی‌ها را نادیده انگاشتند؛ لذا از دو منظر داخلی و خارجی به توفیق دست یافته‌اند. تاریخ انتشار: 08:00 - 24 فروردين 1399 - کد خبر: ۶۱۱۶۶۷

گروه سیاسی خبرگزاری میزان؛ روز پنجشنبه ۲۱ فروردین، با اجماع گروه‌ها و فراکسیون‌های شیعی عراق، «مصطفی‌الکاظمی» از سوی «برهم صالح» رئیس‌جمهور عراق مسئول تشکیل کابینه در این کشور شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اتفاق مزبور پس از آن رخ داد که «عدنان الزرفی» نتوانست نظر مساعد فراکسیون‌ها و گروه‌های شیعی عراق را برای تشکیل کابینه جلب کند؛ در نتیجه در روز چهارشنبه ۲۰ فروردین از تصدی پست نخست وزیری انصراف داد.

ناتوانی کاندیدای مورد نظر آمریکا در تشکیل کابینه در عراق
«الزرفی» از سوی آمریکایی‌ها حمایت می‌شد و حتی چندی پیش رسانه‌های عراقی نامه «ماتیو تولر» سفیر آمریکا در عراق به سران گروه‌های سیاسی و رؤسای فراکسیون‌های پارلمانی عراق را افشاء کردند که در آن سفیر آمریکا، شخصیت‌های متنفذ سیاسی عراق را تهدید کرده بود درصورتی که به نخست‌وزیری «عدنان الزرفی» تن ندهند عواقب سختی در انتظار عراق خواهد بود!

به هر ترتیب، فرد مورد نظر آمریکایی‌ها نتوانست نظر مساعد احزاب و گروه‌ها و فراکسیون‌های عراقی را برای تشکیل کابینه جلب کند و این امر بار دیگر ثابت کرد که عراق در عصر جدید، یک کشور مستقل است که آمریکایی‌های یاغی و اشغالگر توانایی اثرگذاری بر معادلات سیاسی و نظامی در این کشور را ندارند.

فرآیند تمام عراقی، انتخاب الکاظمی به عنوان نخست‌وزیر مأمور به تشکیل کابینه، نشان داد که جریانات سیاسی عراق پس از سال‌ها تجربه تلخ دخالت بیگانگان به ویژه آمریکا و انگلیس به هیچ عنوان حاضر به پذیرش فشار خارجی درباره آینده این کشور نیستند.

دستاوردی در سیاست داخلی و خارجی/ «نه» عراقی‌ها به تمایلات آمریکایی‌ها
«فرزان شهیدی» کارشناس مسائل منطقه غرب آسیا در همین رابطه به خبرنگار میزان گفت: از آذرماه سال ۹۸ که عادل‌عبدالمهدی از سمت نخست وزیری عراق استعفا کرد، گروه‌های سیاسی این کشور و فراکسیون‌های شیعی نتوانسته بودند بر روی شخصیتی جهت تصدی پست نخست‌وزیری به اجماع برسند؛ بنابراین اجماع احزاب شیعی عراقی بعد از حدود ۵ ماه در تعیین نخست‌وزیر مأمور به تشکیل کابینه را می‌توان یک دستاورد سیاسی قابل توجه برای عراق به حساب آورد.

شهیدی معتقد است: دستاورد فوق‌الذکر، وجهی خارجی نیز دارد؛ چرا که گروه‌های سیاسی عراقی و در رأس آنها شیعیان موفق شدند فشارهای آمریکا را کنار بزنند و به فرد موردنظر آمریکا یعنی«عدنان‌الزرفی» که تابعیت آمریکایی دارد، برای تشکیل کابینه اعتماد نکنند.

این کارشناس عضو اندیشکده راهبردی تبیین تصریح کرد: بنابراین سیاسیون عراقی با انتخاب «مصطفی‌الکاظمی» به‌عنوان نخست‌وزیر مأمور به تشکیل کابینه، هم خلاء سیاسی ۵ ماهه را پر کردند و هم تمایلات آمریکایی‌ها را نادیده انگاشتند؛ لذا از دو منظر داخلی و خارجی به توفیق دست یافته‌اند.

اجماع گروه‌های شیعی در انتخاب الکاظمی
مطابق قانون اساسی عراق، نخست‌وزیر باید توسط فراکسیون‌های شیعی پارلمان این کشور برگزیده شود؛ یکی از علل عدم توفیق «الزرفی» برای تشکیل کابینه، این بود که وی بدون اجماع فراکسیون‌های شیعی عراق از سوی «برهم صالح» معرفی شده بود و به نوعی مرّ قانون اساسی عراق در انتخاب او لحاظ نشده بود.

اما «الکاظمی» ۵۲ ساله که از سال ۲۰۱۶ تاکنون رئیس دستگاه اطلاعاتی عراق بوده است و پیش‌تر به مشاغلی نظیر روزنامه‌نگاری و مستندسازی نیز اشتغال داشته است، با اجماع فراکسیون‌های شیعی پارلمان عراق مأمور تشکیل کابینه در این کشور شده است.

طبق گفته «علی‌العبودی» عضو فراکسیون حکمت ملی عراق وابسته به «عمارحکیم»، فراکسیون‌های هفتگانه شیعه در حمایت از الکاظمی اجماع دارند.

«هادی العامری» رئیس ائتلاف الفتح عراق نیز در نخستین واکنش به نخست‌وزیری الکاظمی، تأکید کرد که با انتخاب الکاظمی روند اجرای قانون اساسی عراق به اصل خود بازگشت و بزرگترین فراکسیون، سهم خود را به دست آورد، لذا ائتلاف الفتح از مأمور جدید تشکیل کابینه حمایت می‌کند.

حمایت گروه‌های شیعی از الکاظمی و اجماع آن‌ها در تشکیل کابینه توسط وی را می‌توان از حضور رهبران سیاسی جریان‌های شیعی عراق در جلسه معرفی الکاظمی در روز پنجشنبه ۲۱ فروردین در کاخ ریاست جمهوری عراق یا همان کاخ «السلام» دریافت؛ جایی که شخصیت‌هایی همچون «عمار حکیم» رئیس جریان حکت ملی، «هادی العامری» رئیس فراکسیون الفتح، «فالح فیاض» رئیس فراکسیون العطاء، «نصار الربیعی» از فراکسیون سائرون، «حلیم الزهیری» از فراکسیون دعوه اسلامی و «حیدرالعبادی» از فراکسیون النصر حضور داشتند.

حمایت اهل سنت و کُردهای عراق از نخست‌وزیر مامور به تشکیل کابینه
اما علاوه بر گروه‌های شیعی که قانونا نخست‌وزیر منتخب باید از میان آن‌ها انتخاب شود، گروه‌های سنّی و کُرد عراقی نیز از تشکیل کابینه توسط «مصطفی‌الکاظمی» حمایت کرده‌اند.

فراکسیون «اتحاد قوای» عراق که متنفذترین فراکسیون اهل سنت در پارلمان این کشور است و «محمد حلبوسی» رئیس پارلمان عراق از این فراکسیون است، حمایت خود را از نخست‌وزیری الکاظمی اعلام کرده است.

اتحادیه میهنی کردستان عراق که «برهم صالح» رئیس‌جمهور عراق عضو آن است نیز با صدور بیانیه‌ای رسما از تشکیل کابینه توسط «الکاظمی» حمایت کرده است.

«مسرور بارزانی» نخست وزیر دولت اقلیم کردستان عراق نیز جزو نخستین افرادی بود که به الکاظمی تبریک گفت و بر حمایت از وی برای تشکیل کابینه جدید تاکید کرد.

به طور کلی انتخاب الکاظمی برای تصدی نخست‌وزیری عراق، نمایش انسجام و همگرایی گروه‌های سیاسی عراق اعم از شیعه، کرد‌ها و اهل سنت بود و استقلال سیاسی این کشور را به منصه ظهور رساند.

الکاظمی نیز که سوابقش از جمله ریاست سرویس اطلاعاتی عراق، کارنامه قابل قبولی را برای تصدی جایگاه نخست‌وزیری برای وی رقم زده است، در نخستین موضع‌گیری خود پس از مأمور شدن به تشکیل کابینه گفت: در برابر ملت بزرگ عراق متعهد می‌شوم که برای تشکیل دولتی تلاش کنم که آرمان‌ها و خواسته‌های عراقی‌ها را در رأس اولویت‌های خود قرار دهد و برای دفاع از حاکمیت ملی و خاتمه دادن به بحران‌ها تلاش کند.

واکنش ایران
همسایگان عراق و در رأس آن‌ها ایران نیز از انتخاب الکاظمی به عنوان نخست‌وزیر مأمور به تشکیل کابینه عراق حمایت کردند. «سید عباس موسوی» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز پنجشنبه ۲۱ فروردین گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره از استقلال، حاکمیت ملی، یکپارچگی ارضی و ثبات سیاسی در کشور عراق حمایت کرده و اتفاق نظر تمامی جریانات سیاسی عراق از طریق روند‌های دموکراتیک را تنها مسیر برای حل و فصل مسالمت آمیز اختلافات می‌داند. از همین رو جمهوری اسلامی ایران از توافق گروه‌های سیاسی در عراق که نتیجه آن معرفی آقای مصطفی الکاظمی به عنوان نخست وزیر جدید بود، استقبال می‌کند و آن را گامی صحیح در مسیری درست می‌داند.

حرف و حدیث‌ها پیرامون «الکاظمی»
اما یکی از مواردی که پس از معرفی «مصطفی‌الکاظمی» به‌عنوان نخست‌وزیر مامور به تشکیل کابینه عراق مطرح شد، بحث جنایت آمریکایی‌ها در ترور سرداران مقاومت، شهیدان «حاج قاسم سلیمانی» و «ابومهدی‌المهندس» در دوره ریاست او بر سرویس اطلاعاتی عراق بود. حتی «کتائب‌حزب‌الله» یکی از گروه‌های محور مقاومت، اعلام کرد که با نخست‌وزیری الکاظمی مخالف است و ادله‌ قصور او در ماجرای جنایت ۱۳ دی ۹۸ آمریکا را در اختیار دارد.

«فرزان‌شهیدی» کارشناس مسائل منطقه غرب آسیا در همین رابطه به خبرنگار میزان گفت: انتخاب الکاظمی در نتیجه اجماع گروه‌های شیعی صاحب کرسی در پارلمان عراق صورت گرفته است؛ یکی از این گروه‌ها، فراکسیون «الفتح» است که اعضای آن را شخصیت‌های سیاسی محور مقاومت به ریاست «هادی‌العامری» تشکیل می‌دهند. بنابراین این گروه‌های پارلمانی و سیاسی محور مقاومت یا ادله کتائب حزب‌الله را برای متهم کردن الکاظمی در ماجرای جنایت ۱۳ دی ۹۸ آمریکا، قابل استناد و متقن نداسته‌اند و رأی به برائت الکاظمی داده‌اند و یا اینکه فعلا ملاحظات دیگری را مدنظر قرار داده‌اند.

عمل به مصوبه اخراج اشغالگران آمریکایی در دولت الکاظمی؟
عمل به مصوبه قانونی پارلمان عراق در اخراج اشغالگران آمریکایی، یکی از مطالبات ملت عراق از نخست‌وزیر منتخب است و با توجه به اینکه «الکاظمی» در نخستین نطق خود پس از انتخاب به سمت نخست‌وزیری از تلاش برای تحقق حاکمیت ملی عراق سخن گفت، افکار عمومی این کشور و محافل سیاسی و رسانه‌ای آن انتظار دارند وی به عنوان نخست‌وزیر منتخب در جامه عمل پوشاندن به مصوبه اخراج اشغالگران آمریکایی تسریع داشته باشد.

در همین رابطه، «فرزان‌شهیدی» به خبرنگار میزان گفت: قطعا آمریکایی‌ها فشارهای مختلفی را به الکاظمی وارد خواهند کرد؛ پیش‌بینی می‌شود که یکی از جهات فشارهای آمریکایی‌ها به نخست‌وزیر جدید عراق، خلع سلاح نیروهای مقاومت باشد و بی‌تردید، جهت دیگر این فشارها، عدم عمل به مصوبه پارلمان عراق در اخراج نظامیان آمریکایی خواهد بود.

این کارشناس عضو اندیشکده راهبردی تبیین، بیان داشت: به طور کلی اخراج نظامیان اشغالگر آمریکایی از خاک عراق بیش از آنکه یک موضوع نظامی باشد، یک موضوع سیاسی و دیپلماتیک است که پیچیدگی‌های خاص خود را دارد و با توجه به جمیع جهات از جمله فشارها و تهدید به تحریم‌های آمریکا، معضل کرونا و مشکلات اقتصادی عراق، به نظر نمی‌رسد در اولویت‌های الکاظمی باشد.

وی تصریح کرد: الکاظمی نیز اذعان کرده که در مقوله روابط خارجی از «سیاست توازن» پیروی خواهد کرد بدین معنا که در قبال همه همسایگان و قدرت‌های فرامنطقه‌ای با یک رویکرد مشابه عمل خواهد کرد؛ این سیاست اعلام‌شده نیز باعث می‌شود که دراولویت قرار دادن مصوبه اخراج نظامیان آمریکایی توسط الکاظمی را بعید بدانیم؛ اما همانطور که ذکر شد، حتی اگر مذاکرات برای اخراج اشغالگران آمریکایی نیز در دولت الکاظمی شروع شود، به دلیل پیچیدگی‌های این موضوع، نیل به حصول آن زمانبر خواهد بود؛ از سویی دیگر باید این امر را نیز مطمح نظر قرار داد که دولت الکاظمی یک دولت موقت است که نهایتا ظرف یک سال باید مقدمات برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام در عراق را فراهم کند.    

بیشتر بخوانید:
هدف آمریکا از تحرکات مشکوک و کاهش پایگاه‌هایش در عراق چیست؟/ پای رژیم‌صهیونیستی در میان است!

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق اخراج اشغالگران آمریکایی فراکسیون های شیعی برای تشکیل کابینه انتخاب الکاظمی گروه های سیاسی مصطفی الکاظمی داخلی و خارجی گروه های شیعی شیعی عراق پارلمان عراق فراکسیون ها آمریکایی ها نخست وزیری سیاسی عراق گروه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۶۴۶۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هروی: حاکمیت باید در انتخابات ۱۴۰۴ اندکی نرمش نشان دهد /برای حل مشکلات اقتصادی، درهای کشور برای تعامل با بیرون باز شود

جواد هروی، سخنگوی حزب اعتدال و توسعه در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین درباره محور جلسه اخیر این حزب گفت: روز پنجشنبه اجلاسیه شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه و دفتر سیاسی با حضور روسای شعب استان‌های حزب اعتدال و توسعه، واعظی، جنتی و نوبخت برگزار شد. در این جلسه برنامه‌های حزب در سال جاری مطرح شد. یکی از محورها به این ترتیب بود که تاکید حزب بر این است که همه دستگاه‌های اجرایی کشور باید به سمت رفع اختلافات داخلی گام بروند، به عبارت دیگر به سمتی برویم که بتوانیم نسل جوان را بیشتر به خودمان جذب کنیم و بر وفاق ملی دامن بزنیم. استراتژی حزب اعتدال و توسعه در سال جدید استفاده از همه ساز و کارهای مدنی برای بهبود اوضاع کشور است و حزب اعتدال و توسعه هم سعی می‌کند در تحولات جاری داخل و خارج از کشور نقش‌آفرینی داشته باشد و ما همچنان تاکید می‌کنیم که با هر گونه ساختارشکنی مخصوصا در زمینه سیاسی مخالف هستیم و همچنان بر راهکارهای مدنی و غیر خیابانی و اعتراضات خیابانی تاکید داریم و زمانی که همه می‌دانیم، هیچ امیدی به خارج از کشور نیست باید به سمت وحدت آفرینی حرکت کنیم.

وی افزود: مقوله انتخابات ریاست جمهوری و شوراها برای ما اهمیت دارد، مخصوصاً اگر حاکمیت اندکی نرمش نشان دهد و با این نرمش در بحث انتخابات ریاست جمهوری شاهد توفیقات باشیم و اگر غیر از این باشد، مجدداً شاهد کاهش حضور مردم خواهیم بود و شاید این بار مردم نسبت به دفعات قبل مشارکت پایین‌تری داشته باشد. حزب اعتدال و توسعه تلاش دارد به صورت شفاف مردم را برای مشارکت در بهبود شرایط کشور دعوت کند و از هر گونه سخن رادیکال و تنش‌زا پرهیز می‌کند، در حقیقت حزب اعتدال و توسعه تلاش دارد که با عقلانیت به نقد وضع موجود در عرصه سیاست داخلی بپردازد.

هروی همچنین تصریح کرد: دومین محور که در جلسه روز پنجشنبه حزب اعتدال و توسعه برگزار شد، سیاست خارجی است. هنگامی که احساس می‌کنیم غرب و شرق همگی برای توسعه کشور مانع‌تراشی می‌کنند باید باهم به وحدت و تنش‌زدایی بپردازیم، در غیر این صورت نتیجه‌ای نخواهد داد. در سیاست خارجی اعتقاد بر این داریم که باید درهای کشور برای تعامل با بیرون باز شود، کما اینکه کشوری مانند عراق در همین روزهای اخیر با تولید بیش از ۴ میلیون بشکه نفت توانسته بسیاری از مشکلات اقتصادی خود را حل کند اما ما همچنان با بسته بودن و انزوای سیاسی در عرصه جهانی، دچار مشکلات اقتصادی هستیم.

برخورد خیابانی با حجاب بی‌تدبیری است

سخنگوی حزب اعتدال و توسعه ادامه داد: سومین محور و شاید اصلی‌ترین بحثی که در اجلاسیه حزب اعتدال و توسعه مطرح شد، تحلیل وضع داخلی بود. ما همه جناح‌های سیاسی باید نشان بدهیم ایران عامل ثبات منطقه خاورمیانه است اما در این میان که در حال کشمکش اسرائیل و قدرت‌ها هستیم، جریحه‌دار کردن افکار عمومی خطا است، در حالی که کشورهای منطقه در حال توسعه و پیشرفت هستند، اینکه ما به مجادلات داخلی و تحریک جوانان مبادرت کنیم، کاملاً از روی بی‌تدبیری است. تشویش اذهان، ایجاد ناامیدی و رعب و وحشت بین نسل جوان، آن هم در خیابان‌ها و با حرکت‌هایی مانند برخورد با حجاب، منجر به ایجاد نا امیدی در کشور می‌شود که این نشانه بی‌تدبیری است.

هروی اظهار کرد: اما آنچه در مورد وضعیت داخلی وجود دارد این است که دولت سیزدهم به دست اندازی در بخش خصوصی رو آورده و به جای درآمدزایی به سمت کسب درآمدهای بیشتر از مردم می‌پردازد که این امر شایسته و بایسته مردمی که همه چیز خود را برای نظام دادند، نیست. به عبارت دیگر مشکل اول کشور حجاب نیست بلکه ایجا روح همدلی و امید و رفع مشکلات معیشتی مردم است.

وی با اشاره به برخورد دولت با فساد ابراز کرد: نکته دیگر ارجحیت منافع ایدئولوژیک بر منافع ملی است. متاسفانه احساس می‌شود اقلیتی از نظام حاکمیت به دنبال این هستند که مباحث ایدئولوژیکی یا نگرش‌های افراطی مذهبی را بر منافع ملی ترجیح بدهند ، که این امر موجب شده اشکالات اساسی در نحوه برخورد با مردم مانند برخوردهای شکل بگیرد، که این رفتارها کاملاً از سر بی‌تدبیری است. نکته بعدی مربوط به ناکارآمدی مدیران دولت سیزدهم است که متاسفانه در همه اضلاع دولت مشاهده می‌شود، چنانچه شایسته‌سالاری رنگ باخته و نظام مسئولیت‌سپاری دچار خدشه شده است.

هروی همچنین افزود: نکته پایانی که همه اعضای حزب و دبیرکل بر آن تاکید داشتند، مربوط به فساد و تبعیضی است که در جامعه وجود دارد. امروز برخورد دوگانه در سطح جامعه انجام می‌شود و این برخورد منجر به دلسردی و ناامیدی مردم شده است. درحقیقت به نظر می‌رسد که با عاملان فساد مدارا می‌شود ، مماشات با مفسدان در سطوح مختلف و در مباحث اقتصادی و عقیدتی منجر به این امر شده که مردم دچار یاس دینی و ناامیدی شوند که متاسفانه این مورد برای بهبود شرایط کشور مناسب نیست.

سخنگوی حزب اعتدال و توسعه همچنین خاطرنشان کرد: علاوه بر این در حالی که با جوانان برخوردهای خیابانی تحت عنوان حجاب و برخورد با منتقدین، افرادی که در روزنامه‌ها سخن می‌گویند و شرایط سیاسی و آرای دولت را نقد می‌کنند، برخلاف آن چیزی است که باید انجام شود. لذا از این برخورد دوگانه که با عاملان فساد مماشات می‌شود اما با جوانانی که نقادی می‌کنند برخورد می‌شود، را حزب اعتدال و توسعه محکوم می‌کند و خواهان تدبیر نظام حاکمیت در قبال این قضیه است.

هروی در رابطه با برنامه حزب اعتدال و توسعه برای مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم، یادآور شد: در این مورد در کل کشور تلاشی آغاز کردیم و امیدوارم بتوانیم در بین نامزدهایی که به مرحله دوم رسیدند افرادی که عضو نیروها و یا هواداران حزب اعتدال و توسعه هستند، کمک می‌کنیم که بتوانیم حداکثر نیروهای اعتدالی را در این مرحله از انتخابات در مجلس داشته باشیم. همچنین در مورد فراکسیون تلاش‌هایی را در مجلس آغاز کردیم و امیدواریم فراکسیون با تمایلات اعتدالی شکل بگیرد.

۲۷۲۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899876

دیگر خبرها

  • نخست‌وزیر عراق: جامعه جهانی به وظیفه خود برای توقف جنگ ظالمانه غزه عمل کند
  • نخست‌وزیر عراق: جامعه بین‌المللی جنگ غزه را متوقف کند
  • هروی: حاکمیت باید در انتخابات ۱۴۰۴ اندکی نرمش نشان دهد /برای حل مشکلات اقتصادی، درهای کشور برای تعامل با بیرون باز شود
  • خودروی وزیر کابینه جنگی نتانیاهو واژگون شد
  • پاشنه آشیل مجلس دوازدهم از نگاه سخنگوی حزب اعتدال و توسعه /جریان رائفی پور به دنبال هدایت و مدیریت مجلس است
  • وزیر ارتباطات: معافیت مالیاتی کسب و کارهایی که از سکوهای داخلی استفاده کنند
  • وزیر کشور: کشور آماده برگزاری دور دوم انتخابات مجلس است
  • حماس: حمله به رفح به یک نزاع سیاسی داخلی برای اسرائیل تبدیل شده است
  • فراهم شدن مقدمات احداث چهارمین هنرستان انرژی اتمی کشور در هرمزگان
  • بایدن تیک تاک را از پرتگاه ممنوعیت یا فروش پرت کرد