Web Analytics Made Easy - Statcounter

رضا میرابیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به خبر انتخاب مصطفی الکاظمی از سوی رئیس‌جمهور عراق برای تشکیل دولت در این کشور در ارزیابی استقبال تهران از این اقدام و همچنین شانس این گزینه برای تصدی پست نخست ‌وزیری گفت: نخست باید در خصوص موضع جمهوری اسلامی ایران در قبال این انتخاب به نکته‌ای اشاره کنم و آن این است که موضع تهران در قبال انتخاب الکاظمی یا هر کاندیدای دیگری یک موضع اصولی است به این معنا که اگر احزاب و جریان‌های سیاسی در عراق روی یک تصمیم اتفاق نظر داشته باشند جمهوری اسلامی هم هیچ مخالفتی با آن تصمیم نداشته و از آن استقبال می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در واقع جمهوری اسلامی ایران به آن چیزی که نظر مردم عراق، نمایندگان پارلمان و جناح‌های سیاسی است صحه می‌گذارد و در گذشته نیز همین گونه عمل کرده است.   

این کارشناس مسائل منطقه گفت: نکته دیگر در این انتخاب این است که با توجه به موافقت تمامی گروه‌های مختلف سیاسی شیعی عراق با شخص آقای الکاظمی و اینکه کسانی هم که موافق نبودند ابراز مخالفت نکردند؛ همچنین با توجه به اینکه گروه‌های کرد و سنی شاهد موافقت شیعیان بودند، آنها هم موافقت خود را اعلام کردند که همین امر شانس این گزینه را نسبت به عدنان الزرفی و محمدتوفیق علاوی بالا می‌برد.  

میرابیان در پاسخ به این سوال که اساسا دلیل عدم موفقیت دو گزینه پیش از مصطفی الکاظمی را در چه مواردی باید جست‌وجو کرد، گفت: بحث علاوی و الزرفی اختلاف نظر شعیان در خصوص این دو فرد بود که عدم همراهی اهل سنت را نیز در پی داشت لذا در خصوص توفیق علاوی اصلا جلسه مجلس تشکیل نشد تا درخصوص وی تصمیمی اتخاذ شود.

وی افزد: در مورد الزرفی هم تقریبا همین اتفاق افتاد که زمانی که برهم صالح ایشان را کاندیدا کرد لازم بود نظر بیوت شیعیان را بگیرد. چون اهل سنت و کردها دیدند اکثریت شیعیان با این گزینه همراهی ندارند این گروه‌ها هم همراهی نکردند. 

این تحلیگر مسائل خاورمیانه همچنین در خصوص حساسیت‌های ایجاد شده در چندماه اخیر در رابطه با آنچه برخی گروه‌های عراقی از آن با عنوان دخالت‌های تهران در امور داخلی عراق مطرح کرده و جمهوری اسلامی را متهم می‌کنند و وظیفه دستگاه دیپلماسی کشور برای حساسیت‌زدایی در این قبال گفت: نخست اینکه هم سفیر ما در بغداد و هم سخنگوی وزارت امور خارجه رسما از این انتخاب استقبال کردند و این واکنش به معنای آن است که جمهوری اسلامی ایران نظرش با نظر اکثریت پارلمان عراق و ملت عراق یکی است و تاکنون هم همین‌طور بوده و سیاست اصولی تهران حمایت از اتفاق نظر جناح‌های مختلف عراق است. 

میرابیان در رابطه با تحرکات نیروهای آمریکایی در عراق همزمان با خواست پارلمان و مردم عراق برای خروج این نیروها از کشورشان که پیش از این نیز چندین بار واکنش دستگاه سیاست خارجی کشورمان را نیز به همراه داشته است، گفت: تحرکات نیروهای آمریکایی بعد شهادت سپهبد سلیمانی شدت گرفته است و آنها در چند هفته اخیر برای پیشگیری از آسیب‌پذیری، نیروهای خود را از حالت پراکنده خارج کرده و آنها را در دو پایگاه عین الاسد در اربیل و الحریر در استان الانبار متمرکز کرده‌ و سامانه موشکی پاتریوت را در این دو پایگاه نصب کرده‌اند. 

وی ادامه داد:  با این حال عراق رسما اعلام کرده است که با نصب موشک‌های پاتریوت مخالف است و عادل عبدالمهدی در اظهاراتی همین دور روز گذشته  نیز با این اقدام مخالفت کرد و اعلام کرد امیدواریم آمریکا کار را به مجادله نکشاند و دوستانه مصوبه پارلمان عراق را اجرا کند.   

منبع: ایلنا

کلیدواژه: پارلمان عراق مصطفی الکاظمی جمهوری اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۶۴۷۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یونان ارائه سامانه دفاع هوایی به اوکراین را رد کرد

نخست‌وزیر یونان اعلام کرد که این کشور نمی‌تواند سامانه‌های دفاع هوایی مانند «پاتریوت» یا «اس-۳۰۰» در اختیار کی‌یف قرار دهد.

به گزارش مشرق، کیریاکوس میتسوتاکیس اواخر روز پنجشنبه در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیون «اسکای» یونان گفت: آتن قرار نیست اس-۳۰۰ (S-۳۰۰) یا پاتریوت (Patriot) به اوکراین بفرستد.

وی اظهار داشت: از ما [در این باره] درخواست شد و ما توضیح دادیم که چرا نمی‌توانیم این کار را انجام دهیم.

نخست‌وزیر یونان افزود: این سامانه‌ها برای توانایی بازدارندگی ما حیاتی هستند.

بر اساس این گزارش، با تشدید حملات هوایی روسیه به اوکراین، دولت‌های اتحادیه اروپا به ویژه کشورهایی از جمله یونان و اسپانیا که سامانه‌های دفاعی را در زرادخانه خود دارند، تحت فشار هستند تا دفاع هوایی بیشتری را به کی‌یف ارائه کنند.

از سوی دیگر، ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهوری اوکراین به تازگی به اعضای ناتو گفت که کی‌یف برای مقابله با حملات هوایی روسیه به حداقل هفت سامانه «پاتریوت» یا سایر سامانه‌های پیشرفته دفاع هوایی نیاز دارد و از آنها خواست کمک‌های نظامی خود را برای اوکراین افزایش دهند.

وزرای اتحادیه اروپا روز دوشنبه اعلام کردند که در حال بررسی فوری چگونگی ارائه دفاع هوایی بیشتر به اوکراین هستند.

روزنامه «ال پائیس» اسپانیا نیز امروز (جمعه) خبر داد که مادرید «تعداد کمی موشک پاتریوت» به اوکراین ارسال می‌کند.

رویترز در ادامه خاطرنشان می‌کند که یونان در گذشته هزاران موشک، مواد منفجره، خودرو جنگی پیاده‌نظام (IVF)، مواد محترقه با انفجار قوی، مهمات و موشک‌های ضد تانک به اوکراین ارسال کرده است.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • اسرائیل باید بین رفح و ریاض یکی را انتخاب کند
  • مخالفت یونان با تامین سیستم‌های دفاع هوایی اوکراین
  • یونان ارائه سامانه دفاع هوایی به اوکراین را رد کرد
  • موضع دولت درخصوص انتخاب رئیس مجلس دوازدهم
  • رئیسی: مطلقا به فساد و مفسد رحم نخواهد شد/ هر چه به نفع مردم و اقتصاد کشور باشد را انجام می‌دهیم حتی اگر عده‌ای مخالفت کنند
  • پیام فرمانده ارتش؛ به هر کجای اسرائیل لازم باشد موشک می‌زنیم | پاسخ هر تجاوزی را کوبنده‌تر خواهیم داد
  • نگرانی امیرعبداللهیان از سرکوب دانشجویان آمریکایی
  • فرمانده کل ارتش: ایران به هر کجای رژیم صهیونیستی را لازم باشد موشک می‌زند/ اگر باز هم خطایی سر بزند قدرتمندتر از قبل پاسخ می‌دهیم/ زوایای مختلف عملیات‌ها 10 تا 20 سال بعد گفته می‌شود
  • توصیه‌هایی برای انتخاب رشته صحیح و اصولی
  • رئیسی عازم تهران شد