Web Analytics Made Easy - Statcounter

حمیدرضا صالحی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، درباره چالش‌های مصرف انرژی‌های فسیلی در کشور اظهار داشت: کشور ما از گذشته دارای منابع زیادی در حوزه نفت و گاز و سوخت‌های فسیلی بوده بنابراین همواره مشکلاتی داشته‌ایم، یکی از آنها لجام گسیختگی مصرف سوخت‌های فسیلی است، وقتی مصرف از حدی بالاتر می‌رود، چالش گازهای گلخانه‌ای را هم ایجاد می‌کند، با توجه به اینکه در مجامع بین‌المللی پذیرفتیم که در مصرف محدودویتی اعمال کنیم، نمی‌توانیم بیش از آن تولیدکننده گازهای گلخانه‌ای باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از طرفی سوخت‌های فسیلی آلایندگی برای مردم خودمان ایجاد می‌کند، به طوری که بسیاری از روزها در تهران امکان نفس کشیدن نداریم.

مصرف گاز به اندازه کل اروپا، برق 2.5 برابر متوسط دنیا

وی با تاکید بر اینکه باید در مصرف سوخت فسیلی به یک استانداردی برسیم، افزود: اکنون مصرف در کشور ما بالاست به طور مثال مصرف گاز به اندازه کل اروپا، شدت مصرف برق 2.5 برابر متوسط دنیا و مصرف بنزین به مرز 110 میلیون لیتر در روز هم رسیده بود و علیرغم اینکه قیمت تغییر کرد این چالش غیر از روزهای قرنطینه بابت کرونا، ادامه داشته که می‌تواند در زندگی روزمره مردم تاثیر بگذارد. 

رئیس فدراسیون صادرات انرژی گفت: باید آینده‌نگری کرد و تصمیمات اساسی و به موقع گرفت، در غیر این صورت هزینه‌های زیادی به جامعه و دولت‌ها تحمیل می‌شود.

درآمدهای زیاد نفت، فرهنگ مصرف را از ما گرفت

وی درباره دلیل کند بودن روند بهینه شدن مصرف در کشور بیان کرد: یکی از دلایل بحث قیمت است که اثر زیادی دارد وقتی کالایی ارزان باشد، نمی‌توان پروژه‌های بهینه‌سازی مصرف آن را در نظر گرفت، اما وقتی کالایی ارزش پیدا می‌کند بهینه‌سازی هم ارزشمند می‌شود و پروژه‌ها و کاهش مصرف قابل توجیه برای هزینه کردن، می‌شود، دومین موضوع فرهنگسازی است که این فرهنگ در کشور به دلیل سابقه درآمدهای زیاد نفت و گاز و منابع فسیلی بالا وجود نداشته است، به جای اینکه سرمایه بین نسلی را برای آیندگان نگه داریم و از سود و درآمد آن بیشتر مصرف کنیم، خود انرژی را می‌خوریم و این فرهنگ هم باعث شده در برنامه‌های بهینه‌سازی ناکام باشیم.

سرمایه‌ای که در بودجه عملیاتی هدر می‌رود

صالحی خاطرنشان کرد: عدم موفقیت در بهینه‌سازی نتیجه این است که دولت‌ها آن را در برنامه‌های خود جدی نمی‌گیرند، باید بدانند در بودجه‌های عملیاتی چه سرمایه‌ای هدر می‌رود، اگر برنامه عملیاتی مشخص تعیین کنند، می‌توانند از هدررفت این سرمایه‌ها جلوگیری و برای برای توسعه آینده، پیشرفت، اشتغال ملی و رشد اقتصادی کشور استفاده کنند. 

مصرف بالای گاز، برق خانه‌ها را خاموش کرد

وی یادآور شد: مصرف بی‌اندازه به حدی از کنترل خارج می‌شود که باعث می‌شود خاموشی‌هایی در حوزه برق ایجاد شود که عامل آن هم مصرف بیشتر گاز است، در زمستان 98 بدلیل سرمای هوا مصرف گاز بسیار بالا رفت، گاز نیروگاه‌ها کم شد و باعث از مدار خارج شدن نیروگاه‌ها و همچنین خاموشی‌های برنامه‌ریزی شده اعمال شد که عامل آن به افزایش مصرف گاز خانگی برمی‌گردد که می‌تواند آثار مخربی ایجاد کند و منجر به این شود که توزیع برق برای صنعت هم با مشکل مواجه شود که عوارض زیانباری خواهد داشت.

برای نسل آینده انرژی‌ای می‌ماند؟

رئیس فدراسیون صادرات انرژی با بیان اینکه مهمترین راهکار برنامه جامع انرژی بر اساس نُرم جهانی است، گفت: ما مثل بقیه کشورها که این مسیر را طی می‌کنند، با استفاده از انرژی‌های نو به عنوان یک انرژی جایگزین استفاده کنیم. ما کشوری هستیم که سوخت فسیلی داریم و می‌تواند برای نسل‌های آینده استفاده شود. باید بتدریج به سمت نیروگاه‌های تجدیدپذیر برویم.

با ظرفیت 70 هزار مگاواتی زیر یک درصد از انرژی‌های نو بهره می‌بریم

وی ادامه داد: به دلیل ارزانی انرژی فسیلی در ایران انرژی تجدیدپذیر با سرعت خوب و قابل مقایسه با دیگر کشورهای در حال توسعه نیست، علیرغم اینکه مرز 20 تا 30 درصد را طی کرده و خیلی کشورها مرز 50 درصد را هم رد کرده‌اند، در ایران ما با ظرفیت بالای 60 تا 70 هزار مگاوات برای تولید از تجدیدپذیرها، زیر یک درصد از انرژی خورشیدی و بادی استفاده می‌کنیم که بسیار اندک است. باید بر اساس دستاوردهای بین‌المللی حرکت کنیم و جایگزین خوبی برای انرژی‌های فسیلی و بهره بردن از انرژی‌های نو تداعی کنیم.

از آلمانِ اکثرا نیمه ابری هم بدتریم

صالحی تصریح کرد: ما کشور خوبی به لحاظ انرژی‌های تجدیدپذیر داریم اما آلمانِ اکثرا نیمه ابری بیشتر از ما از آن استفاده می‌کند، 70 هزار مگاوت ظرفیت احصاء شده در زمینه انرژی خورشیدی و بادی وجود دارد که می‌تواند 70 میلیارد دلار سرمایه گذاری را در کشور رقم بزند، در این شرایط می‌توانیم با سرعت بیشتری به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر و هیبریدی حرکت کنیم و نیروگاه‌های با انرژی‌های فسیلی را به سمت خاموش کردن ببریم و همچنین راندمان نیروگاه‌ها را بالا ببریم. 

سرمایه گذاری کنیم، سوخت فسیلی نسوزانیم

وی خاطرنشان کرد: البته چالش‌هایی هم وجود دارد، بودجه خرید برق باید فراهم شود، سرمایه‌گذاری بیش از گذشته افزایش یاید تا شاهد انتشار کربن زیادِ سوخت‌های فسیلی نباشیم، ما جزء 10 کشور اول در زمینه انتشار کربن هستیم، باید طبق پروتکل‌هایی که در پاریس امضا شد میزان کربن را کاهش دهیم و این فرصتی است که از سوخت فسیلی به تجدیدپذیر گذار کنیم و شاهد خاموش شدن نیروگاه‌های فسیلی باشیم و این سوخت را برای ساختن آینده فرزندان کشور نگه داریم.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: برق بودجه درآمد سرمایه نفت و گاز نیروگاه تجدیدپذیر برنامه ریزی سوخت های فسیلی بهینه سازی نیروگاه ها سوخت فسیلی مصرف گاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۶۵۸۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهدای ۸۰ میلیون جایزه برقی با قرعه‌کشی/ از ابتدای خرداد تا پایان شهریور فرصت دارید

مدیرعامل توانیر جزئیات اهدای جوایز به مشترکان صنعت برق را تشریح کرد و گفت: ۸۰ میلیون جایزه برای مشترکان صنعت برق در نظر گرفته شده که به صورت قرعه‌کشی به آنها اهدا خواهد شد.

به گزارش ایسنا، مصطفی رجبی مشهدی در حاشیه مراسم رونمایی از پویش با انرژی که با حضور مسئولین صنعت برق و جمعی از هنرمندان برگزار شد، در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سوال ایسنا درخصوص نحوه ارائه پاداش صنعت برق به مشترکان، اظهار کرد: بیش از ۴۲ مشترک صنعت برق داریم که از این تعداد حدود ۳۲ میلیون مشترک خانگی و تجاری هستند اگر این تعداد مشترک کاهش مصرف برق داشته باشند طی ۲۱ هفته در نظر گرفته شده به صورت امتیازی از جوایزی که پیش بینی شده بهره مند شوند.

وی افزود: ممکن است مشترکین بیش از دو یا چند بار از این جوایز بهره مند شوند و محدودیتی در این جوایز وجود ندارد.

مدیرعامل توانیر با تاکید بر اینکه مشترکان خانگی و تجاری که ۱۵ درصد مصرف را کاهش دهند به صورت قرعه کشی از جوایزی مثل خودرو برخوردار خواهند شد، اظهار کرد: بر اساس میزان کاهش مصرف پاداش صرفه جویی پیش بینی شده، سال گذشته ۴۰ درصد از مشترکان خانگی در این طرح مشارکت داشتند امیدواریم امسال با افزایش تعداد مشترکان صرفه جویی کننده انرژی بیشتری را به بخش مولد تحویل دهیم.

مشکلی در تامین منابع پویش با انرژی نداریم

رجبی‌مشهدی افزود: قطعا منابع مورد نیاز از طریق صنایع انرژی بر کشور تامین خواهد شد و مشکلی در تامین اعتبار وجود ندارد.  

وی در پاسخ به سوال دیگر ایسنا در خصوص زمان اجرای این پویش گفت: پویش با انرژی از ابتدای خرداد تا پایان شهریور ادامه دارد، بیش از ۸۰ میلیون جایزه به کسانی که کاهش مصرف برق داشته باشند و مستمرا این کار را تکرار کنند، داده خواهد شد، این مشترکان با این اقدام هم برق پایدار دریافت می کنند و هم بخش مولد کشور از انرژی بیشتری برخوردار خواهند بود و ما می‌توانم به نقاط بسیار گرم و همچنین مراکز بیمارستانی، خدماتی و آموزشی برق مورد نیاز را ارسال کنیم.

به گفته مدیر عامل توانیر گفت: هدف از این پویش این است که مشترکان تجاری و خانگی که ۸۰ درصد تعداد مشترکان و ۵۰ درصد مصرف دوران اوج مصرف کشور را تشکیل می دهند را به کاهش مصرف تشویق کنیم به همین جهت جایزه و هم پاداش صرفه جویی در دستور کار قرار گرفته است.

با مشارکت مردم نیاز به خاموشی نیست

رجلی‌مشهدی در پاسخ به سوال دیگر ایسنا، در خصوص احتمال خاموشی در کشور، گفت: قطعا با مشارکت مردم نیاز به خاموشی نیست.

وی با بیان اینکه یکی از شاخص های مصرف برق؛ شدت مصرف انرژی در کشور است که این شاخص در کشور ما دو برابر متوسط جهانی است، افزود: همیشه نیازمند این هستیم که مصرف بهینه داشته باشیم تا بتوانیم نیاز تقاضاهای جدید و بخش مولد کشور را تامین کنیم.

جریمه سنگین برای رمزارزهای غیرمجاز

مدیرعامل توانیر درباره تامین برق رمزارزها گفت: برای کسانی که به صورت مجاز استخراج رمزارز داشته باشند، پیش بینی شده از ساعت ۲ بامداد تا ۹ صبح که ساعت بار حداقل است بتوانند از برق استفاده کنند اما برای کسانی که بصورت غیرمجاز از شبکه برق استفاده می کنند جرایم سنگینی پیش بینی شده است اگر دستگاههای آنها شناسایی شود ضبط و تحویل مقامات قضایی شده و بر اساس قوانین جدید امحا خواهد شد و قطعا جرایم سنگین از زمانی که تشخیص داده شود اعمال خواهد شد و این جریمه ۱۰۰ برابر قیمت انرژی است

رجبی‌مشهدی با بیان اینکه از هموطنان می خواهیم از طریق سامانه برق من گزارش رمزارزهای غیرمجاز را اعلام کنند این گزارش علاوه بر اینکه محرمانه خواهد ماند، می توانند از پاداش بهره مند شوند و متناسب با ماینرهایی که کشف می شود، عدد پاداش بیشتر می شود و به تامین برق پایدار کمک می کند.

ناترازی برق به حدود ۱۱ هزار مگاوات می رسد

وی درباره رقم ناترازی برق در تابستان سال جاری گفت: اگر مشارکت مردم نباشد ناترازی زیاد است اما پیش بینی ما این است با پویش با انرژی و مشارکت مردم ناترازی به حداقل ممکن برسد.

به گفته وی در ابتدای دولت رقم ناترازی حدود ۱۴ هزار مگاوات بود پیش بینی این است امسال با اقداماتی که صورت می گیرد به حدود ۱۰ تا ۱۱ هزار مگاوات برسیم.

حداکثر واردات را خواهیم داشت

مدیر عامل توانیر در خصوص صادرات برق به عراق در تابستان سال جاری اظهار کرد: برنامه ما این است در دوره گرم سال حداکثر واردات را داشته باشیم و صادرات را در حداقل ممکن باشد قطعا متناسب با شرایط آب و هوایی کشور پیش خواهد رفت.

رجبی‌مشهدی با بیان اینکه مشکلی برای سرمایه‌گذاری در ایستگاه‌های شارژ خودروهای برقی وجود ندارد و از طریق درخواستی که به شرکت‌های توزیع داده می شود، تامین برق صورت خواهد گرفت، نرخ برق ایستگاه‌های شارژ نرخ تجاری یعنی ۵۴۷ تومان به ازای هر کیلو وات ساعت درنظر گرفته شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • انشعابات گاز علت اصلی هدر رفت انرژی
  • ابتکار وزارت نیرو برای حل بحران خاموشی‌ها؛ راه‌اندازی پویش!
  • اهدای ۸۰ میلیون جایزه برقی با قرعه‌کشی/ از ابتدای خرداد تا پایان شهریور فرصت دارید
  • پیش بینی ناترازی ۱۰ تا ۱۱ هزار مگاواتی برق در تابستان
  • رونمایی رسمی از بزرگترین پویش کشور در زمینه انرژی
  • بیش از ۸۰ میلیون جایزه غیرنقدی پیش‌بینی شده برای خوش‌مصرف‌ها
  • یک بام و دوهوای دولت برای کولرهای گازی: تبلیغ ممنوع؛ فروش آزاد، قاچاق رها!
  • برای رفع مشکل مصرف انرژی باید صندوق بهینه‌سازی سوخت را فربه کنیم
  • دردسرهای افزایش بیش‌ از حد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • دردسرهای افزایش بیش‌ازحد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده