Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-02@16:30:08 GMT

گزارشی از وضعیت کشت گلخانه‌ای در هرمزگان

تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۶۵۹۹۶

گزارشی از وضعیت کشت گلخانه‌ای در هرمزگان

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایرنا، با توجه به کمبود آب و خشک‌سالی‌های طولانی بیش از ۲ دهه در استان بهترین گزینه برای کاهش مصرف آب و بالا بردن افزایش راندمان محصول توسعه مجتمع‌های گلخانه‌ای در هرمزگان بوده که از سال گذشته طرح‌های بزرگی با حمایت دولت و همت بخش خصوصی در این زمینه به ثمر نشست.

طبق گزارش‌های اعلام‌شده از سوی سازمان جهاد کشاورزی در شهریورماه ۹۸، وسعت گلخانه‌های هرمزگان ۲۰۵ هکتار با تولید سالانه ۵۰ هزار تن محصول خارج از فصل آغاز شد که به‌منظور سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی در برنامه‌های ۱۰ ساله، به ۵ هزار هکتار افزایش می‌یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به اعتقاد کارشناسان بخش کشاورزی آن با توجه به جایگاه استراتژیک این استان و ظرفیت‌های ویژه این بخش به‌خصوص درزمینهٔ توسعه کشت گلخانه‌ای، می‌تواند نقش بسزایی در توسعه اقتصاد و بهبود معیشت مردم این منطقه و حتی کشور داشته باشد.

اشتغال‌زایی در بخش کشاورزی نسبت به سایر صنایع و بخش‌های اداری بسیار سریع‌تر و کم‌هزینه‌تر صورت می‌گیرد و از همین رو نقش بسزایی در ایجاد اشتغال پایدار و تثبیت جمعیت در شهرها و روستاها دارد و از مهاجرت روستاییان به دلیل نبود اشتغال جلوگیری می‌کند.

 هم‌اکنون وسعت زمین‌های کشاورزی هرمزگان ۱۶۱ هزار هکتار با تولید سالانه افزون بر ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تن محصول باغی و زراعی و یک‌میلیون و ۶۵۰ هزار تن محصول سبزی و صیفی خارج از فصل تأثیر بسزایی در تنظیم بازار این محصولات در فصل‌های پاییز و زمستان در سطح کشور دارد.

افزایش دو برابری کشت گلخانه‌ای هرمزگان در سال ۹۸

رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان دراین‌باره گفت: با توجه به استقبال کشاورزان، توسعه کشت گلخانه‌ای در سال ۹۸ به دو برابر افزایش یافت و از ۳۰۰ هکتار تعهد ابلاغی به وزارت جهاد کشاورزی این میزان به ۶۴۵ هکتار رسید و استان در این زمینه توانست رتبه اول را به خود اختصاص دهد.

علی باقرزاده همایی افزود: در راستای ابلاغیه وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر انتقال کشت سبزی و صیفی از فضای باز به گلخانه‌ای، در آذرماه ۹۸، ۵ هزار و ۱۳۶ هکتار سطح گلخانه‌ای در استان فعالیت خود را آغاز کرد که برای ۴۵ هزار نفر نیز اشتغال‌زایی صورت گرفت.

وی بیان کرد: تاکنون ۳ هزار و ۱۷۰ هکتار زیرساخت شهرک‌های گلخانه‌ای توسط شرکت شهرک‌های کشاورزی در استان احداث شد که یک هزار و ۹۶۶ هکتار نیز توسط بخش خصوصی اجرا می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان اظهار کرد: باید دقت بیشتری در واگذاری زمین به افراد صورت گیرد و با پرداخت تسهیلات به کشاورزان از آن‌ها حمایت شود تا شاهد تولید محصولات کشاورزی بهتری برای استان باشیم.

باقرزاده خاطرنشان کرد: اگر درزمینهٔ ای واگذارشده محصولی تولید نشود، منابع به هدر می‌رود به همین منظور مدیران ستادی و شهرستانی باید برای جلوگیری از اتلاف منابع مالی و نهاده‌های کشاورزی اجرای طرح‌ها را تا زمان به نتیجه رسیدن در اولویت کارهای خود قرار دهند.

وی یادآور شد: همچنین مدیران شهرستانی در مناطق مختلف استان باید بیمه کشاورزی را در راستای استفاده خدمات بهتر و ریسک فعالیت زراعی در تولید محصول به کشاورزان معرفی و آن‌ها را تشویق کنند.

افزایش تولید در سال جهش تولید در هرمزگان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان در ادامه یادآور شد: در راستای نام‌گذاری سال ۹۹ بنام جهش تولید از سوی مقام معظم رهبری، محصولات راهبردی بخش تولیدات کشاورزی در این استان امسال افزایش می‌یابد.

باقرزاده همایی در گفت‌وگو با ایرنا افزود: این محصولات استراتژیک شامل گندم، دانه‌های روغنی، ذرت دانه‌ای و جو، تولیدات گلخانه‌ای، سبزی و صیفی، باغی، پروتئین حیوانی، صنایع تبدیلی، صادرات و طرح‌های زیربنایی است.

وی با اشاره به این‌که افزایش میزان تولید گندم در تقویم عملیاتی سال جاری برای بخش کشاورزی استان در نظر گرفته‌شده بیان کرد: در سال گذشته تولید گندم ۴۶ هزار تن بود که امسال ۵ درصد نسبت به سال گذشته بیشتر خواهد شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان اظهار کرد: در حال حاضر ۱۱۵ واحد بااعتبار ۶۲۰ میلیارد ریال در بخش تولید گندم، ۳۰ واحد با هزینه ۱۶۰ میلیارد ریال دانه روغنی، ۴۰ واحد با ۲۱۵ میلیارد ریال ذرت دانه‌ای و ۱۰ واحد با ۵۵ میلیارد ریال برای تولید جو در بخش‌های خصوصی استان فعالیت دارند.

باقرزاده خاطرنشان کرد: طبق برنامه‌های عملیاتی سال جاری، در حال حاضر تولید ۲۱ هزار تن ذرت دانه‌ای تا ۱۵ درصد و تولید ۴ هزار تن دانه روغنی و ۴ هزار تن محصول جو در هرمزگان به میزان ۵/۱۲ درصد نسبت به سال گذشته افزایش خواهد یافت.

حمایت دولت از سرمایه‌گذاران کشت گلخانه‌ای در هرمزگان

استاندار هرمزگان نیز در این زمینه اظهار کرد: توسعه گلخانه‌ها در بخش کشاورزی از سیاست‌های محوری استان است و متقاضیان فعالیت در این عرصه موردحمایت دولت قرار می‌گیرند که سال گذشته به‌طورجدی گلخانه‌ها فعال شد و امسال هم در این بخش بیشتر توجه می‌شود.

فریدون همتی با تأکید بر این‌که توسعه کشت گلخانه‌ای را با جدیت پیگیری می‌کنیم، افزود: این اقدام با توجه به بحران کم‌آبی حاکم بر هرمزگان یک اقدام ضروری است و کشاورزان هم در برابر هزینه کم سود فراوانی به دست می‌آورند.

وی با تأکید بر تغییر الگوی کشت کشاورزی در استان با توجه به شرایط آبی حاکم، اظهار کرد: باید به سمت توسعه کشت گلخانه‌ای در راستای کاهش مصرف آب حرکت کنیم.

وی بیان داشت: باید برنامه‌هایی به‌منظور سازگاری با کم‌آبی و در راستای ارتقای بهره‌برداری از عوامل تولید با محوریت توسعه گلخانه‌ای برای مقابله با کمبود آب در بخش کشاورزی استان تدوین و انجام شود.

استاندار هرمزگان فعال‌سازی گلخانه‌های متروکه را یکی از اولویت‌های ستاد راهبردی گلخانه‌های هرمزگان دانست و تصریح کرد: اقدام لازم برای راه‌اندازی مجدد این گلخانه‌ها انجام شود.

همتی با تأکید برجذب سرمایه‌گذار توسط دستگاه‌های زیرمجموعه ستاد راهبردی گلخانه‌های استان، تصریح کرد: بانک کشاورزی متولی پرداخت تسهیلات به متقاضیان احداث گلخانه در هرمزگان است.

هرمزگان، یکی از مهم‌ترین استان‌های کشور در بخش محصولات باغی و کشاورزی

باوجود گرم و خشک بودن هرمزگان، اما این استان توانسته با توجه به چهارفصل بودن درزمینهٔ تولیدات متنوعی ازجمله محصولات باغی و کشاورزی به یکی از مناطق مهم کشور در این زمینه تبدیل شود و علاوه بر تأمین نیازهای استان و سایر مناطق، درزمینهٔ صادرات به کشورهای منطقه به‌ویژه خلیج‌فارس نیز از شهرت برخوردار باشد.

نماینده ولی‌فقیه در هرمزگان و امام‌جمعه بندرعباس در این زمینه با اشاره به اهمیت بخش کشاورزی در اقتصاد کشور، گفت: رونق اقتصاد کشور با فعالیت‌های جهاد کشاورزی حاصل می‌شود و امسال بهترین فرصت برای افزایش تولید در سال جهش تولید است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمد عبادی زاده بیان کرد: در صورت حمایت بیشتر از بخش کشاورزی و تسریع در انجام طرح‌های این حوزه، چرخ اقتصاد باقدرت خواهد چرخید و بسیاری از کاستی‌ها پنهان می‌شود.

وی افزود: با توجه به استعدادها و ظرفیت‌های موجود در حوزه کشاورزی، باید با تکیه‌بر تکنولوژی‌های مدرن و نوین در جهت رشد تولیدات این حوزه گام برداریم و باوجود کمبود آب به سمت افزایش تولید محصولات گلخانه‌ای برویم.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین عبادی زاده تصریح کرد: بخش صنعت نتوانسته مشکل بیکاری را در استان هرمزگان برطرف کند اما بخش کشاورزی و شیلات می‌تواند این مشکل را برطرف کند و افق تولیدات استان باید بر اساس توسعه صادرات برنامه‌ریزی شود.

البته هرمزگان با داشتن پنج قطب مهم کشاورزی در شرق، غرب و شمال استان در طول سال با تولید انواع محصولات کشاورزی و باغی خارج از فصل و داشتن ظرفیت‌های دروازه‌های صادراتی، نقش راهبردی در رونق و جهش تولید بر عهده دارد.

از اواخر سال ۹۸ که بارندگی سطح وسیعی از استان فراگرفت و تا فروردین چندین نوبت استان را از حیث آب غنی کرد نوید سال خوش در سال جاری برای زمین‌های کشاورزی داده که محصولات را پربارتر و با شرایط بهتر وارد بازار شوند.

همواره از ظرفیت‌های بندری، تجاری و بازرگانی هرمزگان همه استان‌های کشور بهره می‌برند و به دلیل سهل و آسان بودن و همچنین ارزانی هزینه‌ها برای صادرات محصولات خود به دنیا بهترین مسیر راه این استان می‌دانند که این روند ادامه داشته و در سال جهش تولید بخش زیادی از محصولات کشاورزی بایستی با نگاه صادراتی به آن تولید شود.

وجود پایانه‌های صادراتی خاص برای صادرات محصولات تازه مثل هندوانه، خربزه، خیار سبز، گوجه، پیاز، بادمجان، فلفل و محصولات باغی سردسیری و گرمسیری از طریق بندر شهید باهنر به‌صورت روزانه با شناورهای محلی و تجاری از دیگر توانمندی‌های هرمزگان است.

کد خبر 500217 برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی کشاورزی استان هرمزگان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی کشاورزی استان هرمزگان رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان توسعه کشت گلخانه ای وزارت جهاد کشاورزی کشت گلخانه ای هزار تن محصول میلیارد ریال بخش کشاورزی سال گذشته گلخانه ها جهش تولید طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۶۵۹۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمل بیش از ۲۸۰ هزار تن گندم از خوزستان به سراسر کشور

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، فواد غزیعلی اظهار کرد: با هماهنگی‌های درون استانی با محوریت استانداری از ابتدای اردیبهشت امسال، حمل گندم ۱۱۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته است.

وی ادامه داد: روزانه ۶۱ هزار تن گندم از خوزستان به سیلو‌های سراسر کشور حمل می‌شود.

معاون حمل و نقل اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خوزستان افزود: با توجه به حساسیت موضوع با فراخوان مالکان خودرو‌های سنگین حمل بار به ویژه در استان خوزستان شاهد رشد خوبی در حمل و نقل بودیم.

خوزستان با تولید سالانه ۱۷.۵ میلیون تُن محصولات کشاورزی، باغی، دامی، شیلات و عسل معادل ۱۴ درصد کل تولیدات بخش کشاورزی کشور در جایگاه نخست قرار دارد.

استان خوزستان یک میلیون و ۲۵۰هزار هکتار اراضی زیرکشت دارد که درصورت ساخت شبکه‌های آبیاری و زهکشی و تامین پایدار آب، امکان توسعه اراضی زیرکشت تا ۲.۲ میلیون هکتار وجود دارد.

خوزستان با تولید سالانه ۱۷.۵میلیون تُن محصولات زراعی، باغی، دام، آبزی‌پروری، عسل و فرآورده‌های لبنی معادل ۱۴درصد کل تولیدات بخش کشاورزی کشور را تولید می‌کند که از این حیث در جایگاه نخست کشوری قرار دارد.

 

دیگر خبرها

  • خام فروشی محصولات یکی از عوامل اصلی درآمد پایین کشاورزان
  • بهبود وضعیت ساماندهی محموله‌ها و کالاها در بنادر و گمرکات استان هرمزگان
  • ۱۲ پروژه با حضور رئیس سازمان زندان‌ها در هرمزگان به بهره‌برداری رسید
  • ۲۱ درصد گازهای گلخانه‌ای تولیدی مربوط به بخش کشاورزی است
  • صرفه‌جویی ۳ میلیون تنی آرد و نان با اجرای مناسب طرح هوشمندسازی
  • حمل بیش از ۲۸۰ هزار تن گندم از خوزستان به سراسر کشور
  • رونمایی از سامانه سرمایه‌گذاری استان یزد
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه در استان اردبیل
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه
  • نگاهی به وضعیت بودجه احزاب در لایحه بودجه 1403 / مرکز پژوهش های مجلس: وزارت کشور گزارشی از نحوه توزیع کمک مالی به احزاب ارائه کند