Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهرستان مانه و سملقان با ۸۵ هزار هکتار اراضی کشاورزی و چهار هزار هکتار باغات میوه نقش بسزایی در تامین و تولید میوه خراسان شمالی دارد که سرمازدگی چند روز گذشته، به بیش از ۸۰ درصد آن خسارت وارد کرده است.

خبرگزاری شبستان _ مانه  سملقان؛  شهرستان مانه و سملقان به عنوان قطب کشاورزی خراسان شمالی همه ساله میوه استان را تامین و حتی به استان های دیگر نیز صادر می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 بارش برف و کاهش محسوس دمای هوا در شامگاه 20 فروردین ماه موجب سرمازدگی شکوفه ها و سردرختی های باغات این شهرستان شد و خزان را در فصل بهار به باغ ها هدیه داد به طوری که باغداران و کشاورزان از این سرما، حسابی غافل گیر شدند و هر آنچه را که برای یک سال تامین معیشت خانواده در نظر گرفتند، بر باد رفته دیدند.

 

برای اینکه از مشکلات این باغداران با خبر شویم به بخش سملقان و مرکزی شهرستان مانه و سملقان رفتیم تا از نزدیک با باغداران صحبت کنیم و آنان نیز از مشکلات و خواسته هایشان گفتند.

 

یکی از باغداران روستای درکش گفت: حدود دو هکتار باغ گیلاس دارم و مدت 30 سال است به شغل باغداری مشغول هستم.

 

«حجت الله ره آموز» افزود: بارش شدید برف و بعد از آن دمای سرد هوا باعث شد هر آنچه را که برای یک سال زحمت کشیده بودیم را یک شبه از دست بدهیم.

 

وی بیان کرد: شغل اصلی ما کشاورزی و باغداری است و به جز آن کار دیگری نداریم و با وجود این سرما زدگی به باغات و محصولات، ما الان نمی دانیم که چگونه یک سال را بگذرانیم.

 

یکی دیگر از باغداران روستای درکش گفت: من حدود یک و نیم هکتار باغ گردو و هلو دارم که متاسفانه همه سر درختی های باغم را سرما زده است.

 

«غلامرضا رحمانی» اظهارداشت: یک باغدار، ماه ها زحمت و تلاش می کشد تا درختانش به بار بنشیند و بتواند با فروش آن امرار معاش کرده و نیازهای خانواده اش را برطرف کند.

 

وی ادامه داد: برف و سرمای چند شب گذشته حسابی ما کشاورزان و باغداران را غافلگیر کرد و تمام محصولات باغ را از بین برد.

 

یکی دیگر از باغداران گفت: هواشناسی پیش بینی این برودت هوای سرد و بارش برف را کرده بود و کارشناسان جهاد کشاورزی نیز نکاتی را به باغداران ارائه داده بودند.

 

«رمضانعلی دلگشا» افزود: تمام باغداران منطقه، زیر درختان خود با روشن کردن لاستیک و کاه و... و ایجاد دود خواستند از سرما زدگی محصولات جلوگیری کنند.

 

وی ادامه داد: سرما و درجه هوا به قدری پایین بود که روشن کردن آتش و... هیچ تاثیری روی آن نگذاشت و سرما تمام درختان میوه را از بین برد.

 

یکی از باغداران روستای اسلام آباد هم گفت: حدود 20 سال است که دو هکتار باغ هلو دارم و تمام زحمات و دست رنجمان یک شبه به باد رفت و سرما هر آنچه را که برایش زحمت کشیده بودیم را از بین برد.

 

«ولی  بهادری» افزود: قبل از بارش برف و سرمازدگی، کارشناسان باغداری جهاد کشاورزی مانه و سملقان نکاتی را به باغداران تذکر داده بودند ولی بالا بودن شدت سرما همه باغات را از بین برد.

 

وی اظهارداشت: امسال برای اولین بار باغ هلو را بیمه کردم و امیدوارم که حداقل بیمه، خسارت را پرداخت کند.

 

یکی دیگر از باغداران گفت: در سطح دو هکتار باغ آلو و هلو دارم و یک هکتار نیز کلزا کشت کرده ام که متاسفانه همه را سرما زده و هیچ محصولی برایمان نمانده است.

 

«علی ارسنجابی» افزود: شغل اصلی ما کشاورزی و باغداری است که متاسفانه سرمای بهاری تمام محصولات را از بین برد و اگر دولت و مسئولان فکری برای ما نکنند، همه مجبور هستیم برای تامین امرار معاش خانواده به استان های دیگر مهاجرت کنیم.

 

وی ادامه داد: متاسفانه باغ خود را بیمه نکرده ام چرا که بیمه پرداخت خسارت را به موقع و به نحوء مطلوب پرداخت نمی کند و  برای تخمین خسارت بهانه های زیادی می آورد.

 

وی از مسئولان خواست تا با در نظر گرفتن تسهیلات و پرداخت خسارت به باغداران و کشاورزان قطب کشاورزی خراسان شمالی، مشکلات آنان را به حداقل برسانند.

 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مانه و سملقان هم گفت: 80 درصد از باغات و اراضی کشاورزی این شهرستان به خاطر برف و سرمای 20 فروردین ماه 100 درصد خسارت دیده است.

 

«هادی قهرمانیان» افزود: در باغات، محصولاتی چون گردو، آلو، گیلاس، هلو، سیب، گلابی، آلبالو، انجیر، انار، زرد آلو، و بادام همگی دچار سرما زدگی شده است.

 

وی بیان کرد: همچنین اراضی کشاورزی چون گندم و جو آبی و دیم، کلزا آبی و دیم، عدس و... نیز دچار سرمازدگی شده است.

 

مدیر جهاد کشاورزی مانه و سملقان اظهارداشت: 59 هزار و 800  هکتار از باغات به ارزش 125 میلیارد تومان خسارت دیده اند.

 

وی ادامه داد: دو هزارو 540 هکتار نیز از اراضی زراعی به مبلغ 148 میلیارد تومان خسارت سرما زدگی دیده است.

 

پرداخت سریع خسارت سرمازدگی به باغداران شهرستان 110 هزار نفری مانه و سملقان می تواند آن ها را برای حفظ و احیاء باغهایشان در سال آینده امیدوار کند.

 

 

 

پایان پیام/638

منبع: شبستان

کلیدواژه: سرمازدگی باغات مانه و سملقان جهاد کشاورزی شهرستان مانه و سملقان بین برد جهاد کشاورزی سرما زدگی هکتار باغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۶۶۴۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیگیری برای پرداخت غرامت به خسارت دیدگان بخش مسکونی سیل در استان

به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی ذاکریان صبح یکشنبه در دیدار با رئیس هیئت عامل صندوق حوادث طبیعی ساختمان گفت: از توجه ویژه مسئولان صندوق حوادث طبیعی ساختمان به استان خراسان جنوبی و پرداخت خسارت‌ها به آسیب دیدگان در زلزله نهبندان، طبس و بشرویه تقدیر می‌کنیم.


وی با اشاره به سیل اخیر در استان و به خصوص شهرستان زیرکوه اظهار کرد: برای کمک به خانواده‌های سیل زده این شهرستان صندوق حمایت‌های لازم را داشته باشد.

وی ادامه داد: از سوی مدیرعامل این صندوق قول پرداخت خسارت به خانواده‌های آسیب دیده از سیل در کوتاه‌ترین زمان ممکن داده شد.
وی گفت: حداکثر سقف تعهدات صندوق حوادث طبیعی ساختمان در سال جاری به ۹۵ میلیون تومان افزایش یافته است.

به گفته وی سال گذشته این مبلغ ۳۰ میلیون تومان بوده است.

ذاکریان با اشاره به اینکه مبنای پرداخت خسارت اشتراک قانونی برق واحدهای مسکونی خواهد بود، بیان داشت: درصدی از حق بیمه پایه از طریق درج در حوزه برق بوده که از مالکان واحدهای مسکونی دریافت و به خزانه داری کل واریز می‌شود و الباقی حق بیمه از سوی دولت هر ساله بر اساس ماده ۱۰ قانون تنظیم و به حساب صندوق پرداخت می‌شود.

وی بیان کرد: صندوق بیمه حوادث طبیعی ساختمان یکی از ثمرات دولت سیزدهم است که در راستای رفاه و آرامش خاطر مردم در هنگام وقوع حوادث هشت گانه طبیعی شامل زلزله، سیل، طوفان، صاعقه، رانش زمین و سونامی پرداخت خسارت برای کلیه ساختمان‌های مسکونی دارای انشعابات قانونی برق را پوشش می‌دهد.

به گفته وی اداره کل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی نماینده این صندوق در استان می‌باشد.

مهدی اسماعیلی رئیس هیأت عامل صندوق بیمه حوادث طبیعی ساختمان بیان کرد: در صورت ارسال اطلاعات واحدهای خسارت دیده توسط استانداری در اسرع وقت، قول پرداخت خسارت به صاحبان واحدهای خسارت دیده، در کمترین زمان ممکنه داده می‌شود.

کد خبر 6090523

دیگر خبرها

  • پیش بینی برداشت بیش از سه هزار تن انگور امسال از تاکستانهای مهاباد
  • باغات مرکبات مازندران شناسنامه‌دار می‌شوند
  • ۴۰ هزار تن گندم در استان بوشهر برداشت می‌شود
  • پیگیری برای پرداخت غرامت به خسارت دیدگان بخش مسکونی سیل در استان
  • برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر
  • پرونده داغ چای روی میز مسئولان گیلان
  • ممنوعیت ورود چای سنواتی به بازار مصرف/ کارخانجات چای به موقع بازگشایی شود
  • ۳۶۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایلام آفت‌زدایی شد
  • دولت و بذرپاش، نمایندگان مجلس را دور می‌زنند؟
  • خسارت خشکسالی به ۱۴۰ هزار هکتار محصول گندم بوشهر