Web Analytics Made Easy - Statcounter

نشریه ایتالیایی "سلامت و رفاه" طی گزارش خود با استناد به یک پزشک از تأثیرات دعا در روند بهبودی بیماری نوشت. ۲۴ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۲ فرهنگی دین ، قرآن و اندیشه نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، دعا و نیایش از مهم‌ترین آموزه‌های ادیان آسمانی شمرده می‌شود؛ چرا که همواره ابزاری در دستان صاحبان کتب آسمانی یعنی انبیا و رسولان جهت ارتباط با خداوند و نیز برای اصلاح امورات فردی و اجتماعی شمرده می‌شد، بنابراین سابقه‌اش به قدمت آفرینش انسان است؛ از این روست که مقوله دعا با توجه به گسترۀ نیازهای مادی و معنوی انسان و نیز دامنۀ وسیع ارتباطی میان او و خداوند، مورد توجه پیروان ادیان و به‌ ویژه ادیان ابراهیمی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نصوص فراوان قرآنی، کتاب مقدس عبری و عهد جدید در زمینه دعا، بیانگر اهمیت و جایگاه آن است.

در این بین یکی از مسائلی که درباره دعا مورد توجه قرار گرفته است کارکردها دعا است؛ به این صورت که آیا انسان با دعا می‌تواند به نیازهای خود دست یابد یا خیر؟ یا اینکه آیا انسان با دعا می‌تواند به تقابل با بلایای فردی و اجتماعی بپردازد یا صرفاً ابزاری برای رفع نیازها است؟ بر اساس فرهنگ دینی که در جوامع مسلمان و حتی ادیان نهفته است، دعا ابزار ارتباط با خداوند است و چون تمام مقدرات عالم تحت حاکمیت او و در دست قدرت اوست، یکی از بهترین مسیرها جهت گشایش مشکلات محسوب می‌شود؛ هرچند یکی از کارکردهای مهم دعا پیشگیری از افتادن در ورطه بلایا است.

این امر بدیهی در جوامع غربی ( هرچند خود را پیرو انجیل یا تورات می‌دانند) که روح حاکم بر آنها سکولار و یا نیهیلیسم است، با چالش‌هایی مواجه است تا حدی که گاهی تبدیل به گفتمان‌های جالب توجهی بین اندیشمندان آنها می‌شود. مجلات معتبر علمی گهگاه به این امر می‌پردازند که آیا انسان با دعا توانایی غلبه بر مشکلات را خواهد داشت یا خیر؟

پیش از این یک نشریه ایتالیایی با عنوان "بهداشت و سلامت"  مقاله‌ای با عنوان "آیا دعا واقعاً به غلبه بر بیماری کمک می‌کند؟" منتشر کرد.

این نشریه در قسمت‌هایی از متن خود می‌نویسد "هیچ مطالعه علمی با اطمینان نمی‌تواند ثابت کند که ایمان و دعا در بیماری‌ها کمک‌کننده است، اما در بعضی موارد، دعا واقعاً رنج را کاهش می‌دهد".

استادیار دانشگاه کالیفرنیا: دستورات بهداشتی اسلام آسیب‌ کرونا را کاهش می‌دهد

در بخش دیگری از این نشریه می‌خوانیم "کسانی هستند که حتی در زیارت‌های طولانی به سمت فاطیما (نماد بانوی مقدس)، مدژورژ یا لورز می‌روند تا درخواست فیض کنند. از زمان طلوع خورشید، انسان به خداوند روی می‌آورد تا در بیماری از او حمایت و آسایش را طلب کند و شفا بخواهد."

این نشریه ایتالیایی در بخش دیگری از متن خود و با تیتر "دعا درمانی" می‌نویسد "دو تحقیق یکی در سان‌فرانسیسکو و دیگری در کانزاس‌سیتی در مورد نتایج دعا درمانی بر بیماری قلبی انجام شده است؛ همچنین در تحقیقی که روی تقریبا 4 هزار بیمار شد، تأثیرات آن را در مورد عفونت‌های خطرناک بررسی کرده بود. (متأسفانه) تحقیقات مناسبی در ایتالیا مانند تحقیقات محققان دانشگاه پاویا در مورد رابطه دعا و فشار خون وجود ندارد.

استاد دانشگاه استرالیایی: دستورات بهداشتی اسلام برای پیشگیری از بیماری‌ها مفید است

از این گذشته، جنبه روانشناختی نقش مهمی در بیماری‌ها دارد. تصادفی نیست که در برخی بیمارستان‌ها که در معالجه سرطان تخصص دارند، یک خدمات روانشناختی ارائه می‌شود که باعث رفاه و بهبود کیفیت زندگی افراد بیمار می‌شود. "جوزپه رمضوی" در مؤسسه ماریونگری در برگامو توضیح می‌دهد: "دعا در سطح روانشناختی عمل می‌کند و سبب عناصر اعتماد، امید، خوش‌بینی می‌شود " نشان داده شده است که این عناصر در صورت ابتلا به بیماری‌های جدی‌تر، سبب می‌شوند افراد مسیر درمانی را دنبال کنند." اما همچنان باید اذعان داشت یاری جستن از تسبیح و دعا خوب است، مادامی که شما به طور همزمان توصیه‌های پزشکان را رعایت کنید و با تکیه کورکورانه به یک قدرت فراتر، از درمان و داروها خودداری نکنید."

انتهای‌پیام/

R1392/P/S4,37/CT7 واژه های کاربردی مرتبط ویروس کرونا

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ویروس کرونا ویروس کرونا بیماری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۶۸۷۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره مندی ۳ هزار و ۷۰۰ بیمار صعب العلاج و خاص از تسهیلات درمان در گلستان

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز گلستان فاطمه اسفندیاری گفت: در استان گلستان حدود ۱۷ هزار  بیمار صعب العلاج و خاص زندگی می‌کنند که سالانه ۳ هزار نفر به آنها افزوده می‌شود.

او گفت: بیماران هموفیلی، تالاسمی، دیالیزی و سرطانی در گروه بیماران خاص هستند که طبق بسته خدمتی تعرفه بیمه‌های مختلف خدمات دریافت می‌کنند.  

او در مورد پرداخت تسهیلات بانکی به بیماران صعب العلاج و خاص نیز گفت: دانشگاه علوم پزشکی گلستان بر اساس پرونده پزشکی این بیماران و با توجه به ابلاغ بودجه از سوی وزارت بهداشت، بیماران را برای دریافت تسهیلات درمانی ۵۰ میلیونی به بانک معرفی می‌کنند..

اسفندیاری افزود: این تسهیلات سال گذشته با بهره ۴ درصد و بازپرداخت ۵ ساله ارائه شد و برای امسال نیز منتظر ابلاغ بودجه تسهیلات درمان هستیم تا بیماران را به بانک‌های عامل معرفی کنیم.

او گفت:خدمات به بیماران خاص و صعب العلاج در شهرستان گرگان در بیمارستان‌های ۵ آذر، مرکز آموزشی و درمانی صیاد شیرازی  با تجهیزات کامل ارائه می‌شود.

فاطمه اسفندیاری اضافه کرد: در کلینیک تخصصی و فوق تخصصی دزیانی گرگان و بیمارستان کودکان طالقانی گرگان هم به این بیماران خدمات ارائه می‌شود.

دیگر خبرها

  • بهره مندی ۳ هزار و ۷۰۰ بیمار صعب العلاج و خاص از تسهیلات درمان در گلستان
  • فواید و خواص آب سیب زمینی
  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند
  • ورودی شهر مریوان با انجام تعریض باند موجود بهسازی می‌شود
  • از سکته گوش چه می‌دانید؟
  • سلین دیون در مورد بیماری عصبی نادر خود می‌گوید / از لحاظ اخلاقی زندگی کردن روز به روز سخت‌تر می‌شود!
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون
  • این پنیر چربی‌های شکم را آب می‌کند!