Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-26@07:16:37 GMT

حجم ذخیره سد زاینده‌رود به یک سوم رسید

تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۶۹۲۷۹

حجم ذخیره سد زاینده‌رود به یک سوم رسید

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای اصفهان با بیان اینکه حجم آب مخزن سد زاینده‌رود به ۴۹۵ میلیون مترمکعب رسیده است، گفت: در روزهای پایانی فروردین ذخیره آب پشت سد، ۴۵۰ میلیون مترمکعب بوده است. ۲۴ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۹ استانها اصفهان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، بارش‌های روزهای اخیر در استان اصفهان این امیدواری را ایجاد کرد که حجم ذخیره سد زاینده‌رود همچون سال گذشته در چنین روزهایی، بیشتر شده و امیدی برای تابستان گرم پیش رو باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با هر بار بارش رحمت الهی، این سوال در ذهن اهالی نصف جهان نقش می‌بندد که باران‌ها چه میزان به حجم ذخیره آب در سد زاینده‌رود کمک کرده است. سوالی که معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای اصفهان به آن پاسخ می‌دهد.

حسن ساسانی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان پیرامون اینکه در حال حاضر حجم ورودی به سد زاینده‌رود 193 و خروجی آن 91 مترمکعب بر ثانیه است، اظهار داشت: با وجود بارش‌های اخیر حجم مخزن سد زاینده‌رود به یک سوم رسیده است.

وی درباره اینکه میزان بارش‌های سال جاری آبی در سرشاخه‌های زاینده‌رود 1059 میلی‌متر بوده است، افزود: میزان بارش‌ها در مدت مشابه سال گذشته 2040 و در متوسط بلندمدت 1250 میلی‌متر بوده است.

اصفهان| حیات زاینده رود از بازگشایی مجدد تا توقف دوبارهاحیای زاینده رود در گرو انتقال آبزاینده‌رود بار دیگر در اصفهان جاری شد

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای اصفهان با بیان اینکه متاسفانه برخلاف پیش‌بینی‌ها میزان بارش‌ها در ایستگاه چلگرد سرشاخه‌‌های زاینده‌رود میزان قابل توجهی نبوده است، گفت: این بارش‌های نسبت به سال گذشته 49 درصد و در مقایسه با متوسط بلندمدت 17 درصد کاهش داشته است.

وی میزان حجم مخزن سد زاینده رود در حال حاضر را 490 میلیون مترمکعب اعلام کرد و افزود: حجم ماکسیمم سد یک میلیارد و 400 میلیون مترمکعب است و هم اکنون یک سوم حجم مخزن آب وجود دارد.

انتهای پیام/ 171/ ت

R41346/P/S6,51/CT1

منبع: تسنیم

کلیدواژه: میلیون مترمکعب سد زاینده رود بارش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۶۹۲۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبرنگاران با چشم خود اثرات فرونشست بر آثار تاریخی اصفهان را دیدند/ ترک سه انگشتی در دیوار مسجد علیقلی آقا/ آثار تاریخی اصفهان فرو می ریزد؟ (فیلم)

عصر ایران ؛ فرزانه احمدی _ یک گروه از خبرنگاران حوزه میراث فرهنگی از آثار تاریخی اصفهان بازدید کردند تا اثرات فرونشست را بر آن ببینند. یک شکاف بزرگ درست کف یکی از صحن‌های مسجد سید درست شده است که نسبت به دو سال قبل بیشتر پیش رفته است. شکاف ادامه پیدا کرده تا به جاهای دیگر مسجد هم برسد، به خصوص به سقف و دیوارها.

گزارش را اینجا ببینید

علاوه بر آن مسجد جامع عباسی و مسجد و بازار علیقلی آقا هم وضع بهتری ندارد. ترک‌ها و شکاف‌های بزرگ بر سقف و دیوار مسجدها دیده می‌شود. فرونشست در اصفهان نامتقارن است یعنی دو طرف بنا به یک اندازه در زمین فرو نمی‌رود. به همین دلیل خطر فروریختن بیشتر می‌شود.

در بعضی جاها دیوار را  طوری درگیر کرده‌ که مجبور شده‌اند وصله پیله‌اش کنند. در مسجد جامع عباسی ستون‌ها چرخیده‌اند و این می‌تواند باعث شکاف در گنبد و ریزش بنا شود.

کارشناسان فعال در این حوزه می‌گویند می‌توان با نصب دستگاه میزان تغییر در آثار را اندازه گرفت اما گویا اداره میراث فرهنگی اصفهان در این حد هم با همراهی نداشته است. این در حالی است که به گفته کارشناسان اگر نمی‌توان جلوی برداشت بی‌رویه آب را گرفت، می‌توان ایجاد شکاف و ترک را در آثار تاریخی کنترل کرد،

اما گویا مسوولان میراث فرهنگی اصفهان در این زمینه آنطور که باید تلاش نکرده‌اند. اداره میراث فرهنگی اصفهان باید بیشتر از قبل به این آثار رسیدگی کند.

سوال این است که دیوارها و سقف‌ها تا کی می‌توانند سر پا بمانند؟ هیچ کس نمی‌تواند دقیق بگوید چقدر برای نجات این آثار  وقت هست؛ برای نجات این آثار و البته نجات اصفهان. هر چقدر آب بیشتری از چاه‌ها بکشند، عمق ترک‌ها بیشتر می‌شود و زندگی در این شهر خطرناک‌تر. باز و بسته شدن زاینده‌رود هم فقط کار را بدتر می‌کند. باید این رودخانه همیشه جریان داشته باشد و جلوی برداشت‌های اضافه از رودخانه و چاه‌ها گرفته شود.

ویدئوهای دیدنی دیگر در کانال های آپارات و یوتیوب عصر ایران ???????????? کانال 1 aparat.com/asrirantv کانال 2 aparat.com/asriran کانال 3 youtube.com/@asriran_official/videos کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: زاینده‌رود چند روزه به درد هیچ‌کس نمی‌خورد / همه ناراضی و معلوم نیست کی از این وضعیت راضیست (فیلم) مدیریت ناهماهنگ در زاینده‌رود/ ممکن است آبی که از دریای عمان می‌رسد به رودخانه نرود/ مدیریت یکپارچه تنها راه نجات زاینده‌رود (فیلم)

دیگر خبرها

  • چادگان؛ نگین گردشگری اصفهان
  • ذخیره ۲ میلیون مترمکعب آب در بند خاکی فهرج
  • خروش رودخانه چشمه لنگان فریدونشهر
  • خبرنگاران با چشم خود اثرات فرونشست بر آثار تاریخی اصفهان را دیدند/ ترک سه انگشتی در دیوار مسجد علیقلی آقا/ آثار تاریخی اصفهان فرو می ریزد؟ (فیلم)
  • سهم اصفهان از حقابه زاینده‌رود؛ تقریباً صفر/ بارگذاری بیش از اندازه آب در سد زاینده‌رود مشکل‌ساز می‌شود
  • افزایش میزان ذخایر سد‌های استان کرمانشاه
  • رنجش اهالی شهرک زاینده رود اصفهان از جاری شدن فاضلاب در سطح معابر + فیلم
  • ذخیره سازی بیش از ۵۲ میلیون مترمکعب آب در پشت سد‌های گرمی
  • حال خوب سد شیرین‌دره بعد از بارندگی‌های بهاری + تصویر
  • میزان ظرفیت تولید گاز به ۸۷۵ میلیون متر مکعب رسیده است