Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@01:12:20 GMT

تاثیر نوع باران بر خصوصیات ژئوتکنیکی خاک

تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۷۰۱۴۵

تاثیر نوع باران بر خصوصیات ژئوتکنیکی خاک

ایسنا/اصفهان نتایج یک تحقیق نشان می دهد که با دور شدن از مقادیر خنثی به گونه ای که PH باران مصنوعی اسیدی تر یا قلیایی تر شود و میزان بارش از یک سال به بیست سال افزایش یابد، نفوذپذیری خاک روندی افزایشی و مقادیر مقاومت فشاری محصور نمی شود.

مصطفی مومنی دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته مهندسی عمران-ژئوتکنیک در دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد در پایان نامه خود به بررسی "تاثیر باران های اسیدی و قلیایی بر خصوصیات ژئوتکنیکی خاک های ریزدانه ناحیه شمال اصفهان" پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خاک به عنوان مصالح ساختمانی در بسیاری از پروژه های عمرانی به کارگرفته می شود، همچنین شالوده اکثر سازه ها بر روی آن متکی است. بنابراین شناخت کامل خصوصیات خاک های مصرفی در طرح های عمرانی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. از طرفی یکی از مهمترین آثار و نتایج آلودگی هوا باران اسیدی است، همچنین بدترین نوع آلودگی خاک محسوب می شود. در پی گسترش روزافزون شهرها، رشد سریع شهرنشینی و انقلاب صنعتی، اثرات فراوان زیست محیطی در داخل و اطراف شهرها ایجاد شده است.

در این پژوهش تاثیرات باران های اسیدی و قلیایی بر خصوصیات فیزیکی-شیمیایی و میکروساختاری نوع خاصی از خاک رس با پلاستیسیته پایین استخراج شده از نواحی شمال شرقی اصفهان مورد ارزیابی قرار گرفت. به همین منظور جهت بازسازی فرآیند اندرکنش میان باران مصنوعی و خاک سیستم نفوذ آب در خاک ساخته شد.

سپس نمونه های بازسازی شده در قالب ها تحت نفوذ باران های اسیدی و قلیایی در PH ها و سال های بارش مختلف قرار گرفتند. آزمون های حدود اتربرگ، ضریب نفوذپذیری خاک، PH ذهاب نمونه ها، آزمون ظرفیت باربری کالیفرنیا و مقاومت فشاری محصور نشده نمونه خاک جهت بررسی تغییرات مکانیکی خاک در معرض باران مصنوعی نسبت به خاک سالم انجام شد. علاوه بر این برای شناسایی مکانیسم های درون ساختاری خاک قبل و بعد از باران های مصنوعی نمونه ها تحت آزمون عکس برداری الکترون روبشی قرار گرفتند. 

نتایج نشان می‌دهد که به طور کلی با اسیدی تر شدن یا قلیایی تر شدن هر چه بیشتر آب نفوذی مقادیر حدود اتربرگ (حد روانی و شاخص خمیری) نسبت به نمونه با درجه اسیدیته خنثی افزایشی در حدود ۶ درصد در شاخص خمیری و ۱۱ درصد در حد روانی را نشان داده است و میزان نفوذپذیری خاک نیز نسبت به نمونه با pH=۷ افزایشی چشمگیری داشته است و در مقادیر مقاومت فشاری محصور نشده و شاخص باربری کالیفرنیا نیز روندی کاهشی مشاهده شده است به گونه‌ای که کاهش در برخی از این مقادیر نسبت به نمونه با باران خنثی به بیش از ۵۰ درصد می‌رسد.

این پایان نامه با راهنمایی رسول اجل لوئیان در دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد دفاع شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: باران خاک پايان نامه دانشگاه آزاد اسلامي استانی علمی و آموزشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۷۰۱۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر آفت‌کش‌ها بر افزایش احتمال پارکینسون

ایتنا - مدت‌هاست که مشخص شده است که قرار گرفتن در معرض آفت‌کش‌های کشاورزی می‌تواند تا حد زیادی احتمال ابتلا به بیماری پارکینسون را افزایش دهد.
تحقیقات جدید ژنتیکی، اکنون افرادی را که ممکن است آسیب‌پذیرتر باشند را نشان می‌دهد. تیمی در دانشگاه کالیفرنیا، اطلاعات ژنتیکی 800 بیمار پارکینسونی را که در مرکز کشاورزی آن ایالت، زندگی و کار می‌کنند، بررسی کردند.

محققان در انتشار خبری خاطرنشان کردند که بسیاری از این افراد حداقل یک دهه قبل از ابتلا به این بیماری در معرض 10 آفت کش مورد استفاده در محصولات پنبه قرار داشتند و برخی از بیماران تا سال 1974 در معرض این بیماری قرار داشتند.

آن‌ها انواع ژن‌های مرتبط با لیزوزوم‌ها، بخش‌هایی از سلول‌ها که ضایعات سلولی را تجزیه می‌کنند، تقویت کردند. گروهی به سرپرستی دکتر برنت فوگل، استاد نورولوژی و ژنتیک انسانی توضیح دادند که اختلال در عملکرد لیزوزومی مدت‌هاست با پیدایش پارکینسون مرتبط است. این مطالعه نشان داد که انواع فرآیندهای لیزوزومی در بیمارانی که مدت طولانی در معرض آفت‌کش‌ها قرار داشتند "غنی" شد.

این یافته‌ها در 25 آوریل در مجله NPJ Parkinson’s Disease منتشر شد.

به نظر می‌رسد که این گونه‌های ژنی با عملکرد مناسب پروتئین تداخل داشته باشند. به گفته محققان، این نشان می‌دهد که دفع نابهنجار متابولیت‌ها در سلول می‌تواند یکی از دلایل زمینه‌ای پارکینسون باشد که در کنار قرار گرفتن در معرض مزمن با آفت‌کش‌ها رخ می‌دهد.

 
همانطور که ترکیبات سمی - از جمله پروتئینی به نام آلفا سینوکلئین، که مدت‌هاست با پارکینسون مرتبط است - در سلول‌های مغز ساخته می‌شوند و می‌توانند اجسام لویی در بافت‌ها را تشکیل دهند. محققان خاطرنشان کردند که تجمع اجسام لوی یکی از مشخصه‌های پارکینسون در مغز است.

فوگل گفت:« این مطالعه از این فرضیه حمایت می‌کند که استعداد ژنتیکی ناشی از تغییرات جزئی در ژن‌هایی است که با عملکرد لیزوزومی مرتبط هستند. به صورت روزانه، این گونه‌ها تاثیر زیادی ندارند. اما تحت استرس مناسب، مانند قرار گرفتن در معرض برخی آفت‌کش‌ها، ممکن است از بین بروند و به مرور زمان منجر به توسعه بیماری پارکینسون شود که به آن تعامل ژن-محیط می‌گویند.»

آیا می‌تواند گونه‌های ژنی دیگری وجود داشته باشد که افراد را مستعد خطر کند و در مسیرهای عصبی دیگر عمل کند؟ دکتر کیمبرلی پاول، سرپرست تیم تحقیق، گفت که این بسیار ممکن است. پاول، استادیار عصب شناسی در UCLA گفت: «این بیماران به نوعی مستعد بودند و اگر بتوانیم بفهمیم که چرا آنها مستعد هستند، شاید بتوانیم در این مسیرها عمل کنیم.»

فوگل گفت: «داده‌هایی برای بسیاری از اختلالات رایج وجود دارد که نشان می‌دهد تأثیرات محیطی بر توسعه این بیماری‌ها تأثیر می‌گذارد، اما ما هنوز راه خوبی برای اندازه‌گیری این تأثیر یا تعیین اینکه چه کسی به‌طور خاص در معرض خطر است، نداریم. این یک گام رو به جلو در این مسیر است.»

دیگر خبرها

  • آب می‌تواند بدون حرارت و فقط با نور تبخیر شود
  • مردم ایران با شهید و شهادت آشنا هستند
  • نقش انتخابات آینده آمریکا بر قیمت مسکن چیست؟
  • اتفاق جالب در لیگ دسته 3 اسپانیا؛ تاثیر مستقیم مربی دروازه بان ها روی گل تساوی! / فیلم
  • تاثیر ظروف یکبار مصرف بر محیط زیست
  • عادت‌هایی که خواب راحت را از شما می‌گیرند
  • چیستی عدالت و تاثیر آن در جامعه
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • تاثیر آفت‌کش‌ها بر افزایش احتمال پارکینسون