Web Analytics Made Easy - Statcounter

جعفر مروارید مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی و دبیر انجمن آثار و مفاخر فرهنگی استان، طی پیامی بیست و پنجم فروردین روز ملی بزرگداشت عطار نیشابوری را تبریک گفت.

به گزارش خبرگزاری برنا از مشهد، پیام مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی به مناسبت بزرگداشت روز عطار نیشابوری به شرح زیر است:

«آفرین جان آفرین پاک را

آن که جان بخشید و ایمان خاک را»

"گاهی سخنم به صد جنون بنویسند

گاه از سرِ عقلِ ذوفنون بنویسند

گر از فضلایند به زر نقش کنند

گر عاشق زارند به خون بنویسند"

واپسین دهه از نخستین ماه هر سال، برای دلبستگان فرهنگ و ادب و معرفت و علاقه مندان به آثار و مفاخر فرهنگی میهن اسلامی، بویژه خراسان رضوی و دیار کهن نیشابور، با شور و شوق بزرگداشت شیخ فریدالدین عطار نیشابوری همراه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۲۵ فروردین ماه، در تقویم فرهنگی کشور ما، روز بزرگداشت یاد و نام بلند و پرافتخار شخصیتی‌ست که در خطّهٔ شعر و ادب عرفانی به شایستگی و بزرگی نام و مقام یافته و در این وادی نه تنها صاحبدلان را به تحسین و آفرین واداشته که بزرگانی همچون مولانای بلخی را وامدار و منت پذیر خویش ساخته است:

"هفت شهر عشق را عطار گشت

ما هنوز اندر خم یک کوچه‌ایم"

شاعر دلسوخته و راز آشنایی که آثار نغز و پرمغزش، از مثنویهای پربارش همچون الهی‌نامه و اسرارنامه و مصیبت نامه و منطق‌الطیر گرفته تا غزلیات پرشور، رباعیات جاندار و تذکرة‌الاولیای ارجمندش ،در عالم معرفت و میان اهل معنا همچون ورق زر بر سر دست  می‌رود و چشمهٔ زلال قریحه و اندیشهٔ نابش کام تشنگان معرفت و معنویت را در سراسر جهان تر و تازه می‌‌دارد:

"موج سخنم ز اوج پروین بگذشت

وین گوهر من زطشت زرین بگذشت

نتوان کردن چنین سخن را تحسین

کاین شیوه سخن ز حد تحسین بگذشت"

بر همین اساس، بزرگداشت عطّار و تلاش در راه شناخت و معرفی وی به جامعه، در حقیقت بزرگداشت علم و‌ ادب و ‌معرفت ایرانی_اسلامی از سویی و پاس‌داشتن گنجینهٔ گرانبار آثار و مفاخر فرهنگی کشور، به عنوان پشتوانهٔ سترگ عزّت و غرور ملی، از سوی دیگر است. دو وظیفه و بلکه رسالت خطیری که در شرایط کنونی باید بیش از پیش جدی گرفته شود و بدان  اهتمام گردد.

اگر چه به رسم معهودِ سالهای پیشین، امسال نیز مراسم، آیینها و برنامه های مفید و متنوعی در پاسداشت و بزرگداشت سالک هفت شهر عشق پیش‌بینی شده بود، امّا متأسفانه لزوم رعایت بعضی ملاحظات بجای بهداشتی برای جلوگیری از شیوع بیشتر بیماری جهانگیر کووید-۱۹، فرصت گرانبهای گردهمایی در تجلیل یاد و نام او را از ما گرفت و خیل مشتاقان وی را از فیض حضور در زادگاه و زیارت آرامگاه بشکوهش محروم ساخت. با این حال جای آن دارد که این فرصت از دست رفته با تداوم و گسترش کوششهای علمی، پژوهشی، ادبی و هنری پیرامون احوال و آثار عطّار از سوی اصحاب فکر و فرهنگ و ادب و هنر و نیز اهتمام همگان، بویژه نسل جوان به شناخت هرچه بیشتر وی از راه مطالعهٔ آثار گرانقدرش در فرصتهای فراغتِ در خانه ماندن تا حدودی جبران شود.

اینجانب ۲۵ فروردین، روز ملّی بزرگداشت عطّار نیشابوری را به همهٔ  مردم فرهنگمدار ایران، بویژه همدیاران حقگزار وی و اهالی بزرگ فکر و فرهنگ و ادب کشور تبریک می‌گویم و در جوار مرقد نورانی حضرت امام رضا "ع" از درگاه ایزد یگانه و یکتا برای همگان بهروزی و تندرستی آرزو می‌ کنم.

جعفر مروارید

مدیر‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر انجمن آثار و مفاخر فرهنگی خراسان رضوی

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: روز عطار مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آثار و مفاخر فرهنگی عطار نیشابوری خراسان رضوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۷۰۵۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توجه ویژه به توسعه روابط فرهنگی با همسایگان تا طرح مسئله غزه در اجلاس باکو

توجه ویژه دولت جمهوری اسلامی ایران به توسعه روابط فرهنگی و طرح مسئله غزه به‌عنوان بی‌سابقه‌ترین نسل‌کشی تاریخ از محورهای مهم اظهارات وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نخستین روز از ششمین مجمع جهانی گفت‌وگوهای فرهنگی در باکو بود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمدمهدی اسماعیلی بامداد سه‌شنبه _یازدهم فرودین_ به منظور شرکت در ششمین مجمع جهانی گفت‌وگوی فرهنگ‌ها عازم باکو شد، اجلاسی که پس از پنج سال بار دیگر نمایندگان فرهنگی کشورها و نهادهای بین‌المللی مختلف در جهان را گرد هم آورد تا پیرامون مهم‌ترین مسائل مشترک از حوزه فرهنگ گرفته تا مساله تروریسم را به بحث و تبادل نظر بنشینند.

محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آئین آغاز این مجمع اظهار کرد: اولویت دولت جمهوری اسلامی ایران در توسعه روابط فرهنگی، توجه ویژه به همسایگان و کشورهای نزدیک و ایجاد ارتباطات متعادل و متوازن با قاره‌های آسیا و آفریقا و سایر مناطق جهان است، همچنین تعامل و گسترش روابط از طریق مشارکت در فعالیت‌های سازمان‌های بین‌المللی از جمله اولویت‌های ما است و معتقدیم نقش سازمان‌های بین‌المللی در ایجاد و تداوم صلح و حل منازعات، درگیری‌ها و سو تفاهمات بین دولت‌ها، بسیار تأثیرگذار است.

وی افزود: رژیم کودک‌کش و نژادپرست بیش از ۷۶ سال است رسماً نسل کشی مسلمانان فلسطینی را در دستور کار قرار داده است و در هفت ماه اخیر ده‌ها هزار کودک و زن بی‌گناه غزه به خاک و خون کشیده شده‌اند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: انفعال بی‌سابقه سازمان‌های جهانی و منطقه‌ای مایه شرمساری است؛ اقلیتی صهیونیست همه اصول اخلاقی را زیر پا گذاشته و با پشتیبانی آمریکا هر جنایتی را انجام می‌دهد.

اسماعیلی همچنین امروز (چهارشنبه) همچنین در حاشیه مجمع، دیدارهای مهمی با همتایان و نمایندگان و مقامات فرهنگی بین‌المللی کشورهای مختلف حاضر در این اجلاس داشت؛ وی ضمن دیدار با حاجی فایق نبی اف رئیس اداره مسلمانان گرجستان (GBMI)، در پنل تخصصی گفت‌وگو برای صلح و امنیت جهانی و گفت‌وگوهای مذهبی با حضور نمایندگان ادیان مختلف حضور یافت.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با «آنار کریم اف» همتای آذربایجانی خود دیدار و گفت‌وگو کرد؛ آمادگی برای برگزاری نشست مشترک سینماگران ایرانی و آذربایجانی از محورهای مهم مطرح شده از سوی وزیر فرهنگ کشورمان در این دیدار بود.

وی در این دیدار گفت: اشتراکات زیاد فرهنگی، تاریخی و تمدنی با آذربایجان داریم و به همین خاطر یک ایرانی در آذربایجان و یک آذربایجانی در ایران احساس غربت نمی‌کند.

وزیر فرهنگ تصریح کرد: مواضع جمهوری اسلامی ایران در درگیری‌های اخیر تاکید بر حقانیت برادران آذربایجانی بود؛ تمایل داریم تفاهم‌نامه جامع فرهنگی بین دو کشور مجدد امضا شود.

اسماعیلی در عین حال گفت: مرزهای آبی و دریایی مشترک و طولانی با کشور آذربایجان داریم و پیشنهاد می‌کنم تبادلات فرهنگی در شهرهای مرزی ایجاد شود.

وی همچنین اعلام کرد: ایران آمادگی دارد بین نویسندگان و سینماگران دو کشور نشست مشترک سینمایی برگزار کند.

وزیر فرهنگ افزود: در تلاش هستیم تا اولین جشنواره فیلم‌های سینمایی کشورهای حاشیه خزر را برگزار کنیم در همین زمینه از شما و سینماگران شما دعوت می‌کنیم تا در این جشنواره حضور داشته باشید.

اسماعیلی امروز همچنین در پیامی در شبکه ایکس نوشت: ششمین مجمع جهانی گفت‌وگوی فرهنگ‌ها که از امروز در باکو، پایتخت آذربایجان، آغاز می‌شود، تحت تأثیر جنایات رژیم صهیونیستی در غزه قرار دارد.

وی افزود: «گفت‌وگو» بدون پاسداشت کرامت انسان‌ها که از حقوق اولیه است، معنا ندارد و نمی‌توان از «فرهنگ» سخن گفت، بدون اینکه جانیان صهیونیست را مهار کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: امروزه قدرت رسانه‌ها و ظرفیت فرهنگ‌ها باید در خدمت آسایش بشریت و آرامش انسان‌ها قرار گیرد؛ برپایه این باور، در سخنرانی «ششمین مجمع جهانی گفت‌وگوی بین فرهنگی» در باکو، ابتکار جمهوری اسلامی ایران برای ترویج فرهنگ صلح از طریق همکاری‌های جامعِ بین فرهنگی با همه کشورها را ارائه کردم.

وی نوشت: همچنین به اولویت ایران برای توسعه روابط فرهنگی با همسایگان اشاره کردم و گفتم ایجاد ارتباطات متعادل و متوازن با کشورهای قاره آسیا و آفریقا از راهبردهای ماست.

وزیر فرهنگ تاکید کرد: ما معتقدیم که باید با تغییر شیوه‌های مشارکت، اثرگذاری سازمان‌های بین‌المللی را ارتقا داد و آن‌ها را از انفعال خارج کرد.

منبع: ایرنا

کد خبر 749900

دیگر خبرها

  • از توجه ویژه به توسعه روابط فرهنگی با همسایگان تا طرح مسئله غزه در اجلاس باکو
  • توجه ویژه به توسعه روابط فرهنگی با همسایگان تا طرح مسئله غزه در اجلاس باکو
  • فراخوان پنجمین جشنواره بین المللی فیلم کوثر منتشر شد
  • فراخوان پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوثر منتشر شد
  • دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور تغییر کرد
  • دبیر شورای فرهنگ عمومی تغییر کرد
  • پیام نماینده ولی فقیه در لرستان به مناسبت روز معلم و کارگر
  • ۱۱۲۹ اثر به دبیرخانه «طنز پهلو» ارسال شد/ استان تهران بیشترین آثار طنز را ارسال کرد
  • تشکیل قرارگاه شهید آوینی فرصتی برای حمایت از تولیدات هنری است
  • لزوم نظارت، حمایت و هدایت، پس از صدور مجوز مؤسسات فرهنگی